Finale: Francuska - Hrvatska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko osvaja?

Poll ended at 16/07/2018 00:27

Francuska
131
53%
Hrvatska
114
47%

Total votes: 245

commendatore

#1476 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by commendatore »

Dado dijasporitus wrote:Čestitke Hrvatima. Zakopali su balkanski gubitnički mentalitet. Mogu luzeri srati koliko žele ali ni jedna reprezentacija iz regije, nikad, bilo prije ili poslije Yuge nije napravila ovakav uspjeh. Ovi sto su mijenjali dresove od Danske preko Engleske pa sad Francuske samo zato sto ne opraštaju uspjeh komšije neće nikad ništa ni uspjeti u životu i grob su ove zemlje.

Koliko je Francuska bila bolja je za raspravu. Dva nafakaska gola i nula bodova u prvom poluvremenu nije zaslužno ovakve pobjede. Ali i to je fudbal

:thumbup:
fudbal je i nanijev pad u sesnestercu i nepostojeci ofsajd dzeke sa golom - pa sta.... haj ne dipr :thumbup:
Logovan

#1477 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Logovan »

commendatore wrote:meni nije jasno cemu tuzna lica hrvata - mislim jaruga - sta si ti ocekivo da budes svjetski prvak?????

pa drugi si na svijetu jebo te :lol: :-) - slavi! :thumbup:
Nije ni meni jasno. Ostvarili su najbolji rezultat ikada, prešli onu sjajnu generaciju iz '98, daj malo osmjeha majku mu. :roll: :roll:

Isti su bili i Belgijanci. Najbolji rezultat im je bio četvrto mjesto i evo nedavno ostvarili treće mjesto. I nesretni, tužni, sjebani. :-)

Mislim ne kontam jebo te. Jest da i jedni i drugi imaju sjajne igrače, sjajne generacije, ali ne možeš sad tražiti puno, a prije toga nisi haman pa ništa uradio.
Laertes

#1478 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Laertes »

Sve ovo je zbog omarke. Jbt, znao sam ishod čim je stavila šaharu na avatar.
arzuhal

#1479 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by arzuhal »

Sve čestitke Daliću i igračima, ovaj historijski uspjeh Hrvatske neće nijedna balkanska zemlja nikad premašiti...
bosan

#1480 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by bosan »

Crvena Tifoza wrote:Image
A mi tjeramo migrante , zato baraz - plafon :D :D
AmiĐa_Idriz

#1481 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by AmiĐa_Idriz »

Vidi francuza sa telefonima, kako bi to Robi pošamarao :bih:
dječak sa šibicama

#1482 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by dječak sa šibicama »

Hrvatska dala zadatak regiJonu, sad neka neko pokusa nesto slicno.

Ali u kurcu ce :D
irac300

#1483 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by irac300 »

commendatore wrote:meni nije jasno cemu tuzna lica hrvata - mislim jaruga - sta si ti ocekivo da budes svjetski prvak?????

od koga si izgubio? - od Mbapea, od Umtitija, od Griezmana, od POgbe - pa 3-4 imena a vrijede par stotina miliona..... cemu suze jebo te :lol: :-)
E to sto ti pises je tzv. balkanski, ili ti ga za prostor BIH "bosnjo" mentalitet. Dobro je samo da ne puca. Zato Hrvati i imaju toliko uspjeha jer ne respektuju nikog, nego vjeruju u sebe. A mi cemo prepricavat Brazil 2014. i nepostojeci ofsajd
muha_sa

#1484 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by muha_sa »

Svaka cast Hrvatskoj :thumbup:
pizarro

#1485 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by pizarro »

Edin H. wrote:
Bobi wrote: Izvini ali meni je ono penal 100 na sat,nisam procitao pravila :mrgreen: .
Tri problema
1. Mora bit namjerno igranje rukom. Nije ni vidio loptu od igraca ispred.
2. Ruka se mora kretati prema lopti
3. Odluka je donesena, Mora biti "jasna i ocigledna greska" da bi VAR-om promijenili odluku. Ocigledno im je trebalo previse vremena da bi nilo "jasno i ocigledno".
ne mora se ruka kretati prema lopti, otkud ti to :-)
mirno stani i rasiri ruke, ako te lopta napuca to je penal.
SmokingMan

#1486 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by SmokingMan »

Čudna dva poluvremena,ipak malo dekoncentracije je dovoljno da se brzo primi dva gola u nastavku,umor,strah id neuspjeha ili šta već,najmanje je sada to važno.Hrvati su igrali doslijedno do kraja,iako realno nakon 4:1,bilo teško vratit.Opet šta bi bilo da su se stvari drugačije odvijale u prvom poluvremeno,ko zna.Uvijek postoji to ako.Nezahvano je reći da francuzi nisu zaslužili da na kraju budu prvaci,na momente su francuzi izgledali fenomenalno,kao u onoj utakmici sa Argentinom,ali u globalu nisu pokazali nešto pretjerano lijep fudbal,kao i većina reprezentacija na ovome SP.u,ipak to je postojao jak individualni kvalitet.Hrvati mogu biti više nego zadovoljni ovom generacijom igrača,ako se uzme u obzir onaj turboletni period u posljednjim kvalifikacijama,kada su u finišđu izgledali baš raštimano.Hrvati su dali svoj maksimum,ništa toliko pretjerano lijepo kroz igru koliko maksimalno srčano i organizovano,strpljivo kroz te silne prožetke u minulim utakmicama,ali opet što ih je umor stigao,što greške u dobrani.Sve u svemu,hrvati bi trebali biti ponosni,svaka čast susjedima,iskreno. :thumbup:
Last edited by SmokingMan on 15/07/2018 19:07, edited 2 times in total.
Edin H.

#1487 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Edin H. »

Bazinga1234 wrote:
Edin H. wrote:
Stao namjerno, a ovaj ga zajebo.
Evo brate :D
Image
Pa je li ga dotakao brate, a kamoli faulirao? :D
commendatore

#1488 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by commendatore »

Logovan wrote:

Nije ni meni jasno. Ostvarili su najbolji rezultat ikada, prešli onu sjajnu generaciju iz '98, daj malo osmjeha majku mu. :roll: :roll:

Isti su bili i Belgijanci. Najbolji rezultat im je bio četvrto mjesto i evo nedavno ostvarili treće mjesto. I nesretni, tužni, sjebani. :-)

Mislim ne kontam jebo te. Jest da i jedni i drugi imaju sjajne igrače, sjajne generacije, ali ne možeš sad tražiti puno, a prije toga nisi haman pa ništa uradio.
ma jasno razumijemo se - mislim bas to sto si reko - jebo te - jesi l to matere ti ocekivo da ces igrat finale mundijala? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bazinga1234

#1489 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Bazinga1234 »

Logovan wrote: Nije ni meni jasno. Ostvarili su najbolji rezultat ikada, prešli onu sjajnu generaciju iz '98, daj malo osmjeha majku mu. :roll: :roll:

Pa jbg odmah poslije utakmice moraš osjećati tugu, ipak misliš da si mogao vise... Ali nakon nekog vremena shvatiš da je i ovo ogroman uspjeh. :thumbup:
Banksy

#1490 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Banksy »

Edin H. wrote:
Bobi wrote: Izvini ali meni je ono penal 100 na sat,nisam procitao pravila :mrgreen: .
Tri problema
3. Odluka je donesena, Mora biti "jasna i ocigledna greska" da bi VAR-om promijenili odluku. Ocigledno im je trebalo previse vremena da bi nilo "jasno i ocigledno".
https://www.index.hr/sport/clanak/engle ... 11379.aspx
p206

#1491 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by p206 »

JThomas wrote:realno je da su tri ekipe koje će dobiti medalje pokazale najviše. možda bi belgija bila u finalu da su drukčije kuglice pale. tu je i brazil ali opet...mislim da se ni o kome petom ne može raspravljati da je nešto više zaslužio nego što je dobio.
Tačno sve..
muha_sa

#1492 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by muha_sa »

arzuhal wrote:Sve čestitke Daliću i igračima, ovaj historijski uspjeh Hrvatske neće nijedna balkanska zemlja nikad premašiti...
:thumbup:
bosan

#1493 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by bosan »

Susjedi cestitam , svaka cast .
Edin H.

#1494 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Edin H. »

pizarro wrote:
Edin H. wrote:
Tri problema
ne mora se ruka kretati prema lopti, otkud ti to :-)
mirno stani i rasiri ruke, ako te lopta napuca to je penal.
Uvijek bilo, a Linker procitao pravila na poluvremenu.

Osim ako je kod njega neka stara knjiga. :D
frit_i_frut

#1495 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by frit_i_frut »

I tako se konačno završilo Svjetsko prvenstvo u izvođenju prekida. Nadamo se da će nam se konačno vratiti i ljeto.
commendatore

#1496 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by commendatore »

irac300 wrote:

od koga si izgubio? - od Mbapea, od Umtitija, od Griezmana, od POgbe - pa 3-4 imena a vrijede par stotina miliona..... cemu suze jebo te :lol: :-)
E to sto ti pises je tzv. balkanski, ili ti ga za prostor BIH "bosnjo" mentalitet. Dobro je samo da ne puca. Zato Hrvati i imaju toliko uspjeha jer ne respektuju nikog, nego vjeruju u sebe. A mi cemo prepricavat Brazil 2014. i nepostojeci ofsajd
haj matere ti ne njajke - plafon im je bilo razmisljanje da prodju grupu - 200%
Logovan

#1497 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Logovan »

:lol: :lol:
Image
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#1498 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Challenger_ »

arzuhal wrote:Sve čestitke Daliću i igračima, ovaj historijski uspjeh Hrvatske neće nijedna balkanska zemlja nikad premašiti...
Zapamti moje riječi: Hoće.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1499 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Bobi »

bosan wrote:
Crvena Tifoza wrote:Image
A mi tjeramo migrante , zato baraz - plafon :D :D
:lol: ama ne dolaze nama ovi nego oni ...pa zato to :mrgreen: .
dječak sa šibicama

#1500 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by dječak sa šibicama »

Bitch pliz, kad Sergej MilinkovicSavic stasa, vodi Srbiju do zlata. U Kataru u decembru (sad ide guslanje)
Locked