Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Edin H.

#1476 Re: Migranti

Post by Edin H. »

Hakiz wrote:
Edin H. wrote:Stoga umjesto da pisete po forumu idite medju izbjeglice i recite im da ne pricaju gluposti i prave pizdarije, jer moze uticati na ishod zahtjeva za azil na krajnjoj destinaciji. :oops:
Da ih lijepo zamolimo?
Lijepa rijec i zeljezna vrata otvara :D

Salu na stranu, ja sam pomogao mnogima u Engleskoj na dobrovoljnoj bazi, uglavnom su to fini ljudi, ima naravno pokoja budaletina, kao i svugdje.

Za razliku od nasih koji su uglavnom grabili sta god su mogli, a nisu osjecali potrebu da to nekako vrate, ja sam osjecao nekakvom obavezom da im pomognem, kao sto su i nama svojevremeno drugi pomagali, premda meni vala i nisu, ja sam brzo dobio posao.
It_is_a_Leclerc

#1477 Re: Migranti

Post by It_is_a_Leclerc »

Nero Histrion wrote:
Kareem Abdul wrote:Koliko su samo ljudi govorili protiv Orbana, sad kad dođoše pobjegulje iz Irana, Pakistana i Sirije ispadoše još veći "ksenofobi" od njega.
Koji su to iz Irana dosli? :? Prvi put cujem. Mozda sam sta propustio.
Ima jako, jako puno ljudi koji su došli iz Irana - jedne od najrazvijenijih zemalja u Aziji. Rekao im neko usput da kažu da ne mogu tamo živjeti zbog političkih progona.

Iz Sirije nema nikog. Doduše, ima šačica koji su čuli da ako budu lagali da su Sirijci da imaju šansu da ostanu.
Edin H.

#1478 Re: Migranti

Post by Edin H. »

Bivsi izbjeglica iz Somalije Magid Magid postao gradonacelnik Sheffielda sa 28 godina.

Image

http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-so ... e-44144705

Skaka, ima li panike? :oops:
fear the beard

#1479 Re: Migranti

Post by fear the beard »

:thumbup:
animals

#1480 Re: Migranti

Post by animals »

Edin H. wrote:Bivsi izbjeglica iz Somalije Magid Magid postao gradonacelnik Sheffielda sa 28 godina.

Image

Skaka, ima li panike? :oops:
Modric igra u Realu..
nezamislivo :-)
stakasa

#1481 Re: Migranti

Post by stakasa »

un1ted wrote:
stakasa wrote: Ne postoji nikakav razlog da se pravimo mahniti i politicki prekorektni - problem je sto su muslimani. Salje im se jasna poruka sa svih nivoa da nisu dobrodosli
Kakve veze ima vjera? Nemoj me tjerati da psujem sa takvim nacinom razmisljanja. Niko ne gleda koje su vjere ili kojeg drugog djavla. Uvijek neka zavjera protiv muslimana. Ponekad se uhvatim kao da me je stid sto sam musliman sa razmisljanjem drugih.
Nazalost, ima veze. To sto ti nisi u stanju prihvatit je razumljivo. Nije lako. Ali nadoces u voznji. Nazalost
stakasa

#1482 Re: Migranti

Post by stakasa »

Edin H. wrote:
Hakiz wrote:
Edin H. wrote:Stoga umjesto da pisete po forumu idite medju izbjeglice i recite im da ne pricaju gluposti i prave pizdarije, jer moze uticati na ishod zahtjeva za azil na krajnjoj destinaciji. :oops:
Da ih lijepo zamolimo?
Lijepa rijec i zeljezna vrata otvara :D

Salu na stranu, ja sam pomogao mnogima u Engleskoj na dobrovoljnoj bazi, uglavnom su to fini ljudi, ima naravno pokoja budaletina, kao i svugdje.

Za razliku od nasih koji su uglavnom grabili sta god su mogli, a nisu osjecali potrebu da to nekako vrate, ja sam osjecao nekakvom obavezom da im pomognem, kao sto su i nama svojevremeno drugi pomagali, premda meni vala i nisu, ja sam brzo dobio posao.
Bravo Edine :thumbup:
ado_sar

#1483 Re: Migranti

Post by ado_sar »

Jesu li ih ocerali napokon?
pirmin

#1484 Re: Migranti

Post by pirmin »

Edin H. wrote:Bivsi izbjeglica iz Somalije Magid Magid postao gradonacelnik Sheffielda sa 28 godina.

Image

Najs ali cemu ovo urchenje? :oops:
realna do boli

#1485 Re: Migranti

Post by realna do boli »

Negdje sam pitala, pa ne dobih odgovor.
Mene zanima koju oni mrezu koriste. Da bi se indentificirao neko dovoljno mu je "skenirati" mobitel. Svi imaju mobitele u ruci, kontakte u telefonu, koriste internet.
Svaki put kada promijenim mobitel sokira me cinjenica koliko podataka i onoga sto imam na laptopu i mobitelu "neko" gore u oblacima cuva o meni. I ne popusta dok ne stavim staru adresu. Jednostavno kreten nece da se pokrene. A onda hladno sve isporuci nazad, bez obzira sto ja to necu.
I sta oni koriste..malo, malo, bace mobitel, kupe novi, promijene broj ????, meni to nije jasno, pamte potrebne brojeve napamet..sumnjam.
Ne trebaju dokumenti...provjeri im mobitel, preko njega meil adresu, slike..i sve ostalo.

Jesam li ja postala paranoicna..po pitanju mobitela, i da li je tako moguce provjeriti necije podatke.
uglavnomja

#1486 Re: Migranti

Post by uglavnomja »

realna do boli wrote:Negdje sam pitala, pa ne dobih odgovor.
Mene zanima koju oni mrezu koriste. Da bi se indentificirao neko dovoljno mu je "skenirati" mobitel. Svi imaju mobitele u ruci, kontakte u telefonu, koriste internet.
Svaki put kada promijenim mobitel sokira me cinjenica koliko podataka i onoga sto imam na laptopu i mobitelu "neko" gore u oblacima cuva o meni. I ne popusta dok ne stavim staru adresu. Jednostavno kreten nece da se pokrene. A onda hladno sve isporuci nazad, bez obzira sto ja to necu.
I sta oni koriste..malo, malo, bace mobitel, kupe novi, promijene broj ????, meni to nije jasno, pamte potrebne brojeve napamet..sumnjam.
Ne trebaju dokumenti...provjeri im mobitel, preko njega meil adresu, slike..i sve ostalo.

Jesam li ja postala paranoicna..po pitanju mobitela, i da li je tako moguce provjeriti necije podatke.

tranzitne zemlje ne provjeravaju identitet
mislim cak da ni un nema te mogucnosti kada se radi samo o prebacivanju iz zone a do zone b

zemlje u kojima se podnosi zahtjev za azil provode te provjere, i to detaljno :thumbup: , od slika u mobu do dnk analiza
ponekad traje jako dugo, neki dan su izbacili iz norveske lika koji je slagao da je iz eritreje, a bio iz neke susjedne zemlje i to nakon gotovo 15 godina zivota, dobro naucenog jezika, zaposlen jako dugo, djeca mali norvezani ...

a generalno, odavno postoji zanimanje kompjuterski forenzicar :D

i ne kontam kako mislis "koju mrezu"?

pun je fb stranica sa uputstvima i savjetima na arapskom, sve detaljno, kako, kuda, sta reci, koliko se para dobije itd ...
Last edited by uglavnomja on 18/05/2018 08:21, edited 1 time in total.
Sanjarko

#1487 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

CPT wrote:
Vizionar 1985 wrote:
CPT wrote:Ti migranti stizu u Evropu stalno vec 30 godina.
Kakvih 30 godina. Hiljadama godina dolaze i naseljavaju se po Europi. Pa svi sadasnji Europski narodi su dosli upravo iz Azije itd.
Govorim o ovoj prici sto se sad fura kao da su prespavali devedesete. Svaki dan prica o camcima mrtvih na putu prema Italiji... Mislim da brodovi kupe te ljude vec (bar) desetak godina.
Ma znam. Samo ja kazem da je ovoga i prije bilo. Pa u Ameriku Irci i drugi Europljani u milionima dolazili tokom gladi u Europi. Da ovo nije nista cudno i nenormalno i da je normalna pojava u prirodi i historiji. Samo eto sto je danas tehnolosko napredno doba vise u odnosu na proslost.
realna do boli

#1488 Re: Migranti

Post by realna do boli »

uglavnomja wrote:

pun je fb stranica sa uputstvima i savjetima na arapskom, sve detaljno, kako, kuda, sta reci, koliko se para dobije itd ...
Da bi koristio mobitel moras biti na nekom operatoru ili pristupiti internetu..na neko nacin.
Sumnjam da koriste svoju "mrezu" po svijetu..moraju, valjda negdje biti konektovani. Ako ima neka caka..zanima me ..da je koristim u inostranstvu.
Last edited by realna do boli on 18/05/2018 08:39, edited 1 time in total.
Oligarh

#1489 Re: Migranti

Post by Oligarh »

Vizionar 1985 wrote:
Ma znam. Samo ja kazem da je ovoga i prije bilo. Pa u Ameriku Irci i drugi Europljani u milionima dolazili tokom gladi u Europi. Da ovo nije nista cudno i nenormalno i da je normalna pojava u prirodi i historiji. Samo eto sto je danas tehnolosko napredno doba vise u odnosu na proslost.
Irci i ostali Evropljani su dolazili u vukojebine američke na skoro pa tek otkriven kontintet i gradili ga iz temelja.
Ovi mi baš i ne izgledaju kao neki veliki graditelji. Više mi mi liče na pijavice benefita od već odavno izgrađenih zemalja.
fear the beard

#1490 Re: Migranti

Post by fear the beard »

Dobili su i Cosa Nostru usput :D
CPT

#1491 Re: Migranti

Post by CPT »

Oligarh wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Irci i ostali Evropljani su dolazili u vukojebine američke na skoro pa tek otkriven kontintet i gradili ga iz temelja.
Ovi mi baš i ne izgledaju kao neki veliki graditelji. Više mi mi liče na pijavice benefita od već odavno izgrađenih zemalja.
ono kad nesto tukne na ksenofobiju i "shitholes" (tm) pricu :run:
CPT

#1492 Re: Migranti

Post by CPT »

Vizionar 1985 wrote:Ma znam. Samo ja kazem da je ovoga i prije bilo. Pa u Ameriku Irci i drugi Europljani u milionima dolazili tokom gladi u Europi. Da ovo nije nista cudno i nenormalno i da je normalna pojava u prirodi i historiji. Samo eto sto je danas tehnolosko napredno doba vise u odnosu na proslost.
islamizacija, okupacija, muslimani, silovanja, pljacka, *wink wink* i ostale price
Sanjarko

#1493 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

Oligarh wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Nisu u vukojebine dolazili. Nego u Njujork itd. Tokom one erupcije vulkana i gladi 1.800 i neke. Pred I svjetski rat. Cak ih silom mobilisalo jedno vrijeme u gradzanski rat Americki. A dolazili su citavo to stoljece u Ameriku. Pa i Tesla je otisao kao migrant. Svi bez papira otisli skoro. Dolazili sa brodovima tokom tada gladi u Europi.
Sanjarko

#1494 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

realna do boli wrote:
uglavnomja wrote:

Da bi koristio mobitel moras biti na nekom operatoru ili pristupiti internetu..na neko nacin.
Sumnjam da koriste svoju "mrezu" po svijetu..moraju, valjda negdje biti konektovani. Ako ima neka caka..zanima me ..da je koristim u inostranstvu.
Kafici i slicno sa otvorenim vajfajem. Da meni neko ovdje otvori vajfaj. Ima jedan ali pise nesiguran. Samo ga ponekad uhvatim.
Sanjarko

#1495 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

O'zone wrote:Gdje niti jednom migrantu nije ništa učinjeno na štetu dok na žalost sa druge strane imamo slučajeva gdje isti prave štetu prema mjestu u koje su došli.
Gdje su u Bosni pocinili stetu. Izgorila jedna ruina od kuce gdje su se sklonili. Napustena kuca i ruina kako sam shvatio. Samo to bilo u Bosni od stete i ona pljacka onog turiste. To se u Bosni dogadza svakodnevno i od strane domicilnog stanovnistva.
Oligarh

#1496 Re: Migranti

Post by Oligarh »

CPT wrote:
Oligarh wrote:
Vizionar 1985 wrote:
ono kad nesto tukne na ksenofobiju i "shitholes" (tm) pricu :run:
Samo je razlika što sam ja svoj “shithole” ‘92 ostao i branio za razliku od ovih pa mi to daje i određeno pravo da pljujem kada mi smetaju šatorska po gradu za kojeg sam mladost, a Boga mi i zdravlje dao.
Sanjarko

#1497 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:Jel i Tesla bo ljude zbog karikature?
Daj ba. Nije ni Kan boo pa ga zatvorise. Evo citam neki dan da bas i nije tako bilo kako je pricano o njemu. Da je pokrao, prodavao itd., atomsko oruzje, nego da je bio vodeci tada fizicar i inzinjer sto se tice atomske fizike, kao i onaj umrli jos jedan Pakistanac sto je izmislio elektro-jaku tako neku silu.

Boli su se i Irci itd. Bande Njujorka film od Kaprija mislis da je pretjeran ili ti je opisao sve tadasnje stanje kakvo je bilo.
CPT

#1498 Re: Migranti

Post by CPT »

Samo je razlika što sam ja svoj “shithole” ‘92 ostao i branio za razliku od ovih pa mi to daje i određeno pravo da pljujem kada mi smetaju šatorska po gradu za kojeg sam mladost, a Boga mi i zdravlje dao.[/quote]

Sta si ti radio nema veze sa ovim ljudima ili njihovim statusom. Ovi ljudi vise&duze brane "svoju zemlju" nego sto se to radilo u BiH. Znas sam provjeriti broj zrtava? Kad vec poredimo stvari koje nemaju veze sa pricom. Covjek bi pomislio da zivis u Pariz kad ti je "sator" tako strana pojava... A Bosanaci na isti nacin kvarili pogledi drugima. Kombinacija dvolicnosti i snobizma.

Da ne bude samo prica...
https://www.youtube.com/watch?v=D_Do9q9XS84

shebali ljudima travu, parkove i ostalo...

A kako je tak Karlovac izgledao :-)
Last edited by CPT on 18/05/2018 09:02, edited 2 times in total.
insomnia78

#1499 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Vizionar 1985 wrote:
insomnia78 wrote:Jel i Tesla bo ljude zbog karikature?
Daj ba. Nije ni Kan boo pa ga zatvorise. Evo citam neki dan da bas i nije tako bilo kako je pricano o njemu. Da je pokrao, prodavao itd., atomsko oruzje, nego da je bio vodeci tada fizicar i inzinjer sto se tice atomske fizike, kao i onaj umrli jos jedan Pakistanac sto je izmislio elektro-jaku tako neku silu.

Boli su se i Irci itd. Bande Njujorka film od Kaprija mislis da je pretjeran ili ti je opisao sve tadasnje stanje kakvo je bilo.
Svjestan si da je to bilo prije dvjesto godina?
Sanjarko

#1500 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

Oligarh wrote:
Samo je razlika što sam ja svoj “shithole” ‘92 ostao i branio za razliku od ovih pa mi to daje i određeno pravo da pljujem kada mi smetaju šatorska po gradu za kojeg sam mladost, a Boga mi i zdravlje dao.
Pa pitaj ove sve sto su branili bi li sada to opet uradili. Vecina ce reci da ne bi. Koga ovi da brane diktatore, lopine, guzonje. Sve diktatori na vlasti po Africi u vecini slucajeva, i po Aziji u manje slucajeva i lopine zesce i guzonje tako da su ovi diktarori i lopine i guzonje nase su mala maca za njih.
Locked