realna do boli wrote:Negdje sam pitala, pa ne dobih odgovor.
Mene zanima koju oni mrezu koriste. Da bi se indentificirao neko dovoljno mu je "skenirati" mobitel. Svi imaju mobitele u ruci, kontakte u telefonu, koriste internet.
Svaki put kada promijenim mobitel sokira me cinjenica koliko podataka i onoga sto imam na laptopu i mobitelu "neko" gore u oblacima cuva o meni. I ne popusta dok ne stavim staru adresu. Jednostavno kreten nece da se pokrene. A onda hladno sve isporuci nazad, bez obzira sto ja to necu.
I sta oni koriste..malo, malo, bace mobitel, kupe novi, promijene broj ????, meni to nije jasno, pamte potrebne brojeve napamet..sumnjam.
Ne trebaju dokumenti...provjeri im mobitel, preko njega meil adresu, slike..i sve ostalo.
Jesam li ja postala paranoicna..po pitanju mobitela, i da li je tako moguce provjeriti necije podatke.
tranzitne zemlje ne provjeravaju identitet
mislim cak da ni un nema te mogucnosti kada se radi samo o prebacivanju iz zone a do zone b
zemlje u kojima se podnosi zahtjev za azil provode te provjere, i to detaljno

, od slika u mobu do dnk analiza
ponekad traje jako dugo, neki dan su izbacili iz norveske lika koji je slagao da je iz eritreje, a bio iz neke susjedne zemlje i to nakon gotovo 15 godina zivota, dobro naucenog jezika, zaposlen jako dugo, djeca mali norvezani ...
a generalno, odavno postoji zanimanje kompjuterski forenzicar
i ne kontam kako mislis "koju mrezu"?
pun je fb stranica sa uputstvima i savjetima na arapskom, sve detaljno, kako, kuda, sta reci, koliko se para dobije itd ...