kako znas kad ne znas..agnosticki receno kako se vec jel presdaljvas....Connaisseur Karlin wrote: slobodna volja je Boziji blagoslov
Ateizam vs. Religija
- HardcoreMX
#1476 Re: Ateizam vs. Religija
- Dozer
#1477 Re: Ateizam vs. Religija
Pa otkud onda vjerske knjige, u kojima se tvrdi da su "napisane" od strane bozijih poslanika...?
Kako ih je "poslao", a da ih nije vidio ili da ga nisu vidjeli? Ili culi jedni druge?
Kako ih je "poslao", a da ih nije vidio ili da ga nisu vidjeli? Ili culi jedni druge?
Last edited by Dozer on 10/04/2018 15:32, edited 1 time in total.
- Connaisseur Karlin
#1478 Re: Ateizam vs. Religija
pa ne znam, to ti nisi skuzio , cak je post potvrdjen sa mojim zelenim smajlijemHardcoreMX wrote:kako znas kad ne znas..agnosticki receno kako se vec jel presdaljvas....Connaisseur Karlin wrote:
slobodna volja je Boziji blagoslov
- Connaisseur Karlin
#1479 Re: Ateizam vs. Religija
pa ljudi pisali knjige , sto se cudis, ljudi su u stanju svasta uraditiDozer wrote:Pa otkud onda vjerske knjige, u kojima se tvrdi da su "napisane" od strane bozijih poslanika...?
Kako ih je "poslao", a da ih nije vidio ili da ga nisu vidjeli? Ili culi jendi druge?
- HardcoreMX
#1480 Re: Ateizam vs. Religija
a kako znas da ne znas?!Connaisseur Karlin wrote: pa ne znam, to ti nisi skuzio , cak je post potvrdjen sa mojim zelenim smajlijem
- Dozer
#1481 Re: Ateizam vs. Religija
Slazem se 
- Connaisseur Karlin
#1482 Re: Ateizam vs. Religija
kako ti znas da postoji slobodna voljaHardcoreMX wrote:a kako znas da ne znas?!Connaisseur Karlin wrote:
pa ne znam, to ti nisi skuzio , cak je post potvrdjen sa mojim zelenim smajlijem
- HardcoreMX
#1483 Re: Ateizam vs. Religija
otkud ti znas da ja znam da postoji slobodna volja kad ti kazes da ne znas?Connaisseur Karlin wrote:kako ti znas da postoji slobodna voljaHardcoreMX wrote:a kako znas da ne znas?!Connaisseur Karlin wrote: pa ne znam, to ti nisi skuzio , cak je post potvrdjen sa mojim zelenim smajlijem
- MarlboroGold
#1484 Re: Ateizam vs. Religija
Odoste vi u filozofiranje... 
Ono pita te profesor filozofije šta je pojam, a ti kažeš nemam pojma, pa on kaže vidi kažeš nema pojma, onda znaš šta je... i tako u krug.
Ono pita te profesor filozofije šta je pojam, a ti kažeš nemam pojma, pa on kaže vidi kažeš nema pojma, onda znaš šta je... i tako u krug.
- JVC
#1485 Re: Ateizam vs. Religija
Imas pogresan pristup, barem ja tako mislim kada pricas o ovome sto si podebljao.Dozer wrote:
Cek, cek... Kako je to moguce ako nas je bog stvorio po svom liku, a "znamo" da je bog savrsen, nepogrijesiv, pravedan, posten, svemocan, sveznajuci i sve ostalo "sve" i "naj"?
Kako onda mi, njegova vrhunska kreacija, ispadosmo ovako naopaki? Valjda je to zbog nase "slobodne volje", a koju nam takodjer on dade, i to s ciljem da njemu dokazemo da smo zasluzni da odemo u raj/dzennet. Ili pakao/dzehennem ako nismo zasluzili...
I onda tu upadosmo u kauzalnu petlju...Gordijev cvor iz kojeg nema izlaza
1. Prvo, covjek je sposoban govoriti.
2. Drugo, covjek moze pisati, poboljsati svoje obrazovanje, akumulirati znanje i graditi na dosadasnjim dostignucima.
3. Trece, covjek je kreativan.
4. Cetvrto, blisko povezano s covjekovom kreativnom sposobnoscu je i njegov dar rasudivanja.
5. Peto, je covjekova slobodna volja tj. sposobnost donosenja racionalnih izbora.
6. Sesto, od svih stvorenja na Zemlji, samo covjek ima sposobnost birati izmedu ispravnog i pogresnog
7. Sedmo, covjek posjeduje savjest
8. Osmo, poput Boga, covjek moze dozivjeti iskrene emocije.itd
Nijedno drugo zivo bice nije obdareno sposobnostima, potencijalima i dostojanstvom koje je Bog utkao u svakom muskarcu i zeni.
- Connaisseur Karlin
#1486 Re: Ateizam vs. Religija
znam, jer si vjernikHardcoreMX wrote:otkud ti znas da ja znam da postoji slobodna volja kad ti kazes da ne znas?Connaisseur Karlin wrote:kako ti znas da postoji slobodna voljaHardcoreMX wrote: a kako znas da ne znas?!
- Connaisseur Karlin
#1487 Re: Ateizam vs. Religija
filozofija je bezveznjakMarlboroGold wrote:Odoste vi u filozofiranje...
- Dozer
#1488 Re: Ateizam vs. Religija
I pored svega toga, i dalje smo daleko od savrsenih, podlozni smo strasnim fulama, mnogi su totalni glupaci, itd.itd.itd.JVC wrote:Imas pogresan pristup, barem ja tako mislim kada pricas o ovome sto si podebljao.Dozer wrote:
Cek, cek... Kako je to moguce ako nas je bog stvorio po svom liku, a "znamo" da je bog savrsen, nepogrijesiv, pravedan, posten, svemocan, sveznajuci i sve ostalo "sve" i "naj"?
Kako onda mi, njegova vrhunska kreacija, ispadosmo ovako naopaki? Valjda je to zbog nase "slobodne volje", a koju nam takodjer on dade, i to s ciljem da njemu dokazemo da smo zasluzni da odemo u raj/dzennet. Ili pakao/dzehennem ako nismo zasluzili...
I onda tu upadosmo u kauzalnu petlju...Gordijev cvor iz kojeg nema izlaza
1. Prvo, covjek je sposoban govoriti.
2. Drugo, covjek moze pisati, poboljsati svoje obrazovanje, akumulirati znanje i graditi na dosadasnjim dostignucima.
3. Trece, covjek je kreativan.
4. Cetvrto, blisko povezano s covjekovom kreativnom sposobnoscu je i njegov dar rasudivanja.
5. Peto, je covjekova slobodna volja tj. sposobnost donosenja racionalnih izbora.
6. Sesto, od svih stvorenja na Zemlji, samo covjek ima sposobnost birati izmedu ispravnog i pogresnog
7. Sedmo, covjek posjeduje savjest
8. Osmo, poput Boga, covjek moze dozivjeti iskrene emocije.itd
Nijedno drugo zivo bice nije obdareno sposobnostima, potencijalima i dostojanstvom koje je Bog utkao u svakom muskarcu i zeni.
Ili, krace - totalna smo suprotnost tom savrsenom bogu, a navodno nas je stvorio po sebi samome.
- medvjed23
#1489 Re: Ateizam vs. Religija
sretno s tim, i molim te, javi šta je biloIdemedosumom wrote:Kad' me hanuma sljedeći put napadne što sam čarape na po sobe ostavio, reći ću joj da odgovor na to pitanje ne postoji
- Dozer
#1490 Re: Ateizam vs. Religija
Posalji nam i selfi nakon toga

- HardcoreMX
#1491 Re: Ateizam vs. Religija
nema tu bas puno filozofije..mala igra rijeci kao odgovor na drzak odgovor i arogantnost nema sanse...nije pitao imas li, nego znas li...priznaces to su dva razlicita pitanja...MarlboroGold wrote:Odoste vi u filozofiranje...
agnostici kazu da ne znaju...Connaisseur Karlin wrote:znam, jer si vjernikHardcoreMX wrote: otkud ti znas da ja znam da postoji slobodna volja kad ti kazes da ne znas?
a kako ti znas da vjernik zna da postoji slobodna volja?
- Connaisseur Karlin
#1492 Re: Ateizam vs. Religija
agnostici kazu da ne znaju Boga, ali ne kazu da ne znaju o vjeorvanju vjernika u religijskog BogaHardcoreMX wrote:agnostici kazu da ne znaju...Connaisseur Karlin wrote:znam, jer si vjernikHardcoreMX wrote: otkud ti znas da ja znam da postoji slobodna volja kad ti kazes da ne znas?![]()
a kako ti znas da vjernik zna da postoji slobodna volja?
- HardcoreMX
#1493 Re: Ateizam vs. Religija
agnostika nitko ne pita zna li ili ne zna Boga, nego postoji li Bog...Connaisseur Karlin wrote: agnostici kazu da ne znaju Boga, ali ne kazu da ne znaju o vjeorvanju vjernika u religijskog Bogapa vjernicma je je slobodna volja objasnejna u religjama
ako ti znas da je vjernicima objasnjena slobodna volja, onda znas i ti da postoji slobodna volja...
- Connaisseur Karlin
#1494 Re: Ateizam vs. Religija
pa agnostik kaze da ne zna, to je odgovorHardcoreMX wrote:agnostika nitko ne pita zna li ili ne zna Boga, nego postoji li Bog...Connaisseur Karlin wrote: agnostici kazu da ne znaju Boga, ali ne kazu da ne znaju o vjeorvanju vjernika u religijskog Bogapa vjernicma je je slobodna volja objasnejna u religjama
![]()
ako ti znas da je vjernicima objasnjena slobodna volja, onda znas i ti da postoji slobodna volja...
pa postoji vama vjernicima slobodna volja obrazlozena u vasoj religiji , ali takav stav u religijama je baziran na vjerovanju , a vjerovati da potoji slobodna volja znaci da postoji iskljucivo u glavi vjernika
- HardcoreMX
#1495 Re: Ateizam vs. Religija
odgovor koji se ne referise na postavljeno pitanje je pogresan odgovor...minimalno receno...Connaisseur Karlin wrote: pa agnostik kaze da ne zna, to je odgovor![]()
pa postoji vama vjernicima slobodna volja obrazlozena u vasoj religiji , ali takav stav u religijama je baziran na vjerovanju , a vjerovati da potoji slobodna volja znaci da postoji iskljucivo u glavi vjernika
nebitno gdje postoji..dovoljno je sto i ti znas da postoji slobodna volja...ona sada postoji i kod tebe
- Zejnep
#1496 Re: Ateizam vs. Religija
Tačno me glava zaboli čitajući vas 
- HardcoreMX
#1497 Re: Ateizam vs. Religija
nitko te ne tjera...imas slobodnu volju... 
- Zejnep
#1498 Re: Ateizam vs. Religija
DodušeHardcoreMX wrote:nitko te ne tjera...imas slobodnu volju...
- Connaisseur Karlin
#1499 Re: Ateizam vs. Religija
moj odgovor nije pogresan, a takvo pitanje je nepotrebnoHardcoreMX wrote:odgovor koji se ne referise na postavljeno pitanje je pogresan odgovor...minimalno receno...Connaisseur Karlin wrote: pa agnostik kaze da ne zna, to je odgovor![]()
pa postoji vama vjernicima slobodna volja obrazlozena u vasoj religiji , ali takav stav u religijama je baziran na vjerovanju , a vjerovati da potoji slobodna volja znaci da postoji iskljucivo u glavi vjernika![]()
nebitno gdje postoji..dovoljno je sto i ti znas da postoji slobodna volja...ona sada postoji i kod tebe
jeste bitno gdje postoji, jer na individiulanom nivou u necijoj glavi moze svasta postojati, pa i uvjerenje da postoji slobodna volja
- Connaisseur Karlin
#1500 Re: Ateizam vs. Religija
ma Hardcore me malteritra danas verbalnoZejnep wrote:Tačno me glava zaboli čitajući vas