LGBT parada

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hAZNADAR

#1476 Re: LGBT paradai

Post by hAZNADAR »

Fudo Bosna wrote:https://www.youtube.com/watch?v=PiDVdiuX2Yc
:thumbup:

Sa Beketom se u dosta stvari ne slazem ali svaka mu cast na ovoj izjavi !

Nisam za nasilje , nisam za ekstremizam, ali nesto sto je
po svim Bozijim zakonima i prirodnim i za veliku vecinu ljudi ,nastranost, ovako , od strane EU /USA/masonerije i ostalih, ovako ofirno i nasilno promovisati , e to je van svake pameti...

Znaci izabrao si svoj put, u oblacenju, seksualnu orijentaciju , uvazavam, nema niko pravo da te vrijedja ili fizicki napada, to je tvoje ljudsko pravo. Ali ti meni ,pred mojom djecom, javno promovisati homoseksualizam e to je ugrozavanje nas ostalih gradjana i nasih prava !
:D
Stabilnog 100% heteroseksualca tesko mogu ugroziti glupa paradiranja i promocija. De ba Fudo pa nije licna seksualnost vrsta cokolade koju mijenjas poslije reklame.
karanana

#1477 Re: LGBT parada

Post by karanana »

sta znaci nametati? sta konkretno rade da nesto nametnu tebi, tvojoj familiji ili djeci?
SmokingMan

#1478 Re: LGBT parada

Post by SmokingMan »

Čovjek ima pravo na slobodu to mu niko ne može osporiti,ali su se tokom protekle decenije neki parametri ljudskih prava u EU i svijetu opećnito u dobroj mjeri poremetile.Ponekada vidim kao da je na dijelu ta neka kategorizacija,tj.selektiranje ljudskih prava,davanje prednosti prava jednih nad pravima drugih.
mayab

#1479 Re: LGBT paradai

Post by mayab »

hAZNADAR wrote:

po svim Bozijim zakonima i prirodnim i za veliku vecinu ljudi ,nastranost, ovako , od strane EU /USA/masonerije i ostalih, ovako ofirno i nasilno promovisati , e to je van svake pameti...

Znaci izabrao si svoj put, u oblacenju, seksualnu orijentaciju , uvazavam, nema niko pravo da te vrijedja ili fizicki napada, to je tvoje ljudsko pravo. Ali ti meni ,pred mojom djecom, javno promovisati homoseksualizam e to je ugrozavanje nas ostalih gradjana i nasih prava !
Stabilnog 100% heteroseksualca tesko mogu ugroziti glupa paradiranja i promocija. De ba Fudo pa nije licna seksualnost vrsta cokolade koju mijenjas poslije reklame.
:thumbup: e svaka čast, ovo si dobro napisao! :thumbup:
paladinka

#1480 Re: LGBT parada

Post by paladinka »

Ovdje na forumu je bilo cesto bilo pitanje sta bi bilo kad bi ti kcerka/sin rekli da je hetero, ja kazem meni bilo bas svejedno .
Fudo Bosna

#1481 Re: LGBT paradai

Post by Fudo Bosna »

hAZNADAR wrote:

Mene ne moze ugroziti, ali ako neko seta sa djetetom
od 5/7/10 godina i djete gleda te parade ili mu ih medijski promovises, moze vrlo lose uticati na odgoj djece jer se javno promovise i namece...

Ja ni drogu nikada ne bih uzeo , ali ako istu promovises djeci , pocece se drogirati.

Sta je sljedece , hajmo "javno" promovisati joint ili hasis, jer zaboga, to je "ljudsko pravo" narkomana. :D

Jarane neka oni svoj homoseksualizam zive privatno, niko im nece nista reci , a ako budu imali problema u poslu. skoli, ili ...zakon je tu da ih zastiti i njihova prava...
smijesni_ste

#1482 Re: LGBT parada

Post by smijesni_ste »

Strašno me zanima da li će oni što pružaju bezuslovnu podršku migrantima na drugom topicu isto učiniti i ovdje za svoje sugradjane?

Da li su jednako zabrinuti zbog atmosfere i predrasuda prema ovim ljudima kao što su zabrinuti jačanjem desnice u Evropi i svijetu :oops:
paladinka

#1483 Re: LGBT parada

Post by paladinka »

Kakve veze ima hasis sa seksualnom orijentacijom ?
славянин

#1484 Re: LGBT parada

Post by славянин »

paladinka wrote:Kakve veze ima hasis sa seksualnom orijentacijom ?
Sada je moda ovo 6389 spolova i to.. kako to ide da se drzim u korak sa vremenom, nije vise musko/zenski spol nego nest svasta ima - jeli to sta povezano sa ovim lgbtq......... pokretima i to :D
Matzan

#1485 Re: LGBT paradai

Post by Matzan »

Fudo Bosna wrote:

Normalne ljudske zakone i norme, ako hoces i Bozije i one moralne norme vecine ljudi koji nisu vjernici vec ateisti ili agnostici.

Oni imaju pravo na svoju seksualnu orijentaciju koja se razlikuje od vecine i to je demokratija, ali nemaju pravo javno to nametati i unistavati porodice , otkud nekome pravo da to namece mome maloljetnom djetetu ili unuku?

On ako ga neko ne primi na posao zbog seksualne orijentacije, ako ga fizicki napadne ili vrijedja ima pravo na zastitu ali NEMA pravo to drugima nametati.

Ne razumijem na koji način to neko nekome nameće?
Ono, je li neko prisiljava tebe ili tvog sina da budete homosexualci?
paladinka

#1486 Re: LGBT parada

Post by paladinka »

славянин wrote:
paladinka wrote:Kakve veze ima hasis sa seksualnom orijentacijom ?
Sada je moda ovo 6389 spolova i to.. kako to ide da se drzim u korak sa vremenom, nije vise musko/zenski spol nego nest svasta ima - jeli to sta povezano sa ovim lgbtq......... pokretima i to :D
Mozda , ali je i intersantan razvoj ... mogucnost da i mi nesto naucimo...
Fudo Bosna

#1487 Re: LGBT paradai

Post by Fudo Bosna »

Matzan wrote:
Fudo Bosna wrote:

Normalne ljudske zakone i norme, ako hoces i Bozije i one moralne norme vecine ljudi koji nisu vjernici vec ateisti ili agnostici.

Oni imaju pravo na svoju seksualnu orijentaciju koja se razlikuje od vecine i to je demokratija, ali nemaju pravo javno to nametati i unistavati porodice , otkud nekome pravo da to namece mome maloljetnom djetetu ili unuku?

On ako ga neko ne primi na posao zbog seksualne orijentacije, ako ga fizicki napadne ili vrijedja ima pravo na zastitu ali NEMA pravo to drugima nametati.

Ne prisiljava .Ali zasto ostali ljudi razlicitih seksualnih orijentacija ne paradiraju?

Parade ljudi koji hoce da imaju 2/3/10 zena.

Parade zena koje zele da imaju 2/3/7 partnera

Parade onih koji zele legalizaciju braka sa zivotinjama.

Parade onih koji su za promociju onog sto zovemo pedofilijom i slicno.

Zato sto bi ti bilo neprihvatljivo za vecinu ostalih a nije ni zakonito, meni je npr mozda prirodnije nesto drugo, nekom nesto trece, ali ne skandiramo po ulici promovisuci svoju seksualnu orijentaciju ili ipak mozemo zakljuciti da drustvo ima svoje norme jer je kao normalno imati muskarac muskarca za partnera a kao nije normalno da zena ima dva muskarca ili muskarac dvije zene, onda pustimo svim seksualnim orijentacijama da paradiraju i dajmo svima slobodu. Ne samo geyevima...
Last edited by Fudo Bosna on 28/09/2018 22:59, edited 1 time in total.
славянин

#1488 Re: LGBT parada

Post by славянин »

Ne razumijem - sta da naucimo ? Da je biologija kao egzatna nauka netacna jer se neko definise kao helikopter :roll:
mayab

#1489 Re: LGBT parada

Post by mayab »

Pitanje za ove sto se toliko plase ovih sta paradiraju:
jer to tebe (kao sto posto deklarisanog hetera) nesto ovako može natjerati da time sto ih pogledaš, gledaš, tek tako promijeniš seksualne afinitete i umjesto mačo hetera postaneš homo, ako da onda ti nisi sto posto hetero, nego latentni homoseksualac!
Meni je to nezamislivo, preispitajte svoje osjećaje i instinkte !
BHCluster

#1490 Re: LGBT parada

Post by BHCluster »

@Fudo vas lozi a vi se samo palite.
paladinka

#1491 Re: LGBT parada

Post by paladinka »

славянин wrote:Ne razumijem - sta da naucimo ? Da je biologija kao egzatna nauka netacna jer se neko definise kao helikopter :roll:
I nije stala na jedno mjestu.
paladinka

#1492 Re: LGBT parada

Post by paladinka »

paladinka wrote:
славянин wrote:Ne razumijem - sta da naucimo ? Da je biologija kao egzatna nauka netacna jer se neko definise kao helikopter :roll:
I nije stala na jedno mjestu... sta je onda lose u biologiji ... jesmo onda i mi losi ako se po biologiji racunamo...
djkurt

#1493 Re: LGBT parada

Post by djkurt »

paladinka wrote:
I nije stala na jedno mjestu.
Izvini moliom te ali moja sexualna orijentacija je Apache helikopter i ove riječi me duboko vrijeđaju. :? :? :?
Matzan

#1494 Re: LGBT paradai

Post by Matzan »

Fudo Bosna wrote:
Matzan wrote:
Fudo Bosna wrote:

Ne prisiljava .Ali zasto ostali ljudi razlicitih seksualnih orijentacija ne paradiraju?

Parade ljudi koji hoce da imaju 2/3/10 zena.

Parade zena koje zele da imaju 2/3/7 partnera

Parade onih koji zele legalizaciju braka sa zivotinjama.

Parade onih koji su za promociju onog sto zovemo pedofilijom i slicno.

Zato sto bi ti bilo neprihvatljivo za vecinu ostalih a nije ni zakonito, meni je npr mozda prirodnije nesto drugo, nekom nesto trece, ali ne skandiramo po ulici promovisuci svoju seksualnu orijentaciju ili ipak mozemo zakljuciti da drustvo ima svoje norme jer je kao normalno imati muskarac muskarca za partnera a kao nije normalno da zena ima dva muskarca ili muskarac dvije zene, onda pustimo svim seksualnim orijentacijama da paradiraju i dajmo svima slobodu. Ne samo geyevima...

Niko im ne brani. Nek se organizuju i nek paradiraju.

Inače, kad bi se služili tvojom logikom za to neko nametanje, isto tako bi se mnogi građani mogli osjetiti
ugroženim i da im neko nameće vjeru kad se recimo petkom ide na džumu ili se organizuju iftari na otvorenom.
paladinka

#1495 Re: LGBT parada

Post by paladinka »

Gdje naci helikopter a da ti se nudi :-)
hAZNADAR

#1496 Re: LGBT paradai

Post by hAZNADAR »

Fudo Bosna wrote:

Mene ne moze ugroziti, ali ako neko seta sa djetetom
od 5/7/10 godina i djete gleda te parade ili mu ih medijski promovises, moze vrlo lose uticati na odgoj djece jer se javno promovise i namece...

Ja ni drogu nikada ne bih uzeo , ali ako istu promovises djeci , pocece se drogirati.

Sta je sljedece , hajmo "javno" promovisati joint ili hasis, jer zaboga, to je "ljudsko pravo" narkomana. :D

Jarane neka oni svoj homoseksualizam zive privatno, niko im nece nista reci , a ako budu imali problema u poslu. skoli, ili ...zakon je tu da ih zastiti i njihova prava...
I droga i homo promocija su prisutne i pristupacne na svakom koraku,.. pa ne pada bas svako na to. Roditelji misle da su nesto puno uradili a ne znaju da im djete vise sati nije na oku i moze konzumirati sta hoce, vidjeti sta hoce,....

Jarane, zivimo u vremenu interneta gdje mozes naci na milion nacina kako je cool biti peder. Nisu tu glupe parade presudne niti gluma kvaziljevicara. Presudni su hormoni i samopouzdanje. Hormoni ako te pale osobe suprotnog spola a samopouzdanje ako ne pobjegnes u drugi tim zbog losih iskustava sa osobama suprotnog spola.

U ovom slucaju parade u Sarajevu i opcenito BiH se radi o onoj drugoj dijametralnoj krajnosti a to je ekstremizam. Nije u pitanju podrzati glupu paradu - vec je u pitanju ustati protiv neandertalaca koji si daju za pravo da od ulice prave dzunglu gdje oni odlucuju. Kada covjek vidi slike onih bradatih majmuna kako napadaju homoseksualce u Sarajevu - zna na cijoj je strani.
insomnia78

#1497 Re: LGBT parada

Post by insomnia78 »

E cuj samopouzdanje. Ono ne ide mi sa trebama pa odo se bosti u pedu
Edin H.

#1498 Re: LGBT paradai

Post by Edin H. »

hAZNADAR wrote:
Kada covjek vidi slike onih bradatih majmuna kako napadaju homoseksualce u Sarajevu - zna na cijoj je strani.
Zar nisu bili I neki navijaci? :D
harač

#1499 Re: LGBT parada

Post by harač »

paradu upravo sad treba i organizovat, i izmamiti vehabije iz pećina, dok je mektić još ministar (broji se i tehnički mandat) :evil:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1500 Re: LGBT parada

Post by pici »

i et ga prosetasHe sarajvom :mrgreen: ma boli me qujac.BA... kad mogu lopovi, narkomani, nacionaltsti itd hodat ulicom, sto nebi mogo peder il lezba... degutantno mi jest drzanje za rukice dva muskarca il oblacenje u zensku odjecu... al jeBajga visHe, pored svega ja moram da trcim za pederom i da ga bijem... ma boli me ona stvar, nek rade sta god hoce... vise volim pedere i lezbe od politicara :mrgreen:
Last edited by pici on 28/09/2018 23:31, edited 1 time in total.
Post Reply