Bitcoin & crypto svijet
Moderator: anex
-
sarajevosa
#1476 Re: Bitcoins
Zadnje 3 godine niko nije izgubio novac, a ne bi ni prije velikog pada da nije prodavao. Neće ni narednih 5 jer trenutno koristi 0.1% ljudi.
Onaj ko je pričao da će bitcoin puknut zadnjih 5 godina, svi ti koji ga nisu slušali sad imaju milione. Ne moraš uložiti sav novac što imaš, ko je uložio samo mali dio dosta je zaradio. To važi i u buduće.
Ko ne želi rizik može nakon uloženog novca podići isti za dan, mjesec ili par mjeseci kad se udvostruči. Jednostavno ga podigneš a dobitak ostaviš i nakon tog nemaš rizika
Onaj ko je pričao da će bitcoin puknut zadnjih 5 godina, svi ti koji ga nisu slušali sad imaju milione. Ne moraš uložiti sav novac što imaš, ko je uložio samo mali dio dosta je zaradio. To važi i u buduće.
Ko ne želi rizik može nakon uloženog novca podići isti za dan, mjesec ili par mjeseci kad se udvostruči. Jednostavno ga podigneš a dobitak ostaviš i nakon tog nemaš rizika
Last edited by sarajevosa on 15/12/2017 23:02, edited 2 times in total.
- mO k3
#1477 Re: Bitcoins
Pitanje je na kojoj ljestvici se nalaze na piramidi ...Forumerrer wrote:Kad pukne bitcoin problemi sa svicarcima ce biti smijesni naspram ovoga. Ljudi ce skakati sa zgrada.
Ovo je klasicna piramida gdje ce pojedinci postati milijarderi, a vecina ce ostati bez svega. Naravno mislim na ljude koji sada kupuj BTC i ocekuju 100 000$. Ko je ulozio pocetkom godine ili ranije i prodao - kapa dole.
-
sarajevosa
#1478 Re: Bitcoins
Ja sam našao na piku, ima dosta rajedadoka84 wrote:Aha skontao sam i ja to. Ali nisam nasao nikoga licno i personalnosarajevosa wrote:najbolji način je da kupiš od nekog našeg, lično se nađete, dosta povoljnijedadoka84 wrote:Na kraju sam uzeo btc preko virwox... deru sa naknadama.
Kakva je stvar za xrp, ima li kakvih preporuka
-
joe_black
#1479 Re: Bitcoins
Ovako su meni slagali pricu oko onog mreznog sranja, fol mjesecni prinos 10% investicije i ja im lijepo govorio da je to tako normalno niko ne bi ulagao u dionice, nekretnine niti bilo sta drugo.mO k3 wrote:Pitanje je na kojoj ljestvici se nalaze na piramidi ...Forumerrer wrote:Kad pukne bitcoin problemi sa svicarcima ce biti smijesni naspram ovoga. Ljudi ce skakati sa zgrada.
Ovo je klasicna piramida gdje ce pojedinci postati milijarderi, a vecina ce ostati bez svega. Naravno mislim na ljude koji sada kupuj BTC i ocekuju 100 000$. Ko je ulozio pocetkom godine ili ranije i prodao - kapa dole.
Znam ljudi koji su popusili po 300 000KM, prodali sve sto imaju i sada za cigre nemaju da bi neko od toga grdna profitirao...
Sto se tice bitcoina, mislim da vec pri ovoj vrijednosti je ulaganje u njih ravno kockanju...
- phillie
#1480 Re: Bitcoins
Ljudi ili ne znaju ili zaboravljaju da pored BTC ima jos koliko hoces kripto valuta u koje bi covjek mogao uloziti ( da li kroz dugorocno stekanje ili svakodnevno trejdanje). BTC jeste skup i naravno rizicno je ulagati veliki novac u njega, ali isto tako je cinjenica da btc biljezi konstantan rast. Vjerovatno ce se taj trend nastaviti i u buducnosti i naravno nece mozda njegova vrijednost ici po nekoliko puta prema gore u toku godine, ali ne vjerujem da je jos dostigao svoj maximum i da ce krenuti silaznom putanjom.
Opet naglasavam, bitna je psihologija kod ljudi kad btc (ili bilo koja druga valuta, a mozda je to slucaj i kod dionica - s tim nisam upoznat) krene prema dole. Da li ce prodavati i tako pristati na trenutni gubitak, ili ce cekati da se valuta vrati na nivo prije pocetka pada. Mada, postoji i zarada kada valuta pada, ako se na vrijeme izvuce novac i ponovo kupi po jeftinijoj cijeni, pa kada se rast ponovo desi, fakticki se ostvaruje extra profit.
Po meni najsigurniji nacin "rada" sa ovim valutama je da se izdvoji novac koji mozes halaliti, da ti nece trebati za zivot, ili si odredio da ces se odreci nekog luxuza iz svog zivota, proucio trzite, nasao zanimljivu valutu i u nju ulozio. Postavis sebi rok od nekih godinu dvije da neces dirati te coine, ili odredis da ces cekati da ta valuta naraste sta ja znam 5-10x od pocetne vrijednosti i pratis. Ako se to ne desi u te dvije godine i ako coin nije propao ili ugasen, opet ces imati cim raspolagati i trgovati. Ako je i propao, ti na sebi nisi to znacajnije osjetio.Ali opet, nismo svi isti.....
P.S. Dovoljno je procitati komentare ispod clanka o bitcoinu koji je na klixu, pa da se vidi koliko ljudi zapravo razumije kriptovalute, ali i nas mentalitet da je sve zajebancija i budalestina.
Opet naglasavam, bitna je psihologija kod ljudi kad btc (ili bilo koja druga valuta, a mozda je to slucaj i kod dionica - s tim nisam upoznat) krene prema dole. Da li ce prodavati i tako pristati na trenutni gubitak, ili ce cekati da se valuta vrati na nivo prije pocetka pada. Mada, postoji i zarada kada valuta pada, ako se na vrijeme izvuce novac i ponovo kupi po jeftinijoj cijeni, pa kada se rast ponovo desi, fakticki se ostvaruje extra profit.
Po meni najsigurniji nacin "rada" sa ovim valutama je da se izdvoji novac koji mozes halaliti, da ti nece trebati za zivot, ili si odredio da ces se odreci nekog luxuza iz svog zivota, proucio trzite, nasao zanimljivu valutu i u nju ulozio. Postavis sebi rok od nekih godinu dvije da neces dirati te coine, ili odredis da ces cekati da ta valuta naraste sta ja znam 5-10x od pocetne vrijednosti i pratis. Ako se to ne desi u te dvije godine i ako coin nije propao ili ugasen, opet ces imati cim raspolagati i trgovati. Ako je i propao, ti na sebi nisi to znacajnije osjetio.Ali opet, nismo svi isti.....
P.S. Dovoljno je procitati komentare ispod clanka o bitcoinu koji je na klixu, pa da se vidi koliko ljudi zapravo razumije kriptovalute, ali i nas mentalitet da je sve zajebancija i budalestina.
- dadoka84
#1481 Re: Bitcoins
sarajevosa wrote: Ja sam našao na piku, ima dosta raje
-
Forumerrer
#1482 Re: Bitcoins
Ja opet kazem, svaka cast onome ko je kupio i vec prodao. Problem su ljudi koji su kupili btc kada je bio 2500$ i koji cekaju da naraste preko 50 000$ da ga prodaju. Pohlepa je cudo.
Kupovina btc sada kada konstantno raste je ravno samoubistvu.
A kad padne btc, pada i sve ostalo ko kula od karata.
Kupovina btc sada kada konstantno raste je ravno samoubistvu.
A kad padne btc, pada i sve ostalo ko kula od karata.
- victom
#1483 Re: Bitcoins
druge kripto valute će samo pojačati pad.
SAD TO IDE OVAKO:
izaberi jeftinu valutu (ima 1500 valuta u ponudi), kupuj dok je jeftino, i dok niko neće, i nadaj se da će i ona doći na red za pumpanje.
A to što ta valuta nema nikakve praktične vrijednosti, se zanemaruju.
Prodaje se samo hajp.
Čim bitcoine grohne, ode sve. A bitcoin je već u crvenim obrtajima.
Fee Transakcije skočile sa 5$ na 15$ u 30 dana.
To je ozbiljan problem. Šta će biti kada bude jedna transakcija 1000$ ?
SAD TO IDE OVAKO:
izaberi jeftinu valutu (ima 1500 valuta u ponudi), kupuj dok je jeftino, i dok niko neće, i nadaj se da će i ona doći na red za pumpanje.
A to što ta valuta nema nikakve praktične vrijednosti, se zanemaruju.
Prodaje se samo hajp.
Čim bitcoine grohne, ode sve. A bitcoin je već u crvenim obrtajima.
Fee Transakcije skočile sa 5$ na 15$ u 30 dana.
To je ozbiljan problem. Šta će biti kada bude jedna transakcija 1000$ ?
Last edited by victom on 01/03/2021 04:32, edited 2 times in total.
- pirmin
#1484 Re: Bitcoins
Sportsko kladjenje je isplativije od miniranja za one koji nemaju sire znanje i veelika sredstva na raspolaganju.Tomahawk11 wrote:Zašto?Muhamed Đakmić wrote:
Ima i kod nas BTC minera, samo im se ne isplati raditi više.
To je tematika koju smo jedan prijatelj i ja ozbiljno bili uzeli u razmatranje, pa je otišla na stand by....ali vidim da ima dosta po olx da prodaju i to ono skoro novo, prije mjesec nabavio i prodaje...je li baš toliko neisplativo ili je neki drugi problem u pitanju?
Gledam tipa, Svabu na YT koji je na Islandu napravio citava postrojenja sa opremom za miniranje, koliko zaradjuje nece da kaze. Sa smijeskom je samo rekao da placa struje 2 Mio € sirom svijeta.
https://www.youtube.com/watch?v=4pyRW8YpQMM
Zato, nista bez Mela, Wessa, Kawhija, Irwinga i njihovih overa i undera.
- victom
#1485 Re: Bitcoins
da vam ispričam jedan doživljaj.
odem ja na jedan internacionalni popularan forum na temu bitcoin.
i reko: "ja sam kupio nešto bitcoina kad su bili za 13.500, al sam prodao po cijeni 12.800 jer me panika bila uhvatila"
Jarane, kad su osuli paljbu po meni:
"Kako si se usudio prodati"
"Ja gubim sad pare zbog tebe"
"Ti nemaš pravo da se zoveš Bitcoinaš"
Iskreno, osjećao sam se kao da sam uletio u neku sektu.
A bome i na ovom forumu ima graničnih slučajeve.
odem ja na jedan internacionalni popularan forum na temu bitcoin.
i reko: "ja sam kupio nešto bitcoina kad su bili za 13.500, al sam prodao po cijeni 12.800 jer me panika bila uhvatila"
Jarane, kad su osuli paljbu po meni:
"Kako si se usudio prodati"
"Ja gubim sad pare zbog tebe"
"Ti nemaš pravo da se zoveš Bitcoinaš"
Iskreno, osjećao sam se kao da sam uletio u neku sektu.
A bome i na ovom forumu ima graničnih slučajeve.
- Muhamed Đakmić
#1486 Re: Bitcoins
Fino se igrajte i bez vrijeđanja, inače ćemo zvati nekog od zelenih, a oni neće samo brisati postove 
-
Forumerrer
#1487 Re: Bitcoins
Da li je moguce da je vrijednost bitcoina sada izmedju 350 i 400 milijardi dolara !!!!
Zar stvarno iko normalan misli da je to realna cijena?
- victom
#1488 Re: Bitcoins
to je išlo ovom logikomForumerrer wrote:Da li je moguce da je vrijednost bitcoina sada izmedju 350 i 400 milijardi dolara !!!!
Satoši sebi kolko je želio
Osoba A kupila za 1 $
OSoba B za 10 $
Osoba C za 100$
Osoba D za 1000$
Osoba E za 10.000 $
I za sada su svi dobri. Međutim, kad se dosegne limit, kad niko više ne može kupiti ili ne želi kupiti, onda će sve Osobe od A - E prodavati istovremeno, a Osoba A sjedi na dužoj strani poluge , jer ima više i kupila je jeftinije.
Zaplatiće oni koji su kupili zadnji.
Samo je pitanje, kada će se to desiti. Ali predznaci su tu.
-
Forumerrer
#1489 Re: Bitcoins
Nema brze i lagane zarade (cast izuzecima). Da je to tako jednostavno svi bi bili milioneri.
-
sarajevosa
#1490 Re: Bitcoins
Postoje ljudi koji zadnje 3 godine govore da će bitcoin rasti i uspostavilo se da su bili upravu (osobe koje se razumiju u te stvari)
Postoje ljudi koji zadnje 3 godine govore da će sve propast i koji nisu bili u pravu.
Da li treba slušati one koji su bili upravu 3 godine ili da počnem slušati one koji nisu bili u pravu 3 godine?
Nemam ništa protiv ako oni koji su bili upravu zadnje 3 godine, ako kažu da će sve propasti, da im vjerujem. Ali to se još nije desilo, ti isti koji su bili upravu zadnje 3 godine sada tvrde da će bitcoin krajem iduće godine biti oko 50.000-100.000$
Donja slika pokazuje da može biti varijacija kao do sad, ali da je dugoročno stalno u rastu

Postoje ljudi koji zadnje 3 godine govore da će sve propast i koji nisu bili u pravu.
Da li treba slušati one koji su bili upravu 3 godine ili da počnem slušati one koji nisu bili u pravu 3 godine?
Nemam ništa protiv ako oni koji su bili upravu zadnje 3 godine, ako kažu da će sve propasti, da im vjerujem. Ali to se još nije desilo, ti isti koji su bili upravu zadnje 3 godine sada tvrde da će bitcoin krajem iduće godine biti oko 50.000-100.000$
Donja slika pokazuje da može biti varijacija kao do sad, ali da je dugoročno stalno u rastu

Last edited by sarajevosa on 16/12/2017 11:28, edited 4 times in total.
-
toure123
#1491 Re: Bitcoins
Zanimljivo je kako sad svaka seoska šuša bi da omasti brkove od Bitcoin, ali i dalje prosipaju priču kako isti i dalje nema nikakve podloge i vrijednosti, a u duši im je krivo jer su nepismeni i nemaju šire vidike i poglede na svijet. Ljudi dragi, vašeg pesimizma je svakome preko qurtza!
Šta daje vrijednost običnom papirnom novcu, osim što su ljudi sjeli i dogovorili se da će to biti sredstvo razmjene, a?
Dakle samo ono u šta ljudi vjeruju zaista i ima vrijednost, jer je to sve bazirano na psihologiji. Aktuelne papirnate valute sve manje imaju potporu kod pametnijeg svijeta, što zbog raznih malverzacija države koja nas je iznevjerila xy puta, što zbog lihvarskih banaka koje maste svoje brkove nad nama.
Jedno je jasno, Bitcoin im to sve oduzima pa sad kmeče i kontaju kako će ga regulisati ne bi li i tu brkove omastili. A ovi koji negiraju da će Bitcoin postati svjetska valuta, to su ostatci onih koji slijepo vjeruju i koji su uvučeni u trenutni sistem, jer ne razumiju promjene koje će se desiti.
Bitcoin posmatrajte kao internet 1994, pa ćete vidjeti šta će se desiti
Svjedoci smo jedne revolucije i promjene načina na koji će svijet funkcionisati
Šta daje vrijednost običnom papirnom novcu, osim što su ljudi sjeli i dogovorili se da će to biti sredstvo razmjene, a?
Dakle samo ono u šta ljudi vjeruju zaista i ima vrijednost, jer je to sve bazirano na psihologiji. Aktuelne papirnate valute sve manje imaju potporu kod pametnijeg svijeta, što zbog raznih malverzacija države koja nas je iznevjerila xy puta, što zbog lihvarskih banaka koje maste svoje brkove nad nama.
Jedno je jasno, Bitcoin im to sve oduzima pa sad kmeče i kontaju kako će ga regulisati ne bi li i tu brkove omastili. A ovi koji negiraju da će Bitcoin postati svjetska valuta, to su ostatci onih koji slijepo vjeruju i koji su uvučeni u trenutni sistem, jer ne razumiju promjene koje će se desiti.
- Muhamed Đakmić
#1492 Re: Bitcoins
Pa hajde lijepo nam objasni tu revoluciju, ali ne ovako između redova nego detaljno. Pošto mi kmečimo, a vi sve znate.toure123 wrote:Zanimljivo je kako sad svaka seoska šuša bi da omasti brkove od Bitcoin, ali i dalje prosipaju priču kako isti i dalje nema nikakve podloge i vrijednosti, a u duši im je krivo jer su nepismeni i nemaju šire vidike i poglede na svijet. Ljudi dragi, vašeg pesimizma je svakome preko qurtza!
Kako ćete uzeti državi i bankama njihovu ulogu, živo sam zainteresovan da to čujem
- mO k3
#1493 Re: Bitcoins
Bitcoin je voz na koji sada svi skaču da bi se kratkoročno zaradile pare na brz način
Opet kažem nije losa stvar , ali ovo skakanje prema novom high iz dana u dan je čisto iz špekulacije
Iskreno svima želim da zaradite velike pare , ali pazite na kraju da Ne budete donji ..
Opet kažem nije losa stvar , ali ovo skakanje prema novom high iz dana u dan je čisto iz špekulacije
Iskreno svima želim da zaradite velike pare , ali pazite na kraju da Ne budete donji ..
-
AsharaK
#1494 Re: Bitcoins
Ma nije u pravu ni jedna ni druga strana, niko ne zna šta će se desiti, možemo se obogatiti, možemo pokihati. Mene nervira onaj frajer koji misli da sve zna, koji je pokupio svu pamet svijeta, i koji s.ere ovde na temi po cijeli dan .
- mO k3
#1495 Re: Bitcoins
Dot.com bubble ponovo kažem i tada su svi uzimali dionice čak i čistačice svi su htjeli pare na brzake i onda ....
@asharak u pravu si
@asharak u pravu si
- seoBIH
#1496 Re: Bitcoins
Nije problem vjera, vec informacije koje TI navodis, a koje NISU TACNE. Ukazano ti par puta, samo ignorises i nastavis pisati po temi na isti nacin, bez cinjenica.victom wrote:ljudi vjeruju u ono u šta želi da vjerujeAsharaK wrote:šta ovaj frajko piše, fakat je kanta godine.
Upravo takvi kao ti su me 2010 godine odvratili od nauma da kupim BTC. Upravo takvi kao ti su prezentovali da je to za dark web, za unajmljivanje ubica i za kakve sve ne necasne radnje. Ne kazem da bih bio milijarder danas, ali kazem da sam propustio priliku jer sam citao i vjerovao komentarima kao sto su tvoji, a bez ikakve podloge.
To se isto radi i sada. Da si napravio konkrentu alalizu, za i protiv crypto cinjenice, imalo bi smisla. Ali ti konstantno serse kako je BTC u bubble, kako ce pasti, kako nista nema primjenu, a to nije potkrijepljeno cinjenicama koje ukazuju na to.
1. BTC ima nezdrav rast - Tacno
2. BTC se ne moze lahko kupiti ili unovciti - Netacno
3. BTC ima velik fee, trosi previse struje - Tacno
4. Alts nemaju nikakvu primjenu - APSOLUTNO NETACNO
5. Cijeli cryoto je BTC . - Apsolutno netacno
6. Padom BTC-a pasti ce svi ostali cryptos? - APSOLUTNO NETACNO.
Ako zelis da se diskutuje, da ne unistavas temu, hajde (je li treba da te molim?) da procitas malo vise stvari o samom crpyto svijetu.
Meni nije cilj da nekoga "navucem" da kupi bilo koji coin. Cilj mi je da bude MAKSIMALNO INFORMISAN pa da ne propusti priliku kao sto sam ja, zbog manjka informacija, zbog manjka osoba koje bi me uputile gdje da citam, kao i zbog sebicnih osoba i sebicnih uvjerenja.
- Thorgerson
#1497 Re: Bitcoins
Moze li mi neko pojasniti ovo, jer mi nije bas najjasnije.
Koje su opcije kupovine altcoinsa trenutno? Koliko vidim i vani je to problem, a mogu misliti koji je problem kod nas. Jer izgleda da je najjednostavniji nacin kupovina altcoinsa i obratno pretvaranje istih u keš - kupovina BTC i onda dalje BTCom uzimati altcoine.
Medjutim, zanima me ovo. BTC danas vrijedi 17.000 USD, Ripple vrijedi $0.802823 USD ili 0.00004466 BTC - trenutno. Uzmimo sad hipoteticku situaciju, prodje sedam dana Ripple skocio za 100% i sada vrijedi 1.60$. A s druge strane BTC pao za sta ja znam 20% i sad vrijedi 14.000 USD. Ja hocu da unovcim Ripple, prebacujem ga u BTC, iako sada vrijedi ripple vrijedi duplo, ja opet dobijam manje dolara jer je BTC pao?
Ili, ostaje mi opcija da odem u kafanu i nekome prodam Ripple. Ali to mi je onda jbt srednji vijek. Ono, trampa na pijaci.
Ako moze pojasnjenje ovoga, tj. koje imaju opcije kupovine, je li trenutno najjednostavniji kupovina BTC-a, pa onda dalje?
Koje su opcije kupovine altcoinsa trenutno? Koliko vidim i vani je to problem, a mogu misliti koji je problem kod nas. Jer izgleda da je najjednostavniji nacin kupovina altcoinsa i obratno pretvaranje istih u keš - kupovina BTC i onda dalje BTCom uzimati altcoine.
Medjutim, zanima me ovo. BTC danas vrijedi 17.000 USD, Ripple vrijedi $0.802823 USD ili 0.00004466 BTC - trenutno. Uzmimo sad hipoteticku situaciju, prodje sedam dana Ripple skocio za 100% i sada vrijedi 1.60$. A s druge strane BTC pao za sta ja znam 20% i sad vrijedi 14.000 USD. Ja hocu da unovcim Ripple, prebacujem ga u BTC, iako sada vrijedi ripple vrijedi duplo, ja opet dobijam manje dolara jer je BTC pao?
Ili, ostaje mi opcija da odem u kafanu i nekome prodam Ripple. Ali to mi je onda jbt srednji vijek. Ono, trampa na pijaci.
Ako moze pojasnjenje ovoga, tj. koje imaju opcije kupovine, je li trenutno najjednostavniji kupovina BTC-a, pa onda dalje?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1498 Re: Bitcoins
70% investicije za 20 dana.pirmin wrote:Sportsko kladjenje je isplativije od miniranja za one koji nemaju sire znanje i veelika sredstva na raspolaganju.Tomahawk11 wrote:Zašto?Muhamed Đakmić wrote:
Ima i kod nas BTC minera, samo im se ne isplati raditi više.
To je tematika koju smo jedan prijatelj i ja ozbiljno bili uzeli u razmatranje, pa je otišla na stand by....ali vidim da ima dosta po olx da prodaju i to ono skoro novo, prije mjesec nabavio i prodaje...je li baš toliko neisplativo ili je neki drugi problem u pitanju?
Gledam tipa, Svabu na YT koji je na Islandu napravio citava postrojenja sa opremom za miniranje, koliko zaradjuje nece da kaze. Sa smijeskom je samo rekao da placa struje 2 Mio € sirom svijeta.![]()
https://www.youtube.com/watch?v=4pyRW8YpQMM
Zato, nista bez Mela, Wessa, Kawhija, Irwinga i njihovih overa i undera.
Danas prodaja, ulog i dio dobiti. Ostatak dio za xrp, ostalo nego stoji.
Batalio sam kladu odavno.
- Thorgerson
#1499 Re: Bitcoins
Pa niko bas ne zna koliko ce ovo rasti ili padati. Ili kada ce ljudima dopiziditi ili kada ce krenuti medijska hajka na kriptovalute. Ameri isto tako kako su digli btc za godinu dana, mogu ga i srusiti. Dovoljno je da par medija odluci da stane tome u kraj i stati ce. I tu ti ta prica o anonimnosti, decentralizaciji bla bla pada u vodu... jer kazem ti, djaba ti kriptovalute, ako ih ne mozes unovciti itd.sarajevosa wrote:Zadnje 3 godine niko nije izgubio novac, a ne bi ni prije velikog pada da nije prodavao. Neće ni narednih 5 jer trenutno koristi 0.1% ljudi.
Ono sto mene brine sta je sa porezima itd. I tu opet u SAD treba gledati, jer koliko sam upratio njihove medije IRS itekako prati BTC transakcije i kad tad ce htjeti dio svog kolaca. Mislim trenutni marketcap kriptovaluta je 550mlrd USD. I raste bukvalno svaki dan (od novembra je uduplan, dakle tada e bio 200 i nesto mrld USD). Profiti nekih ljudi su enormni. Zasto bi neko na profit od dionica placao porez, an a profit od BTC-a ne? To nema smisla.
To nisu male pare, i ovo ce sigurno ici gore, jer pojavljuju se novi altcoini i upumpava se lova.
Kako li je kod nas to rijeseno. Ono da li bi mogao otici u banku i poloziti milon maraka? Odakle ti, pa eto kupio nekad BTC i sada prodao? Jel to dovoljno valjan razlog, da banka kaze e onda ok, mozete ostaviti lovu? Mislim ovo cisto informativno pitam, jer sam imao problema s puno manjim sumama, pa mi je banka trazila hrpu papira. A kamo li da dodjes sa milion tek tako.
- seoBIH
#1500 Re: Bitcoins
Vec je regulisano i placaju porez na crypto.Ono sto mene brine sta je sa porezima itd. I tu opet u SAD treba gledati, jer koliko sam upratio njihove medije IRS itekako prati BTC transakcije i kad tad ce htjeti dio svog kolaca
https://www.irs.gov/businesses/small-bu ... currencies
Last edited by seoBIH on 16/12/2017 13:25, edited 1 time in total.