US presidential election - Trump vs Hillary

Post Reply

Pobjednik izbora će biti:

Poll ended at 04/10/2016 14:57

1. Donald Trump
72
32%
2. Hillary Clinton
141
62%
3. izbori će se prolongirati zbog vanrednih okolnosti u USA ili svijetu
14
6%

Total votes: 227

GeeTnT

#1476 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by GeeTnT »

llull wrote:Bosnjaci ce uskoro slaviti jos jednu velicanstvenu pobjedu nad cetnickim i ruskim Trampom ... Kakva spika ovdje , dostojna najvecih umova covjecanstva...

Sto se tice Balkana sto znaci i BiH nece se ali bas nista promjeniti, jednostavno amere zaboli za nas, oko nas ce trcarati nize rangirano osoblje Bijele Kuce :) I opet cemo biti u zapecku ...
..alo kralju ne slave Bosnjaci nista...nego se raduju sto nece biti senlucenja onih sto Trampovu sliku na majicama imaju...to je stoka i sljam.
Isto je tako i u Mostaru kada hr.repka igra....vazda navijas da rata ne bude, ali stoka ne cuje..
ultima_palabra

#1477 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by ultima_palabra »

llull wrote:Bosnjaci ce uskoro slaviti jos jednu velicanstvenu pobjedu nad cetnickim i ruskim Trampom ... Kakva spika ovdje , dostojna najvecih umova covjecanstva...

Sto se tice Balkana sto znaci i BiH nece se ali bas nista promjeniti, jednostavno amere zaboli za nas, oko nas ce trcarati nize rangirano osoblje Bijele Kuce :) I opet cemo biti u zapecku ...
Sta te briga, ti si neutralan...
sjedi 1

#1478 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by sjedi 1 »

Apsolutno je nebitno tko će biti izabran jer će plesati kako bankarski lobi svira, u protivnom će završiti kao i Kennedy.
Obamina se kampanja velikim dijelom zasnivala na povlačenje vojske i prekida ratova na istoku, pa je šest mjeseci nakon izbora poslao dodatnih 30 000 vojnika, a nakon osam godina još je uvijek tamo. Konstantni ratovi su biznis a terorizam izmišljen kako bi vladao strah te da se narod manje buni.
Američki predsjednik kao pojedinac s titulom ima gotovo istu moć donošenja odluka kao i Kolinda. U suštini je glasnogovornik pojedinih lobija, uglavnom gore navedenih banaka odnosno bogatih koji su vlasnici istih
U centar ili ti sridu
:thumbup:
FreakyStyley

#1479 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by FreakyStyley »

tranquil wrote: a u slučaju da Hillary pobijedi, isplati se gledati njegov show i uživo vidjeti kako ga konačno odvozi hitna pomoć sa čaršafom preko glave
To ce bit vjerovatno najveci meltdown jos od "leave Britney alone".

Covjek nije bardo sekunde. Potpuno neuravnotezena i paranoicna osoba. Ja sam mislio da mu je to ciljana publika - kao ono obraca se prepperima i sl. paranoicnim teoreticarima svakojakih urota, ali po onome sto sam vidio i citao iz raznih izvora, Jones zaista vjeruje u sve sto govori.
llull

#1480 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by llull »

ultima_palabra wrote:

Sta te briga, ti si neutralan...
Ha jasta, sto se mene tice nebitno je ... ja cu opet zivjeti svoj zivot i zujati kao sto svuda zujim :D
Samo me nervira ta prica kada se srbi raduju kad rusi zajebu amere, bosnjaci kada je obrnuto, hrvati isto ... a nama realno isti poklon samo drugo pakovanje ... :)
sjedi 1

#1481 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by sjedi 1 »

FreakyStyley wrote:
tranquil wrote: a u slučaju da Hillary pobijedi, isplati se gledati njegov show i uživo vidjeti kako ga konačno odvozi hitna pomoć sa čaršafom preko glave

Covjek nije bardo sekunde. Potpuno neuravnotezena i paranoicna osoba. Ja sam mislio da mu je to ciljana publika - kao ono obraca se prepperima i sl. paranoicnim teoreticarima svakojakih urota, ali po onome sto sam vidio i citao iz raznih izvora, Jones zaista vjeruje u sve sto govori.
Poželjan za medijski cirkus što ovi izbori u stvari i jesu
jeza u ledja

#1482 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

sjedi 1 wrote:
Apsolutno je nebitno tko će biti izabran jer će plesati kako bankarski lobi svira, u protivnom će završiti kao i Kennedy.
Obamina se kampanja velikim dijelom zasnivala na povlačenje vojske i prekida ratova na istoku, pa je šest mjeseci nakon izbora poslao dodatnih 30 000 vojnika, a nakon osam godina još je uvijek tamo. Konstantni ratovi su biznis a terorizam izmišljen kako bi vladao strah te da se narod manje buni.
Američki predsjednik kao pojedinac s titulom ima gotovo istu moć donošenja odluka kao i Kolinda. U suštini je glasnogovornik pojedinih lobija, uglavnom gore navedenih banaka odnosno bogatih koji su vlasnici istih
U centar ili ti sridu
Samo sto....
Od pocetka Obaminog mandata, americkih vojnika u Iraku je sa 150k svedeno na manje od 5k.

U Afganistanu su sa 50k svedeno na ispod 10k.

A terorizam "izmisljen kako bi vladao strah da se narod manje buni"... Mislim da je u definiciji terorizma vladavina straha. :D Ali to ne znaci da se narod manje buni, cak naprotiv.

Naravno da ima limitiranu moc donosenja oduka, i hvala bogu da ima, no ta je moc jos uvijek fatalno znacajna, i ne smije se dozvoliti neuracnljivoj osobi da ima toliku moc.
jeza u ledja

#1483 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Usput, vrlo vazno i interesantno sta veceras pratiti, koga zanima:

http://fivethirtyeight.com/features/how ... ion-night/
tranquil

#1484 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by tranquil »

FreakyStyley wrote:

:lol:

Obično se ne smijem tuđoj nesreći, ali u njegovom slučaju napraviću iznimku.
sjedi 1

#1485 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by sjedi 1 »

jeza u ledja wrote:
sjedi 1 wrote:
U centar ili ti sridu
Samo sto....
Od pocetka Obaminog mandata, americkih vojnika u Iraku je sa 150k svedeno na manje od 5k.

A terorizam "izmisljen kako bi vladao strah da se narod manje buni"... Mislim da je u definiciji terorizma vladavina straha. :D Ali to ne znaci da se narod manje buni, cak naprotiv.

Naravno da ima limitiranu moc donosenja oduka, i hvala bogu da ima, no ta je moc jos uvijek fatalno znacajna, i ne smije se dozvoliti neuracnljivoj osobi da ima toliku moc.
Sano što su napravili sranje u Libiji,samo što su napravili sranje u Egiptu,samo što su napravili sranje u Siriji,samo što...
Ja_Ja

#1486 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Ja_Ja »

Ni jedno nisu dobri, ali ona je bolja. To se tako moze otrprilike okarakterisati. Nego, izvjestaji dolaze da je odziv izgleda dobar. Interesanto ce biti kada relevantna statistika pocne da izlazi.
tranquil

#1487 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by tranquil »

sjedi 1 wrote:
jeza u ledja wrote:
sjedi 1 wrote:U centar ili ti sridu
Samo sto....

Sano što su napravili sranje u Libiji,samo što su napravili sranje u Egiptu,samo što su napravili sranje u Siriji,samo što...
Kada vidim ovakav tekst, moj mozak ovo prevodi u "ne znam detalje šta se tamo događa, ali sigurno su amerikanci krivi, oni se u sve miješaju pa iako nemam nikakvih dokaza optužiću ih i za ovo".
sjedi 1

#1488 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by sjedi 1 »

Kada vidim ovakav tekst, moj mozak ovo prevodi u "ne znam detalje šta se tamo događa, ali sigurno su amerikanci krivi, oni se u sve miješaju pa iako nemam nikakvih dokaza optužiću ih i za ovo".
Eto krivi su Mongoli ... :lol:
jeza u ledja

#1489 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

sjedi 1 wrote: Sano što su napravili sranje u Libiji,samo što su napravili sranje u Egiptu,samo što su napravili sranje u Siriji,samo što...
Sranje u Libiji, Egiptu i Siriji su napravili Gadafi, Mubarak i Assad.
U Siriji je rat trajao vec tri godine do stvarnog americkog ucesca u istom.
U Egiptu, zar je bio rat u Egiptu? :-)
kritichar

#1490 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by kritichar »

Da hoće Trump pobijediti da vidite da se američka politika neće promjeniti
Challenger__

#1491 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Challenger__ »

jeza u ledja wrote:Ti ocekujes od nas da vjerujemo u ovakav apsolutni idiotizam?
Javi svojima u Ministarstvu Istine da te djaba placaju. :wink:
Ako vec hoces siriti propagandu radi to malo na suptilniji nacin. Ovo je presmijesno.
Ne, ti si presmješan uz to paranoičan. Da nisi presmješan i uz to paranoičan, zapazio bi da sam komentarisao LINK koji je postavio prethodnik, Lincoln-Burrows, sat vremena prije mene, nekoliko komentara iznad mene.

Mora da je i on dio "zavjere".

Hajde sada nastavlji sa paranoidnim konstrukcijama.
jeza u ledja

#1492 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

sjedi 1 wrote:
Amerikanci su krivi za srpsku agresiju u BiH, Hrvatskoj i Kosovu. Krivi su i za genocid i etnicko ciscenje.
Cetnici su tu samo bili zaludjene marionete u rukama bjelosvjetskih mocnika. Milosevicu je sve namjesteno. :oops:
FreakyStyley

#1493 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by FreakyStyley »

sjedi 1 wrote:
Mongoli su low energy. We need high energy people.
jeza u ledja

#1494 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Challenger__ wrote:
jeza u ledja wrote:Ti ocekujes od nas da vjerujemo u ovakav apsolutni idiotizam?
Javi svojima u Ministarstvu Istine da te djaba placaju. :wink:
Ako vec hoces siriti propagandu radi to malo na suptilniji nacin. Ovo je presmijesno.
Ne, ti si presmješan uz to paranoičan. Da nisi presmješan i uz to paranoičan, zapazio bi da sam komentarisao LINK koji je postavio prethodnik, Lincoln-Burrows, sat vremena prije mene, nekoliko komentara iznad mene.

Mora da je i on dio "zavjere".

Hajde sada nastavlji sa paranoidnim konstrukcijama.
Nisi ti dio nikakve zavjere, vec online troll propagande.
Link koji je postavio prethodnik on je i prokomentarisao kao diskutabilnim. Ti si nastavio dalje komentar i postavio novi link (koji se ne moze otvoriti jer je spam), te spomenuo kako si vidio jos dvije ankete. Ni jednu nisi prokomentarisao kao diskutabilnu, vec uzeo kao fakat.

Mani se ove teme, vidis da ti svi govore, nisam ja iznimka. Valjda si shvatio do sad da si predmet sprdnje na forumu. Drzi se tema o Siriji i borbe sa online mudzahedinima.
sjedi 1

#1495 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by sjedi 1 »

jeza u ledja wrote:
sjedi 1 wrote: Sano što su napravili sranje u Libiji,samo što su napravili sranje u Egiptu,samo što su napravili sranje u Siriji,samo što...
e jebi ga sad...
jeza u ledja

#1496 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

sjedi 1 wrote:
jeza u ledja wrote:
e jebi ga sad...
Vidim nemas puno toga da kazes osim doskocica. Ok. Hajmo dalje...
sjedi 1

#1497 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by sjedi 1 »

kritichar wrote:Da hoće Trump pobijediti da vidite da se američka politika neće promjeniti
Tačno tako ali hajde ti to objasni omladini...
Mada će Hilari po ovim najnovijim anketama dobiti bez većih problema
Last edited by sjedi 1 on 08/11/2016 19:22, edited 1 time in total.
FreakyStyley

#1498 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by FreakyStyley »

Po ove dvije gestikulacije cu pamtiti najvecu komediju od izbora u novijoj historiji covjecanstva:

Image

Image

Od fraza tu su:

"Wrong"

"Low energy"

"MAGA"

Hillary je prazna ljustura od ljudskog bica, sociopata, tipican primjer beskrupuloznog i licemjernog birokrate.

Trump je mentalno neuravnotezena cvaka, real-life troll, manifestacija svake internet karikature, zajebancije i meme-a.

Only in murrica.

Koliko god to bilo lose, troll u meni zeli da pobijedi Trump. Unintentional comedy 24/7, minimalno iducih 4 godine. Ipak, ko god da uzme izbore nista se nece bitno promijeniti, pogotovo kad se radi o odnosu tj. manjku istog USA prema BiH.

Challenger__

#1499 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Challenger__ »

jeza u ledja wrote:Nisi ti dio nikakve zavjere, vec online troll propagande.
Link koji je postavio prethodnik on je i prokomentarisao kao diskutabilnim. Ti si nastavio dalje komentar i postavio novi link (koji se ne moze otvoriti jer je spam), te spomenuo kako si vidio jos dvije ankete. Ni jednu nisi prokomentarisao kao diskutabilnu, vec uzeo kao fakat.

Mani se ove teme, vidis da ti svi govore, nisam ja iznimka. Valjda si shvatio do sad da si predmet sprdnje na forumu. Drzi se tema o Siriji i borbe sa online mudzahedinima.
Ne samo da si paranoik, nego si još i bezobrazan. Nisam jedini koji ti je to spočitao. Lične kvalifikacije ti ne mogu pomoći, Ispao si površan, bahat. Zaključimo: niti sam postavio anketu, niti sam je nazvao reprezentativnom, sve drugo je "bla,bla,bla..."

Uživaj.

_____
sjedi 1

#1500 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by sjedi 1 »

Vidim nemas puno toga da kazes osim doskocica. Ok. Hajmo dalje...
Poštujem svačije mišljenje ali izvini nakon ovog boldanog da je recimo sranje u Libiji napravio Gadafi i slično stvarno ja i ti više nemamo šta diskutovati na ovoj i sličnim temama
Budi mi pozdravljen
Post Reply