Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
escobar__

#1476 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by escobar__ »

Alfons Kauders wrote:
Nadzorna_ploca wrote:Realno ko i Karaula sto je zavrsena a probili su i ovaj drugi termin jeli :izet:
Ljubo Pravdić prošle sedmice reče da će Karaula opet kasniti - pomjerili su rok na avgust, tj. valjda na kraj avgusta.

Sudeći po stanju na gradilištu, i to mi se čini optimističnim. U biti, ako žestoko ne promijene tempo izvođenja radova, neće je stići završiti prije zime.
Zajebavaš. :lol: :lol: :lol:

Pa je li realno da su likovi toliki retardi sve im jebem maloumno, bezobrazno! :lol:
studeni76

#1477 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by studeni76 »

Pa sta ocekujes, dvije masine rade onaj spoj na staroj cesti i to je to. Gradiliste pusto... I oni semafori sami rade, ni tu im ne treba radnik sa zastavicama
escobar__

#1478 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by escobar__ »

Ma nisam ni očekivao da će završit na vrijeme ali ono lik 'ladno izađe u javnost i kaže da će radovi kasnit. Po 17. put. :lol: :lol:
Alfons Kauders

#1479 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Alfons Kauders »

escobar__ wrote:Ma nisam ni očekivao da će završit na vrijeme ali ono lik 'ladno izađe u javnost i kaže da će radovi kasnit. Po 17. put. :lol: :lol:
Pa ne kasne. Fino čovjek rekao da je to rok... Nije rekao da kasne, već samo da će završiti u avgustu, a ne u februaru. :lol: Stanje redovno, to se ne pika kao kašnjenje... Rok 8 mjeseci, a u idealnoj varijanti će završiti za 14-15 mjeseci.

Doduše, ja sam u startu rekao da od tog roka u februaru nema ništa, jer se radi o planini, radovi se izvode na nadmorskoj od 900 metara. Gore u januaru i februaru pada snijeg, ali hajde ti to objasni Hercegovcu... :lol:
Alfons Kauders

#1480 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Alfons Kauders »

studeni76 wrote:Pa sta ocekujes, dvije masine rade onaj spoj na staroj cesti i to je to. Gradiliste pusto... I oni semafori sami rade, ni tu im ne treba radnik sa zastavicama
Teoretski bi mogli završiti već ovaj mjesec, stvarno nije ostalo previše posla. Međutim, s obzirom da na gradilištu imaju jedan bager i 5-6 radnika... Nisam siguran da će završiti prije prvog snijega, kamoli ovaj mjesec.
sumirprimus

#1481 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by sumirprimus »

pobjegli i radnici u njemacku :lol: i
Alfons Kauders

#1482 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Alfons Kauders »

sumirprimus wrote:pobjegli i radnici u njemacku :lol: i
Nisu. Nikad nisu ni bili tu. Ja sam bukvalno prošle godine u datom trenutku imao više radnika u stanu koji sam renovirao, nego što sam od prošle godine vidio na Karauli.

Nisu radnici krivi što neko smatra da je potreban isti broj radnika za izgradnju 1km ceste i renoviranje stana od 50 kvadrata. :)
sumirprimus

#1483 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by sumirprimus »

ja sam se iskreno nado da ce zavrsit taj dio sad do ljetne spice bar malo da olaksaju medjutim, sta je tu je :D
Alfons Kauders

#1484 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Alfons Kauders »

sumirprimus wrote:ja sam se iskreno nado da ce zavrsit taj dio sad do ljetne spice bar malo da olaksaju medjutim, sta je tu je :D
Pa hoće, samo ne do ovogodišnje ljetne špice. Ovim tempom, čini se da će ih opet "iznenaditi" snijeg u novembru, pa da će radove okončati tek za sezonu 2020... Ako ne naprave pauzu od par mjeseci da otvore pred izbore.
sumirprimus

#1485 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by sumirprimus »

ide to pred izbore kvota 1,10 :lol:

ne znam koji im je izgovor? nedostatak ljudstva, razvuceni na vise strana?il ide sve po planu? :D
Alfons Kauders

#1486 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Alfons Kauders »

sumirprimus wrote:ide to pred izbore kvota 1,10 :lol:

ne znam koji im je izgovor? nedostatak ljudstva, razvuceni na vise strana?il ide sve po planu? :D
Nemam pojma. Prvo su se vadili da je u januaru i februaru bila zima, padao snijeg, pa nisu mogli raditi. Onda su pomjerili par mjeseci, pa još jedan, pa evo neki dan na avgust...

Nema izgovora - znali su da se neće moći završiti u po zime, a početkom godine su znali da neće završiti ni prije ljetne sezone. Lagali su oko rokova, to je odavno jasno. Potpisali su da će biti gotovo za 8 mjeseci, a sad kažu 14... Mada će i to po svemu sudeći fulati
sumirprimus

#1487 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by sumirprimus »

mozda bijedic sta ubrza sad kad udje u vlast na tk :lol:
Alfons Kauders

#1488 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Alfons Kauders »

sumirprimus wrote:mozda bijedic sta ubrza sad kad udje u vlast na tk :lol:
Moguće - čini se da je ovo dio pregovora. Ili s nama u vlast, ili nikad nećemo završiti Karaulu. :lol:
sumirprimus

#1489 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by sumirprimus »

ako procepi karaulu i na foru potpise jos koju dionicu saprace grijeh koalicije sa sda :lol:
samo u se i u svoje kljuse :skoljka: :run:
Nadzorna_ploca

#1490 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Nadzorna_ploca »

Pa pisano je ovdje prije 2-3 mjeseca da 3 radnika udaraju eksere i vade ih.. Nema iznenadjenja. Ko god je ijednom prosao Karaulom od marta mjeseca sve mu je jasno. Pogan od ljudi koji su napravili pogan od drzave, nema tu zivota.
sumirprimus

#1491 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by sumirprimus »

ma prolazim ja tokom citave godine, pa opet covjek konta ubrzae na proljece od marta, aprila, maja, juna :lol:
drug_profi

#1492 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by drug_profi »

To ce biti da su pare za karaulu isparile, a ima nesto sice da se placaju dva-tri radnika nako da se motaju...
The BEN10

#1493 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by The BEN10 »

Nadzorna_ploca wrote:Pa pisano je ovdje prije 2-3 mjeseca da 3 radnika udaraju eksere i vade ih.. Nema iznenadjenja. Ko god je ijednom prosao Karaulom od marta mjeseca sve mu je jasno. Pogan od ljudi koji su napravili pogan od drzave, nema tu zivota.
Koja su to govna od nazovi političara. Što kaže Alfons, do sada je taj dio trebao biti završen 3 puta! Otvoriti neku novu dionicu, možda preko Nišića ili neku drugu.
Stoka jedna, ne mogu natjerati izvođača da radi brže. :twisted:
escobar__

#1494 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by escobar__ »

Boli ljude kurac ba, rade šta hoće. :lol:
Matzan

#1495 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Matzan »

drug_profi wrote:To ce biti da su pare za karaulu isparile, a ima nesto sice da se placaju dva-tri radnika nako da se motaju...

Statisti :D
Dope_Man

#1497 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Dope_Man »

Je li se ko vozio prema jugu ovih dana... sta bi sa Crnajom? S obzirom da se nista ne pise, pretpostavljam da nisu poceli raditi... za nadati se da prvo pokusavaju skontati adekvatnu alternativnu rutu prije nego krenu.
mistek

#1498 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by mistek »

Dope_Man wrote:Je li se ko vozio prema jugu ovih dana... sta bi sa Crnajom? S obzirom da se nista ne pise, pretpostavljam da nisu poceli raditi... za nadati se da prvo pokusavaju skontati adekvatnu alternativnu rutu prije nego krenu.
Još nije počelo dole ništa.
drug_profi

#1499 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by drug_profi »

Dope_Man wrote:Je li se ko vozio prema jugu ovih dana... sta bi sa Crnajom? S obzirom da se nista ne pise, pretpostavljam da nisu poceli raditi... za nadati se da prvo pokusavaju skontati adekvatnu alternativnu rutu prije nego krenu.
No such thing like alternativna ruta za Crnaju
Dope_Man

#1500 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Dope_Man »

A znam da sustinski nema nacina da se ono cudo zaobidje bez novog tunela, ili dva mosta da prelazi na druu stranu rijeke.. Sto je naravno besmisleno i nerealno. Ali hebiga, ta struka bi nesto trebala skontati kako organizovati saobracaj da ne dodje u stanje Vranduka.
Post Reply