Burkini, Evropa i demokratija

Post Reply
seln

#1476 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

_BataZiv_0809 wrote:
BHCluster wrote:
seln wrote: Moraju, jer je to najveci najstrasniji primjer kuda vodi ukidanje ljudskih prava i proskripcija bilo koje grupe.
I to sve koristenjem demokratije.
Inace postoji cak i naziv za zakonitost koja kaze da ce svaka rasprava kad-tad imati paralelu sa Hitlerom i nacizom.

Okej, demokratski je izabran, to stoji. Ni sam nisam slijep na mane demokratije.

Opet demokratski su izabarani i Vinston Cercil, Vili Brant, Nelson Mandela, Hoze Muhika, sto ce reci da postoje i pozitivni primjeri koji se redovno zanemaruju, a koji bi poljuljali tu argumentaciju.
Postoji i Resad Hafizovic, Enes Karic, fra Ivan Sarcevic... svijetli primjer humanih i obrazovanih klerika.
A isto tako i papa Julius II, pop Djujic i jerusalemski muftija Husein.
Ne postoji samo crno i bijelo, koliko puta moram ponoviti?
haos1

#1477 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by haos1 »

seln wrote:
insomnia78 wrote:Nego, je l se neko relevantan sa strane uleme oglasio oko ovog burkinija. Sta kazu, haram, pokudjeno, halal?
Koga boli kurac za to? Od kada se ulema pita za ljudska prava?
Ko se pita to nije na tebi, nisi Sud ni Ustanova, svako moze biti islamofob, ali ne mozes ljude ici i tek tako prozivati da su islamofobi.

Sent from my LG-H818 using Tapatalk
Last edited by haos1 on 28/08/2016 02:13, edited 2 times in total.
animals

#1478 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

House wrote:ti si dokazani forumski islamofob
Rece onaj,koji se samo javlja kad Hrvatska izgubi od Turske,
pa ne moze da spava od radosti..
seln

#1479 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

haos1 wrote:Jos me i vrijeđa naziva nepismenim i islamofobom. Znas šta prijavio sam ti post.

Bujrum. Iz tvojih postova jasno proizilazi da si nepismen, a islamofobiju pokazujes stavovima.

Image
Hakiz

#1480 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Hakiz »

beautyfool wrote:
insomnia78 wrote:
beautyfool wrote:Ne znam jel ko postavljao al nek se nadje :D

Image
Promaseno, djecije, glupo
za nekog sasvim jasno- za nekog glupo, zavisi kojim ocima gledas :)
I šta te dvije slike pokazuju. Da u jednoj sekularnoj i demokratskoj zemlji republičkog uređenja (Turska) žene hodaju na plaži u bikiniju, dok u drugoj sekularnoj i demokratskoj zemlji republičkog uređenja (Francuska) policija prisilno uklanja sa plaže žene u burkinijima.

Tako da ne znam šta je pisac htio reći.

Da je prva slika sa plaže u Saudijskoj Arabiji gdje žene hodaju u bikiniju, a druga iz Francuske, to bi već govorilo jasnu poruku.

Ovako, ne vidim poentu.
seln

#1481 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

haos1 wrote:
seln wrote:
insomnia78 wrote:Nego, je l se neko relevantan sa strane uleme oglasio oko ovog burkinija. Sta kazu, haram, pokudjeno, halal?
Ko se pita to nije na tebi , svako moze biti islamofob, ali ne mozes ljude ici i tek tako prozivati da su islamofobi.

Idi spavaj, ziv bio... ne moras jos vise pokazivati raskosno neznanje.
animals

#1482 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

Zgoljo wrote:
animals wrote:Posto mene malo, malo nazivaju Islamofobom,samo da se
zna..iako sam po rodjenju, katolik, nemam nikakva vjerska obiljezja u stanu,
niti zivim po vjerskim nacelima..a nisam ni ateista..
i ne bi volio da zivim u drzavi u kojoj crkva vodi glavnu rijec, niti gdje se svestenici pitaju za misljenje..
nekad su se pitali,pa znamo kako su se vjestice spaljivale..
i tako za one koji me nazivaju islamofobom, na znanje da ne volim ni jednu religiju..
Prijatelju,ja sam ti naveo primjere iz Srbije i Hrvatske i u tim zemljama crkva vodi glavnu rijec.U Srbiji totalno,u Hrvatskoj ne vodi bas glavnu ali je vrlo bitna.
I kakva je onda razlika izmedju krsnih slava drzavnih institucija i ustanova u Srbiji i islamskih obaveza istih institucija u,recimo,Iranu?Ima li je?
Ja govorim za zapad, a za Srbiju ne vjerujem, tamo su ljudi najmanje vjernici na svijetu..
njima je crkva glavna,samo kad idu u rat..
u miru je niti primirisu..
haos1

#1483 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by haos1 »

Ti nisi Sud i niko da meni govoris o ljudima i njihovim ljudskim pravima.

Last edited by haos1 on 28/08/2016 02:15, edited 1 time in total.
insomnia78

#1484 Re: RE: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

¤ jelena ¤ wrote:
insomnia78 wrote:
¤ jelena ¤ wrote: Znači...

Čupanje obrva u principu nije dozvoljeno osim ako dlačice niču tamo gdje obično ne niču, kao npr. dlačice između obrva, ili ako su neke dlačice neuobičajeno duže od drugih i kao takve predstavljaju smetnju.

A vidiš li, vako... kad se baš dobro zagledaš... da njoj dlačice niču tamo gdje obično ne niču, kao npr. dlačice između obrva i da su neke dlačice bile neuobičajeno duže od drugih i kao takve predstavljale smetnju?
Pa sto ne citira onaj, bitniji dio
3. Ne preporučujemo farbanje obrva, ali ako je cilj uljepšati se mužu,
Pogresno si boldirala. Ovim dijelom se kaze samo u kuci
beautyfool

#1485 Re: RE: Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by beautyfool »

insomnia78 wrote: Pa da, jasno je
Turska u kojoj te mrak pojede ako ispricas vic o Erdoganu, u kojoj te optuze za veleizdaju ako ti nadju Gulenovu knjigu u kuci. Turska koja izbrise iz istorije i grografije :D jednog od svojih najboljih sportista ikad. Da ne nabrajam dalje?
ma bujrum mogu i ja nabrajati, od ukidanja youtuba, drustvenih mreza i ostalih ukidanja....nema sta se jos nemoze naci na netu o Turskoj samo citaj i dalje zapadnjake, meni je glavno kad su pisali za vrijeme napada da je narod izasao na ulice protiv Erdogana u stilu arapskog proljeca, uzivam u citanju njihovih gluposti :D a takvi kao ti ih slijede al nije nam to tema ove emisije :D
seln

#1486 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

animals wrote:
Zgoljo wrote:Pa kakvog uticaja ima burkini na politiku drzave,ili hidzab,ili nikab?...I to je samo tradicija ljudi koji ih nose.

Sta je problem,pocet ce nositi i ljudi koji nisu muslimani? Pa neka nosi sta ko zeli,kriz,krunicu,hidzab,tespih,burkini,dzinovski dildo sto kaze ona nasa proleterka,u cemu je problem?
Problem pocinje onda kad ti pocnes da zahtjevas da se molis za vrijeme radnog vremena,
a svi domicilni, rade, i nikad im to nije palo na pamet,da se mole Bogu u firmi..
a tako,malo pomalo,dodjemo do islamofobije..
Gdje je problem? Poslodavac mu kaze "ne moze. ako ti se ne svidja, allahemanet" i problem rijesen.
Ili je problem sto se bezobrazni Turcin usudio da pita?
insomnia78

#1487 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

Zgoljo wrote:
i ne bi volio da zivim u drzavi u kojoj crkva vodi glavnu rijec, niti gdje se svestenici pitaju za misljenje..
i tako za one koji me nazivaju islamofobom, na znanje da ne volim ni jednu religiju..
Prijatelju,ja sam ti naveo primjere iz Srbije i Hrvatske i u tim zemljama crkva vodi glavnu rijec.U Srbiji totalno,u Hrvatskoj ne vodi bas glavnu ali je vrlo bitna.
I kakva je onda razlika izmedju krsnih slava drzavnih institucija i ustanova u Srbiji i islamskih obaveza istih institucija u,recimo,Iranu?Ima li je?
E stvarno si naso drzave za primjer
haos1

#1488 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by haos1 »

Ne mozes nesto ukinuti sto nikad nije ni bilo, kad je pisalo da je dozvoljeno nositi burku?

insomnia78

#1489 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

seln wrote:
Ko spominje ljudska prava?
animals

#1490 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

seln wrote:
animals wrote:
Zgoljo wrote:Pa kakvog uticaja ima burkini na politiku drzave,ili hidzab,ili nikab?...I to je samo tradicija ljudi koji ih nose.

Sta je problem,pocet ce nositi i ljudi koji nisu muslimani? Pa neka nosi sta ko zeli,kriz,krunicu,hidzab,tespih,burkini,dzinovski dildo sto kaze ona nasa proleterka,u cemu je problem?
Problem pocinje onda kad ti pocnes da zahtjevas da se molis za vrijeme radnog vremena,
a svi domicilni, rade, i nikad im to nije palo na pamet,da se mole Bogu u firmi..
Gdje je problem? Poslodavac mu kaze "ne moze. ako ti se ne svidja, allahemanet" i problem rijesen.
Turci se ne mole za radnog vremena..
oni su Evropeizirani, vec odavno..
seln

#1491 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

animals wrote:
Zgoljo wrote:
Ja govorim za zapad, a za Srbiju ne vjerujem, tamo su ljudi najmanje vjernici na svijetu..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Image
Zgoljo

#1492 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Zgoljo »

Treba prestati sa licemjerjem,to je ono sto je najgore.
Ako se kani obracunavati sa muslimanima u Evropi i uskracivati im osnovna ljudska prava onda se mora reci da se taj koji to kani odrice demokratije,svih medjunarodnih konvencija,dostignutog stepena razvoja ljudskih prava i sloboda te se proglasava diktatura i vraca se na nivo zemalja treceg svijeta.
Ne mozes reci mi smo demokratska i sekularna drzava a istovremeno uskracivati osnovna prava ljudima.

Ili jedno ili drugo.
Last edited by Zgoljo on 28/08/2016 02:19, edited 1 time in total.
insomnia78

#1493 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

beautyfool wrote:
insomnia78 wrote: Pa da, jasno je
Turska u kojoj te mrak pojede ako ispricas vic o Erdoganu, u kojoj te optuze za veleizdaju ako ti nadju Gulenovu knjigu u kuci. Turska koja izbrise iz istorije i grografije :D jednog od svojih najboljih sportista ikad. Da ne nabrajam dalje?
ma bujrum mogu i ja nabrajati, od ukidanja youtuba, drustvenih mreza i ostalih ukidanja....nema sta se jos nemoze naci na netu o Turskoj samo citaj i dalje zapadnjake, meni je glavno kad su pisali za vrijeme napada da je narod izasao na ulice protiv Erdogana u stilu arapskog proljeca, uzivam u citanju njihovih gluposti :D a takvi kao ti ih slijede al nije nam to tema ove emisije :D
Hoces reci da ovo nabrojano nije istina?
seln

#1494 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

insomnia78 wrote:
seln wrote:
Ko spominje ljudska prava?
Ja.
seln

#1495 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

animals wrote:
seln wrote: Gdje je problem? Poslodavac mu kaze "ne moze. ako ti se ne svidja, allahemanet" i problem rijesen.
Ok, bezobrazni Arap.
haos1

#1496 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by haos1 »

seln wrote: Ja.
Ti jedini.

beautyfool

#1497 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by beautyfool »

Hakiz wrote:
I šta te dvije slike pokazuju. Da u jednoj sekularnoj i demokratskoj zemlji republičkog uređenja (Turska) žene hodaju na plaži u bikiniju, dok u drugoj sekularnoj i demokratskoj zemlji republičkog uređenja (Francuska) policija prisilno uklanja sa plaže žene u burkinijima.

Tako da ne znam šta je pisac htio reći.

Da je prva slika sa plaže u Saudijskoj Arabiji gdje žene hodaju u bikiniju, a druga iz Francuske, to bi već govorilo jasnu poruku.

Ovako, ne vidim poentu.
pa ako bi poredili Rim i Mekku Ok ali Francuska se ni po cemu nemoze porediti sa Saudijskom arabijom ? Nema nikakve logike
animals

#1498 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

seln wrote:
animals wrote:
seln wrote: Gdje je problem? Poslodavac mu kaze "ne moze. ako ti se ne svidja, allahemanet" i problem rijesen.
Ok, bezobrazni Arap.
Ne znam,jel bezobrazan..
ali on ne zna,da se na poslu, ne moli Bogu,vec radi..
ne placa te Bog, vec firma..
animals

#1499 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

Zgoljo wrote:Treba prestati sa licemjerjem,to je ono sto je najgore.
Ako se kani obracunavati sa muslimanima u Evropi i uskracivati im osnovna ljudska prava onda se mora reci da se taj koji to kani odrice demokratije,svih medjunarodnih konvencija,dostignutog stepena razvoja ljudskih prava i sloboda te se proglasava diktatura i vraca se na nivo zemalja treceg svijeta.
Ne mozes reci mi smo demokratska i sekularna drzava a istovremeno uskracivati osnovna prava ljudima.

Ili jedno ili drugo.
Jeboga ti,ja citavo vrijeme pokusavam objasniti..
muslimani imaju sva ljudska prava i prava koristenja religije u Evropi, kao i svi ostali..
problem nastaje ,kad ti pocnes, svoju religiju nametati,tamo gjde joj nije mjesto..
Zgoljo

#1500 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Zgoljo »

seln wrote:
animals wrote:

Da,i pravo na molitvu je legitimno pravo covjeka.Ako ce mu poslodavac omoguciti to pravo odlicno,ako nece on ako je nezadovoljan nece raditi tu ili ce se pomiriti sa pravilnikom firme.
Jer u tom slucaju njegovo pravo se kosi sa pravom poslodavca da ima radnika koji po zakonu mora raditi,i tu je pravo poslodavca jace.

U slucajevima sta ce nositi na ulici ili na plazi njegovo pravo je jace od diskriminacije drzave prema njegovom pravu.

Sve je jasno propisano zakonima,medjunarodnim konvencijama,samo se treba pridrzavati toga i bice sve ok.
Post Reply