Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
mg

#1476 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by mg »

Capsicum wrote:Jest meni smijesno kad se nekom politicaru spocitava kako zeli da se dokopa fotelje. :lol:

Jok eto bit ce politicar, ali ce odbijati da se bavi politikom.

Ovaj internet stvarno daje svakome priliku da komentarise. Bez diskriminacije :lol:
Smisao njihovog postojanja nije politika, ni bavljenje politikom, već uhljeljenje i palamuđenje do besvijesti. Bijeli hljeb u Emirovom slučaju...

Biti političar u ovoj učmaloj BiH je i za tebe očigledno samo uhljebljenje.

Da se ozbiljno bavi politikom, bio bi diplomata, pa ne bi čovjeka sa kojim će možda u budućnosti biti primoran da sarađuje nazivao četnikom.

Ali, pošto je on već dokazani nasilnik, nije iznenađujuće da je agresivan.

Ozbiljni političari provjere i inicijale...

I u pravu si, danas nema diskriminacije, pa tako svako može biti političar.
Capsicum

#1477 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Ma jasta, treba biti samo politicki analiticar, a ozbiljnu politiku ostaviti nacionalistima :)

Emir mozda nije taktican, ali uvijek kaze ono sto misli. U tom smislu sigurno nije olicenje onog sto vecina smatra pod pojmom politicar. Vecina nas je naviklo da oni jedno misle, a drugo govore, trece rade. Meni se taj otvoreni pristup mnogo vise svidja. Ali svakom svoje...

Inace, evo danas GS pocinje sa konkretnim aktivnostima na putu ukrupnjavanja ljevice, odnosno onih koji hoce u fotelje, sto bi ti rekao, dragi mg.
agent_zero

#1478 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by agent_zero »

Dobar reuf sinoć na n1 :thumbup:

Samo malo više "res, non verba".
PeraDzetic

#1479 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by PeraDzetic »

Capsicum wrote:Ma jasta, treba biti samo politicki analiticar, a ozbiljnu politiku ostaviti nacionalistima :)

Emir mozda nije taktican, ali uvijek kaze ono sto misli. U tom smislu sigurno nije olicenje onog sto vecina smatra pod pojmom politicar. Vecina nas je naviklo da oni jedno misle, a drugo govore, trece rade. Meni se taj otvoreni pristup mnogo vise svidja. Ali svakom svoje...

Inace, evo danas GS pocinje sa konkretnim aktivnostima na putu ukrupnjavanja ljevice, odnosno onih koji hoce u fotelje, sto bi ti rekao, dragi mg.
Koje ljevice? Liberala? Liberala koji u KS imaju 70 glasova? :lol: O politici koja se vodila dok su Liberali ucestvovali u istoj najvise govori da im je Nazif Gljiva dobio 130.000 glasova, dzeparos i sitni lopov, a koji sad ne bi mogao uci ni u vijece opcine. Ko je ostao u Liberalima?
Ide li Raguz uz LDS, ako ne ide onda vam je daba posao, jer ste preko Raguza mogli koji glas Hrvatskog naroda usicirati, ovako.. ko se ba ujedinio? :mrgreen:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1480 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by sabina1 »

PeraDzetic wrote:
Capsicum wrote:Ma jasta, treba biti samo politicki analiticar, a ozbiljnu politiku ostaviti nacionalistima :)

Koje ljevice? Liberala? Liberala koji u KS imaju 70 glasova? :lol: O politici koja se vodila dok su Liberali ucestvovali u istoj najvise govori da im je Nazif Gljiva dobio 130.000 glasova, dzeparos i sitni lopov, a koji sad ne bi mogao uci ni u vijece opcine. Ko je ostao u Liberalima?
Ide li Raguz uz LDS, ako ne ide onda vam je daba posao, jer ste preko Raguza mogli koji glas Hrvatskog naroda usicirati, ovako.. ko se ba ujedinio? :mrgreen:
Da li je GS napravio dobar strateski potez - vidjecemo , u infrastrukturnom smislu svakako jer ce uvecati odbore , zastupnike ojacati poziciju.

Ideoloski ovo mi nije najjasnije , mislila sam da je GS s obzirom na tradiciju osnivaca i clanova vise socijaldemokratska nego socijalliberalna stranka poput Nase Stranke a evo oni se ujedinjuju sa klasicnim liberalima dakle oni su izmedju socijalliberala i liberala valjda ?
I trece , brojni kadrovi LDS su bili korumpirani i o njima se pricalo svasta , kako ce se GS izboriti sa njima prvo unutar vlastitih redova a potom i prema javnosti - vidjecemo.

:meza1: :meza1:
The 51st State

#1481 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by The 51st State »

od opozicionih lijevicastih opcija ova mi se cini najvise ok, ne ledbe u zraku kao nasa stranka i nisu teretli kao sdp te manje izofirani nego df.
baxul

#1482 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by baxul »

sabina1 wrote:
Da li je GS napravio dobar strateski potez - vidjecemo , u infrastrukturnom smislu svakako jer ce uvecati odbore , zastupnike ojacati poziciju.

Ideoloski ovo mi nije najjasnije , mislila sam da je GS s obzirom na tradiciju osnivaca i clanova vise socijaldemokratska nego socijalliberalna stranka poput Nase Stranke a evo oni se ujedinjuju sa klasicnim liberalima dakle oni su izmedju socijalliberala i liberala valjda ?
I trece , brojni kadrovi LDS su bili korumpirani i o njima se pricalo svasta , kako ce se GS izboriti sa njima prvo unutar vlastitih redova a potom i prema javnosti - vidjecemo.

GS je Harissilajdžićesque revivalist pokret :-D
LDS je mutirala u neki zavičajni pokret raštrkanih općinskih vijećnika vazda otvorenih za koaliranje. zavičajni pragmatici. :-D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1483 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by sabina1 »

baxul wrote:
sabina1 wrote:

GS je Harissilajdžićesque revivalist pokret :-D
LDS je mutirala u neki zavičajni pokret raštrkanih općinskih vijećnika vazda otvorenih za koaliranje. zavičajni pragmatici. :-D
Ma meni je Reuf od prvog dana profil " osnivacevog " kalibra (100 % BiH ovaj ljubav, Tifa , Halid , Sinanovici pad aprilskog paketa i davna 2006 godina) ali Suljagic - nije , poput Davica koji je pisao odu OZNI tako je on pisao odu Lagumdziji u prozi....
Salu na stranu , nadam se da GS nece tim putem jer bi gradjanska opcija ostala bez jednog faktora koji moze biti kljucan i prevaga barem u Sarajevu.
baxul

#1484 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by baxul »

sabina1 wrote:
Ma meni je Reuf od prvog dana profil " osnivacevog " kalibra (100 % BiH ovaj ljubav, Tifa , Halid , Sinanovici pad aprilskog paketa i davna 2006 godina) ali Suljagic - nije , poput Davica koji je pisao odu OZNI tako je on pisao odu Lagumdziji u prozi....
Salu na stranu , nadam se da GS nece tim putem jer bi gradjanska opcija ostala bez jednog faktora koji moze biti kljucan i prevaga barem u Sarajevu.
ja ih uopće ne doživljavam kao dijelom građanske opcije, sekularisti da ali da su građanska opcija i ne znam baš. nešto kao young turks u pokušaju. priznajem da bi SDP-u bili pojačanje (u smislu da bi povećali šator "ideologija" i prostor djelovanja (istočna bosna u RS možda?)). Ali SDP i GS svakako nisu opcije za koje u bliskoj budućnosti namjeravam glasati.
što se sarajeva tiče sve dok SDA šminka pokriva politički centar a ovi se hvataju dekoruma SFRJ-a nema od toga ništa. :D
putokaz1

#1485 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by putokaz1 »

GSse pokazo OK
ali LDS
LDS=Miladin, Stojnić,Čavkunović Kladanj,i slično ev sad kalkulišu u Donjen Vakufu
Oni su SDA potrčko
baxul

#1486 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by baxul »

putokaz1 wrote:GSse pokazo OK
ali LDS
LDS=Miladin, Stojnić,Čavkunović Kladanj,i slično ev sad kalkulišu u Donjen Vakufu
Oni su SDA potrčko
a kaj su bajrović i suljagić radili u orginalnom zvizdićevom kabinetu?
putokaz1

#1487 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by putokaz1 »

pA DOBRO
Suljagić je i pomogao Bakiru da pobjedi 2014
Al ipak je GS malo kkorektniji poput Šuhreta iz Bihaća nego LDS
PeraDzetic

#1488 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by PeraDzetic »

:run:
The 51st State wrote:od opozicionih lijevicastih opcija ova mi se cini najvise ok, ne ledbe u zraku kao nasa stranka i nisu teretli kao sdp te manje izofirani nego df.
Osnivači stranke dva lika koja su potekla i prehajala sve te stranke koje gore nabroja i ego ih natjera da osnuju svoju. Oba samo za državnu i babin tj zeninu seharu znaju.
The 51st State

#1489 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by The 51st State »

reuf je majka kad ga uporedim sa ostalim liderima, svjestan sam ja toga gore navedenog ali konkurencija im jos gora.
Capsicum

#1490 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Ok je kritikovati svakog političara. Čim se prihvatiš tog posla, moraš prihvatiti sa će se svaki tvoj potez analizirati. Međutim, treba razdvojiti zaslužene kritike, od onih koji za cilj imaju samo pljuvanje. Valjda je do sad već svima jasno da je posebno Internet podložan davanju medijskog prostora svakome, bez obzira da li kvalitetom svojih argumenata, moralnim načelima ili autoritetom to zaslužuje. Često se desi da se mišljenja i komentari osoba koje bismo u komunikaciji uživo, poštovali i uvažavali, izgube u masi besmislenog naklapanja intelektualno nedoraslih agresivnih nenadertalaca. Tako će nekad komentari tipa "djeca nam se smiju moj reufe" kod neuke mase izazvati oduševljenje "kritikom", iako to može biti kritika samo za neobrazovanu I nekulturnu masu. Ne kažem da ni takvi nemaju pravo glasa, samo je banalizovanje kad se komentari takvih stavljaju u istu ravan sa nekim ko ipak ima malo veći iq od gusjenica.

U konkretnom slučaju... Ok, eto Reuf ne valja. Hajmo istom vrjednosnom sudu podvrgnuti sve ostale istaknute političare u BiH. Nema savršenih ljudi u politici, kao ni stranaka. Bitno je naći onu stranku ili političara s kojim dijelimo najveći broj istih ideja i razmišljanja, odnosno s najmanje ideja i razmišljanja s kojima se ne slažemo. 100% poklapanje ćete imati samo ako samo ako se sami uključite u politiku.

Eto, rado bih vidio jednu anketu šta forumaši misle o svim viđenijim političarima u BiH. Mnoge stvari bi bile svima jasnije.
Heartbeats

#1491 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Heartbeats »

Brutalan Reuf sinoć na Pinku, brutalan
https://youtu.be/kz5bZz9bnW0
Novak20

#1492 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Novak20 »

Heartbeats wrote:Brutalan Reuf sinoć na Pinku, brutalan
:-)

Uz dužno poštovanje, mislio sam da je Reuf realniji i mudriji. Prevario sam se.
Haris.ba

#1493 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Haris.ba »

Meni jedino važno jeste što će izgleda Emir Suljagić biti kandidat za predsjedništvo. Neće biti dosadno.
Novak20 wrote:Uz dužno poštovanje, mislio sam da je Reuf realniji i mudriji. Prevario sam se.
Možda mu i uspije ući u vlast. A to je jedino bitno. Kad je Mirnes Ajanović mogao biti u Parlamentu. Može i Reuf. Šta fali.

Fazon je da Reuf je ipak jača tapija od Mirnesa.
mg

#1494 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by mg »

Kad nosis odijelo, nikad, ali nikad, nije zakopcano dok sjedis. Eto, Reufe da znas...
PeraDzetic

#1495 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by PeraDzetic »

The 51st State wrote:reuf je majka kad ga uporedim sa ostalim liderima, svjestan sam ja toga gore navedenog ali konkurencija im jos gora.
A po čemu je on bolji od ublehasa Z.Komsica ili N.Niksica?
Capsicum

#1496 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

PeraDzetic wrote:
The 51st State wrote:reuf je majka kad ga uporedim sa ostalim liderima, svjestan sam ja toga gore navedenog ali konkurencija im jos gora.
A po čemu je on bolji od ublehasa Z.Komsica ili N.Niksica?
Na stranu Reuf. Ko tebi valja? Ili je ovo što sad imamo na vlasti najbolje?
Heartbeats

#1497 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Heartbeats »

Novak20 wrote:
:-)

Uz dužno poštovanje, mislio sam da je Reuf realniji i mudriji. Prevario sam se.
Što?
Ja se bojim da ga ovi ne uhapse sada :skoljka:
Heartbeats

#1498 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Heartbeats »

mg wrote:

Kad nosis odijelo, nikad, ali nikad, nije zakopcano dok sjedis. Eto, Reufe da znas...
Savjet modnog mačka prenesemo.
Hvala na observantnosti :))
dudlov

#1499 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by dudlov »

ništa nije fulio
512MB

#1500 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by 512MB »

mg wrote:

Pogresno. Donje dugme je otkopcano UPRAVO da bi se moglo sjediti komotno. Nikad, ali bas NIKAD se sako nenosi kompletno otvoreno. Kosulje su prije bile dio donjeg vesa, tako da je jako nepristojno sve i jedno dugme otkopcat. Nazad na google momak.
Locked