cyprus wrote:
Koji si ti kralj
Ne samo da to nikad nisam rekao (ni to, niti bilo šta slično tome), nego sam milion puta rekao da nemam ništa protiv etničkog identiteta, ali da imam sve protiv nacionalizma... Al jok, haznadar piči po svom
I u vremenu kad se i čak razumni pripadnici desnog centra odriču nacionalizma, on zaziva jedinstvo nacionalista i kosmopolita pod kišobranom ljevice

Još kaže, to je moderna evropska ljevica

Kralju, svaka čast

Jarane, ja znam ko je sta ovdje napisao i prije vise godina,.. a kamoli ako govorimo o necijem opusu.
Recimo da ja kazem nekome da cu sa njegovom sestrom ostvariti socijalni kontakt i da ce se stvoriti hemija, proraditi hormoni,.. u konacnici rezultirati vodjenjem ljubavi,..... jesam li mu opsovao sestru - nisam. Ali,...
Tako i tvoje da nisi kratko i jasno rekao da si protiv Bosnjaka. Ali,...
U principu nista novo ni revolucionarno kod tvog mjesanja etnickog i nacionalnog i izjednacavanja identiteta sa nacionalizmom. Vecina nas je nekada isto mislila. Nacionalizam ja nisam nikada ni propagirao jer je nacionalizam stavljanje nacionalnog identiteta visoko iznad bilo kojeg drugog identiteta i nerjetko da iskljucuje sve ostalo, plus sovinizam prema onima koji ne pripadaju naciji. To neces kod mene naci ni direktno niti indirektno niti sa "Ali",... i iskreno receno i kod vecine ovdje forumasa koji samo postuju svoj bosnjacki identitet bez diskriminacije, negiranja, stigmatiziranja drugih,...
Medjutim ti si tu vjecita kontra, i vjeciti lajk osvjedocenim islamofobima, antibosnjacima,..... jok nisi ti antiprotivan,... samo,....
Tema je ljevica podsjecam. Znas kako prolazi od nas i u kakvom je stanju. Moze li biti bolje i kako? Mislim nesto da se promijeni?
Ovo o nacionalizmu bolje pase na temi o bosnjackom identitetu pa bih te zamolio da tu nastavis ako imas sta jos reci na to.