Blokada puteva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Oligarh

#1476 Re: Blokada puteva

Post by Oligarh »

emigrazione wrote:
Velkoski wrote:A jaki su mi ovi što se pitaju zašto ovi ne odu pred zgradu vlade :lol:

Kao oni u Alipašinoj od ljeta, niko ih ne jebe ni 5%.
Da se na kurac nasade ne mogu dobiti sto traze, oni sami da su vlada ne bi mogli realizovati ovo sto hoce...
A ne, lakše je financirati sa 600 miliona 1600 udruženja, nego obajviti jedan registar sa revidiranim statusima ko je zaista gdje bio?!
Kakvom logikom vi baratate, Bože moj mili?!?! Pa sam Fadil kaže da je potrošeno 11 milijardi maraka do sada na ovu problematiku. Zar je problem objaviti jedinstven registar i ustanoviti tačno brojno stanje pripadnika ArBiH, MUP BiH, HVO, a ne kao do sada kalkulisati sa cifrom od preko pola miliona pripadnika. Svako udruženje da ima samo jednog zaposlenog i da mu Vlada FBiH obezbijedi minimalac na kraju godine košta budžet 12,5 milona godišnje. Samo jedan zaposleni na minimalcu, bez grantova, bez donacija i dotacija, bez bilo čega drugog.
kudrilo

#1477 Re: Blokada puteva

Post by kudrilo »

Rečeno je sve na ovu temu. Daj Bože da borci ostvare što žele, da ljudi u kolonama odu kući bez posljedica, a da narod konačno smijeni ove idiote na izborima.

Amin.

P.s. i da supercali nađe tablete koje mu odgovaraju. Amin.
Last edited by kudrilo on 01/03/2018 03:35, edited 1 time in total.
invincible1921

#1478 Re: Blokada puteva

Post by invincible1921 »

supercali wrote:
invincible1921 wrote:On je kazao da su spremni razgovarati sa demonstrantima, ali da demonstranti danas nisu željeli odrediti svoje predstavnike i doći na sastanak. Poručio je i kako je Vlada FBiH spremna otići na pregovore te da građani nisu zaslužili da 1. marta imaju blokirane ceste.

Pa sta hoce ako nece da razgovaraju? Sta bezuslovna ucjena u fazonu VADI I DAJ MI PARE...ovo je samo politicka igra, a vi i daalje prosipatje mitologiju
Pa imaju zahtjev revizija tih borackih spiskova i ukidanje finansiranja borackih organizacija
Ne treba ti predstavnik da to pocnes raditi
Treba vladi jer bi tom predstavniku ponudili poziciju kao sto je ovaj serif iskoristio na proslim protestima
Koliko god ovi bili neobrazovani znaju da bi se slicno desilo i sada i zato nemaju predatavnika
Pa nisu ni oni sisali veslo
I nemoj ubacivati svoje rijeci daj pare
To daj pare mozes cuti na mjestu gdje protestuju jer kad se to spusti na taj nivo svako gleda sebe i zbog toga i nece predstvnika kao sto rekoh

Imaju 3 zahtjeva i nek rjesavaju
Ponovoci po stoti put invalidi i porodice sehida svaka pomoc od novcane do stanova i zapoljsavanja,,,,a sto se tice boraca i borackih udrzenja ukinut sve. Daat odredjene beneficije pri zaposljavanju i slicno, a udruzenja nek organiziju druzanja i malonogometne turnire. Mnogi su bili u ratu pa nit sta traze od drazve nit se bune...

Na kraju krajeva, postavjaju se zahtjevi koji se ne mogu ispunit jer kad bi se srijesio taj spisak iduci bi bio da se daje penzija bez ikakav osnova samo zato sto se bilo u Armiji i da ona iznosi ko prosjecna plata...

I evo sto napisa momak izand...niko da spomene svrakica, beretke i ostale ku.rce palce kao i mnoge koji vode ove ljude da prostetuju a ti isti bi bili skinti sa svih spiskova, a bgm moglo bi se poraditit i na kakvoj istrazi za krivicnu odgnovorst za aktivnosti poslije raat :bih: :bih:
Last edited by invincible1921 on 01/03/2018 03:37, edited 1 time in total.
supercali

#1479 Re: Blokada puteva

Post by supercali »

emigrazione wrote: Koga, kako nakon toliko godina cesljati....pa kud ces vece ublahese i krvopije od zelenih beretki, ali haj neka spomenu ako smiju, Haso Dolovac i Muhamed Svrakic bi dosli na petlju i pobacali ih u Bosnu....
Super nek ih bacaju onda bi bar znali ko je na budzetskoj sisi bez povoda ikakvog
Haso i svrakic ajmo dalje ima li ko jos
Pa fino sutra ako si imalo moralan bi pljunuo i tog hasu i svrakica ako bi izvukli zive glave s petlje
It_is_a_Leclerc

#1480 Re: Blokada puteva

Post by It_is_a_Leclerc »

U najkraćem, da ne ostanem nedorečen - podržavam primjenu razumne sile i vraćanje vitalnih saobraćajnica u FBiH u službu građana, ako se otmičari građana i balvandžije, ili njihov stvarni vlasnik, ne odluče da ovo bezumno nasilje prekinu.

Ako država nije u stanju da uspostavi red i mir, i ako nastavi uzmicati pred ljudima koje je do jučer predvodio osumnjičeni svodnik, a danas ih evo ne predvodi niko, onda je to jasna poruka da ovo i nije država u pravom smislu te riječi. Kako će svoja prava ostvariti ljudi koji su demobilisani kao stotine hiljada drugih, i hoće li biti 40 ili 1600 udruženja - savršeno me zaboli briga. Ja za SDA nisam glasao.

Mislima sam uz građane, male bebe, djecu, žene, stare i bolesne, koji su postali zatočenici jednog politikantskog cirkusa kojeg će se mnogi stidjeti za koju sedmicu.
kiligonzales

#1481 Re: Blokada puteva

Post by kiligonzales »

It_is_a_Leclerc wrote:
toska wrote:
:lol: Lik je neuništiv, čuj naknade za nezaposlenost i besplatno zdravstvo.
Nisu to neke pare i nije neki status. Treba i mora biti bolji.

Al' dajte ljudi, ohanite malo, pa ne može sve i svašta na budžet, da se 23 godine poslije rata ljude uvodi u pravo.

Što se konkretno ove kategorije koja kidnapuje građane, a od koje su se ogradili skoro svi, tiče - jedino što me konkretno zanima je u kojem momentu će, milom ili silom, odblokirati FBiH i pustiti građane da žive normalno.

Komesari policija, ako nisu u stanju dogovoriti razlaz ili osigurati da do njega dođe drugim metodama, onda brate ujutro ostavke.
Građani ne smiju ispaštati zbog nečije samovolje. Ma ko on bio ili mislio da jest.
A građani inace zive NORMALNO ?

JA SVICARSKE, ajte vi iz EU kod nas kad nam je dobro i normalno...
supercali

#1482 Re: Blokada puteva

Post by supercali »

kudrilo wrote:Rečeno je sve na ovu temu. Daj Bože da borci ostvare što žele, da ljudi u kolonama odu kući bez posljedica, a da narod konačno smijeni ove idiote na izborima.

Amin.

P.s. i da supercali nađe tablete koje mu odgovaraju. Amin.
Koje tablete predlazes da mi bude lijepo s ovom vlascu?
Oligarh

#1483 Re: Blokada puteva

Post by Oligarh »

It_is_a_Leclerc wrote:U najkraćem, da ne ostanem nedorečen - podržavam primjenu razumne sile i vraćanje vitalnih saobraćajnica u FBiH u službu građana, ako se otmičari građana i balvandžije, ili njihov stvarni vlasnik, ne odluče da ovo bezumno nasilje prekinu.

Ako država nije u stanju da uspostavi red i mir, i ako nastavi uzmicati pred ljudima koje je do jučer predvodio osumnjičeni svodnik, a danas ih evo ne predvodi niko, onda je to jasna poruka da ovo i nije država u pravom smislu te riječi. Kako će svoja prava ostvariti ljudi koji su demobilisani kao stotine hiljada drugih, i hoće li biti 40 ili 1600 udruženja - savršeno me zaboli briga. Ja za SDA nisam glasao.

Mislima sam uz građane, male bebe, djecu, žene, stare i bolesne, koji su postali zatočenici jednog politikantskog cirkusa kojeg će se mnogi stidjeti za koju sedmicu.
Jel ti zaista ne kontaš da bi to bila jedna od šibica koja bi upalila malo ozbiljnije vatre?! Primijeniti silu na ove ljude može samo lud i vrlo kratkovidan čovjek.
kiligonzales

#1484 Re: Blokada puteva

Post by kiligonzales »

It_is_a_Leclerc wrote:U najkraćem, da ne ostanem nedorečen - podržavam primjenu razumne sile i vraćanje vitalnih saobraćajnica u FBiH u službu građana, ako se otmičari građana i balvandžije, ili njihov stvarni vlasnik, ne odluče da ovo bezumno nasilje prekinu.

Nema svi u toj koloni ozlojadjeni, eno zarobili 200 kola hitne pomoci, 100 kola vatrogasnih, cijele vrtice i skole u autobusima, a pored je i sleper organa koji cekaju u gradovima da izvrse transplatacije bolesnim gradjanima...

Vjeruj ti slijepo medijima, vjeruj...
cvrčak_na_hedonizmu

#1485 Re: Blokada puteva

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

emigrazione wrote: Koga, kako nakon toliko godina cesljati....pa kud ces vece ublahese i krvopije od zelenih beretki, ali haj neka spomenu ako smiju, Haso Dolovac i Muhamed Svrakic bi dosli na petlju i pobacali ih u Bosnu....
Pa ne primaju valjda pomoc. Nema para, a ti budi na dva spiska.

Sigurno imaju podaci, u glavu, o broju ljudi i jedinica. Pa nismo Siera Leone da se dolazilo i odlazilo sa linija kako ti se cefne.

Nije u interesu, jer ovi pokrali sve preko privatizacije, a glasove od bijede kupili za kikiriki. Sto je najgore evo glave ako je pola od tih sa spiskova vidjelo uniformu u ratu.
supercali

#1486 Re: Blokada puteva

Post by supercali »

Oligarh wrote:

Jel ti zaista ne kontaš da bi to bila jedna od šibica koja bi upalila malo ozbiljnije vatre?! Primijeniti silu na ove ljude može samo lud i vrlo kratkovidan čovjek.
Ja samo cekam da borce prozove i dahijama
kudrilo

#1487 Re: Blokada puteva

Post by kudrilo »

Olovku na izborima.

Ja sam za svaki, ali svaki vid sile prema vlasti direktno. Terorisat narod, koji isto ima svoje probleme, jer ti imaš problem koji ne možeš da riješiš, je idiotluk.

Idi, zarobi Novalića, Patkovića i Bukvarevića, ako hoćeš po narodu, onda zarobi telecom i ostale uhljebe, ali mučit "random" ljude je glupo.
ZyzzSar

#1488 Re: Blokada puteva

Post by ZyzzSar »

kudrilo wrote:Olovku na izborima.

Ja sam za svaki, ali svaki vid sile prema vlasti direktno. Terorisat narod, koji isto ima svoje probleme, jer ti imaš problem koji ne možeš da riješiš, je idiotluk.

Idi, zarobi Novalića, Patkovića i Bukvarevića, ako hoćeš po narodu, onda zarobi telecom i ostale uhljebe, ali mučit "random" ljude je glupo.
ja vjerujem sta god da urade nece biti ispunjeni zahtjevi, jer nekom(nikom) od glavaonja to ne odgovara
kampovali su ljudi mjesecima ispred zgrade vlade, pa nikako rjesenje se nije napravilo, nikakav pomak, za skoro pola godine
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1489 Re: Blokada puteva

Post by Velkoski »

Pa koju olovku? Isti oni koji danas pišaju po ovim ljudima će odlučiti i iduće izbore jer su se SNAŠLI.

Ostatak države očigledno nije ujedinjen i dobijemo ovo što imamo danas. Ovdje će garantovano izbiti građanski rat prije ili kasnije.
BlueBlood

#1490 Re: Blokada puteva

Post by BlueBlood »

Koliko je registrovanih boraca bilo poslije rata, oko 200 000?? Koliko ih nije vise medju zivima danas? Brojka se smanjuje iz godine u godinu. Gdje je logika?

Meni je samo zao pravih istinskih boraca i ratnih vojnih invalida koji su bili 4 godine u ratu i danas na ovaj nacin moraju traziti svoja prava
supercali

#1491 Re: Blokada puteva

Post by supercali »

I ja se slazem da treba i na cladu i na parlament i sl al zato se to ne uradi
Ocito u sarajevu nema toliko obespravljenih kao u manjim mjestima pa nece da se pridruze protestima
Zasto nema? Zbog velikog broja mogucnosti a onda i zbog povezanosti sa budzetima jer siguran sam da najvise budzetliha i sjedi u sarajevu makar oni dolazili i iz ostalih kantona
supercali

#1492 Re: Blokada puteva

Post by supercali »

Velkoski wrote:Pa koju olovku? Isti oni koji danas pišaju po ovim ljudima će odlučiti i iduće izbore jer su se SNAŠLI.

Ostatak države očigledno nije ujedinjen i dobijemo ovo što imamo danas. Ovdje će garantovano izbiti građanski rat prije ili kasnije.
Tipuju na olovku iz lutrije zamisli dobijes
cvrčak_na_hedonizmu

#1493 Re: Blokada puteva

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Zato je narod zasluzio da ga se ostavi na miru ? Suti, bleji, strize usima dok ga pljackaju i skrece pogled dok tamo neke druge pjlackaju. 99% tog naroda bi u bobu isto radilo da im guzica bude ugrozena i kmecala kako ga je izjebala drzava/Federacija/pizda materina
kudrilo

#1494 Re: Blokada puteva

Post by kudrilo »

Ja ne pišam po ovim ljudima, ja jednostavno ne podržavam ideju da ugrožavaš građane po slučajnom odabiru, koji također imaju problema i diskriminacija na pretek.
Ja ne mogu pišati po borcima, jer je i moj stari borac, ali kritikujem ovu metodu borbe koja je užasna.

Radikalnija mjera od kampovanja je bila direktan udar na vladu, a ne na narod.

Ja sam glasao na izborima za današnju opoziciju i jesam nezadovoljan, razumijem probleme ovih ljudi, ali ponavljam, metoda borbe je užas.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1495 Re: Blokada puteva

Post by Velkoski »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Zato je narod zasluzio da ga se ostavi na miru ? Suti, bleji, strize usima dok ga pljackaju i skrece pogled dok tamo neke druge pjlackaju. 99% tog naroda bi u bobu isto radilo da im guzica bude ugrozena i kmecala kako ga je izjebala drzava/Federacija/pizda materina
A karma je prava kurvetina i kad tad će se vratit' za ovu "što se nisu snašli" priču :mrgreen:

@kudrilo

Ma ne prozivam direktno tebe, nego one u komentarima na Klixu i ostale Fejsbuk ratnike.
Last edited by Velkoski on 01/03/2018 03:50, edited 1 time in total.
Oligarh

#1496 Re: Blokada puteva

Post by Oligarh »

Da, ali onda bi se uvijek našla nova priča, kao i za februar 2014. i narikanje za Arhivom, priče o speedu i navijačima iz Lukavice na Skenderiji.
I tada su, dobro se sjećam, protestanti bili etiketirani kao četnici koji eto ruše grad itd. itd. Iskopala bi se kakva tetka bolesna koju Bukvarević izdržava, Patkovićeve ratne zasluge, Fadilova mazimica i njen uplakani iPhone.

Uvijek će biti spinova dokle god postoji budžetska glasačka mašinerija, kojima je status quo u zemlji Bogom dat. Shvati da toj kasti svaka stagnacija ove zemlje odgovara, jer približavanjem bilo kakvoj realnosti provodbe pravne države i racionalizacije jadnih budžeta, oni bi se dobrano uplašili za svoje ničim, a posebno ne radom, zaslužene privilegije.

Ova zemlja treba reset, totalni i sveopći. Izbori to nisu, zbog nedostatka iole ozbiljne političke alternative. Jedino je haos izgleda postao izlaz nakon kojega bi došao kakav međunarodni protektorat (kao one britanske dragunske jedinice koje su bile izvidnica poslije 02/2014 ako bi situacija postala ozbiljna) koji bi, u strogo konzerviranom okruženju, izrodio neke nove i racionalnije generacije sposobne za preuzimanje odgovornosti.
Last edited by Oligarh on 01/03/2018 03:53, edited 1 time in total.
invincible1921

#1497 Re: Blokada puteva

Post by invincible1921 »

BlueBlood wrote:Koliko je registrovanih boraca bilo poslije rata, oko 200 000?? Koliko ih nije vise medju zivima danas? Brojka se smanjuje iz godine u godinu. Gdje je logika?

Meni je samo zao pravih istinskih boraca i ratnih vojnih invalida koji su bili 4 godine u ratu i danas na ovaj nacin moraju traziti svoja prava
Znaju dobro svi koja udruzenja su srz lopovluka i koji ljudi su lazni borci...sto to ne spomenu ?

Pa nemoj da se lazemo...i ti odlicno zans u mahali kod tebe koje hinja ko je debil ko je raja
Last edited by invincible1921 on 01/03/2018 03:52, edited 1 time in total.
kokuz_sa

#1498 Re: Blokada puteva

Post by kokuz_sa »

Jesul ih pomakli pa autoputa...trebam na put a nigdje normalnih info
supercali

#1499 Re: Blokada puteva

Post by supercali »

kudrilo wrote:Ja ne pišam po ovim ljudima, ja jednostavno ne podržavam ideju da ugrožavaš građane po slučajnom odabiru, koji također imaju problema i diskriminacija na pretek.
Ja ne mogu pišati po borcima, jer je i moj stari borac, ali kritikujem ovu metodu borbe koja je užasna.

Radikalnija mjera od kampovanja je bila direktan udar na vladu, a ne na narod.

Ja sam glasao na izborima za današnju opoziciju i jesam nezadovoljan, razumijem probleme ovih ljudi, ali ponavljam, metoda borbe je užas.
Ovako ih prozivaju teroristima otmicarima a kad napadnu vladu ili politicare onda su huligani
Znamo kako to mediji izokrenu
Oligarh

#1500 Re: Blokada puteva

Post by Oligarh »

kokuz_sa wrote:Jesul ih pomakli pa autoputa...trebam na put a nigdje normalnih info
Idi preko Kiseljaka ako ovo se ne deblokira. Jeste malo dalji put, ali je još uvijek slobodan.
Locked