Elementarna logika. Ali su se dosjetili da te odmah poklope etiketiranjem "islamofob". Sluze se liberalnim argumentom "vjerskih prava" da nametnu totalitarizam.Hakiz wrote:Gledao sam dokumentarac "He named me Malala". Tamo možeš vidjeti kako ni Talibani nisu odmah počeli rušiti škole. Išli su polako, pa kada su stekli dovoljno moći, onda je krenulo.mirza_15 wrote:Spomenuo je on "zamotavanje" izvan suda i ne tocenje alkohola za ramazan. Prica o rastu i tendencijama kojih se boji. Jasna je linija argumentacije kojom ide.
Ako je islam vjera koja želi da uređuje sveukupne odnose, dakle vjerske u džamiji, zakone šerijatom i društvene odnose isamskom etikom i moralom, onda je nemoguće kritiovati šerijat bez kritike islama.
Ako bi islam odvojio sve to, onda bi bilo moguće kritikovati samo jedan aspekt, na primjer samo šerijat, bez kritike islama u cjelini. Dok sve ide u paketu, nemoguće je kritikovati jedan aspekt islama bez kritike islama uopšte.
Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
-
Idriz
#1476 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
- ABH017
#1477 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Ne. Prije bih rekao da je nekima problem što drugi osjećaju simpatije prema istom.KB9 wrote:znaci problem je u tome sto neki osjecaju odbojnost prema serijatu?
zanimljivo
Zanimljivo je što se uopšte otvara priča o šerijatu, na temi o odluci VSTV. A ne otvaraju je muslimani.
- ABH017
#1478 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Griješiš Idrize. Vi sami govorite o svom odnosu naspram Islama.Idriz wrote:Elementarna logika. Ali su se dosjetili da te odmah poklope etiketiranjem "islamofob". Sluze se liberalnim argumentom "vjerskih prava" da nametnu totalitarizam.Hakiz wrote:Gledao sam dokumentarac "He named me Malala". Tamo možeš vidjeti kako ni Talibani nisu odmah počeli rušiti škole. Išli su polako, pa kada su stekli dovoljno moći, onda je krenulo.mirza_15 wrote:Spomenuo je on "zamotavanje" izvan suda i ne tocenje alkohola za ramazan. Prica o rastu i tendencijama kojih se boji. Jasna je linija argumentacije kojom ide.
Ako je islam vjera koja želi da uređuje sveukupne odnose, dakle vjerske u džamiji, zakone šerijatom i društvene odnose isamskom etikom i moralom, onda je nemoguće kritiovati šerijat bez kritike islama.
Ako bi islam odvojio sve to, onda bi bilo moguće kritikovati samo jedan aspekt, na primjer samo šerijat, bez kritike islama u cjelini. Dok sve ide u paketu, nemoguće je kritikovati jedan aspekt islama bez kritike islama uopšte.
Pitanje je zašto se ne suočite sa svojim strahom, nametnutim od rođenja ili tokom odrastanja.
-
Bodkin
#1479 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Evo ga opet, prava muslimanima
A nema veze sto su svima vjerski simboli zabranjeni a 
- ABH017
#1480 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Ono, kad shvatiš da nemaš ništa suvislo za reći, pa ožeži na lika da se "razletio", "rasuo", "rasplinuo", itd.KB9 wrote:razletio si se previse pa ne znas ni sta pises majstoremirza_15 wrote:Prije ce biti da ti ne znas citati.KB9 wrote:znaci problem je u tome sto neki osjecaju odbojnost prema serijatu?
zanimljivo
serijat, veza, islam, odbojnost, ovo, ono, haj polako, nek ti se slegne
- ABH017
#1481 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Hahaha.. Našao si džumu. Ostalo ne spominješ.Idriz wrote:Gdje sam ja i jedan jedini put spomenuo dzumu? Sluzis se lazima a to nije lijepo.mirza_15 wrote:A slusaj idriza i njegovih strahova. Neko ne prodaje alkohol za ramazan, zamotala se ova ili ona, ide puno raje na dzumu... Idrize, imas problem sa osnovnim ljudskim pravima i njihovom primjenom. Radi se bolan o baznim slobodama. Sta tebe briga sto se neko zamotao, ide na dzumu, ne prodaje alkohol? Sve i da to postane neka kriticna masa (sto se vjerovatno nikada nece desiti) to je apsolutno pravo tih ljudi. Niko tebe, a ni njih ne tjera da se piju ili ne piju alkohol, da se zamotavaju ili ne zamotavaju, da klanjaju ili ne klanjaju...
- ABH017
#1482 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Ili se nisi naspavao za ovo praznično jutro, ili si malo zalutao, pa onako, bauljaš po pdf religija. Kontaš šta god da napišeš biće suvislo.sinuhe wrote:Naravno da ima veze a i svakako imate svoje favorite u tom ratu.
-
Idriz
#1483 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Kakve veze ima rodjenje i odrastanje. Dovoljno mi je da upalim TV i pogledam vijesti kakva je situacija u zemljama gdje vlada serijat. Dovoljno mi je da procitam izvjestaje UN o stanju ljudskih prava u muslimanskim zemljama.ABH017 wrote:Griješiš Idrize. Vi sami govorite o svom odnosu naspram Islama.Idriz wrote:Elementarna logika. Ali su se dosjetili da te odmah poklope etiketiranjem "islamofob". Sluze se liberalnim argumentom "vjerskih prava" da nametnu totalitarizam.Hakiz wrote:
Gledao sam dokumentarac "He named me Malala". Tamo možeš vidjeti kako ni Talibani nisu odmah počeli rušiti škole. Išli su polako, pa kada su stekli dovoljno moći, onda je krenulo.
Pitanje je zašto se ne suočite sa svojim strahom, nametnutim od rođenja ili tokom odrastanja.
Pitanje je zasto se vi ne suocite sa cinjenicama?
- ABH017
#1484 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Jesi li, možda, čitao komentarisani post ili onako, odokativno pišeš? Bolje bi bilo da je ovo drugo, jer te u prvom slučaju, komotno, možemo proglasiti nepismenim.Bodkin wrote:Ma ja, nema veze sto nije spomenuo dzumu, nema veze sto nije spomenuo odlazak u dzamiju ili pokrivanje van suda, ili sto nije spomenuo upraznjavanje vjere. Ja cu to spomenuti par puta da mi odgovara pricamirza_15 wrote:Sta je bilo idrize? Ko dir'o? Svasta si ti nesto spomenuo ali eto nisi dzumu sto ne mjenja na sustini. Ali zasto pricati o sustini kada se lakse uhvatiti jednog segmenta koji ti sasvim sigurno smeta kada ti smeta i sve ostalo, ali koji eto nisi spomenuo i vrtiti se oko toga.
A ako cemo lijepiti kvalifikacije ti si jedna paranoidna, netolerantna osoba koja mrzi druge i drugacije, pogotovo muslimane. Jasno je da bi najsretniji bio da ih nema, ali na tvoju zalost ima ih sve vise. Je li te strah idrize?
-
Hakiz
#1485 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Pogriješio si. Zadrži islam u džamiji, u kući i u javnom prostoru bez političkog uticaja ili uticaja van kruga muslimana i nemaš problema. Ali, ako želiš da islamski moral nametneš kao javni moral ili šerijat kao osnovu za državne zakone, onda ćeš imati problem sa onima koji to ne žele. Što je logično.mirza_15 wrote:Dakle, ja nisam ni sekunde pogrijesio u svojoj ocjeni onoga sto vas boli. Dakle, treba preventivno uskratiti sva prava muslimanima, po potrebi i represivnim metodama kako ne bi uzele maha. Da ne umotavamo dalje.
Jer, nije nemoguće zamisliti da oni koji bi voljeli da se alkohol danas ne toči nigdje sutra mogu reći da djevojčice ne trebaju ići u školu.
Talibani su dobar primjer. Evo zašto: Dakle, Talibani su pokret nastao iz nezadovoljstva. Amerikanci su naoružavali afganistanske mudžahedine da se bore i ginu protiv Rusa. Nakon što su mudžahedini pobijedili, Amerikanci su otišli. I ostavili Afganistan u siromaštvu i ostalim problemima. Tada se iz reda bivših boraca, mudžahedina, a i iz reda nezadovoljnih studenata (a znamo da su studenti uvijek bili radikalni, mladost i vrela krv), javljaju ljudi koji se osjećaju prevareni. Oni su došli do zaključka, zbog prevare Amerikanaca, da je cijeli Zapad prevarantski i da im je islam, i to radikalni islam, jedina nada. Pomnoži to sa željom svakog čovjeka da ima moć. Ostalo je istorija.
Mi u BiH imamo takođe visok stepen nezadovoljstva. A imamo i radikalne muslimanske grupe, koje su u stanju regrutovati mlade nezadovoljne ljude.
Pa, znajući šta imamo u BiH i znajući kako je to bilo u Afganistanu, nije teško pretpostaviti da će se kod ostalih javiti strah. Da nam se ne desi Afganistan. Kao što sam rekao, ni Talibani nisu odjednom postali moćni. Prvo su "osvajali srca i duše" nezadovoljnih, pa kada su dobili kritičnu masu, pokazali su pravo lice i krenuli o ostvarivanje svojih ciljeva. Uz rušenja škola, identiteta drugih kultura (Statue Bude iz Bamijana na primjer) itd.
A uz Talibane još imaš i Al-Kaidu, ISIS, Boko haram, itd. I šta sad?
Last edited by Hakiz on 01/03/2016 13:42, edited 2 times in total.
- ABH017
#1486 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Sad si mi samo potvrdio da tvoje znanje počinje i završava gledanjem TV-a i slušanjem mahalskih priča. Imate i vi mahale, jelde?... To su ti ulične priče, znaš.Idriz wrote:Kakve veze ima rodjenje i odrastanje. Dovoljno mi je da upalim TV i pogledam vijesti kakva je situacija u zemljama gdje vlada serijat. Dovoljno mi je da procitam izvjestaje UN o stanju ljudskih prava u muslimanskim zemljama.ABH017 wrote:Griješiš Idrize. Vi sami govorite o svom odnosu naspram Islama.Idriz wrote:Elementarna logika. Ali su se dosjetili da te odmah poklope etiketiranjem "islamofob". Sluze se liberalnim argumentom "vjerskih prava" da nametnu totalitarizam.
- LBVIEW
#1487 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Isto kao sto je i ukazivanje na opasnost od uvodenja serijata ukoliko se ne zabrane marame.Bodkin wrote:Ma ja, nema veze sto nije spomenuo dzumu, nema veze sto nije spomenuo odlazak u dzamiju ili pokrivanje van suda, ili sto nije spomenuo upraznjavanje vjere. Ja cu to spomenuti par puta da mi odgovara pricamirza_15 wrote:Sta je bilo idrize? Ko dir'o? Svasta si ti nesto spomenuo ali eto nisi dzumu sto ne mjenja na sustini. Ali zasto pricati o sustini kada se lakse uhvatiti jednog segmenta koji ti sasvim sigurno smeta kada ti smeta i sve ostalo, ali koji eto nisi spomenuo i vrtiti se oko toga.
A ako cemo lijepiti kvalifikacije ti si jedna paranoidna, netolerantna osoba koja mrzi druge i drugacije, pogotovo muslimane. Jasno je da bi najsretniji bio da ih nema, ali na tvoju zalost ima ih sve vise. Je li te strah idrize?
A vratis li se par stranica unazad,vidjeces kako nisu problem samo marame u sudu.
- KB9
#1488 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
ne mozes povezat sta ti ide u korist a vamo razdvojit isto tako nesto da bi ti islo u korist
sve dok je drustvo razlicitih trebaju i bitne stvari bit od takvih ljudi, cuj hidzab i sudija npr, to je u neku ruku cak i bezobrazno trazit ako cemo bit realni
sad ces se ti nac pogodjen i pokusat zakljucit kakav sam ja, koga mrzim i tako tome slicne stvari
sve dok je drustvo razlicitih trebaju i bitne stvari bit od takvih ljudi, cuj hidzab i sudija npr, to je u neku ruku cak i bezobrazno trazit ako cemo bit realni
sad ces se ti nac pogodjen i pokusat zakljucit kakav sam ja, koga mrzim i tako tome slicne stvari
- LBVIEW
#1489 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Mozda u VTV,medutim po sumskoj popovi kade li kade,a sve javne ustanove,od skola preko policijskih stanica pa do zgrade Vlade imaju krsne slave.A u Eraniji kriz i raspece po skolama,vjerovatno skidaju kad ceta daka Bosnjaka dode u smjenu.Bodkin wrote:Evo ga opet, prava muslimanimaA nema veze sto su svima vjerski simboli zabranjeni a
Samo jebes to,to je realnost na terenu,jel' tako?
-
Idriz
#1490 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Informisanje o desavanjima u svijetu, pracenje kredibilnih analiza o socio-politicko, geopolitickoj i ekonomskoj situaciji u svijetu i kriticko razmisljanje je tebi mahalska prica?ABH017 wrote:Sad si mi samo potvrdio da tvoje znanje počinje i završava gledanjem TV-a i slušanjem mahalskih priča. Imate i vi mahale, jelde?... To su ti ulične priče, znaš.Idriz wrote:Kakve veze ima rodjenje i odrastanje. Dovoljno mi je da upalim TV i pogledam vijesti kakva je situacija u zemljama gdje vlada serijat. Dovoljno mi je da procitam izvjestaje UN o stanju ljudskih prava u muslimanskim zemljama.ABH017 wrote:
Griješiš Idrize. Vi sami govorite o svom odnosu naspram Islama.
Sve ti se svelo na "rodjenje i odrastanje"? To se zove neprosvijetljenost.
- tututuuuu
#1491 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Pa nisam na tebe mislio nego na jednog drugog forumasa s kojim sa ja bio u raspravi. A s podvucenim se ja ne bih bas ni slozio. Demokracija je sistem prilagodjavanja vecini, a vecina ne zeli hidzab u drzavnim institucijama, da zeli pretpostavka je da bi se takvo sto izglasalo u zakoodavnom tijelu. Postovati tudje isto treba, ali isto tako taj to svoje ne treba nametati drugima, to (tako i vjera) je tvoja osoban stvar i tako treba da ostane.ABH017 wrote:Baš ste podastrli dokaze, postovi vam, jednostavno isijavaju prekomjernom upotrebom istih. Boldirao sam i podvukao rečenicu, koju biste, očigledno, primjenjivali, ne samo na vjernike, nego i na sve koji drugačije razmišljaju. Eh sad je pokušajte primjeniti na sebe i na one koji razmišljaju i vjeruju isto kao i vi. Niko nije dužan da poštuje ono u šta vi vjerujete, ono što vam predstavlja životnu filozofiju, što vam je vodilja kroz život, a ni da se tome prilagođava. Jel' malo lakše?tututuuuu wrote:Ma mozda ne vide, mozda i vide al jednostavno udaraju svoje. Ti argumentiras svoj stav i jednostavno ispreskacu postove i opet tako jednostavno nastave svoje udarati. Turbo vjernici nikad nisu ni bili poznati po tome da se sluze snagom argumenata, na kraju krajeva, da jesu, ne bi ni bili vjernici.Idriz wrote:meni nije jasno kako ovi fanatici ne vide da im je argument "propisa" najslabija karika u ovom pokusaju da se na foru uvede serijat.
jer kad jednom prihvatimo da je propis neke religije toliko bitan, onda nema apsolutno nikakvog razloga da se zaustavimo samo na bas tom propisu. sutra ce traziti da se ispostuje i drugi propis vjere, pa treci, pa cetvrti, pa peti i eto nas u saudijskoj arabiji.
to se vidi iz aviona.
trebali ste skontat neki drugi argument.
nevjerovatno je u kojem oni filmu zive. ljudi, shvatite da je moje pravo da cesem goli supak na sudu jednako utemeljeno kao vase pravo na bilo sta samo zato sto se furate da vam je to propisao vas imaginarni nebeski stvorioc.
u javnom prostoru vjera nema vecu tezinu od televizijskog programa ili playboyevog kalendara. niko nije duzan da postuje ono sto drugi covjek vjeruje i da se njemu prilagodjava.
Ne trebaju se ni oni prilagodjavati, imaju slobodu da nose hidzab a niko ih ne tjera da rade poslove koji zahtjevaju postovanje odredjenog kodeksa odjevanja.
-
mirza_15
#1492 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Cekaj bolan idrize. Je li marama na glavi zene politicki uticaj i politicki islam ili samo njeno pravo? Na koji nacin je politicki islam i politicki uticaj ako ja ne tocim alkohol u svojoj kafani? Na koji nacin je politicki islam ako prostitutka odluci da se pokrije? Da te podsjetim, tema je marama uposlenice suda, a po odluci sudije moguce i stranke. Na koji to nacin marama ugrozava poredak BiH, a ne ugrozava Amerike npr. ostaje misterija, pogotovo ako uzmemo istorijsko-kulturoloske elemente u obzir (logicnije bi bilo da je problem u americi, a nije u bih). Zasto se u BiH to problematizira? Na koji nacin to marama na glavi zene koja to shvata kao obavezu ugrozava nekoga pa je treba zabraniti?
- Ali Kemal
#1493 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Možeš li pojasniti ovo? Izgleda mi da osporavaš sve ono što se dešava u islamskom svijetu i da su to sve izmišljotine kao mahalske pričeABH017 wrote:Sad si mi samo potvrdio da tvoje znanje počinje i završava gledanjem TV-a i slušanjem mahalskih priča. Imate i vi mahale, jelde?... To su ti ulične priče, znaš.
Od Tunisa do Pakistana klasični terorizam je gotovo svakodnevna pojava, a ljudske slobode su mahom ograničene, a naročito vjerske slobode, ateizam je najstrožije kažnjen itd itd, a sve je na kvadrat u državama u kojima vlada šerijat.
Zar to nije dovoljno za zabrinutost da se tako nešto ne desi i u BiH, jer upravo iz tih država se finansiraju pokreti kao vehabije, selefije i slično koji nisu nikada prije egzistirali u BiH?
Znači da se i ti praktično slažeš da to nije mjesto marami u sudu, ali eto i drugi rade naopako pa zašto onda i mi ne možemo da budemo naopakiLBVIEW wrote:Mozda u VTV,medutim po sumskoj popovi kade li kade,a sve javne ustanove,od skola preko policijskih stanica pa do zgrade Vlade imaju krsne slave.A u Eraniji kriz i raspece po skolama,vjerovatno skidaju kad ceta daka Bosnjaka dode u smjenu.Bodkin wrote:Evo ga opet, prava muslimanimaA nema veze sto su svima vjerski simboli zabranjeni a
Svim religijiskim elementima nije mjesto u državnim ustanovama, ni manje, ni više, jel tako?
-
Bodkin
#1494 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Ne zajebavaj. Ja ne mirisem ni jednu religiju. O pravoslavnoj talibanatu sam rekao sto sam imao. O gradjenju krstova da ih vide sa drugog brda isto tako. Dakle sad pricamo o vstv i cinjenica je da se samo odredjeni krug ljudi buni. Ja ne bh rekao da su to bosnjaci ali do tebe jeLBVIEW wrote:Mozda u VTV,medutim po sumskoj popovi kade li kade,a sve javne ustanove,od skola preko policijskih stanica pa do zgrade Vlade imaju krsne slave.A u Eraniji kriz i raspece po skolama,vjerovatno skidaju kad ceta daka Bosnjaka dode u smjenu.Bodkin wrote:Evo ga opet, prava muslimanimaA nema veze sto su svima vjerski simboli zabranjeni a
-
mirza_15
#1495 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
To za demokratiju i vecinu je dupla fula. Kada su ljudska prava u pitanju ne pita se vecina. Po tebi bi u Njemackoj rjesenje Jevrejskog pitanja bilo potpuno legitimno jer vecina misli tako? Potpuno demokratski? Drugo, je li to bio neki referendum pa znas za sta je vecina? Isti taj predsjednik (Milan T.) ne postuje odluke ustavnog suda. I sada treba vjerovati u njegov profesionalizam i ne pristrasnost po pitanju hidzaba? Za neka pitanja je vecina bitna, ali kada su ljudska prava u pitanju tu se nista ne pita.
- ABH017
#1496 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Da, slažem se da je lični izbor hoće li neko nositi hidžab ili ne, ali ti si u svom postu stao iza Idriza, koji bi na osnovu svoje informiranosti sa TV-a da određuje razloge nečijeg "motanja", nepijenja alkohola itd.tututuuuu wrote:Pa nisam na tebe mislio nego na jednog drugog forumasa s kojim sa ja bio u raspravi. A s podvucenim se ja ne bih bas ni slozio. Demokracija je sistem prilagodjavanja vecini, a vecina ne zeli hidzab u drzavnim institucijama, da zeli pretpostavka je da bi se takvo sto izglasalo u zakoodavnom tijelu. Postovati tudje isto treba, ali isto tako taj to svoje ne treba nametati drugima, to (tako i vjera) je tvoja osoban stvar i tako treba da ostane.ABH017 wrote:Baš ste podastrli dokaze, postovi vam, jednostavno isijavaju prekomjernom upotrebom istih. Boldirao sam i podvukao rečenicu, koju biste, očigledno, primjenjivali, ne samo na vjernike, nego i na sve koji drugačije razmišljaju. Eh sad je pokušajte primjeniti na sebe i na one koji razmišljaju i vjeruju isto kao i vi. Niko nije dužan da poštuje ono u šta vi vjerujete, ono što vam predstavlja životnu filozofiju, što vam je vodilja kroz život, a ni da se tome prilagođava. Jel' malo lakše?tututuuuu wrote: Ma mozda ne vide, mozda i vide al jednostavno udaraju svoje. Ti argumentiras svoj stav i jednostavno ispreskacu postove i opet tako jednostavno nastave svoje udarati. Turbo vjernici nikad nisu ni bili poznati po tome da se sluze snagom argumenata, na kraju krajeva, da jesu, ne bi ni bili vjernici.
Ne trebaju se ni oni prilagodjavati, imaju slobodu da nose hidzab a niko ih ne tjera da rade poslove koji zahtjevaju postovanje odredjenog kodeksa odjevanja.
Nemojmo se praviti blesavi. Nema potrebe.
-
Bodkin
#1497 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Ma cuj to
jel to svugdje tako a 
- tututuuuu
#1498 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Ne znam, nisam pratio sve upise. Ja se drzim samo suda u ovoj prici, sta neko radi mimo radnog vremena me ne zanima, dok ne krsi zakon, je l.
- ABH017
#1499 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Pa ćemo zabraniti nošenje hidžaba, a gradit ćemo krstove na svakom mogućem brdu, gdje će muslimani da ga vide. Religijskim simbolima, u pravom smislu te riječi, nije mjesto pogotovo na brdima oko gradova, pa nisam čuo da je neka državna institucija stala tome u kraj.Ali Kemal wrote:Možeš li pojasniti ovo? Izgleda mi da osporavaš sve ono što se dešava u islamskom svijetu i da su to sve izmišljotine kao mahalske pričeABH017 wrote:Sad si mi samo potvrdio da tvoje znanje počinje i završava gledanjem TV-a i slušanjem mahalskih priča. Imate i vi mahale, jelde?... To su ti ulične priče, znaš.![]()
Od Tunisa do Pakistana klasični terorizam je gotovo svakodnevna pojava, a ljudske slobode su mahom ograničene, a naročito vjerske slobode, ateizam je najstrožije kažnjen itd itd, a sve je na kvadrat u državama u kojima vlada šerijat.
Zar to nije dovoljno za zabrinutost da se tako nešto ne desi i u BiH, jer upravo iz tih država se finansiraju pokreti kao vehabije, selefije i slično koji nisu nikada prije egzistirali u BiH?
Znači da se i ti praktično slažeš da to nije mjesto marami u sudu, ali eto i drugi rade naopako pa zašto onda i mi ne možemo da budemo naopakiLBVIEW wrote:Mozda u VTV,medutim po sumskoj popovi kade li kade,a sve javne ustanove,od skola preko policijskih stanica pa do zgrade Vlade imaju krsne slave.A u Eraniji kriz i raspece po skolama,vjerovatno skidaju kad ceta daka Bosnjaka dode u smjenu.Bodkin wrote:Evo ga opet, prava muslimanimaA nema veze sto su svima vjerski simboli zabranjeni a
Samo jebes to,to je realnost na terenu,jel' tako?![]()
Svim religijiskim elementima nije mjesto u državnim ustanovama, ni manje, ni više, jel tako?
- ABH017
#1500 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Citirao si njegov post i podržao.tututuuuu wrote:Ne znam, nisam pratio sve upise. Ja se drzim samo suda u ovoj prici, sta neko radi mimo radnog vremena me ne zanima, dok ne krsi zakon, je l.