Ko_nas_bre_zavadi_usasko_mudzahedinska_zavera i ta prica...Zokipfc wrote:Kao da su se samo Srbi naoruzavali pred rat. Bogami bila je i navala ustasa iz emigracije a i doprema oruzja iz Njemacke, Madjarske. Just on a note, posto su i dobili sta su trazili na kraju.Mohamad Sissoko wrote:Da su prihvatili mirna rjesenja, danas bi Srba bilo kamara u Hrvatskoj, u svojim domovima, Sarajevo bi i dalje vjerovatno bilo drugi najveci srpski grad a Kosovo i dalje srce Srbije te mezarja u Srebrenici ne bi bilo. Al opet, krivi smo mimuha_sa wrote:
šta misliš da su Bosanski Srbi prihvatili život u SVOJOJ MEDJUNARODNO PRIZNATOJ BiH--gdje bi sad svi bili
Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Walther
#1476 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
-
Walther
#1477 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
i vatikanska naravno....
- Gojeni H
#1478 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ne vidis apsurd u svojim upisima?nosara wrote:Ni ti ne vjerujes u to sta pises... Nismo kmetovi...? Grohotom se smijem...Gojeni H wrote:Vrtimo se u krug, nosonjo. Srpsko ludilo NISTA nije moglo zaustaviti.nosara wrote: Ne mozes znat sta bi bilo da se nije izaslo na referendum... Ne mislim da smo se odbranili, naprotiv, imali smo drzavu sa nacionalnom strukturom koja je bila nalik leopardovoj kozi (da parafraziram tvog omiljenog politicara), danas imamo defakto tri nacionalne paradrzave, vise-manje homogenog kleronacionalnog sastava... To je ovo, imamo sta imamo, ali ako ovako nastavimo dalje, mrka kapa...
Da smo se u potpunosti odbranili ne bi imali mezarja na mjestima gdje ih nikada nije bilo i ne bismo otkrivali grobnice 20 godina nakon kraja rat ... dakle taj dio stoji. Ali, Bosna isto tako nije sapatom pala a nismo svi bili misevi koji su se razbjezali.
Rezultat rata zvani 3 teritorije je rezultat rata. Svi smo mi imali izbor. Izbor nekih je bilo da budu kvislinski kmetovi ... sta im mozemo?
Neko je vec spomenuo, situacija je takva kakva je i zivot se nastavlja. Ne znam da li ce slobodni dio zemlje smoci snage da izgradi drustvo slobodnih i civilizovanih ljudi, ali zelim da vjerujem da takva snaga postoji.
Trebao sam saviti siju, biti srpski kmet, lizati ruku srpskog gospodara nadajuci se da se on nece naljutiti pa da zavrsim kao Podrinjac?
A, zalis se da si danas kmet? Nepravda je tu i protiv nje se treba boriti, ali ako ti trebam crtati zasto se lakse sada boriti, nego u Velikoj Srbiji, onda bih morao promijeniti misljenje o tebi.
- Gojeni H
#1479 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ne znam samo sto raspravljate s covjekom koji ima Banjalucki sindrom? To je bosanska verzija Stokholmskog.Fudo387 wrote:aaaa, matere ti?sinuhe wrote:
To on kaze da je bio COVJEK a ne Srbin. Stranacki kolega Miro Lazovic kaze da je on to 'nako -slucajno. Njegov rad od 1991 do 2015 to i potvrdjuje. Vecina onih koji ga hvale Srbe ne moze smisliti.
'nako on to, slucajno?
Dobio si konkretan odgovor i stvarno nema potrebe da sve pretvaras u besmisleno laprdanje.
Samo si trebao vidjeti sta je pisao na temi o Banja Luci u ratu. Da pokrijes lice sakama i zaplaces u koji kufer je bilo otislo mentalno stanje jednog dijela tvog naroda prije rata. Pa ti onda bude jasno kako su ljudi predali oruzje i legli pod cetnicku kamu.
Onda se sazalis i Bogu zahvalis sto nisi takav.
Nije doticni forumas tema, ali dobro je da se ovakvi jave ... jedan od najboljih dokaza zasto bi ostanak u Velikoj Srbiji znacio nestanak Bosne i bosnjackog naroda.
-
Intense82
#1480 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Walther,Walther wrote:Proveri ti taj argument... Slobodan jeste imao ogromno podrsku, podrsku je izgubio samo zbog toga sto je ispunio obecanja... Veliku Srbijju. Da je zgazio HR&BIH slavili bi ga od jutra do mraka. Inace 95% birackog tijela konstantno glasa za fasiste tako je u biti sasvim svejedno koliko je Slobodan imao glasova.Intense82 wrote:A to da je Sloba imao ogromnu podrsku - to si ti nesto pomesao. Nisi obavesten, proveri ti to malo bolje.
Slobodan eto nije imao ogromno podrsku a danas (2016) na celu Srbije Toma Grobar i Vucic...
Internet je odlicna stvar ali on treba da sluzi iskljucivo kao dopuna necijem znanju a ne kao njegova osnova. Koristiti net kao jedini i apsolutni izvor informacija je kontraproduktivno. To mi je isto kao biti polupismen. Svaka tebi cast ali ja ne bih imala hrabrosti ulaziti u rasprave i groznicavo braniti svoje stavove a da su mi pritom svi argumenti uzeti sa globalne mreze a nista iz glave i zivotnog iskustva.
Slazem se sa tobom da je Sloba imao ogromnu podrsku. I vise od toga, gledalo se u njega kao u Boga. Drzale se njegove slike "u novcaniku" i vezli gobleni sa njegovim likom. Medjutim, to nije dugo trajalo. Ja bih rekla da mu je zenit bio negde od kraja 80-ih pa do marta 91-ve kada je doslo do cuvenih demonstracija u Bg-u i izvodjenja tenkova na ulice, prebijanja gradjana itd. 93-ce je definitivno rasprsena iluzija o "najvecem srpskom sinu". Jedino je imao prodju kod penzionera-komunista i partijskih drugova. Niko normalan nakon kulturnog/moralnog/ekonomskog/drustvenog sunovrata 93-ce nije mogao glasati za njega. Da ne pominjem sve njegove kasnije poteze tipa nasilno gusenje svake vrste otpora, uvodjenje sankcija Srbima u Bosni, ostavljanje na cedilu Srba u Hrvatskoj, stvaranje podzemlja, bahacenje itd. Pa i ptice na grani znaju da je nemilosrdno varao na izborima. Sve ovo sto danas rade politicari je prepisano od njega.
Tajna njegovog uspeha je bila jaka policija i Drzavna Bezbednost plus finansije. Ako je u nesto ulagao to je bila policija i DB. Narod je uludo trosio energiju po ulicama. Od 4-og razreda osnovne skole pa do 4-og gimnazije niti jednom nisam imala cas od 45 minuta. Ili 30 min. ili generalni strajk. Dobro je da se znam potpisati...hahaha...Jaki kordoni policije sa najmodernijom opremom i krvnicko batinanje ljudi su slike koje pamtim i koje se ne brisu. I pored svega toga narod je ipak uspeo da izvrsi drzavni udar. Nazalost, ispostavice se, uzalud. Jer bilo je sjasi Kurta da uzjase Murta.
I ti mi onda, ni pet ni sest, serviras neki link ili klip od 5 sekundi kao kontra argument. Ja tebe upucujem na jutjub da odslusas pesme: "Diktator", "Zabela kod Pozarevca", "Baba Jula" (pesma o Miri M.), "Ordinarne seljacine" (o clanovima SPS-a), "Decu ti necu oprostiti". To su ti pesme Bore Corbe koji je kao vazio za nacionalistu. Toliko o tome kako su Srbi davali "ogromnu podrsku" Milosevicu.
Ovo sto mi prebacujes za Vucica - ne znam o cemu pricas. Pa ja sam na Dnevniku gledala kako se grli i ljubi, igra sah, peva, seta, daruje poklonima sa clanovima Federacije. Iz toga zakljucujem da je on "vas" veliki frend i najdrazi gost. A to vise govori o tebi i tvojima nego o meni i mojima. Zar ne?
-
PM72
#1481 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Da bi učestvovao u diskusiji trebaš znati malo više o prošlosti i ne crpiti znanje iz Alijinih memoara...nisu svijet niti Bosna nastali od dolaska turaka i Alijinog rođenja.and wrote:eto ti pametno zboriš.trebali smo ostati u jugoslaviji pa niko ne bi poginuoPM72 wrote:and wrote:ne znam stvarno o kakvoj jugoslaviji pričate.
jugoslavija je nastala nakon što su fašisti pobijeđeni.kada su se ti saradnici okupatora ponovo pojavili na sceni nestala je mogućnost postojanja jugoslavije.pa i dan danas na vlasti je većina i državni vrh iz tog miljea,pa ne znam o kakvoj mogućnosti ostanka pričamo?
glupost spominjati kao bilo kakvu opciju
Bogati,šta si iz istorije jal povjesti imao? Čuj Jugoslavija nastala nakon što su fašisti pobjeđeniili samo da se upišeš i lupetaš nebuloze.
-
Drinski
#1482 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Sjo,vi ko muha na govno, pa bježte od govneta...
- nosara
#1483 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Da, znam, ona popularna mantra "nek' nas jebu, nasi su"... Bljak...Gojeni H wrote:Ne vidis apsurd u svojim upisima?nosara wrote:Ni ti ne vjerujes u to sta pises... Nismo kmetovi...? Grohotom se smijem...Gojeni H wrote: Vrtimo se u krug, nosonjo. Srpsko ludilo NISTA nije moglo zaustaviti.
Da smo se u potpunosti odbranili ne bi imali mezarja na mjestima gdje ih nikada nije bilo i ne bismo otkrivali grobnice 20 godina nakon kraja rat ... dakle taj dio stoji. Ali, Bosna isto tako nije sapatom pala a nismo svi bili misevi koji su se razbjezali.
Rezultat rata zvani 3 teritorije je rezultat rata. Svi smo mi imali izbor. Izbor nekih je bilo da budu kvislinski kmetovi ... sta im mozemo?
Neko je vec spomenuo, situacija je takva kakva je i zivot se nastavlja. Ne znam da li ce slobodni dio zemlje smoci snage da izgradi drustvo slobodnih i civilizovanih ljudi, ali zelim da vjerujem da takva snaga postoji.
Trebao sam saviti siju, biti srpski kmet, lizati ruku srpskog gospodara nadajuci se da se on nece naljutiti pa da zavrsim kao Podrinjac?
A, zalis se da si danas kmet? Nepravda je tu i protiv nje se treba boriti, ali ako ti trebam crtati zasto se lakse sada boriti, nego u Velikoj Srbiji, onda bih morao promijeniti misljenje o tebi.
O kakvoj borbi vazis, ne vidjeh borbe od septembra '95...? Cak je izgubljena i ona za zapadnu njemacku... Ne znam sta je jos ostalo, ako pod borbom ne smatras borbu ovih par vlasnika svega izmedju sebe...? Dobra borba oko tudjih ostataka...
-
Drinski
#1484 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ma FBIH ce uvijek biti za njih zapadna Njemacka.
- Pitar s Kariba
#1485 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
http://sandzaklive.rs/index.php/sandzak ... u-sandzakutrocadero wrote:Pitar s Kariba wrote:
Što se tiče Sandžaka, opšte je poznato da je to najnerazvijenija i najsiromašnije regija u Srbiji iz koje se ljudi decenijama ili vijekovima iseljavaju ... E sad, može me neko uvjeravati da je to slučajno, ali ja eto ne vjerujem da jeste! I ono malo posla što ima u državnim institucijama i firmama rezervisano je za Srbe, čak i danas, a mogu tek pretpostaviti kako je bilo 90-tih.![]()
Hajde ti to malo bolje provjeri pa se opet javi!
Pocni od nekih vaznijih funkcija u zdravstvu, prosvjeti, policiji, sudstvu...
Podaci iz 2012. a ovdje pričamo o 90-tim, godinama Miloševićeve vladavine ... Šega tebi jelde? Ja ono što znam ljudi iz Sandžaka, njima to nije tako smiješno
-
Paul F.
#1486 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ti non stop skrećeš sa suštine i priznajem da to uspješno radiš. Fizički napad pravdaš neslaganjem u mišljenjima. Silovanje ćeš pravdat nenošenjem feredže i slično. Bila je politička borba i luzeri u toj borbi su prešli na fizičku. To je uzrokovalo rat.Ali Kemal wrote:Pa ti si totalno promasio temu, o tome se ni ne raspravlja, nego o "krnjoj" Jugoslaviji sto je nesto sasvim drugo.jOFLA wrote:Zato nemojte više pričati o ostanku u Jugoslaviji, ili otcjepljenju BiH od Jugoslavije, jer ta priča je besmislena budući da
Jugoslavije nije više bilo da bi se od nje moglo otcjepiti ili u njoj ostati.![]()
Ali sto je moglo da spasi jedno sto hiljada zivota i buducnost miliona.
- nosara
#1487 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Jel' bilo naznaka da ce bit rat...? Jel' bilo lajanja u skupstini da ce nestat narod i da se ne moze odbranit drzava ako zapuca...? Sta je poduzeto da se narod i drzava zastite...?Paul F. wrote:Ti non stop skrećeš sa suštine i priznajem da to uspješno radiš. Fizički napad pravdaš neslaganjem u mišljenjima. Silovanje ćeš pravdat nenošenjem feredže i slično. Bila je politička borba i luzeri u toj borbi su prešli na fizičku. To je uzrokovalo rat.Ali Kemal wrote:Pa ti si totalno promasio temu, o tome se ni ne raspravlja, nego o "krnjoj" Jugoslaviji sto je nesto sasvim drugo.jOFLA wrote:Zato nemojte više pričati o ostanku u Jugoslaviji, ili otcjepljenju BiH od Jugoslavije, jer ta priča je besmislena budući da
Jugoslavije nije više bilo da bi se od nje moglo otcjepiti ili u njoj ostati.![]()
Ali sto je moglo da spasi jedno sto hiljada zivota i buducnost miliona.
Uostalom, nije tema sta je bilo nego da li se to moglo izbjec visegodisnjim politickim natezanjem...
-
Paul F.
#1488 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Pa upravo su to političko natezanje luzeri prekinuli.nosara wrote: Jel' bilo naznaka da ce bit rat...? Jel' bilo lajanja u skupstini da ce nestat narod i da se ne moze odbranit drzava ako zapuca...? Sta je poduzeto da se narod i drzava zastite...?
Uostalom, nije tema sta je bilo nego da li se to moglo izbjec visegodisnjim politickim natezanjem...
- sinuhe
#1489 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Jah boraca i straha. Jedan molio Boga da ne krenu na njega a drugom pobili porodicu.Gojeni H wrote:Ne znam samo sto raspravljate s covjekom koji ima Banjalucki sindrom? To je bosanska verzija Stokholmskog.Fudo387 wrote:aaaa, matere ti?sinuhe wrote:
To on kaze da je bio COVJEK a ne Srbin. Stranacki kolega Miro Lazovic kaze da je on to 'nako -slucajno. Njegov rad od 1991 do 2015 to i potvrdjuje. Vecina onih koji ga hvale Srbe ne moze smisliti.
'nako on to, slucajno?
Dobio si konkretan odgovor i stvarno nema potrebe da sve pretvaras u besmisleno laprdanje.
Samo si trebao vidjeti sta je pisao na temi o Banja Luci u ratu. Da pokrijes lice sakama i zaplaces u koji kufer je bilo otislo mentalno stanje jednog dijela tvog naroda prije rata. Pa ti onda bude jasno kako su ljudi predali oruzje i legli pod cetnicku kamu.
Onda se sazalis i Bogu zahvalis sto nisi takav.
Nije doticni forumas tema, ali dobro je da se ovakvi jave ... jedan od najboljih dokaza zasto bi ostanak u Velikoj Srbiji znacio nestanak Bosne i bosnjackog naroda.
-
Walther
#1490 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Albaci su 10 godina nakon Bosnjaka izasli iz zavrsili su identicno kao Bosnjaci! Znaci cak i da su Bosnjaci tapkali na mjestu sa visegodisnjim politickim natezanjem... Pa malo harali po Hrvatskoj (agresija, genocid i te price) zavrsili bi kako? U hladnjacama kao Albanci.
Ako vec polemisemo o "timingu" onda je jedina greska sto se po JNA nije udarilo istovremeno u SLO/HR/BIH. Svako politicko natezanje je islo u korist Srba. To je u biti i bila taktika Beograda. Moratorij u Sloveniji nije imao veze sa Slovenijom nego da se vojska spakuje u BIH.
Ako vec polemisemo o "timingu" onda je jedina greska sto se po JNA nije udarilo istovremeno u SLO/HR/BIH. Svako politicko natezanje je islo u korist Srba. To je u biti i bila taktika Beograda. Moratorij u Sloveniji nije imao veze sa Slovenijom nego da se vojska spakuje u BIH.
- nosara
#1491 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Poslije referenduma, koji nije pratila adekvatna priprema za NAJAVLJENI rat, nije bilo osnova za dogovor... Spavali smo mirno...Paul F. wrote:Pa upravo su to političko natezanje luzeri prekinuli.nosara wrote: Jel' bilo naznaka da ce bit rat...? Jel' bilo lajanja u skupstini da ce nestat narod i da se ne moze odbranit drzava ako zapuca...? Sta je poduzeto da se narod i drzava zastite...?
- Banksy
#1492 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
S ove vremenske distance, možemo reći da je sasvim sigurno da bi ovi nesretnici završili ovako, i ovako i onako, za pet ili deset godina.PM72 wrote:
Da li bi rodbina ovih nesretnika pristala na život u nekoj skraćenoj Jugoslaviji i da se pregovaralo još pet ili deset godina-samo da ne zapuca?
Ma nije ih niko ni pitao nego ih založio kao ovce da bi ih se sjetili jednog dana u godini...
Je li ih neko založio ili nije, pitanje je koje možemo postaviti, ali tek nakon što utvrdimo i naglasimo da su organizirano pobijeni u činu genocida, prvog u Evropi od '45.
-
Walther
#1493 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
A ti svoje znanje crpis "live" iz Vrhovnog saveta odbrane jel tako... Ja nisam koristio internet kao izvor, pogotovo ne jedini. Internet se devedesetih nije ni koristio u izbornim stabovima kao danas. Ako provjeri rezultate izbora zadnjih 25 godina u Srbij skontas da je 95% ponude fasisticke. Koliko je neko volio (a volio je plaho) Slobu i koliko dugo (sve do vojnog poraza btw) nije ni bitno. Svaka alternativa Slobodanu je za ostale republike bila jos gora. Sve od direktno fasisticke SRS do salonske DS. Canak&Jovanovic nikad nisu bili ni priblizno relevatna politicka sila a predstavaljaju citavih 5% birackog tijela.Intense82 wrote:Walther,Walther wrote:Proveri ti taj argument... Slobodan jeste imao ogromno podrsku, podrsku je izgubio samo zbog toga sto je ispunio obecanja... Veliku Srbijju. Da je zgazio HR&BIH slavili bi ga od jutra do mraka. Inace 95% birackog tijela konstantno glasa za fasiste tako je u biti sasvim svejedno koliko je Slobodan imao glasova.Intense82 wrote:A to da je Sloba imao ogromnu podrsku - to si ti nesto pomesao. Nisi obavesten, proveri ti to malo bolje.
Slobodan eto nije imao ogromno podrsku a danas (2016) na celu Srbije Toma Grobar i Vucic...
Internet je odlicna stvar ali on treba da sluzi iskljucivo kao dopuna necijem znanju a ne kao njegova osnova. Koristiti net kao jedini i apsolutni izvor informacija je kontraproduktivno. To mi je isto kao biti polupismen. Svaka tebi cast ali ja ne bih imala hrabrosti ulaziti u rasprave i groznicavo braniti svoje stavove a da su mi pritom svi argumenti uzeti sa globalne mreze a nista iz glave i zivotnog iskustva.
Slazem se sa tobom da je Sloba imao ogromnu podrsku. I vise od toga, gledalo se u njega kao u Boga. Drzale se njegove slike "u novcaniku" i vezli gobleni sa njegovim likom. Medjutim, to nije dugo trajalo. Ja bih rekla da mu je zenit bio negde od kraja 80-ih pa do marta 91-ve kada je doslo do cuvenih demonstracija u Bg-u i izvodjenja tenkova na ulice, prebijanja gradjana itd. 93-ce je definitivno rasprsena iluzija o "najvecem srpskom sinu". Jedino je imao prodju kod penzionera-komunista i partijskih drugova. Niko normalan nakon kulturnog/moralnog/ekonomskog/drustvenog sunovrata 93-ce nije mogao glasati za njega. Da ne pominjem sve njegove kasnije poteze tipa nasilno gusenje svake vrste otpora, uvodjenje sankcija Srbima u Bosni, ostavljanje na cedilu Srba u Hrvatskoj, stvaranje podzemlja, bahacenje itd. Pa i ptice na grani znaju da je nemilosrdno varao na izborima. Sve ovo sto danas rade politicari je prepisano od njega.
Tajna njegovog uspeha je bila jaka policija i Drzavna Bezbednost plus finansije. Ako je u nesto ulagao to je bila policija i DB. Narod je uludo trosio energiju po ulicama. Od 4-og razreda osnovne skole pa do 4-og gimnazije niti jednom nisam imala cas od 45 minuta. Ili 30 min. ili generalni strajk. Dobro je da se znam potpisati...hahaha...Jaki kordoni policije sa najmodernijom opremom i krvnicko batinanje ljudi su slike koje pamtim i koje se ne brisu. I pored svega toga narod je ipak uspeo da izvrsi drzavni udar. Nazalost, ispostavice se, uzalud. Jer bilo je sjasi Kurta da uzjase Murta.
I ti mi onda, ni pet ni sest, serviras neki link ili klip od 5 sekundi kao kontra argument. Ja tebe upucujem na jutjub da odslusas pesme: "Diktator", "Zabela kod Pozarevca", "Baba Jula" (pesma o Miri M.), "Ordinarne seljacine" (o clanovima SPS-a), "Decu ti necu oprostiti". To su ti pesme Bore Corbe koji je kao vazio za nacionalistu. Toliko o tome kako su Srbi davali "ogromnu podrsku" Milosevicu.
Ovo sto mi prebacujes za Vucica - ne znam o cemu pricas. Pa ja sam na Dnevniku gledala kako se grli i ljubi, igra sah, peva, seta, daruje poklonima sa clanovima Federacije. Iz toga zakljucujem da je on "vas" veliki frend i najdrazi gost. A to vise govori o tebi i tvojima nego o meni i mojima. Zar ne?
Vucica ste vi birali i ne mi. To govori sve o vama i nista o nama. Mi njega moramo gledati jer sta ga vi izglasali. A vi ga niste morali izglasati zbog nas. A nije ni on gori od ostalih...
- Banksy
#1494 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Mogu i trebaju i Bošnjaci suditi svojim vođama, apsolutno, ali tek kad Bošnjak udari na Beograd i pobije 11 000 ljudi, ili načini genocid, gluho bilo i nedaj bože, u Nišu, recimo.Ali Kemal wrote:
Srbi trebaju da sude svojim, a Bosnjaci svojim vodjama,
- nosara
#1495 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
To se ne moze poredit, Kosovo i BiH nemaju dodirnih tacaka...Walther wrote:Albaci su 10 godina nakon Bosnjaka izasli iz zavrsili su identicno kao Bosnjaci! Znaci cak i da su Bosnjaci tapkali na mjestu sa visegodisnjim politickim natezanjem... Pa malo harali po Hrvatskoj (agresija, genocid i te price) zavrsili bi kako? U hladnjacama kao Albanci.
Naravno, da se krenulo tad bila bi druga prica... Kad nije tad, nije trebalo ni '92, bez ikakve pripreme... Ravnoteza bi uticala na tok rata, ako bi ga uopste bilo... Dakle, par bacenih godina, provedenih u setnjama za mir...
-
Walther
#1496 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Genocid/agresija nije nesto legitimno da se "najavi". Sto curi najavis da ces je silovati ne umanjuje tvoju odgovornost pripremala se ona na silovanje ili ne. Svaka otvorena "priprema" prije referenduma (ako vec idemo legaliste) moze biti izgovor za izlaz vojske na ulice. Priprema na rat (najavljen ili ne) nije bi moguc jer je 40% drzave bila peta kolona.nosara wrote:Poslije referenduma, koji nije pratila adekvatna priprema za NAJAVLJENI rat, nije bilo osnova za dogovor... Spavali smo mirno...Paul F. wrote:Pa upravo su to političko natezanje luzeri prekinuli.nosara wrote: Jel' bilo naznaka da ce bit rat...? Jel' bilo lajanja u skupstini da ce nestat narod i da se ne moze odbranit drzava ako zapuca...? Sta je poduzeto da se narod i drzava zastite...?
-
Walther
#1497 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
[youtube][/youtube]
U cemu je razlika? Slobo je poslao cak i iste jednice na Kosovo... Sa istin nacinom rata... Isti ciljem. U cemu je razlika? Da bi u medjuvremenu Bosnjaci prolivali krv za Srbiju u Hrvatskoj? Kao bi izbjegao rat u HR kao dio "krnje Jugoslavije"? Vjerovatno bi u Bihaću sluzio cevape cetnicima na putu prema Karlovcu/ZG? Vjerovatno znas sta bi znacio pad HR za BIH/Bosnjake?nosara wrote:To se ne moze poredit, Kosovo i BiH nemaju dodirnih tacaka...Walther wrote:Albaci su 10 godina nakon Bosnjaka izasli iz zavrsili su identicno kao Bosnjaci! Znaci cak i da su Bosnjaci tapkali na mjestu sa visegodisnjim politickim natezanjem... Pa malo harali po Hrvatskoj (agresija, genocid i te price) zavrsili bi kako? U hladnjacama kao Albanci.
Naravno, da se krenulo tad bila bi druga prica... Kad nije tad, nije trebalo ni '92, bez ikakve pripreme... Ravnoteza bi uticala na tok rata, ako bi ga uopste bilo... Dakle, par bacenih godina, provedenih u setnjama za mir...
Last edited by Walther on 15/01/2016 09:52, edited 1 time in total.
- seln
#1498 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Znam da ne bi... ali, imate google, samo jos da se manete translacije, gdje bi vam bio kraj.Intense82 wrote:Ja sam Crnogorka.seln wrote: Tipicno srpsko laprdanje....
je li Seselj osvojio skoro 40% glasova? Da ili ne?
To sto je milion srba protestiralo nema veze s tim pitanjem.
Je li osvojio ili nije?. Mi Crnogorci ne laprdamo, mi guslamo.
Evo nek ti bude - jeste, osvojio je...Da nam nije gugla ne bi znali ulicu prec', ne bi se znali 'ljeba najest'.
- seln
#1499 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Skrivenim?Intense82 wrote:Opet si u krivu. Crnogorke su poznate iskljucivo po brkovima.seln wrote:Ma to je ona iz kola srpskih sestara...sve sa bradom (skrivenom) i kokardom.Ommadawn wrote:
Bože sačuvaj...
To bih volio vidjeti
- nosara
#1500 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ako ti neko najavi da ce te stocirat, ti spavas, on te stocira, krivica je njegova, a ti samo ispadas glup...Walther wrote: Genocid/agresija nije nesto legitimno da se "najavi". Sto curi najavis da ces je silovati ne umanjuje tvoju odgovornost pripremala se ona na silovanje ili ne. Svaka otvorena "priprema" prije referenduma (ako vec idemo legaliste) moze biti izgovor za izlaz vojske na ulice. Priprema na rat (najavljen ili ne) nije bi moguc jer je 40% drzave bila peta kolona.
I hrvati su pripremali agresiju, dakle procenat je veci... Ako alija nije znao, to nije opravdanje, ako je znao to je vec krivica...