nixon69 wrote:studiorum_tuzlaensis wrote:Otkad je to Assadov režim legitimno izabran u Siriji, od strane 2 miliona ljudi, države koja je imala 22 miliona.
Sirijska država ne postoji već 4 godine bracika moj.
Izabran je prije rata a to sto tvoja raja ima namjeru da ga srusi je druga prica.
Ne samo da je izabran, sjećam se kada mu je babo Hafiz preselio na ahiret nakon kraće bolesti, štoseonokaže, ostade sva dinastija, lično bogatstvo socijalističkog lidera od milijardu dolara i težina vođenja diktature na plećima Bašara koji je u tom času babine smrti imao 38 godina. Sitna nevolja je bila što predsjednik Sirije, po Ustavu, mora imati najmanje 40 godina. Međutim slobodarske ideje se nisu dale omesti ustavnim ograničenjima te je očas posla unešeno u Ustav da predsjednik Sirije ne može biti niko mlađi od 38 godina

. Istina, pravda i volja sirijskog naroda su opet pobjedile
Sam Bašar po sebi nikad nije bio sporan, barem meni. Čovjek je, još za života svog oca, pokrenuo neke stvari, neke reforme koje su vodile demokratizaciji društva, najavio neke slobode. Međutim stvar je u oficirsko-pilicijskom aparatu koji čini krvotok i koji ravna državom, ne Bašar, Bašar je blećak za njih. Muhaberat i vojska vode državu.