Sirija vol. 2

Locked
studiorum_tuzlaensis

#1476 Re: Sirija vol. 2

Post by studiorum_tuzlaensis »

nixon69 wrote:
Em2r wrote:vidit cemo sta ce ispast. davutoglu je odma otiso plakat un-u i nato-u
A sta bi moglo biti? Rusi mogu samo zabraniti letove svih zemalja koje su nepozvano umijesane tamo,jer su Rusi jedina legitimna drzava koja je pozvana u pomoc od Sirijske vlade.
Ko uleti u Sirijski zracni prostor bude srusen i gotova prica.
Dobit ce izvinjenje od Turske i sve ce se zaboraviti. :)
Otkad je to Assadov režim legitimno izabran u Siriji, od strane 2 miliona ljudi, države koja je imala 22 miliona. :lol: :lol: :lol:

Sirijska država ne postoji već 4 godine bracika moj.
nosara

#1477 Re: Sirija vol. 2

Post by nosara »

_BataZiv_0809 wrote:Svojevremeno je i Gruzija srusila ruski avion, pa se zna kako se provela :samokazem: :hm:
De ba, ne sluti him, tek su postali velesila... :D

Popodne Vlad ima obracanje... Ako Kremlj bude ovo tretirao kao stavljanje na stranu terorista (sto bi bilo ispravno, ako je sve bilo kako se prica) ne bih bio u kozi taze velesili... Jos ako je istina da su piloti stradali... :(

Bez kurca se ne ide u svadbu...! :zoka:
Kikibombona

#1478 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

LBVIEW wrote:
arman1 wrote:Nakon ovog naglo bi se moglo naći ruskog oružja u rukama PKK-a. Sultan od papira je izašao na kišu.
Svakako,samo sto bi i ovi mogli prosvercovati kakvu protuzracnu opremu "opoziciji" u Siriji,sto bi bilo pogubno po ruske Suhoje.
Rusi se,hebi ga,zaletili,nije im prvi put,"sami pali sami se ubili",jedino sto je za brigu je kako ce se razvijati odnos izmedu njih i NATO-a-ako se ovako nastavi nece valjati. :shock: Ljudi su davno na forumu upozoravali na ovo,al' gdje ces ti ovim "antiglobalistima" i rusofilima bilo sto reci.
Rusi ce otici iz Sirije. Nece oni tamo jos dugo.

PKK ostaje u Turskoj.

Kurdi su zedni osvete turskoj armiji za sve sto su im uradili kroz decenije unazad. I ne plase ih se uopste. Ratuju sa njima ohrndanim puskama.

Evo ti aktuelne slike iz Turske... PKK, Dijarbakir

https://pbs.twimg.com/media/CUKVTzeWUAAiFIb.jpg

Slivan... u gradu se sedmicama unazad vode ulicne borbe

https://pbs.twimg.com/media/CUFRSrYU8AEZO6D.jpg

Turci planine guzvaju avionima i helikopterima, nemaju hrabrosti poslati vojsku. PKK do sada nije oborio nijedan helikopter (nemaju cime), a o avionu da ne govorim. Turska vojska bi bila u strasnom problemu kada bi PKK imao protuzracnu odbranu i protuoklopne sisteme. Nanijeli bi im strahovite gubitke i ovi bi tesko zalazili u kurdsko podrucje na istoku.

Turska bez potrebe provocira reakciju Rusije iako je iznutra ranjiva, iako na dobrom dijelu drzave zivi naord koji zeli nezavisnost. Rusi u Turskoj vec imaju pjesadiju u slucaju sukoba sa Turskom.
Ironmen

#1479 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

PURKE wrote:Bas lepo sto je Turska ovako reagovala.
Rusko Ministarstvo obrane tvrdi da je njegov SU - 24 oboren s tla i negirao kršenje Turskog zračnog prostora. U medjuvremenu objavljen video snimak(NAVODNO) zarobljenog jednog ruskog pilota od strane Turkmena.Drugi navodno ubijen!

Image

Novi sandzaklija na forumu dobro dosao :bih: :kiss:
arzuhal

#1480 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

nosara wrote:Prvi put u istoriji nato oborio ruski samaljot... Nisu normalni... :D
Haj da vidimo baš, meni je drago da se konačno vojska počne plehat između se (ISIL je razbojnička udruga, to nije vojska), a ne bolnice, narod, škole, džamije, šta-ja-znam...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1481 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

nosara wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Svojevremeno je i Gruzija srusila ruski avion, pa se zna kako se provela :samokazem: :hm:

Popodne Vlad ima obracanje... Ako Kremlj bude ovo tretirao kao stavljanje na stranu terorista (sto bi bilo ispravno, ako je sve bilo kako se prica) ne bih bio u kozi taze velesili... Jos ako je istina da su piloti stradali... :(

I mene bas zanima reakcija Rusije na ovo.
nixon69

#1482 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

studiorum_tuzlaensis wrote:Otkad je to Assadov režim legitimno izabran u Siriji, od strane 2 miliona ljudi, države koja je imala 22 miliona. :lol: :lol: :lol:

Izabran je prije rata a to sto tvoja raja ima namjeru da ga srusi je druga prica.
AleksoMKD

#1483 Re: Sirija vol. 2

Post by AleksoMKD »

RepublikanskaGarda wrote:
KUZNETSOV wrote:
RepublikanskaGarda wrote:Kolona T-90-ki, jug Allepa, neka im je sa srećom, u slavu Basharu Sirijskom vladaru, amen

Image
da vidimo sad hocel' tow da radi kao na t-72 :lol:
Jel to ona shtora anti abu tow system?, jos jedna iz Allepa, prednja strana

Image
Mislim da su ovo T-72.
B3 verzija sa pojacanom masinom, oklopom i drugim stvarima ali ipak T-72.
animus

#1484 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

Sada su im Turci pkazali da nisu oni bas za zajebavanja. Nedaj Bože ozbiljnijeg rata ali mislim da bi ga tu Rusi debelo popusili, cak da bi im nakon toga slijedilo raspadanje po svim savovima. Rusija nije imala snage da void rad ni sam manjim drzavicama a kamoli sa jednom velesilom. Tesko je danas voditi ofanzivni rat I to moze jedino Amerika sebi priustiti ali ni ona nema bas uvijek uspjeha I to protiv puno slabijih drzavica.
Jebi ga ne smije se ulaziti nepozvan u tudji proctor I to je svima jasno. Turci su bili prinudjeni na ovo I svaka drzava koja drzi do sebe bi isto postupila. Nedavno su im progledali kroz prste ali danas nisu vise htjeli. Sad ce malo I Rusi morati koristiti navigaciju inace bi ovo mogla postati praksa.
sinuhe

#1485 Re: Sirija vol. 2

Post by sinuhe »

Rusi upadaju u vazdusne prostore sirom Evrope vec par godina.
Provokacija koja je ovaj put zavrsila ovako sto ne znaci da ce prestati sa tom praksom.
Last edited by sinuhe on 24/11/2015 11:09, edited 1 time in total.
LBVIEW

#1486 Re: Sirija vol. 2

Post by LBVIEW »

asurbanipal wrote:
LBVIEW wrote:
I kakve veze tvoje pitanje ima s mojim postom pitanje je sad? :D

Problem imaju Bošnjaci. Očito je da raste broj onih koji podržavaju vehabijski pokret i terorizam, pa se mnogi nažalost solidarišu s njima. Šta misliš preko koje države Bošnje idu na "studiranje" u Siriju ? :mrgreen:
Znaci,ti meni kao Bosnjaku imputiras terorizam zbog onog posta gore? :-) Imas li ti,drug, problema sa razumijevanjem, pa da drugi put malo prilagodim pisanje cijenjenom citateljstvu? :D
A broj,vjerovao ti meni ili ne,ipak ne raste kako su neki sa malo drugacijim oblikom brade od one selefijske prizeljkivali. :izet:
Last edited by LBVIEW on 24/11/2015 11:12, edited 1 time in total.
Kikibombona

#1487 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

34sf4drgu67d25 wrote:
Koja je onda svrha NAToa. Cisto sumljam da ce biti ikakvih posljedica po Tursku. Rusi su i prije ugrozavali Turski vazdusni prostor.
Svrha NATOa je da se prvenstveno zastiti sve zapadno od Beca (ukljucujuci Skandinaviju). To je crvena linija. Mislim da je sada i Poljska crvena linija.

Turska nije sigurno. Zapadu bi rat Rusije i Turske odlicno dosao. Turska bi posluzila kao dobar konj za utrku, za iscrpljivanje Rusije. Slali bi im oruzje i to je to.
nosara

#1488 Re: Sirija vol. 2

Post by nosara »

_BataZiv_0809 wrote:
nosara wrote:

I mene bas zanima reakcija Rusije na ovo.
Zavisi sve od sudbine pilota, a i cinjenica glede pozicije aviona... Guravo... :-?
BHCluster

#1489 Re: Sirija vol. 2

Post by BHCluster »

Reakcija Rusije na rusenje svoga ratnog aviona je malo jaci suhi "prdez". :lol:
O'zone
Globalni moderator

#1490 Re: Sirija vol. 2

Post by O'zone »

Za koga navijamo?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1491 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

nosara wrote:
Zavisi sve od sudbine pilota, a i cinjenica glede pozicije aviona... Guravo... :-?

Evo upalio sam Russia Today u kancelariji :D A u 12:00 mi dolaze nekakvi Turkovi na sastanak :lol:
nosara

#1492 Re: Sirija vol. 2

Post by nosara »

_BataZiv_0809 wrote:
nosara wrote:

Evo upalio sam Russia Today u kancelariji :D A u 12:00 mi dolaze nekakvi Turkovi na sastanak :lol:
Cestitaj him od mene... :lol:
Ironmen

#1493 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Turci oborili ruski avion prije dva dana rusi unistili 1000 turskih cisterni koje su kupovali na crno od ISILA.

Juce kinezi pobili neke extremiste...danas u Egiptu opet teroristicki napad...

Juce kod nas bacena bomba na policisku stanicu..

Sve u svemu nije dobro terorizam se siri uveliko na planeti..
arzuhal

#1494 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

nixon69 wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:Otkad je to Assadov režim legitimno izabran u Siriji, od strane 2 miliona ljudi, države koja je imala 22 miliona. :lol: :lol: :lol:

Izabran je prije rata a to sto tvoja raja ima namjeru da ga srusi je druga prica.
Ne samo da je izabran, sjećam se kada mu je babo Hafiz preselio na ahiret nakon kraće bolesti, štoseonokaže, ostade sva dinastija, lično bogatstvo socijalističkog lidera od milijardu dolara i težina vođenja diktature na plećima Bašara koji je u tom času babine smrti imao 38 godina. Sitna nevolja je bila što predsjednik Sirije, po Ustavu, mora imati najmanje 40 godina. Međutim slobodarske ideje se nisu dale omesti ustavnim ograničenjima te je očas posla unešeno u Ustav da predsjednik Sirije ne može biti niko mlađi od 38 godina :mrgreen: . Istina, pravda i volja sirijskog naroda su opet pobjedile :lol:

Sam Bašar po sebi nikad nije bio sporan, barem meni. Čovjek je, još za života svog oca, pokrenuo neke stvari, neke reforme koje su vodile demokratizaciji društva, najavio neke slobode. Međutim stvar je u oficirsko-pilicijskom aparatu koji čini krvotok i koji ravna državom, ne Bašar, Bašar je blećak za njih. Muhaberat i vojska vode državu.
Ironmen

#1495 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Iz Moskve ističu kako imaju dokaze koji su u suprotnosti sa turskim tvrdnjama.

"Sve vrijeme trajanja leta avion se kretao unutar sirijskih granica, što su registrovali i uređaji za praćenje aviona", izjavili su iz ruskog Ministarstva odbrane.
Kikibombona

#1496 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

animus wrote:Sada su im Turci pkazali da nisu oni bas za zajebavanja. Nedaj Bože ozbiljnijeg rata ali mislim da bi ga tu Rusi debelo popusili, cak da bi im nakon toga slijedilo raspadanje po svim savovima. Rusija nije imala snage da void rad ni sam manjim drzavicama a kamoli sa jednom velesilom. Tesko je danas voditi ofanzivni rat I to moze jedino Amerika sebi priustiti ali ni ona nema bas uvijek uspjeha I to protiv puno slabijih drzavica.
Jebi ga ne smije se ulaziti nepozvan u tudji proctor I to je svima jasno. Turci su bili prinudjeni na ovo I svaka drzava koja drzi do sebe bi isto postupila. Nedavno su im progledali kroz prste ali danas nisu vise htjeli. Sad ce malo I Rusi morati koristiti navigaciju inace bi ovo mogla postati praksa.
Kakva crna velesila, koja se trenutno bori sa lako naoruzanim PKK?

Rusi bi u eventualnom sukobu imali pjesadiju i sto je najvaznije, u slucaju takvog sukoba, ratovalo bi se na teritoriju Turske. Dakle, Turska bi bila porazena (devastirana) kako god okrenes.

Ja se nadam da ce na ovome ostati i da se nista nece desiti. Rusi ce razvaliti jos zesce po interesima Turske u Siriji, posebno po Turkmenima, i to je to... Vjerovatno ce upozoriti Tursku da ce jos jedan ovakav napad znaciti definitivnu objavu rata i to je to.
prog321

#1497 Re: Sirija vol. 2

Post by prog321 »

Ovo sve ide u korist teorije da je ISIL kreacija Cionista potpomognuti Amerikom. :-D

Cim su Ruje poceli ozbiljno unistavati te neandertale, reagovali su Ameri.
Last edited by prog321 on 24/11/2015 11:17, edited 1 time in total.
arzuhal

#1498 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

O'zone wrote:Za koga navijamo?
Ja za narod. Obični. Svih etničkih grupa, vjere, etc. Svuđe. To mi pouka iz našeg rata.

A vazdušne duele NATO i Varšavsko-paktovih lovaca i bombaredera, bez uporabe nukleranih projektila, bih rado gledao na jutjubetu :-D
arzuhal

#1499 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

Avion su rušili pripadnici Desnog sektora, javljaju vam u mahali...
LBVIEW

#1500 Re: Sirija vol. 2

Post by LBVIEW »

Bezveze poredenje,samo od koga je nije se ni cuditi-ko tebe vetom ti njega...
Locked