medvjed23 wrote:¤ jelena ¤ wrote:Mislim da sam te skontala.

Doduše, nisam baš 100% sigurna, ali nekih.... 90-99% jesam.
Uglavnom, ako su obje pjesme ljubavne, a šifre kultne...

onda nisam fulala.
da.. pjesme su kao ljubavne.. mislim, nema u njima socijalno-političkih momenata ni ničega..
To što nema političko-socijalnih elemenata, ne znači da nema ničega, mada to taman tako izgleda zato što ti elementi neuporedivo bolje prolaze kod žirija, iako pjesme koje se bave tom tematikom uopšte nisu bolje od onih pjesama, koje se, recimo, ne bave direktno strahotama rata.
Meni je npr. ovogodišnja drugoplasirana bolja od prve, ali prva se dotiče mnogo strašnijih ratnih momenata, a samo ih dotiče...
dok u drugoj ima i filozofije i refleksije i posljedice rata, koja nije jeziva i jaka kao što je to ubijanje, smrt, logor, ali je jednako strašna
jer je neizbrisiva i mnogo toga povlači i ruši za sobom.
E, što se tiče tvojih pjesama... više mi se svidjela ova iz '16. Prva strofa me blago nasmijala, druga vratila u djetinjstvo, treća sjetno podsjetila na tu blesavu naviku čuvanja opipljivih uspomena na neke lijepe trenutke, koji se ionako nikad ne mogu zaboraviti, a četvrta me rastužila...
i sve to kroz stalno prisutan osjećaj melanholije, svojstvene boemštini medvjeđeg tipa.
Ovo, naravno, pod uslovom da je pjesma o kojoj govorim uopšte tvoja....

a ako ipak nije....
e, onda te je neko dobro isplagirao i da sam na tvom mjestu ja bih ga tužila.
nadam se da će do printanja doći, jer izostanak istog bi me deprimirao i dotukao..
Hajdebogati šta te ima deprimirat... ja pretpostavljam da su velike šanse da će vam zbirka biti printana, jer na tom konkursu je učestvovalo dosta afirmisanih pjesnika, što je ipak važna stvar za organizatore i to bi trebalo biti zabilježeno printanim izdanjem.
medvjed23 wrote:zaintrigirala me tvoja izjava da su u zbirci zastupljeni pjesnici iz tvog grada

otvorila je neka zanimljiva pitanja
no ovim
A ako bude i sljedeće godine, učestvovaću i ja - ovog puta sigurno.
si na ista odgovorila
Bilo ih je četvoro najmanje i svi su već uveliko afirmisani pjesnici. Neki pišu već decenijama, imaju iza sebe nekoliko izdatih knjiga proze i poezije, priličan broj nagrada iz zemlje i regiona, a i važni su kulturni radnici....da se tako izrazim...

kako u svom gradu, tako i u cijeloj BiH.
Neki od njih su: Žarko Milenić, Mirjana Đapo, Suvad Alagić i najmlađi od njih Ernad Osmić, čiju si pjesmu citirao u jednom od svojih postova.
Eto, ukratko o njima - što je ujedno i skroz on topic jer pišemo o savremenim bosanskohercegovačkim pjesmicima, kulturi i to....
A ja nisam učestvovala na ovom konkursu, ali jesam na... sjećaš se da smo o tome nešto već pisali
...pa ćemo vidjeti...