Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
prof.

#1476 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by prof. »

klavirdžija wrote:Pogledaj gore, pa ćeš vidjeti ko je spominjao. A te papanske zamjene teza na nivou predškolskog ostavi za svoju patrijotsku raju na taxi štandu jer samo kod njih i prolazi, što se mene tiče diskusija je završena.
o kojoj zamjeni teza govoriš? čovjek ti je fino argumentovao, pogotovo za kafu. ni hrvati nemaju svoju kafu, pakuju je kao i mi i tu je pogotovo logično kupiti domaće pa makar postići da zaposlimo naše ljude u pržionci i pakirnici ali jok - vas kad čovjek argumentima dotjera u ćošak odma' ide - nemam ja šta više ovdje pisat, ja sam svoje rek'o.

smiješni ste, majke mi, ali nastavite vas nekoliko, baš mi je zanimljivo gledati kako udarate kontre sami sebi.
tandmand

#1477 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by tandmand »

musicman80 wrote:....., a ima i stranih robnih marki koje su odlicne a bolje od hrvatskih: Schogatten, Ritter Sport, Kinder, Nestle Fererro itd.
Npr. pivo Löwenbräu - original, njemačko. Ono koje se prodaje u Konzumu proizvedeno u ZAGREBAČKA PIVOVARA d.o.o.. Ilica 224. Izgleda kao njemačko, samo što sitnim slovima piše gdje je proizvedeno.

Image
supercali

#1478 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by supercali »

tandmand wrote:
musicman80 wrote:....., a ima i stranih robnih marki koje su odlicne a bolje od hrvatskih: Schogatten, Ritter Sport, Kinder, Nestle Fererro itd.
Npr. pivo Löwenbräu - original, njemačko. Ono koje se prodaje u Konzumu proizvedeno u ZAGREBAČKA PIVOVARA d.o.o.. Ilica 224. Izgleda kao njemačko, samo što sitnim slovima piše gdje je proizvedeno.

Image
ovo ne vjerujem jer lowenbrau drzi potpuno druga firma od one koja drzi zagrebacku pivaru
tako da je to malo moguce
saiks

#1479 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by saiks »

Löwenbräu puni zagrebacka pivovara,a ko je vlasnik to neznam
Bosnjak333

#1480 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Bosnjak333 »

Fudo Bosna wrote:Nisam toliki patriota da kupujem samo bosanske proizvode, ali zaista ne razumijem sadomazohizam kupovanja npr. vode hrvatske pored kvalitetnije iz BiH, po defaultu je sigurno kvalitetnija, sama konfiguracija terena, brojne međunarodne nagrade npr Oaza ili konfiguracija : Tešanj, Sarajevsko polje , Vlašić, Kladanj...to govori. Ili mliječni proizvodi, kupovati mlijeko iz Slovenije ili Hrvatske, to ne bi i neću ni u snu. Znači ne kupujem isključivo naše, ali da je sve naše nekvalitetno , to je notorna neistina: Vispak, Sarko, Klas, Violeta, da dalje ne nabrajam su kvalitetni i poželjni proizvodi u mojoj korpi? Ovi koji "ofirno" kritikuju lokal patriotizam, neka nama "laicima", napišu koliko % BiH proizvoda ima u hrvatskim prodavnicama, i jesu li npr , ikada vidjeli hrvatskog građanina da kupuje, izuzetno kvalitetan npr Vispak proizvod, nisu i neče ni vidjeti , prema tome: Jana, Dukat, Franck kafa i ostala sra.., ćaos, pa se pušite, i smatrajte nas "papcima" :bih:
Upravo tako! :bih:

Ne moze Jana sa 800 metara nadmorske visine biti zdravija od bosanske vode sa 1500 metara. Sto je veca nadmorska visina priroda je netaknutija, a voda logicno cisca i zdravija. Ista je stvar i s mlijekom. Nase krave se definitivno zdravije hrane i kooperanti mljekara narocito oni manji nemaju novca da kravama daju hemiju, ali imaju svoje livade i pasnjake na kojima vrse ispasu stoke.

Ja svim stranim proizvodima mogu naci alternativu u BiH, neki su mozda manje kvalitetni, ali opet jestivi. Prica kako su nasi proizvodi losijeg kvaliteta i pri tome skuplji je suplja. Neki dan u Bingu napunim korpu samo bh proizvoda. Kad sam vidio koliko je stvari pomislih da racun nece biti ispod 40 KM. Kad mi kasirka rece 20 maraka i 30 feninga ja se zijanio. Kupis Lilla omeksivac 1,60 , koji jos strani omeksivac je ovako jeftin, a solidne kvalitete? Bajrina pasteta 1 KM, vakumski zapakovan sudzuk 1,60, Corn flips cips 1,10, Tops 0,90, Pilka salama 1,60 itd.
strong69

#1481 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by strong69 »

Nek´ ima i ova tema da vidim da BiH nema nikakvu buducnost. Kada Hrvati pozivaju na kupovinu domacih proizvoda onda je to za svaku pohvalu. Kada BiH poziva na isto onda su to frustracije, mrznja prema tudjem, vlasnici njihovih firmi su lijepi i krasni, vlasnici BH firmi su lopovi, kriminalci...

Ja cu se baviti striktno ekonomskim aspektima ove price.

BiH je za 6 mjeseci uvezla vode u vrijednosti od 55 miliona KM. Od te vode BiH je dobila PDV i zaposleni u distribuciji plate a drzava poreze i doprinose za njih.

Kupovinom vode PROIZVEDENE u BiH placaju se zaposleni u proizvodnji, porezi i doprinosi za njih, PDV, placa se koncesija vode, placaju se zaposleni u distribuciji i pripadajuci porezi, placa se porez na dobit. Placaju se struja, voda i plin. Placaju se komunalije. Placa se i upravljanje ambalaznim otpadom. Ovim se poboljsava skolski i zdravstveni sistem u BiH, povecava se potrosnja i istovremeno se zaposljavaju druge srodne djelatnosti koje proizvode repromaterijal za vodu. PET boce proizvode se u Bosanskom Petrovcu, cepovi su proizvode u Kiseljaku i Sarajevu a etikete u Unioninvestplastici u Semizovcu.

U BiH nema zastite ni domacih proizvodaca vode a ni piva. U BiH se uvozi pivo po cijeni od 0,20 KM i na to se placa akciza. Kako se uvozi pivo po toj cijeni iz HR i SRB treba pitati vlasti. Ali je to direktna negativna posljedica po Tuzlansku pivaru, Sarajevsku pivaru, Preminger, Nektar...

BiH je od 01.07.2013. izvezla 0 KM litara mlijeka i mlijecnih proizvoda u HR a HRVATSKA je u tom periodu uvezla oko 50 miliona KM mlijeka i mlijecnih proizvoda u BiH. Hrvatska je u zadnjih 6 godina izvezla oko 370 mio KM u BiH a BiH u HR 170 mio KM mlijeka!

Hrvatska trazi tradicijske kvote, odnosno da se ukinu sve carine (koje su minimalne) prema BiH a da mi ne mozemo izvoziti u HR nikako! Od proizvodnje mlijeka u BiH zivi 15.000 porodica direktno!

E sad, ako je licemjerno pozivati na kupovinu domacih proizvoda onda... Ja ne pozivam na bojkot, pozivam na razum ljudi. Smatram i da je prece uvesti ovakav ekonomski predmet u osnovne skole nego vjeron`uku. Samo kupovinom domacih proizvoda podsticemo zaposljavanje, ekonomski razvoj, povecanje potrosnje i bolje skolstvo i zdravstvo... Bez toga nema napretka.

A BiH je veoma liberalno ekonomsko trziste koje nikada nije zastitlo domace proizvodace. Ni od uvoza. U BiH svako ima pravo da kupuje sta hoce za svoj novac i to mu se ne smije osporiti. Ali time se doprinosi smanjenju proizvodnju i smanjenju zaposljavanja u realnom sektoru sto ce dovesti do potpunog kolapsa zemlje.
Thorgerson

#1482 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Thorgerson »

saiks wrote:Löwenbräu puni zagrebacka pivovara,a ko je vlasnik to neznam
Da, ovo je istina, po licenci puni Zg pivovara.

Dakle, slicno kao sto i Banjalucka po licenci puni Kaltenberg.
Thorgerson

#1483 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Thorgerson »

strong69 wrote:Nek´ ima i ova tema da vidim da BiH nema nikakvu buducnost. Kada Hrvati pozivaju na kupovinu domacih proizvoda onda je to za svaku pohvalu. Kada BiH poziva na isto onda su to frustracije, mrznja prema tudjem, vlasnici njihovih firmi su lijepi i krasni, vlasnici BH firmi su lopovi, kriminalci...

BiH je za 6 mjeseci uvezla vode u vrijednosti od 55 miliona KM. Od te vode BiH je dobila PDV i zaposleni u distribuciji plate a drzava poreze i doprinose za njih.

Kupovinom vode PROIZVEDENE u BiH placaju se zaposleni u proizvodnji, porezi i doprinosi za njih, PDV, placa se koncesija vode, placaju se zaposleni u distribuciji i pripadajuci porezi, placa se porez na dobit. Placaju se struja, voda i plin. Placaju se komunalije. Placa se i upravljanje ambalaznim otpadom. Ovim se poboljsava skolski i zdravstveni sistem u BiH, povecava se potrosnja i istovremeno se zaposljavaju druge srodne djelatnosti koje proizvode repromaterijal za vodu. PET boce proizvode se u Bosanskom Petrovcu, cepovi su proizvode u Kiseljaku i Sarajevu a etikete u Unioninvestplastici u Semizovcu.

U BiH nema zastite ni domacih proizvodaca vode a ni piva. U BiH se uvozi pivo po cijeni od 0,20 KM i na to se placa akciza. Kako se uvozi pivo po toj cijeni iz HR i SRB treba pitati vlasti. Ali je to direktna negativna posljedica po Tuzlansku pivaru, Sarajevsku pivaru, Preminger, Nektar...

BiH je od 01.07.2013. izvezla 0 KM litara mlijeka i mlijecnih proizvoda u HR a HRVATSKA je u tom periodu uvezla oko 50 miliona KM mlijeka i mlijecnih proizvoda u BiH. Hrvatska je u zadnjih 6 godina izvezla oko 370 mio KM u BiH a BiH u HR 170 mio KM mlijeka!

Hrvatska trazi tradicijske kvote, odnosno da se ukinu sve carine (koje su minimalne) prema BiH a da mi ne mozemo izvoziti u HR nikako! Od proizvodnje mlijeka u BiH zivi 15.000 porodica direktno!

E sad, ako je licemjerno pozivati na kupovinu domacih proizvoda onda... Ja ne pozivam na bojkot, pozivam na razum ljudi. Smatram i da je prece uvesti ovakav ekonomski predmet u osnovne skole nego vjeron`uku. Samo kupovinom domacih proizvoda podsticemo zaposljavanje, ekonomski razvoj, povecanje potrosnje i bolje skolstvo i zdravstvo... Bez toga nema napretka.

A BiH je veoma liberalno ekonomsko trziste koje nikada nije zastitlo domace proizvodace. Ni od uvoza. U BiH svako ima pravo da kupuje sta hoce za svoj novac i to mu se ne smije osporiti. Ali time se doprinosi smanjenju proizvodnju i smanjenju zaposljavanja u realnom sektoru sto ce dovesti do potpunog kolapsa zemlje.
:thumbup:

Neka, nek kupuju sta hoce.

Ja im samo zelim da im djeca nadju posao u nekoj domacoj mljekari ili pivari, punionici vode...pa da im onda cujemo pricu. Ja nemam nikoga u takvim firmama, ali poznajem ljude koji rade u pivari i mljekari. Ti ljudi imaju posao dok se njihovi proizvodi prodaju. Ako se ne prodaju, ti ljudi nemaju posao. Kratko i jasno.

Kupis domace - platio si radnika, komsiju, rodjaka, brata, sestru, sina, kcerku.

Ne znam sta vise nasim ljudima tu nije jasno i do kad ce im biti potrebno crtati sve. Nevezano za ovu zabranu od strane Hrvatske. Al eto sreca u nesreci je da su nam ovim malo doprinijeli da se digne svijest domacih tikvi.
prof.

#1484 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by prof. »

Ja im samo zelim da im djeca nadju posao u nekoj domacoj mljekari ili pivari, punionici vode...pa da im onda cujemo pricu. Ja nemam nikoga u takvim firmama, ali poznajem ljude koji rade u pivari i mljekari. Ti ljudi imaju posao dok se njihovi proizvodi prodaju. Ako se ne prodaju, ti ljudi nemaju posao. Kratko i jasno.

Kupis domace - platio si radnika, komsiju, rodjaka, brata, sestru, sina, kcerku.

Ne znam sta vise nasim ljudima tu nije jasno i do kad ce im biti potrebno crtati sve. Nevezano za ovu zabranu od strane Hrvatske. Al eto sreca u nesreci je da su nam ovim malo doprinijeli da se digne svijest domacih tikvi.
ma ne treba njima ništa crtati, sve je njima jasno i zato i dolaze ovdje s pričom kako samo budale kupuju domaću vodu pored hrvatske jer pobogu njihove punionice su opremljene svemirskom tehnologijom, vlasnici su dobitnici nobelove nagrade za mir i naravno, imaju 'pipu' na čepu :mrgreen:

ali treba i njih razumjeti, kada se smanji uvoz hrvatske robe pada im promet i zarada jer se k'o iz aviona vidi da su u lacnu uvoza i distribucije te robe, ko drugi bi zagovarao bojkot domaćeg u korist uvoznog :-)
Ajatolah_

#1485 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Ajatolah_ »

kolegione wrote:
Co0l wrote:
kolegione wrote: Da li sam nesto pogrijesio u proracunu?
Ako nesto kosta 100 KM i pojeftini za 50%,koliko ce onda kostati?
Stidim se iskreno :) zaista Nemam pojma sta sam se istripovao, upravu si bas sam ispao glup :D(ko cesto ispada glup najcesce to i jeste) hahahaahb
Ma vjerovatno si razmišljao u suprotnom smjeru kad si stavio taj postotak, jer ako je nešto duplo skuplje onda je skuplje za 100%, a duplo jeftinije je jeftinije za 50%. :)
mekaba

#1486 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mekaba »

Ako prestanemo kupovati domace sta cemo sa zaposlenim u Klasu, Vispaku,Bajri,Meprosu,Hepoku,Ovako,Milkos,Megle,Dita........ i da ne nabrajam. Ljudi koji kupuju domace proizvode drze ove ove firme u zivotu. Budemo li uzimali CRO ili SRB proizvode ici ce kljuc u bravu u ovim firmama a onda na scenu stupaju monopolisti sa napucanim cijenama.
tandmand

#1487 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by tandmand »

klavirdžija wrote:Balijanderi su upravo ovi što će na zor kupovati proizvode raznoraznih domaćih ratnih i poratnih profitera, čisto da ih ko u džamiji ne vidi kako piju nešto što im se više sviđa ili je povoljnije, i to za svoje pare.

Oni koji će šupljirati o "multietnićnosti", a iza leđa ili sa sigurne distance nipodištavati tuđe, samo iz ljubomore i mnogobrojnih nakupljenjih kompleksa.

Meni lično ne pada na pamet da padam na ove fol patriotske fore, i svojim parama kupujem raznorazno smetlje samo zato što je "domaće", posebno ne zato što je Hrvatska ipak nekakva država koja kako-tako štiti svoje tržište i proizvođače, a mi qrčev protektorat u kojem bagra uhljebljenih "patriota" samo gleda kako negdje šta ukrasti, ogrebati se, prevariti.
Ne živimo u vrijeme informacija serviranih od strane KP BiH preko radija, nego tu smo svi da koristeći ove informacione tehnologije razmijenimo mišljenjima o vlasnicima bosanskih firmi. Ja prvi ne bih dao novac nekom gazdi, koji će prve zarađane pare uložiti u skupi vozni park njemačkih auta, druge zarađene pare na jahtu .. itd. a radnicima davati crni minimalac, utajiti porez. Podržavati takve tajkune, koji svojim profitom jačaju već ionako jaku EU na uštrb lokalne zajednice i radnika, takođe nas vodi u propast. Našu podršku treba da ima onaj poslodavac koji radi na kvaliteti proizvoda, adekvatno plaća radnika a profit dalje ulaže u razvoj proizvodnje a ne samo u vlastitu guzicu i korupciju.
Ljudi dajte nam informacije o tome, da znamo koji gazda je zaslužio da kupujemo njegove proizvode a koji NE.
trcicu trceci

#1488 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by trcicu trceci »

Thorgerson wrote:
strong69 wrote:Nek´ ima i ova tema da vidim da BiH nema nikakvu buducnost. Kada Hrvati pozivaju na kupovinu domacih proizvoda onda je to za svaku pohvalu. Kada BiH poziva na isto onda su to frustracije, mrznja prema tudjem, vlasnici njihovih firmi su lijepi i krasni, vlasnici BH firmi su lopovi, kriminalci...

:thumbup:

Bravo, oboma. :thumbup:

Ovdje su se bili pojavili debili kojima je kul kupovati uvozno, jer oni gledaju kvalitetu. Debili ne znaju da nase trziste je pokriveno kvalitetnim proiyvodima
bingov buraz

#1489 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by bingov buraz »

Pa cool si ako kupis Milku a ne Vispakovu cokoladu,samo sto Milka u Bosni i Milka u Njemackoj su 2 svijeta razlicita.Tako i deterdzenti i jos milion proizvoda.Ljudi damu pod bubrege kupuju i to placaju masno.
kolegione

#1490 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by kolegione »

Ajatolah_ wrote:
Ma vjerovatno si razmišljao u suprotnom smjeru kad si stavio taj postotak, jer ako je nešto duplo skuplje onda je skuplje za 100%, a duplo jeftinije je jeftinije za 50%. :)[/quote]

Ma mislio da sam obrnutom logikom totalno :D
mekaba

#1491 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mekaba »

klavirdžija wrote:Balijanderi su upravo ovi što će na zor kupovati proizvode raznoraznih domaćih ratnih i poratnih profitera, čisto da ih ko u džamiji ne vidi kako piju nešto što im se više sviđa ili je povoljnije, i to za svoje pare.

Oni koji će šupljirati o "multietnićnosti", a iza leđa ili sa sigurne distance nipodištavati tuđe, samo iz ljubomore i mnogobrojnih nakupljenjih kompleksa.

Meni lično ne pada na pamet da padam na ove fol patriotske fore, i svojim parama kupujem raznorazno smetlje samo zato što je "domaće", posebno ne zato što je Hrvatska ipak nekakva država koja kako-tako štiti svoje tržište i proizvođače, a mi qrčev protektorat u kojem bagra uhljebljenih "patriota" samo gleda kako negdje šta ukrasti, ogrebati se, prevariti.
Imao sam ovakvih likova u komshiluku u periodu 92 - 95 a glavna parola im je bila :"Nije ovo moj rat" i pravac u podrum sa mamom. Nije moj rat a guzove mu cuvaju Bosnjaci na linijama oko SA. Danas slicni tipovi kritikuju svaki napredak pa cak i u pokusaju a drzavu nazivaju cak i kurcevim protektoratom???? Bitno je da se HRACE jbg. to je nacin zivljenaja i dusevna hrana pacenika.
mmaar

#1492 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mmaar »

Ja ugrozbenih u pm :D

Koliko su samo prozirni, a glupaci vise vole da ih kakav Zagorac, koji ih gleda s najvecim prezirom, dere gore nego kakvu stoku, nego da kupovinom domaceg osiguraju sebi i svojoj djeci bolji zivot. Isti taj Konzum je unistio poljoprivrednu proizvodnju u cijeloj Hercegovini, unistio desetine proizvodjaca u vlasnistvu bh Hrvata, itd, itd, ali urozbeni vole da ih se iz "Lijepe njihove" majorizira nego da smanje svoj jad i bijedu, a takva je da se pola zapadne Hercegovine iselilo u Njemacku, Livno gotovo nestalo, a danas jedino sto proizvode je tariguz i ono malo Livanjskog sira (istina jako dobrog) kojem braca Haravati ne daju u maticu.
Naslovnica

#1493 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Naslovnica »

supercali wrote:
tandmand wrote:

Image
ovo ne vjerujem jer lowenbrau drzi potpuno druga firma od one koja drzi zagrebacku pivaru
tako da je to malo moguce
Danas sam popio par limenki, fenomenalno pivo za te pare, puni se u Zg.
supercali

#1494 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by supercali »

cudno mi je jer je to onda bukvalno kradja osim ako nema kakav ugovor izmedju njih
nisam rekao da je nemoguce nego da mi je malo nevjerovatno da se to desi znas i sam zbog cega
seoBIH

#1495 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by seoBIH »

Nevjerovatno.

Ako je proizvod A kvalitetnij od proizvoda B ja ću kupiti proizvod A! Ako je proizvod B domaćeg porijekla, ja ću mu dati šansu jednom, dva puta, ali za svoj novac mu neću dati šansu i treći put! Ja sam zaradio svoj novac, niko me ne pita kako, te će tako biti i potrošen. Samo KVALITETNO!

Ne pada mi na pamet da se raspravljam sa vama, ali ne možeš uzeti sve ovo što pišete domaće.
mekaba

#1496 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mekaba »

seoBIH wrote:Nevjerovatno.

Ako je proizvod A kvalitetnij od proizvoda B ja ću kupiti proizvod A! Ako je proizvod B domaćeg porijekla, ja ću mu dati šansu jednom, dva puta, ali za svoj novac mu neću dati šansu i treći put! Ja sam zaradio svoj novac, niko me ne pita kako, te će tako biti i potrošen. Samo KVALITETNO!

Ne pada mi na pamet da se raspravljam sa vama, ali ne možeš uzeti sve ovo što pišete domaće.

Nemoj biti iskljuciv ,tako nesto ovdje niko ne i zagovara. Sama kampanja prije par godina glasila je:"Kupuj domace ,kvalitetno, proizvedeno u BiH".
saiks

#1497 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by saiks »

supercali wrote:cudno mi je jer je to onda bukvalno kradja osim ako nema kakav ugovor izmedju njih
nisam rekao da je nemoguce nego da mi je malo nevjerovatno da se to desi znas i sam zbog cega
Evo slika s druge teme

Image
Drvosjeca iz Dejcica

#1498 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

vajduga wrote:Sve što mogu i više od toga kupovaću Hrvatsko a vi priću o domaćem nabijte na neku stvar i taj lažni patriotizam,city centar Sarajevo to nije nego je Arapsko s zabranom piva isto kao i BBI i o čemu vi pričate.
KUPUJMO KVALITET KUPUJMO HRVATSKO,NJEMAČKO,AUSTRIJSKO,TALIJANSKO!
Ja, i? Neka ima i neki centar gdje nema alkohola, za svaku pohvalu. To ti se zove jednakopravnost i demokratija, imaš centre gdje imaš alkohola a imaš i one gdje nemaš. :) Ti kupuj šta hoćeš za svoje pare.
Better Man

#1499 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Better Man »

vajduga wrote:Sve što mogu i više od toga kupovaću Hrvatsko a vi priću o domaćem nabijte na neku stvar i taj lažni patriotizam,city centar Sarajevo to nije nego je Arapsko s zabranom piva isto kao i BBI i o čemu vi pričate.
Jadan si da nisi ni svjestan koliko. Treba sve domaće proizvode koji su kvalitetni kupovati bez razmišljanja, a one koji nisu natjerati da svoj kvalitet poprave i podignu na najviši nivo.
bumerangss

#1500 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by bumerangss »

Malo ti vokri sto su bosanci konacno progledali svojim ocima a? :wink:
Post Reply