Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Locked
Kikibombona

#1476 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Kikibombona »

ExNihilo wrote: Kad smo već kod toga, sjećam se kako si u toj raspravi na svaku repliku (upućenu tebi) skrivao se iza Aharonovih skuta i tražio da on odgovori za tebe. Bila je to jedna od najtužnijih pojava koje sam ikada vidio: nesposoban da formiraš vlastitu misao, konstantno si referirao nazad na njega. Baš ću sutra, ako nađem vremena, pronaći tu tragediju. Zaslužuje biti ovjekovječena kao primjer bezmudosti i poltronstva. Morat ću to negdje arhivirati na cloud da djeci praktično pokazujem šta znači nemati vlastito ja i samopoštovanje.
Nedavno kod nas bio Svabo, uposlenik firme, ali bog i batina u istoj sto se tice znanja i iskustva. Mjesecna primanja 100 000e. I tako bila nam frka, nismo imali bas neko samopouzdanje da odradimo jedan poslic, pa zamolimo njega. Nikakvo fizicko naprezanje, samo razmisljanje. Lik je pozrtvovan i mogao je to odraditi za relativno kratko vrijeme. Medjutim, nije htio, ne petlja se u poslove za koje nije specijalizovan. Kaze, izvinite, ne mogu, poslat cu covjeka koji je genij za taj dio posla. Dok nas covjek zna sve. Razumije se u moleraj, stolariju, ekonomiju, sport... nema nista da ne zna. E takav si ti. Strucnjak za sve, znas sve, a u stvari si supalj na sve strane. I tako se dovedes u situaciju da te isprosipa frajer koji ima neuporedivo vece znanje od tebe. I sto je jos zalosnije, to ne zelis priznati. Za razliku od tebe, ja sam prilicno svjestan svojih nedostataka. Zbog toga sam se povremeno ukljicivao u diskusiju, ne ulazeci previse u dubinu. Pitao sam covjeka koji o materiji zna vise nego svi mi zajedno. S druge strane, ti si se zalijetao kao horoscic u kavezu, brukao se najstrasnije... I naravno da to proizvodi pomjesana osjecanja kod posmatraca... podsmijeh, sazaljenje... Podsjecas me na moju tetku koja o plasticnoj boci ima pricati 2 sata, iako nikada nije radila u proizvodnji istih. Tzv. pametovanje, prosipanje pameti.

PS

Sada kada si naucio da se 'u stvari' pise odvojeno, nemoj da bi 'uglavnom' napisao odvojeno, jer se 'uglavnom' pise sastavljeno. U redu? :D

I sa ovim komentarom definitivno odustajem, da ne smaram ljude vise...

Rado bih procaska na temu sa tobom, ako imas nesto pametno reci? :D
Last edited by Kikibombona on 30/07/2015 23:44, edited 2 times in total.
skupljac_zeljeza

#1477 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by skupljac_zeljeza »

Gojeni H wrote: Mnogo je bolje i korisnije pricat' o tome da li zena treba kosu svezat' i ostalim stvarima od ogromne vaznosti za opstanak i napredak islamskog svijeta, nego o razlozima zbog kojih muslimani imaju do sada citava 2 Nobelovca.
Na forumima se dobije slika kako oni tamo ništa ne rade nego sjede i tespihaju i čekaju da hurme rode i da pomuzu kamile pa da ručaju. Još uvijek je daleko od dobrog, ali Economist je optimističniji...
No, prepreka nije nepremostiva. Obilje muslimanskih biologa su uspjeli pomiriti svoju vjeru i svoj ​​rad. Fatimah Jackson, biološki antropolog koja je prešla na islam, citira Theodosiusa Dobzhanskog, jednog od osnivača genetike, da „ništa u bilogiji nema smisao osim u svijetlu evolucije“. Nauka objašnjava kako se stvari mijenjanju. Islam, u širem smislu, objašnjava kako, ističe ona.

Drugi zauzimaju sličan stav. „Kur'an nije naučna knjiga“, kaže Rana Dajani, jordanski molekularni biolog. „Pruža ljudima smjernice, kako da žive svoj život“. Njegova tumačenja, smatra ona, se mogu razvijati kroz nova naučna otkrića. Na primjer, kur'anski ajeti o stvaranju čovjeka sada se mogu isčitavati kao podrška teoriji evolucije.

Drugi dijelovi bioloških nauka, često nezgodni za kršćane, dokazali su se neproblematičnim za muslimane. U Americi istraživači koji su željeli iskoristiti ermbriološke matične ćelije (koje se moraju uzeti iz ljudskog embrija, obično nakon tretmana poroda) su se morali izboriti sa prokršćanskim konzervativcima i federalnom zabranom o financiranju njihovog polja rada. Ali prema islamu, duša ulazi u fetus između 40 i 120 dana nakon začeća, pa tako naučnici na Royal Institute u Iranu su u mogućnosti da obavljaju istraživanje matičnih ćelija bez cenzure.

http://akos.ba/nauka/hardvard-izda-vise ... kih-drzava
zrakomlat

#1478 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by zrakomlat »

Point. wrote:
kritichar wrote: Uh, ti volis islam, a nalupo si se svega protiv islama na ovoj temi
Ali vidim da nisi upoznat sa islamom a ni sa Safetom
Reko sam ti, vehabije nisu islam. Ovaj Safet koji broji kilometre jedne zene nije islam. Islam je za mene ono sto su me ucili u mektebu, islam je moj dido i nena koji su bili vjernici al nikad nikom nije padalo na um da odredjuju kako ce se drugi oblaciti, ponasati, misliti. Islam nisu oni koji bi da se vracaju u vrijeme, koji ubijaju druge muslimane, koji imaju hiljadu i jednu zabranu za zenu, koji ganjaju omladinu po gradu zato sto sorc nose. Takvi, a i svi koji podrzavaju te pomahnitale zaostale idiote, mogu komotno ici u pustinje Saudijske Arabije, odakle i dolazi to nakaradno vidjenje islama pa nek tamo mozgaju, ako imaju cime.
Tako je. Ko želi da se "okrene" vjeri, ne treba dalje tražiti od toga.
XXS

#1479 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by XXS »

HAVANA wrote:Ovaj se zajebaje,jelde :?

....
Fino co'jek kaze da zensko dijete ne treba slati tamo da se "udara" i "buba". :lol:
Niemand

#1480 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Niemand »

Ni to za borilacke vjestine nije tacno. Duznosti prema djeci, odlomak o tjelesnom, fizickom odgoju.

Bezveze.
Novak20

#1481 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Novak20 »

Ima li ovaj Doktor Safet ikakve šamse da postane Reis umjesto Reisa kad ovako mudro vazi ?
statixx

#1482 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by statixx »

Evo mene, doso svjez sa Sejinog koncerta ispred BBI-a, pa posto sam inspirisan da postavim nesto za sve montipajtonovce...

na 23:13 pogledati... :lol:

Towelie

#1483 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Towelie »

statixx wrote:Evo mene, doso svjez sa Sejinog koncerta ispred BBI-a, pa posto sam inspirisan da postavim nesto za sve montipajtonovce...

S kime su sve ove silne zenetine doputovale u Zenicu na predavanje, pitam ja vas? :-D
Kikibombona

#1484 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Kikibombona »

statixx wrote:Evo mene, doso svjez sa Sejinog koncerta ispred BBI-a, pa posto sam inspirisan da postavim nesto za sve montipajtonovce...

Priznaj da si se navukao na ove hitove! :D
Niemand

#1485 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Niemand »

I onda vele Niemand zachatava. Vidjaj vas.

Bas bezveze od vas. Realno.
statixx

#1486 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by statixx »

Towelie wrote:S kime su sve ove silne zenetine doputovale u Zenicu na predavanje, pitam ja vas? :-D
Ma druze, da sam znao da ovakva pisancija vlada na tribinama, prvi bih uzeo karte, da se posteno ismijem. Sta treba, da gledam tupave holywood komedije. :lol:
statixx

#1487 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by statixx »

Niemand wrote:I onda vele Niemand zachatava. Vidjaj vas.

Bas bezveze od vas. Realno.
Image
Niemand

#1488 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Niemand »

Ti sa makaronima na avataru, safet trola raju, a ne ja.
I bezveze ti je taj avatar. Sad cu morati jesti.
statixx

#1489 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by statixx »

Niemand wrote:Ti sa makaronima na avataru, safet trola raju, a ne ja.
I bezveze ti je taj avatar. Sad cu morati jesti.
Safet zabavlja, a ti trolas.
Niemand

#1490 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Niemand »

statixx wrote:
Safet zabavlja, a ti trolas.
Nije istina. Bezveze ti je post. Safet naime, zaista trola. Poslusaj taj govor o karateu.
XXS

#1491 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by XXS »

Kod nas svakih 50 godina novo pranje mozga.
Image
belfy

#1492 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by belfy »

Towelie wrote:

S kime su sve ove silne zenetine doputovale u Zenicu na predavanje, pitam ja vas? :-D
odavno nisam pogledao nesto slicno. ono sto bih imao dati za komentar uzelo bi barem tri puta vise vremena. zato je najbolje da se okrenem zajebanciji. koga ovaj covjek, koji nezna ni govoriti pravilno upucuje? kako ovakav uopste moze imati neku titulu profesora? previse toga za odgovoriti, a premalo zelje, jer ipak dobro poznajem forum. probat cu ovako ukratko:

zenica se pomenula pa mi ne bi mrsko da pregledam (neizljecivi lokal patriota). sada zalim sto sam to ucinio. prvo mi se javila zelja da pokazem koliko je u krivu, zatim zelja da pokazem da lupa gluposti, a onda se sjetim da je ovo forum.

zalosno je, ponajvise, sto se ovakav igdje smije/moze zvati profesorom. jos zalosnije je sto ima i neku publiku...a najzalosnije je sto (njegovo) receno nece mnogi preispitati niti 1%.
klixlove

#1493 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by klixlove »

Postoji velika razlika između razmišljanja. Vi to ne možete pojmit'. Evo npr. ljubomora prema svojoj ženi u islamu je izuzetno pozitivna stvar. Praktično, pokazatelj koliko čovjek zaista vjeruje je koliko je ljubomoran prema svojoj ženi. Dakle, muslimanu je i cilj da bude što više ljubomoran i radi vjere. A kad je to tako onda on nije bolesno ljubomoran kao vi u tom smislu da nekog mora da prati. I razgraničite jednu stvar, žene čuva svoju čednost radi Allaha s.w.t., a ne radi svog muža. Ona se boji Allaha s.w.t. i očekuje nagradu na budućem svijetu. Njen lijep odnos prema svom mužu je samo način da dođe do nagradee na ahiretu. Pa žene koje se pokore Allahu dž.š. cijene svoju čednost i muslimani gledaju da se žene takvim ženama. Slagat ćete da nije najveća želja muškarca da mu njegova žena bude vjerna, poslušna, blaga i samo njegova. Takvu ženu možeš punog srca voljeti, paziti i štititi. A slagat će i svaka žena da kaže da ne želi biti voljena punim srcem. Vjerujte, da islamski brakovi, istinski islamski su puni ljubavi, samo što to nije javno. Pa postoji predaja da je Poslanik a.s. daleko najviše od svih ljudi polno općio sa svojim ženama, bio je nezasit u tom pogledu. Ali sa svojim ženama. I također postoji predaja da je Poslanik a.s. od svega najviše volio žene. Tako da ljudi moji, to što vi ne vidite, ne znači da ljudi ne uživaju enormno više nego vi. I ne gube vrijeme na te igrice ljubomore, zavlačenja i tako te moderne cake. Nisu kukavice da moraju varati svoje žene da bi bili dominantni i sigurni u sebe, nego javno i transparentno ožene 4 žene i ne lažu niti jednu od njih radeći im to iza leđa. A najviše boli prevara jer tada ponižavaš drugu osobu, praviš je glupom. Budi faca i u lice reci hoću da imam više žena. Al' za to imaju hrabrosti samo odabrani. :wink:
Niemand

#1494 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Niemand »

Ti odabrani, mogo bi se malo nefsom pozabaviti. A i, ahlakom, usput receno. Oholost je naime, bolest u islamu.
klixlove

#1496 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by klixlove »

Niemand wrote:Ti odabrani, mogo bi se malo nefsom pozabaviti. A i, ahlakom, usput receno. Oholost je naime, bolest u islamu.
Poslušao bih savjet, ako preciziraš na šta konkretno misliš. :D
XXS

#1497 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by XXS »

klixlove wrote:Postoji velika razlika između razmišljanja. Vi to ne možete pojmit'. Evo npr. ljubomora prema svojoj ženi u islamu je izuzetno pozitivna stvar. Praktično, pokazatelj koliko čovjek zaista vjeruje je koliko je ljubomoran prema svojoj ženi. Dakle, muslimanu je i cilj da bude što više ljubomoran i radi vjere. A kad je to tako onda on nije bolesno ljubomoran kao vi u tom smislu da nekog mora da prati. I razgraničite jednu stvar, žene čuva svoju čednost radi Allaha s.w.t., a ne radi svog muža. Ona se boji Allaha s.w.t. i očekuje nagradu na budućem svijetu. Njen lijep odnos prema svom mužu je samo način da dođe do nagradee na ahiretu. Pa žene koje se pokore Allahu dž.š. cijene svoju čednost i muslimani gledaju da se žene takvim ženama. Slagat ćete da nije najveća želja muškarca da mu njegova žena bude vjerna, poslušna, blaga i samo njegova. Takvu ženu možeš punog srca voljeti, paziti i štititi. A slagat će i svaka žena da kaže da ne želi biti voljena punim srcem. Vjerujte, da islamski brakovi, istinski islamski su puni ljubavi, samo što to nije javno. Pa postoji predaja da je Poslanik a.s. daleko najviše od svih ljudi polno općio sa svojim ženama, bio je nezasit u tom pogledu. Ali sa svojim ženama. I također postoji predaja da je Poslanik a.s. od svega najviše volio žene. Tako da ljudi moji, to što vi ne vidite, ne znači da ljudi ne uživaju enormno više nego vi. I ne gube vrijeme na te igrice ljubomore, zavlačenja i tako te moderne cake. Nisu kukavice da moraju varati svoje žene da bi bili dominantni i sigurni u sebe, nego javno i transparentno ožene 4 žene i ne lažu niti jednu od njih radeći im to iza leđa. A najviše boli prevara jer tada ponižavaš drugu osobu, praviš je glupom. Budi faca i u lice reci hoću da imam više žena. Al' za to imaju hrabrosti samo odabrani. :wink:
I sta velis, "nije radi muza"?

Pade mi na pamet jedna pjesma:

U krajnjem kutu svoje dnevne sobe
gdje ne moze doprjeti nepozvani pogled
na dnu svojih prepunih vitrina
krijes slatku fasciklu s natpisom "intima"

Medj' slikama tebi dragih lica
gdje cuvas svoje spomene i pisma
sve u formi poezije, stiha
nalazi se i moja ljubav tiha

To su pjesme nikad objavljene
napisane zbog voljene zene
al' datumi na njima su stari
vec odavno nema novih stvari

Jer umjesto poetskih visina
iz mene izlazi samo tuga i gorcina
i misao sto se reci ne sm'je
ko te kara nek' ti pise pjesme

Htio bih da budem gospodin
i izbjegnem reakcije bijesne
ali recu kao pravi primitivac

Znam da slusas moje nove ploce
sa njima se branim od samoce
i ubacim nesto da strecne
piupiu

#1498 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by piupiu »

klixlove wrote: Dakle ... cilj da bude što više ljubomoran
Nemoj me pogrešno shvatiti, no, u psihologiji se ovo smatra nezdravim, pa, i patologijom.
kritichar

#1499 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

zrakomlat wrote:
Point. wrote:
kritichar wrote: Uh, ti volis islam, a nalupo si se svega protiv islama na ovoj temi
Ali vidim da nisi upoznat sa islamom a ni sa Safetom
Reko sam ti, vehabije nisu islam. Ovaj Safet koji broji kilometre jedne zene nije islam. Islam je za mene ono sto su me ucili u mektebu, islam je moj dido i nena koji su bili vjernici al nikad nikom nije padalo na um da odredjuju kako ce se drugi oblaciti, ponasati, misliti. Islam nisu oni koji bi da se vracaju u vrijeme, koji ubijaju druge muslimane, koji imaju hiljadu i jednu zabranu za zenu, koji ganjaju omladinu po gradu zato sto sorc nose. Takvi, a i svi koji podrzavaju te pomahnitale zaostale idiote, mogu komotno ici u pustinje Saudijske Arabije, odakle i dolazi to nakaradno vidjenje islama pa nek tamo mozgaju, ako imaju cime.
Tako je. Ko želi da se "okrene" vjeri, ne treba dalje tražiti od toga.
Kako je ovo smijesno citati.
Mekteb je osnovna skola, a osnovna skola je dovoljna za kopanje kanala.
Jesu vas u mektebu ucili da druge muslimane vrijedjate?
A dede i nane, pogledajte stare bosanske kuce, ima ih po sarajevu, postoje odvojene muske i zenske prostorije, ali vama odgovaraju ove nane i dede iz komunistickog doba
A najsmjesnije je da vi govorite sta je dovoljno od vjere i sta je idealno, vi koji imate tako slabo znanje i praktikovanje
kritichar

#1500 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

piupiu wrote:
klixlove wrote: Dakle ... cilj da bude što više ljubomoran
Nemoj me pogrešno shvatiti, no, u psihologiji se ovo smatra nezdravim, pa, i patologijom.
Psihologija je prodavanje magle, posadi te na kozni kauc i suti i slusa, na kraju ti propise Prozac, Zolof ili sl.
Trosis to par godina i na kraju se roknes.
Locked