Nedavno kod nas bio Svabo, uposlenik firme, ali bog i batina u istoj sto se tice znanja i iskustva. Mjesecna primanja 100 000e. I tako bila nam frka, nismo imali bas neko samopouzdanje da odradimo jedan poslic, pa zamolimo njega. Nikakvo fizicko naprezanje, samo razmisljanje. Lik je pozrtvovan i mogao je to odraditi za relativno kratko vrijeme. Medjutim, nije htio, ne petlja se u poslove za koje nije specijalizovan. Kaze, izvinite, ne mogu, poslat cu covjeka koji je genij za taj dio posla. Dok nas covjek zna sve. Razumije se u moleraj, stolariju, ekonomiju, sport... nema nista da ne zna. E takav si ti. Strucnjak za sve, znas sve, a u stvari si supalj na sve strane. I tako se dovedes u situaciju da te isprosipa frajer koji ima neuporedivo vece znanje od tebe. I sto je jos zalosnije, to ne zelis priznati. Za razliku od tebe, ja sam prilicno svjestan svojih nedostataka. Zbog toga sam se povremeno ukljicivao u diskusiju, ne ulazeci previse u dubinu. Pitao sam covjeka koji o materiji zna vise nego svi mi zajedno. S druge strane, ti si se zalijetao kao horoscic u kavezu, brukao se najstrasnije... I naravno da to proizvodi pomjesana osjecanja kod posmatraca... podsmijeh, sazaljenje... Podsjecas me na moju tetku koja o plasticnoj boci ima pricati 2 sata, iako nikada nije radila u proizvodnji istih. Tzv. pametovanje, prosipanje pameti.ExNihilo wrote: Kad smo već kod toga, sjećam se kako si u toj raspravi na svaku repliku (upućenu tebi) skrivao se iza Aharonovih skuta i tražio da on odgovori za tebe. Bila je to jedna od najtužnijih pojava koje sam ikada vidio: nesposoban da formiraš vlastitu misao, konstantno si referirao nazad na njega. Baš ću sutra, ako nađem vremena, pronaći tu tragediju. Zaslužuje biti ovjekovječena kao primjer bezmudosti i poltronstva. Morat ću to negdje arhivirati na cloud da djeci praktično pokazujem šta znači nemati vlastito ja i samopoštovanje.
PS
Sada kada si naucio da se 'u stvari' pise odvojeno, nemoj da bi 'uglavnom' napisao odvojeno, jer se 'uglavnom' pise sastavljeno. U redu?
I sa ovim komentarom definitivno odustajem, da ne smaram ljude vise...
Rado bih procaska na temu sa tobom, ako imas nesto pametno reci?