Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sizifinho

#1476 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

p.s.
zar nije malo "forsirano" da se SVI susreti vanzemaljaca i ljudi u ovim "spisima" dešavaju između USA i njih.
NIsam znao da je USA naš generalni predstavnik.

Zašto bi vanzemaljci birali USA, a ne neku drugu državu? Hmm... Možda je Doland Trump....đ
Dozer wrote:Zaboravljas na sve insidere, ukljucujuci i visokopozicinirane politicare ;)

ne, ne zaboravljam

Hajde da objelodanimo, budi fin pa mi, molim te ako imaš vremena, zalijepi ovdje na jednom mjestu sve te izjave njihove.
Pa ćemo da koristimo logiku, jebat ga, služila nas je 200 000 godina, zašto je sad odbacit.
Last edited by sizifinho on 12/02/2016 15:15, edited 1 time in total.
sumirprimus

#1477 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sumirprimus »

sizifinho wrote:p.s.
zar nije malo "forsirano" da se SVI susreti vanzemaljaca i ljudi u ovim "spisima" dešavaju između USA i njih.

Zašto bi vanzemaljci birali USA, a ne neku drugu državu? Hmm... Možda je Doland Trump....
ispravka..
obicno budu ljudi iz sjene iz vise nacija..
naravno onaj najaci prednjaci..najaci su
ameri... :D
sizifinho

#1478 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

Dozer wrote:Kakve veze vampiri imaju s ovim, matere ti :lol: :lol: :lol:
kakve veze sf filmovi imaju sa dolaskom vanzemaljaca matere ti :lol: :lol: :lol: :lol:
sumirprimus wrote: koja argumentacija?
pa potkovaniji je interstellar milion put...
pa opet ljudima ne valja...
pricamo o sf zanru... :skoljka:
pogrešno si shvatio prijatelju
u komentaru ima link
u linku su "dokazi" da su vanzemaljci među nama
mislim nebuloze

al eto, nekom dokazi.
sizifinho

#1479 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

Blue planet project

http://www.bibliotecapleyades.net/vida_ ... roject.htm
there are some one hundred sixty (160) or more known types of Aliens visiting our world (Earth) at the present time, these are the most commonly seen types:
Greys, type one (1) - The Rigelians from the Rigel Star system and are approximately four (4) feet tall, with a large head containing large slanted eyes, who worship technology and DON'T CARE ABOUT US. The type popularized in the "Communion" book by Strieber. They need vital secretions for their survival, which they are getting from us (earthlings).

Greys, type two (2) - Come from the Zeta Reticulae 1 & 2 solar systems. Same general appearance as a type one (1), although they have a different finger arrangement and a slightly different face. These Greys are more sophisticated then the type ones (1). They possess a degree of common sense and are somewhat passive. They don't require the secretions that the type ones (1) due.

Greys, type three (3) - Simple cloning form of types one and two above. Their lips are thinner (or no lips). They are subservient to the type one and two Greys above.

Nordics, Blondes, Swedes - Known by any of these names. They are similar to us. Blonde hair, blue eyes (some have dark hair and brown eyes and they're shorter in height). They will not break the law of non-interference to help us. They will only intervene if the Greys activity were to affect us directly.

Nordic Clones - They appear similar to us but with a grey tinge to their skin. These Nordics are controlled drones, created by the Greys, type ones (1).

Intra-Dimensional (Not Para-Terrestrial) - Entities that can assume a variety of shapes. Basically of a peaceful nature.

Short Humanoids - One and a half to two and a half feet tall, with skin bluish in color. They are seen quite frequently in Mexico near Chihuahua

Hairy Dwarfs (Orange) - They are four (4) feet tall and weigh about thirty five (35) pounds. Their hair is the color of red. They seem to be neutral and respect intelligent life forms.

Very Tall Race - They look like us but are seven to eight feet tall. They are united with the Swedes.

Men In Black (MIBs) - They are not from the Delta or NRO division of the government. They are oriental or olive-skinned, there eyes are sensitive to light and have vertical pupils. They have very pale skin on some types. They do not conform easily to our social patterns. Usually they wear black clothes (sometimes all white or grey clothes), wear sunglasses and drive black cars. In groups they all dress alike. Sometimes time-disoriented. They cannot handle a psychological "curve ball" or interruption to their plans. They very often intimidate UFO witnesses and impersonate government officials. Equivalent of our CIA from another Galaxy.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dozer

#1480 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Dozer »

sizifinho wrote:p.s.

Zašto bi vanzemaljci birali USA, a ne neku drugu državu? Hmm... Možda je Doland Trump....đ
Dozer wrote:Zaboravljas na sve insidere, ukljucujuci i visokopozicinirane politicare ;)

ne, ne zaboravljam

Hajde da objelodanimo, budi fin pa mi, molim te ako imaš vremena, zalijepi ovdje na jednom mjestu sve te izjave njihove.
Pa ćemo da koristimo logiku, jebat ga, služila nas je 200 000 godina, zašto je sad odbacit.
P.S.> Zar nije malo cudno da je USA za samo 240 godina postojanja toliko tehnicki i tehnoloski uznapredovala, da ne pricamo o zadnjih 70-ak godina, a Europa, iz koje su potekli americki mozgovi, to sve ne moze da prati...?

Nisam ni ja znao da su oni nasi generalni predstavnici, ali je cinjenica da su se postavili kao svjetski policajac. Stavi sebe na mjesto naprednih vanzemaljaca koji dolaze na neku planetu s inteligentnom, ali daleko inferiornijom vrstom. Kome bi se tamo obratio - onima za koje si procijenio i utvrdio da su najjaci, ili onima slabijima?

Vec sam bio fin i zalijepio to sve zajedno 2-3 stranice ranije.

Usput, opet radis isto - trpas mi i insinuiras nesto sto nigdje nije receno, a to je da ja tvrdim da je nesto nekakav nepobitni "dokaz".
Last edited by Dozer on 12/02/2016 15:30, edited 1 time in total.
maraccana

#1481 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by maraccana »

Dozer bi nakon one diskusije o bojama, koju je već zaboravio, trebao staviti novi avatar:

Image

:lol:
Dozer

#1482 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Dozer »

Eeeee... Nisam ja kriv sto vi ne znate sta u optici znaci filtriranje cega da bi se dobilo nesto. To je gotova tema. Sucne je bijelo.
A, kroz istoriju se vecina uvijek ismijavala manjini ili pojedincima na razne njihove pretpostavke, pa se onda ispostavljalo da su njihove pretpostavke bile tacne.
Einstein nam je zadnji primjer ;)
Da ne pricamo o onome da jos uvijek ne znamo zasto i kako su se uspravili nasi daleko preci Ardi (4.4 my) i Lucy (3.2 my), ali mnogi ce reci da s majmunima nemamo veze...
sizifinho

#1483 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

einstein je imao diplomu da je naucnik, napisao je x naucnih radova i ne sjecam se da se njemu iko smijao jer je sve svoje tvrdnje potporio s argumentima
ti nemas diplomu naucnog obrazovanja, ne znam da li si napisao naucne radove ali prema nacinu argumentiranja, rekao bih da nisi.

tu je razlika druze

ne vrijedjamo se, vec konstatujem

nemam ni ja diplomu, ali cu je imati

i naravno, samo zato sto ti ne znas zasto su se nasi lreci uspravili, ne znaci da neko drugi ne zna :D

zvanicno.
Last edited by sizifinho on 12/02/2016 15:49, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1484 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Tomahawk11 »

Ovo me podsjeti na jednu Copicevu, kad deda kaze unuku:''Sta uciteljica zna - vuk je zelen!'' :mrgreen:
sizifinho

#1485 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

Tomahawk11 wrote:Ovo me podsjeti na jednu Copicevu, kad deda kaze unuku:''Sta uciteljica zna - vuk je zelen!'' :mrgreen:
Image

istina je tu, skrivena..
zeleni vukovi su među nama
maraccana

#1486 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by maraccana »

Dozer vidio na teletabisima da je sunce žuto i ne popušta od tada. :lol: Još se uhvatio onog jednog filtera. :lol:
sizifinho

#1487 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

ma šta ti znaš o filterima i optici
daj ba

Image

vidiš da je zeleno bolan
.
.
.

vukovi zeleni, sunce zeleno...
ovo može značiti samo jednu stvar!
Image
Dipsy je kriv za sve.

još ima tu i antenu koju koristi za komunikaciju

našao sam fotografiju gdje je US mornarica susrela UFO i zarobila putnike:

Image

A ovo je fotografija koja je sve objasnila

Image
sad je sve jasno.
Oni jesu među nama
Oni jesu mi.
Oni su Obama.
sizifinho

#1488 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

a ono što je, meni lično najsmješnije je, što ovaj moj prethodni komentar ima ISTO toliko argumenata koliko i sva priča o vanzemaljcima i njihovim UFOovima koja se ovdje vucara duže vremena.

Hajd nek neko dokaže da UFO nije zapravo Telletuby-spaceship.
maraccana

#1489 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by maraccana »

Dozer se vodi ovom frazom, ignorancijom tačnije, džaba ti nauka, logika, njemu je "zid crn" šta god ti rekao. 8-) :lol:

Image
pemanapemani

#1490 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by pemanapemani »

Ismijavate @Dozera, a ne znam da se neko od vas jagmio da objasni makar onaj "propeler" iz Kairskog muzeja. Covjek je postavio klip na prvoj strani.

Sad nastavite sa zajebancijom koja je zanimljiva neizivljenim adolescentima.
maraccana

#1491 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by maraccana »

Evo i Dozerovih istomišljenika - vjernika u žuto Sunce. :lol:

Ako argumentovano razbijanje besmislica nazivaš "ismijavanjem osobe" i još pokušavaš vrijeđati sa tim "adolescenti", dovoljno si rekao o sebi, da za toliko godina koliko već imaš, da si i dalje žrtva neznanja i dezinformacija koje se šire netom, e to je već tužno @pemanapemani. :wink:
zigson

#1492 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by zigson »

maraccana wrote:Evo i Dozerovih istomišljenika - vjernika u žuto Sunce. :lol:

Ako argumentovano razbijanje besmislica nazivaš "ismijavanjem osobe" i još pokušavaš vrijeđati sa tim "adolescenti", dovoljno si rekao o sebi, da za toliko godina koliko već imaš, da si i dalje žrtva neznanja i dezinformacija koje se šire netom, e to je već tužno @pemanapemani. :wink:
To ga ne pokusavas ismijavati ?

Nisam vidio da je neko osim Sizifinha argumentovano razbijao besmislice sto ti kazes.. a ti pokusavas nekom debilskom zajebancijom da ismijes Dozera.

:run:
maraccana

#1493 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by maraccana »

zigson wrote:

Nisam vidio da je neko osim Sizifinha argumentovano razbijao besmislice sto ti kazes.. a ti pokusavas nekom debilskom zajebancijom da ismijes Dozera.

http://forum.klix.ba/kako-nastadosmo-ni ... #p12244742

Nakon ovog argumenta diskusija je bila završena, ako nisi primjetio ili da još koji post linkam, ili imaš sličnih problema sa vidom ko Dozer, Vizionar itd. ? :)

Drago mi je što moje argumentovanje smatrate toliko jasnim, da ispada kao da ismijavam sagovornika, to je već kompliment. :mrgreen:
zigson

#1494 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by zigson »

maraccana wrote:
zigson wrote:

Nakon ovog argumenta diskusija je bila završena, ako nisi primjetio ili da još koji post linkam, ili imaš sličnih problema sa vidom ko Dozer, Vizionar itd. ? :)

Drago mi je što moje argumentovanje smatrate toliko jasnim, da ispada kao da ismijavam sagovornika, to je već kompliment. :mrgreen:
gubis se :D
pemanapemani

#1495 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by pemanapemani »

Koliko sam upratio, u prici o Sunci, vi i @Dozer ste pisali o istim stvarima na razlicite nacine, on vam je to napisao u nekoliko navrata.

Adolescencija je period u razvoju ljudskog bica kada misli da je direktor Svemira, nista uvredljivo.

Vratimo se temi - piramide (Egipat, Kina, J. i Sr. Amerika...), "propeler" u Kairu, Nazsca linije, Gbegli Tepe, podzemni grad za 50 hiljada ljudi u Turskoj, podvodni mega grad pored Osake, zlatni diskovi iz muzeja u Pekingu, detaljni opisi i nacrti letjelica u indijskim epovima, dogadjaji u Fatimi (igra Sunca) koje je vidjelo skoro 100 000 ljudi, opisi NLO u stotinama novina, na citavoj planeti, krajem 19. stoljeca, itd.?
maraccana

#1496 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by maraccana »

zigson wrote:
maraccana wrote:
zigson wrote:

gubis se :D
Znam, ubi ovo žuto Sunce. :lol:
maraccana

#1497 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by maraccana »

pemanapemani wrote:

Koliko sam upratio, u prici o Sunci, vi i @Dozer ste pisali o istim stvarima na razlicite nacine, on vam je to napisao u nekoliko navrata.

Adolescencija je period u razvoju ljudskog bica kada misli da je direktor Svemira, nista uvredljivo.

Vratimo se temi - piramide (Egipat, Kina, J. i Sr. Amerika...), "propeler" u Kairu, Nazsca linije, Gbegli Tepe, podzemni grad za 50 hiljada ljudi u Turskoj, podvodni mega grad pored Osake, zlatni diskovi iz muzeja u Pekingu, detaljni opisi i nacrti letjelica u indijskim epovima, dogadjaji u Fatimi (igra Sunca) koje je vidjelo skoro 100 000 ljudi, opisi NLO u stotinama novina, na citavoj planeti, krajem 19. stoljeca, itd.?
Nisi ti ništa upratio u našoj priči, u kojoj se jasno vidjelo ko baljezga i trola, a ko argumentovano piše.

I opet ponavljam u tvom slučaju u vezi spominjanja "adolescencije", informiši se šta je ad hominem prije toga ( https://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem ) , i sramota je da za te godine koje imaš, i dalje si totalno dezinformisan oko toliko prostih stvari i zabluđen internet i pseudonaučnim smećem za mase za sve navedeno.
sizifinho

#1498 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

Stvarno je frapantno kako stariji ljudi ne koriste osnovna načela argumentacije, i često se vode logičkim pogreškama koje stvaraju biase u rezonu.
Image

i u svakoj raspravi, gotovo pa uvijek mogu izvuć` bar jednu od ovih osnovnih a to nije baš za pohvalu. De da se držimo bar ove kratke table u budućim raspravama i rezonovanju.

jer rasprava bez upotrebe logike je isto kao da ekser udaramo sjekirom...
pemanapemani

#1499 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by pemanapemani »

Sta ste se upalili.

Nisam nikakav starac, imam 33 godine.
Ukratko, zelim reci da su mnoge materijalne stvari nerazjasnjene i da je @Dozer ukazivao na neke od njih.
Nisu piramide, podzemni gradovi sa savrsenom ventilacijom i sistemom opskrbe, "ples Sunca" kojem svjedoci 100 hiljada ljudi, zupcanici stari nekoliko miliona godina (prije nekoliko godina svi mediji su objavili ovu vijest), nacrti letjelica u indijskim epovima itd., pseudonauka?
sizifinho

#1500 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

nisam mislio na tebe, al hajd kad si se osjetio prozvanim

a drugo

ok reci cemo, hipotetski, da sve sto je Dozer ranije zalijepio ne mozemo objasnit.

po kojem pravilu to ukazuje i na sto?
Post Reply