Novi rat

Locked
madner

#1476 Re: Novi rat

Post by madner »

Kikibombona wrote:
madner wrote:Kiki naivko, cuj EU nece dozvolit. :lol:
Pa evo, mi smo mentalno, emotivno, psihloski..... u ratu!

Zasto ne izbije rat?

Vec 20 godina tenzije bujaju. Napeto do maksimuma, ne moze gore. Narod naostren ubi boze. Ratna psihoza sveprisutna.

Zasto ne izbije rat?
Nismo, mi smo jos uvijek u strahu od rata. To si mogao vidjeti na protestima prosle godine, kada je psihoza izasla na povrsinu.

Strah od rata je veci od zelje za civilizacijskim napretkom eliminisanjem genocidne tvorevine.

No nije slucajno WW2 poceo circa 20 godine poslje WW1.

Napetost je bila puno manja prije 10 godina, tada je drzava svake godine napredovala, kako politicki tako i ekonomski. Sada objektivno RS predstavlja problem. Dakle imamo emotivni i logicki razlog za rat. Fali jos samo interes vecih sila, da se recimo eliminise ruski cir u Evropi.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1477 Re: Novi rat

Post by JoseMujica »

realni ciklus za društvenim gibanjima je svakih cca 20-25 godina

1918-1941-1968-1990-?(2013-18)

pitanje je samo kako će se promjena izvesti
L u c i f e r

#1478 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Kikibombona wrote:
madner wrote:Kiki naivko, cuj EU nece dozvolit. :lol:
Pa evo, mi smo mentalno, emotivno, psihloski..... u ratu!

Zasto ne izbije rat?

Vec 20 godina tenzije bujaju. Napeto do maksimuma, ne moze gore. Narod naostren ubi boze. Ratna psihoza sveprisutna.

Zasto ne izbije rat?
Reče noj u februaru 92...
L u c i f e r

#1479 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

jastuk1 wrote:
Kikibombona wrote: Ko ima imalo pameti zna da do rata ne moze doci.
Tačno mi je muka od tvojih upisa teške i pokvarene, egoistične naive. :sad:

Čuj ne dolazi do rata tek tako. A kako dolazi do pišanja po sebi i dignitetu? Jel to možda malo teže do toga dolazi? Upisi su ti puni naive, pokvarenosti i besramnosti. Fuj fujeva.
Upravo tako.
Kikibombona

#1480 Re: Novi rat

Post by Kikibombona »

Lucifer
Međutim, na osnovu iskustva iz prethodnog predratnog/ratnog perioda i Dodikovih odnosno Vučićevih postupaka u danima pred obilježavanje 20 godišnjice genocida nad mojim narodom, zaključujem da se ljudi nisu odmakli ni pedlja od velikosrpskih stavova iz vremena počinjenja genocida te da, konsekventno tome, možemo očekivati njihove daljnje napore na realizaciji tih velikosrpskih ciljeva: uništenje Bosne i uništenje Bošnjaka.
To je sasvim tacno!

Srbi su naucili nesto iz proteklog rata i vise rat ne razmatraju kao opciju. Bili su visestruko nadmocni pa su ispusili.

Sada Dodik govori o MIRNOM RAZDRUZIVANJU. On rat kao opciju nikada nije spomenuo. Rat je indirektno pomenut jedino od bosnjacke politike kako bi se upozorio Dodik. Upali malo lampice. I taj Vucic potencira mir i stabilnost. Rat ni pod razno.

Srbi nemaju snagu da ratnim putem ostvare cilj. Nemoj misliti da su tolike budale da toga nisu svjesni. Kada nisu mogli devedesetih, kada su bili superiorni, sada ne mogu pogotovo. Ako bi zapoceli rat Evropa bi ih pokosila i zestoko kaznila.

Ako bi Bosnjaci poceli rat, isto tako bi bili zestoko kaznjeni, vjerovatno podjelom BiH.
Tvoj je vlastiti izbor da prihvatiš takav zaključak ili ne. Nikog ne ubjeđujem u bilo šta. Kad sam bio mladi idealista i ja sam vjerovao da je onim okolnostima nemoguće da dođe do rata i da to svijet neće dozvoliti, kao što to ti pretpostavljaš u svom postu. Međutim, Dodiku međunarodna zajednica od već cca 10 godina dozvoljava da uzima maha u kočenju i rastakanju ove zemlje te normalnog suživota. Ta ista međunarodna zajednica je nas u vremenu genocida držala pod embargom na oružje. Faktički su nas držali dok su nas četnici klali. Čast Americi koja je spoznorisala Oluju i zaustavila rat svojom avijacijom i diplomatijom, ali i kad su kod njih republikanci na vlasti ni od njih ne možemo očekivati mnogo. Helem, boli kita svakog za nas kad dođe stani pani, nego u se i u svoje kljuse.
Okolnosti koje su bile tada i sada su potpuno neuporedive...

Pad Berlinskog zida, raspad SSSR, raspad komunistickih drzava i komunizma kao ideologije, novi svjetski poredak.... Prethodno sam naveo pun kurac argumenata. Napisao sam zasto je tada rat odgovara a zasto sada ne odgovara itd.
Ponavljam po hiljaditi put: novi rat je izgledna opcija u slučaju da stranci ne zaustave Dodika. Njegovo sranje traje već predugo, još od spavača Švarcšilinga. Dok je visoki predstavnik smjenjivao budale, zemlja je išla naprijed. Nadajmo se da će ga zaustaviti oni. Ali ako ga ne zaustave oni, onda ćemo ga morati zaustaviti mi. Oni koji ne žele mirno posmatrati razaranje njihove domovine dok stranci po starom dobrom običaju glade muda.
Zaustavila ga je Ketrin Eston kada je htio raspisati referendum. Zaustavit ce ga opet ako bude srao. Evropa kontrolise situaciju. Ovaj jad je mizeran i nemocan da uradi bilo sta. Da neko pokusa zapoceti rat, stigla bi prijetnja da ce polozaji njegove gerile biti napadnuti... i tu bi sve zavrsilo, prije nego bi i pocelo.

Dodika ce skinuti srpski narod. I poslije Dodika dolazi Dodik. Novi supljator sa praznom pricom. I sve tok dok se pljacka narod. Tako najlakse odvratiti pozornost sa ekonomske situacije.
Ne znam koje si nacije niti me zanima, ali da se kosti tvojih najmilijih danas sahranjuju u Potočarima ne bi bio tako ležeran prema ponašanju i postupcima velikosrpskih političara u danima obilježavanja ovog užasnog zločina niti bi tako ležerno smatrao da će sve biti ok jer će nas stranci pripaziti.
Nisam nikakve nacije. Serem se na vlastito porijeklo i cjelokupno kulturno-historijsko naslijedje. To je jedno veliko sranje i totalna budalastina na koju ateista poput mene ne zeli traciti ovaj mali i kratki zivot, dar majke prirode. A izjasnio sam se kao Bosanac, onako reda radi... mogao sam i kao Marsovac, komotno.

To ponasanje je konstanta evo 20 godina i nista od svega... Sta ja tu mogu napraviti? Da se jedem iznutra? Ko im jebe mater bolesnu! Nema vece kazne za covjeka od mrznje u njemu. Ja kad mrzim sat vremena (cini mi se da ne mogu duze), toliko se srozam da je to i fizicki vidljivo... Nije cudo da se patoloskim mrziteljima na faci vidi izopacenost. Neminovno te uvrne, facu ti deformise. A lice je ogledalo duse. Pa eto ih, neka mrze, ko im jebe mater.

Osvetit se mozes tako sto ces se obrazovati, tako sto ces biti dobar i plemenit, tako sto ces jacati svoj kolektiv na svaki moguci nacin.... tako sto ces biti drugaciji, napredniji, progresivniji od onih koji mrze.
Tito je bio u pravu: Živimo kao da će sto godina biti mir, a spremajmo se kao da će sutra izbiti rat.
Ako je spremanje zivot u konstantnoj ratnoj psihozi, od tog spremanja nema nista. To su jako destruktivne emocije koje covjeka guraju nazad. Moras biti slobodan od negativnih osjecanja da bi bio progresivan. Ova paranoja sa teme, ova ratna psihoza.... to je sve osim progresivnosti i pravog spremanja za rat. Ako se ovako bude spremalo, neuspjeh je zagarantovan kada dodje trenutak.
Kikibombona

#1481 Re: Novi rat

Post by Kikibombona »

madner wrote:
Nismo, mi smo jos uvijek u strahu od rata. To si mogao vidjeti na protestima prosle godine, kada je psihoza izasla na povrsinu.

Strah od rata je veci od zelje za civilizacijskim napretkom eliminisanjem genocidne tvorevine.

Napetost je bila puno manja prije 10 godina, tada je drzava svake godine napredovala, kako politicki tako i ekonomski. Sada objektivno RS predstavlja problem. Dakle imamo emotivni i logicki razlog za rat. Fali jos samo interes vecih sila, da se recimo eliminise ruski cir u Evropi.
Aj ti makar umijes komunicirati bez emotivnih performansa koji bi trebali biti argument za nesto. Takve komentare od sada ignorisem. Libo me racku, zivite rat 24h dnevno... Meni ne pada na pamet da tako sjebem ovaj zivot jedan jedini. A napravio sam sebi fin zivot u ovom jadu od drzave, koliko je to moguce s obzirom da nisam stranacko-familijarno-klanovski uvezan... :D

Dakle, Madner, sve si rekao boldanim. To je sustina. Bez INTERESA i NAREDBE velikih sila nema nista, posebno ne u ovakvim okolnostima.
Kikibombona

#1482 Re: Novi rat

Post by Kikibombona »

mg wrote: Za rat trebaju pare, rat je uvijek prilika za bankare...opro bi se svekoliki grcki dug kroz jedan rat na balkanu...
Aj objasni kako...?

Odakle nam pare?
Sta zapad od nas moze izvuci?

Pa vidis da nemamo nista, da nas kera nema za sta ujesti...

Kako bi rat na Balkanu mogao pomoci Hrvatskoj, Bugarskoj, Rumuniji, Sloveniji, Madjarskoj...?

Aj nesto konkretno, neke cinjenice, pa da vidimo.
neki

#1483 Re: Novi rat

Post by neki »

L u c i f e r wrote:Ko god bio noj i defetista, pozelim mu cetnike u kuci.
Ko god zelio rat, pozelim mu posljedice istog u kuci.
jastuk1

#1484 Re: Novi rat

Post by jastuk1 »

Kikibombona wrote:
madner wrote:

Aj ti makar umijes komunicirati bez emotivnih performansa koji bi trebali biti argument za nesto. Takve komentare od sada ignorisem. Libo me racku, zivite rat 24h dnevno... Meni ne pada na pamet da tako sjebem ovaj zivot jedan jedini. A napravio sam sebi fin zivot u ovom jadu od drzave, koliko je to moguce s obzirom da nisam stranacko-familijarno-klanovski uvezan... :D

Dakle, Madner, sve si rekao boldanim. To je sustina. Bez INTERESA i NAREDBE velikih sila nema nista, posebno ne u ovakvim okolnostima.
Pa se globalna situacija promijeni za 24 sata i onda dođe do interesa i naredbe. Ma bježi ba kolko si naivan tuga živa. Da li možeš shvatiti koliko si naivan i da li možeš shvatiti da oni koji se ne slažu s tobom ne mrze. Takvim insnuacijama da neko mrzi samo sebi stavljaš veo preko očiju. A o srcu da ni ne govorim. Evo, ja ti želim svu sreću svijeta. :kiss:
dosadnistemnogo

#1485 Re: Novi rat

Post by dosadnistemnogo »

Zar ljudi niste citali Luciferov post, u kojom je sebe opisao kao KOSMOPOLITA :mrgreen: :D :izet:

Luciferko jesi otresao nesto sinoc 8-)

Kiki vec se moze na temi Sirije viditi da je jedan od najnormalnijih likova na forumu :thumbup:, ali Kiki to ti ne ide nikako u prilog kada to ja napisem :lol:
Kikibombona

#1486 Re: Novi rat

Post by Kikibombona »

Tema vozdra! Jebo me svak sto sam je ikada otvorio!

Nastavite vi o buducem ratu! Vec sam jednu ovakvu temu citao prije 10 godina, a citat cu opet za 10, sasvim sigurno... Mozda isti likovi budu tipkali.

I dobro vam Skijas govori. Nabavite opremu i trenirajte. Vjezbajte pucanje, jacajte fizicku spremu... Nemojte da vas rat iznenadi, samo sto nije, svakog trenutka moze buknuti. Mislite o ratu i govoriti neprestano. Nema opustanja!

Dok sam se huliganisao po stadionima, znam da su oni nabrijani i grlati vazda bili najvece kukavice... Zakuha i onda pedala. A srce pokaze onaj sitni i povuceni momcic, za kojeg niko ne bi rekao da uopste ima srce!

Zivili!
L u c i f e r

#1487 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

@kiki
@forum.klix.ba

Kao što rekoh, ne ubjeđujem nikoga u bilo šta.
Svjestan sam da u ljudskom rodu ima svega i svačega, od zločinaca do dobročinitelja, od glupana do genijalaca.
Nemam nikakve iluzije da pisanjem ponjava po forumu mogu promijeniti bilo čije mišljenje.
Ne živim pod tenzijom niti pod strahom niti u mržnji.
Ali učiniću sve što je u mojoj moći da budemo spremni.
Bolje puhati u jogurt nego se opeći od vruće mlijeko.

Svjestan sam cjelovitosti ljudskog roda i imaginarnosti svih vrsta podjela.
Ali ako jedna grupa ljudi (četnici) radi drugoj grupi ljudi o glavi (Bošnjaci) i već je prije samo dvije decenije pokušala izvršiti fizičko uništenje, onda ta druga grupa mora biti spremna da se brani, a da bi odbranila sebe mora odbraniti svoj životni prostor (Bosna).
Mogu se izjašnjavati kao ateista i Homo Sapiens do nebesa, ali ako me četnik posmatra kao Turčina, time je idealistička priča završena.
Ja se osjećam Bosancem/Bošnjakom i mene veoma boli zlo koje nam je učinjeno i koje nam se i danas čini drugim sredstvima. Tebe očito ne. Ko se tu može smatrati psihopatom, ostavljam na procjenu drugima.

I nije poenta u tome hoće li ovaj Dodikov referendum biti održan ili ne.
Vjerovatno ne, nadajmo se.
Ali dokle ćemo dozvoljavati jednom debilu da svako malo na taj način diže tenzije koje koristi kao vjetar u jedra svoje nacionalističke i lopovske karijere.
Moja je procjena da se taj njegov modus operandi perpetuira u nedogled usljed pasivnosti probosanskih političara.
Stranci vide da se država nekako kotrlja i neće da se mješaju po sistemu što nije pokvareno ne popravljaj.
Ukoliko vide da je se i sa naše strane dižu tenzije i da nam je pun kufer, možda, samo možda, skontaju da je đavo odnio šalu i preduzmu nešto konkretno i kvalitetnu u pravcu uklanjanja ratohuškača Dodika te progresu Bosne na putu ka Evropi; te na taj način spriječe dolazak novog zla.

Svako ima pravo izbora.
Pobjeći ili ostati.
Ko želi da bježi ili da gura glavu u pjesak i ponavlja ko Aljo rahmetli "rata neće biti", "sada su druga vremena", "svijet to neće dozvoliti", neka mu je sretno.
Moj izbor je da ostanem i da branim svoju porodicu, državu, narod i imovinu.
A kraj će nam ionako svima ubrzo doći, niko ni na zapadu neće poživiti hiljadu godina...
Ja bih rado da živim u rahatluku i miru, kao i svaki drugi normalan insan.
Ali na sebe, svoju porodicu, svoj narod i svoju državu, ne dam nikome.
Ripicipi

#1488 Re: Novi rat

Post by Ripicipi »

neki wrote:
:thumbup:
L u c i f e r

#1489 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Kikibombona wrote:Tema vozdra! Jebo me svak sto sam je ikada otvorio!

Nastavite vi o buducem ratu! Vec sam jednu ovakvu temu citao prije 10 godina, a citat cu opet za 10, sasvim sigurno... Mozda isti likovi budu tipkali.

I dobro vam Skijas govori. Nabavite opremu i trenirajte. Vjezbajte pucanje, jacajte fizicku spremu... Nemojte da vas rat iznenadi, samo sto nije, svakog trenutka moze buknuti. Mislite o ratu i govoriti neprestano. Nema opustanja!

Dok sam se huliganisao po stadionima, znam da su oni nabrijani i grlati vazda bili najvece kukavice... Zakuha i onda pedala. A srce pokaze onaj sitni i povuceni momcic, za kojeg niko ne bi rekao da uopste ima srce!

Zivili!
Pametnom dosta... :roll:
neki

#1490 Re: Novi rat

Post by neki »

Zivili!
Ne brini...forumski ratnici su prvi koji ce sprasiti preko granice cim cuju prvi metak, iako ih je vecina i sad po svedskoj, danskoj...
Ripicipi

#1491 Re: Novi rat

Post by Ripicipi »

Zivili!
Bra'o :thumbup:
L u c i f e r

#1492 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Ripicipi wrote:
neki wrote:
:thumbup:
I ko god želio secesiju RS-a... :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1493 Re: Novi rat

Post by JoseMujica »

Potočare je danas stigao i bivši američki predsjednik Bill Clinton.

Clinton je u vrlo emotivnom susretu sa srebreničkom majkom Munirom Subašić jedva suzdržao suze, a ona mu je poručila:

"Ja sam sretna što vas imam."

Dodala je i: "Ako niste mogli pomoći 1995, pomozite nam sad".

Munira Subašić je poslala i poklon za Hillary Clinton i izrazila želju da ona postane nova američka predsjednica.
:( :? :(

zašto treba istraživati učiti i kopati?

Čitav pritisak oko Daytona i da se baš tada okonča rat desio se samo zbog Klintonove potrebe da ima "međunarodni uspjeh" po svaku cijenu, kampanji za 53. predsjedničke izbore 1996. godine i preko toga gradi pozitivan imidž u kampanji.
President Clinton's chances of winning were initially considered slim in the middle of his term as his party had lost both the House and the Senate in 1994 for the first time in decades
Pa Bile mamu ti hebem, kad se qurčiš preko leđa Bosne i da je Bosna morala da plati cijenu tvog reizbora uhljupe jedan
dosadnistemnogo

#1494 Re: Novi rat

Post by dosadnistemnogo »

L u c i f e r wrote:@Moja je procjena da se taj njegov modus operandi perpetuira u nedogled usljed pasivnosti probosanskih političara.
hahahahahahahahah

kralj

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
L u c i f e r

#1495 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Nepodnošljiva istina o Srebrenici
Prije ravno 20 godina u Srebrenici je počinjen najteži ratni zločin nakon 2. svjetskog rata. Žrtve tog zločina se još uvijek omalovažavaju i politički instrumentalizuju, smatra Benjamin Pargan.
Bosnien-Herzegowina Exhumierung Opfer des Srebrenica-Massaker in Pilica
I 20. godišnjica genocida u Srebrenici odvija se u sjenci ciničnih igara na velikoj bini takozvane međunarodne zajednice. Rusija je u Vijeću sigurnosti UN-a vetom spriječila rezoluciju kojom se ubistvo više od 8.000 muškaraca i dječaka ocjenjuje kao genocid.
Licemjerni pokušaji objašnjenja ruskog ambasadora u UN-u se perfektno uklapaju u stalno ponižavanje žrtava koje i danas traje. Baš kao i ponosno saopštenje predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da je "ovo veliki dan za Srbiju" i da se Rusija pokazala kao istinski prijatelj njegove zemlje.
Teško je biti ciničniji od toga. Prijedlog rezolucije je više puta ublažavan u svom sadržaju, kako bi se izašlo ususret Rusiji, ali i Srbiji. No, ipak je uslijedila blokada. Ruski veto je, uzgred rečeno, bio jedini glas protiv u Vijeću sigurnosti i time službeno poricanje jednog zločina koji je odavno dobio svoj sudski epilog. Još 2007. je Međunarodni sud pravde masakr u Srebrenici ocijenio kao planirano i konsekventno sprovedeni genocid kojeg su počinili vojno i političko vođstvo bh. Srba.
Benjamin Pargan
Benjamin Pargan
Međutim, Srebrenica je bila samo krvavi vrhunac zločinačkog rata u BiH kojeg je s najvećim uvjerenjem vodilo tadašnje vođstvo bh. Srba. S istim tim uvjerenjem je tadašnje vođstvo u Beogradu pomagalo taj rat, vojno, logistički i politički. Protekli dani su pokazali da te veze još uvijek postoje. Samo što se njihov glavni cilj unekoliko promijenio. Sada je najvažniji zadatak poricanje dobro dokumentovanog zločina. Na taj način se sprječava iskreno pomirenje Bošnjaka i Srba.
Bošnjaci, muslimani, tokom proteklog rata u BiH su imali najviše žrtava, ali se, ne samo zbog Srebrenice, osjećaju kao moralni pobjednici. Upornim poricanjem i relativizacijom genocida im se ne da pravo na tu pobjedu, svjesno ili nesvjesno. Mnogi Srbi u BiH i u Srbiji, čak i oni koji ne poriču barbarski zločin u Srebrenici, teško se mire sa pojmom "genocid" jer u tome slute priznavanje kolektivne krivice. Oni Srebrenicu doživljavaju kao "moralnu toljagu" koju Bošnjaci isuviše često koriste i koju politički instrumentalizuju. Čak i u umjerenim krugovima srpske javnosti često se čuju želje za "podvlačenjem crte" ispod svega i nestrpljivi pozivi za oproštaj.
Pri tome se rado u drugi plan gura da se u istočnom dijelu BiH još uvijek otkrivaju masovne grobnice. Još uvijek ima majki koje ne mogu da pokopaju svoje sinove. Stoga je čisto ponižavanje kada se od tih majki traži da oproste ubicama. Kako i kome da oproste kada počinioci uopšte ne traže oprost? Kada srpski đaci čak i u Srebrenici na školskim svečanostima pjevaju stare četničke pjesme i slave Ratka Mladića? I kada se na nekim srpskim svadbama još uvijek nose Mladićeve i Karadžićeve slike? Takvi ljudi ne žele ni oprost ni pomirenje. A istinu o Srebrenici niti hoće niti mogu da podnesu.
Upravo zato će ta mala balkanska država još dugo biti živi primjer užasnog zakazivanja međunarodne zajednice. Ostaće kao civilizacijska najniža tačka novije evropske istorije i još dugo će podsjećati na to kako je krhak mir u Evropi. Između ostalog i zbog toga što rusko odbijanje rezolucije u UN-u jasno dokazuje da neki na ovom primjeru ništa nisu naučili.
madner

#1496 Re: Novi rat

Post by madner »

Kikibombona wrote:
madner wrote:

Pa ti prvi govoris o emocijama. Ne zelis, ako i bude ti neces i tako to.
Ja ti kazem da se pakujes dok mozes ako si ozbiljan, jer vidim promjenu u stavu anglosaksonaca.
Nemoj za godinu rec da te iznenadilo, reci da nisi htio vidjeti jasne znakove.
hAZNADAR

#1497 Re: Novi rat

Post by hAZNADAR »

Ne mogu vjerovati da se ova tema jos drzi.

Nekada nije mogla trajati duze od jednog dana i doci do druge stranice. Jeli se to nesto promijenilo samo na klix-u ili generalno u politickoj atmosferi u BiH gdje ovo vise nije tabu tema?
cekek

#1498 Re: Novi rat

Post by cekek »

Upalili ste se ko kutnjak. Ako stvarno ovako razmišljate nema ovdje selameta još 200 godina a ne 20.
BISCANIN2

#1499 Re: Novi rat

Post by BISCANIN2 »

Kiki najbolji i najrealniji komentari, ogolio si situaciju, prilicno realno prikazao stanje na terenu.
Dodao bih da je negiranje genocida završna ili 8 faza genocida, i da je ovakvo ponašanje cjelokupne srbske politike očekivano. Ovakve reakcije srbijanskog vrha na rezoluciju su dokaz da rat nije završen i da je nastavljen drugim sredstvima.
Oni racunaju na vrijeme i zabroav mi na demografiju. Pa vidjecemo. Nema garanta za budućnost jedini garant smo mi sami, svjedoci smo da se situacija mjenja, svjesni smo i da ako se pruzi prilika Srbija bi išla da završi posao, svjesni smo Srbija čeka svoje vrijeme. Mi to vrijeme moramo dočekati spremni, sad se spremamo obrazovanjem, poslovanjem, poštenjem i poštovanjem
Istorija kaze da je svaki sljedeci genocid brutalniji strasniji od prethodnog, genocid mozemo spriječiti spremni.
Niko ne želi rat ali kad dodje ako dodje onda de ne budemo ovce.
Ja licno puno suradjujem sa Banjalucanima, Prijedorcanima, Beogradjanima Srbima , znam da se stide uloge u ratu, svjesni su zlocina koji je pocinjen u njihovo ime, isto znam da isti nisu mogli nista uciniti i da ga sprijece. Iako me postojanje rs vrijeđa, i svakim svojim djelićem boriću se različitim sredstvima do uništenja zla zvanog rs, ne pada mi napamet da učinim ili započnem bilo šta što bi nekom išlo na LIČNU štetu. Srbi, su sastavnio dio Bosne i borba protiv rs nije borba protiv Srba. Evo dok gledam dženazu Srebreničanima obećavam sam sebi da ću iskoristi sve svoje potencijale da ovaj dio Bosne ucinim uspiješnijim i sigurnijim. U ime svoje i naše djece i njihove budućnosti.
Ps da ne bude kakve zabune, sa 19 god patriotska liga, od oktobra 92 u redovima 5 tog korpusa, 70 % rvi.
L u c i f e r

#1500 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

asurbanipal wrote:
Slobodanka Keric Vitor: Sta je mislio da ce bagra da ga ljubi.Svi su oni Naser Oric zlocinci i krvolocnici
Dragan Krickovic Pa zasto ljudi!!! Bosanski muslimani su poznati po svojoj blagosti i miroljubivosti
Milos Milicevic Turci malo poludeli
Саша Гачић mi srbi smo pojam za vas u svakom smislu smile emoticon
Miroslav Kazimirovic Osmeh je, najverovatnije, namenjen muslimanskim DŽELATIMA, neka znaju da će Taj zločin koji su počinili nad SRPSKOM NEJAČI, biti skupo naplaćen, USKORO (akobogda)?!! I još nešto, ništa ne gube u očekivanju, stićiće ih pravedna kazna, U TO MOGU DA BUDU SIGURNI?!!!
Bog vas čuo i sačuv'o, braćo SRBI.
Nemanja Brdarevic balije uvek izazivaju a kad najebu samo placu i kukaju
Секулић Стефан Genocida u Srebrenici nije ni bio to je cista izmisljotina samo da bi se citava krivica svalila na Srbe nije mi ni malo jasno kako je moguce da se 8000 zrtava naziva genocidom u srebrenici ja mozda bilo 4000 ubijenih muslimana a ostala polovina su srbi.. Ali mene to nezanima prava istina ce izaci na vidjelo kad tad svidjelo se to zapadu iii ne ZIVEO HEROJ RATKO MLADIC a ja sad odoh slavit moj rodjendan
Srdjan Petrovic Pozdrav braci preko Drine! Srecan vam dan oslobodjenja Srebrenice!!!
Nikolina Gojic Nije to manifestacija, to je cirkus... oni ko god umre sahrane ga u Srebrenicu. Ziveo Ratko Mladic smile emoticon
Горан Кузмановић dosli da jedu prasetinu ajde sedite sad ce doci ratko
Darko Spasic S***m im se u Srebrenički cvet...
Spremte se spremte četnici... ;-)
Locked