Republika Turska

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#1476 Re: Republika Turska

Post by It_is_a_Leclerc »

Preporučujem ovu stranicu http://secim.aa.com.tr/indexENG.html

Može se vrlo lijepo analizirati sve i svašta.
skupljac_zeljeza

#1477 Re: Republika Turska

Post by skupljac_zeljeza »

Kikibombona wrote: Turska je od svoga nastanka zlocinacka drzava.
Turci izjelice... :D

jastuk1

#1478 Re: Republika Turska

Post by jastuk1 »

Kikibombona wrote:Ma ne, Kurdima nije bitno ko ce formirati vlast... AKP, CHP, MHP...!? Kakva je razlika!? Sve tri stranke su antikurdski nastrojene.

Oni u vlast ne zele sa smrtnim neprijateljima po ponizavajucim uslovima. To je jasno kao dan.

Vazno je da probiju psiholosku barijeru i udju u parlament. To su uspjeli uprkos strasnoj, jezivoj kampanji, u kojoj su se palili objekti u vlasnistvu HDP, napadali kurdski poduzetnici, tukli i ubijali kurdski civili... kako od obicnih Turaka - tako od vojske i policije...

Na sve to su Kurdi kroz decenije naviknuti. Turska je od svoga nastanka zlocinacka drzava.

Nadam se da ce Erdogan sada ispuniti obecanje i okoncati rat. Za Kurde je u konacnici dobro da je Erdogan uzeo vlast. To sam pisao i ranije. Da su kojim slucajem na njegovom mjestu Kemalisti, velike su sanse da bi sklopili dil sa Rusima i Asadom te istisnuli Ameriku i na taj nacin sjebali Kurde u Siriji. Erdogan nije u najboljim odnosima sa zapadom i to savrseno odgovara Kurdima u Siriji i Iraku. Nije ni sa Rusima, da stvar bude jos bolja.
Jah, ne mogu Kurdi odnosno njihovi Cionistički masteri s niskim! FUJ kakve ti propagande ždereš i šta želiš narodu kojeg tobože voliš. Fuj fujeva i dno dna. Pljuvanje po sebi i ljubav za lizanje govana. ZNAŠ LI KOLIKA JE TO BEZOBRAZNOST I OHOLOST, OHOLOST, OHOLOST kiki! NemaŠ naravno pojima, kao i obično. NAIVA I EGOIZAM DO SVEMIRA. :(
Kikibombona

#1479 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

m_l wrote:
Kikibombona wrote:Kradja!
Dokaz, kolega! :mrgreen:

Cestitke AKPu i Erdoanu, mnogo znanja, mudrosti, sabura i dobra...
Ma nije ni bitno! :D

Kurdima je potpuno svejedno hoce li vlast formirati AKP i CHP, sama AKP, AKP i MHP... Mislim, smijesno... ne zna se ko vise mrzi kurdski narod. Pojedinci na temi tvrde da je za Kurde AKP najmenje zlo. Sve je to u pet deka.

Ja odavno tvrdim da je za Kurde najbolje da vlada AKP, jer se radi o rigidnim vjerskim fanaticima... Erdo je prolupao i zakuhao za zapadom. To Kurdima savrseno odgovara. Za Turke bi bilo bolje da su izabrali Kemaliste... ali, njihova stvar...
sarajevoxxxx

#1480 Re: Republika Turska

Post by sarajevoxxxx »

Opetja033 wrote:Teroristi ne priznaju demokratske procese:

Conflict News ‏@Conflicts 1m1 minute ago
UPDATE: Reports now that rioting has started in #Diyarbakir as election results come in #TurkeyVotes - @cahitstorm

Gotovi su!
Hehe
jastuk1

#1481 Re: Republika Turska

Post by jastuk1 »

Kikibombona wrote:
m_l wrote:
Kikibombona wrote:Kradja!
Dokaz, kolega! :mrgreen:

Cestitke AKPu i Erdoanu, mnogo znanja, mudrosti, sabura i dobra...
Ma nije ni bitno! :D

Kurdima je potpuno svejedno hoce li vlast formirati AKP i CHP, sama AKP, AKP i MHP... Mislim, smijesno... ne zna se ko vise mrzi kurdski narod. Pojedinci na temi tvrde da je za Kurde AKP najmenje zlo. Sve je to u pet deka.

Ja odavno tvrdim da je za Kurde najbolje da vlada AKP, jer se radi o rigidnim vjerskim fanaticima... Erdo je prolupao i zakuhao za zapadom. To Kurdima savrseno odgovara. Za Turke bi bilo bolje da su izabrali Kemaliste... ali, njihova stvar...
Ma ti pojima nemaš. Pojima s pojmom. Miješaš kruške i jabuke. Pričaš o stvarima koje poznaješ jedva 12%. Žalosno i tužno.
skupljac_zeljeza

#1482 Re: Republika Turska

Post by skupljac_zeljeza »

Kikibombona wrote: Erdo je prolupao i zakuhao za zapadom. To Kurdima savrseno odgovara.
Da li BAŠ?
Osim toga, nekoliko evropskih zvaničnika je izjavilo da bi se priliv izbjeglica na granicama EU mogao početi smanjivati nakon izbora kada će početi realizacija dogovora kojeg su postigli njemačka kancelarka Angela Merkel i predsjednik Erdogan.

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/iz ... ducnost-eu
Opetja033

#1483 Re: Republika Turska

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote: jer se radi o rigidnim vjerskim fanaticima...
:lol: :lol: :lol: :lol:

Kakav ocaj, kakva rigidna mrznja i fanatizam, kakvo bljuvanje vatre.
Challenger__

#1484 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

- evo rezultata :arrow: LINK
jastuk1

#1485 Re: Republika Turska

Post by jastuk1 »

Opetja033 wrote:
Kikibombona wrote: jer se radi o rigidnim vjerskim fanaticima...
:lol: :lol: :lol: :lol:

Kakav ocaj, kakva rigidna mrznja i fanatizam, kakvo bljuvanje vatre.
Šta očekivati od nekoga ko kaže da su ihvanije "gore" od selafija. Pri tome znamo vrlo dobro šta on podrazumjeva pod "gore" kad to kaže.

Kiki non-stop djeluje kao cionistička marioneta, a da toga nije ni svjestan.
FARMAS

#1486 Re: Republika Turska

Post by FARMAS »

Pobjeda Erdoana je nista drugo nego silovanje naslijedja i zaostavstine Ataturka, islamizacija Turskog drustva nastavit ce se kao i svih ovih godina, sada vjerovatno i jos vecim zarom, jedno je sigurno znam gdje ubuduce necu ici na odmor.
jastuk1

#1487 Re: Republika Turska

Post by jastuk1 »

FARMAS wrote:
Pobjeda Erdoana je nista drugo nego silovanje naslijedja i zaostavstine Ataturka, islamizacija Turskog drustva nastavit ce se kao i svih ovih godina, sada vjerovatno i jos vecim zarom, jedno je sigurno znam gdje ubuduce necu ici na odmor.
Velike pljačke. Eno Sisi te čeka raširenih ruku. :roll:
klixo

#1488 Re: Republika Turska

Post by klixo »

FARMAS wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dajte jos aparata :lol: :lol:
Opetja033

#1489 Re: Republika Turska

Post by Opetja033 »

Elhamdulillah i Allahu Ekber!
choxnox

#1490 Re: Republika Turska

Post by choxnox »

FARMAS wrote:
"...Islamizacija Turskog drustva nastavit ce se kao i svih ovih godina..."? Pa ti si sinko prespavao cas historije (ili istorije, sta ti vise pase) cijelo jedno tromjesecje, tamo kada se uglavnom govorilo o Osmanskom carstvu :lol:
FARMAS

#1491 Re: Republika Turska

Post by FARMAS »

Pa vidite da nisu moje rijeci, cim je quote, komentar Tarika Djodica direktora Al Dzazire Balkans, inace vrsnog poznavaoca tsnja u Turskoj i drzavljanina Turske ;) :izet:
salik79

#1492 Re: Republika Turska

Post by salik79 »

FARMAS wrote:Pa vidite da nisu moje rijeci, cim je quote, komentar Tarika Djodica direktora Al Dzazire Balkans, inace vrsnog poznavaoca tsnja u Turskoj i drzavljanina Turske ;) :izet:

Da je to izjavio bila bi mu noga s posla :mrgreen:
FARMAS

#1493 Re: Republika Turska

Post by FARMAS »

salik79 wrote:
FARMAS wrote:Pa vidite da nisu moje rijeci, cim je quote, komentar Tarika Djodica direktora Al Dzazire Balkans, inace vrsnog poznavaoca tsnja u Turskoj i drzavljanina Turske ;) :izet:

Da je to izjavio bila bi mu noga s posla :mrgreen:
Komentar sa facebooka, mozda mu i glavu odrube po serijatu ko ce ga znati :oops:
Zokipfc

#1494 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by Zokipfc »

Zviz wrote:Turska i Spanija se raspadaju ko kule od karata! Kad nema para onda se trazi identitet. U neki tor moras, ili u klub jahtasa i tartufa ili vamo u klubove ko je koje boje. I ova tkz. Europsa Unija je pocela marsutom bivse Jugoslavije. Prvo se pjevalo o bratstvu i jedinstvu (evropskih naroda), onda su jaci poceli *ebavati slabije, onda su bogatiji poceli kukati kako nerazvijeniji previse uzimaju (Đe su nam devize?), onda su krenuli verbalni sukobi izmedju drzava (republika), onda se poceo pojavljivati nacionalizam, onda se dizu zidovi i ograde (balvan revolucije). Ima onaj skec iz Nadrealista kad zadnji Jugosloven udje u Europsku zajednicu. Taj zadnju Jugosloven je zapravu uniso onog dana kad su ukinute vize. Sad nas ceka epilog skeca :mrgreen:

:thumbup:

I to ne identitet, nego neka imaginarna, mitska i nestvarna slika o realnosti.
choxnox

#1495 Re: Republika Turska

Post by choxnox »

Svakako da je njegov citat, jer Google izbacuje jedan jedini rezultat i to sa ovog topica. Digitaliziraj se sinko. Prc :lol:
FARMAS

#1496 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by FARMAS »

dezurni_ucenik wrote:Pobjedio Erdogan, i?
Cekaj malo da se samozadovolje :izet:
choxnox

#1497 Re: Republika Turska

Post by choxnox »

FARMAS wrote:Komentar sa facebooka, mozda mu i glavu odrube po serijatu ko ce ga znati :oops:
Cek da pogodimo, profil mu je stavljen na "private" pa samo takvi odabranici kakva je tvoja malenkost su pocasceni da ga imaju prilike procitati? Prc x2 :lol:
neretvanac

#1498 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by neretvanac »

Prelijepa vijest :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Prpa.ba

#1499 Re: Republika Turska

Post by Prpa.ba »

Na stranu forumska podjebavanja i turcenje/antiturcenje, moze li mi neko od kolega koji slave veceras objasniti koje konkretne koristi imamo od Erdoganove Turske? Pretpostavljam da imamo neki preferencirani rezim za izvoz odredjenih kolicina domacih proizvoda, kulturnu razmjenu, padne i poneka donacija GRAS-u, tu su i uvijek kontroverzna masovna sunecenja i "dani turskog djeteta", ali sve ovo skupa nije nista posebno ni znacajno cisto racionalno gledajuci. Sta mi promice? :mrgreen:
graue_maus

#1500 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by graue_maus »

:izet: obecala je frau Merkel pare za izbjeglica .......
Post Reply