BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
-
belami1111
- friskyoreo
#1477 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Cini mi se da je sav onaj ljudski "sljam" koji ostavlja bolesne komentare na portalu, preselio i na ovaj forum. Koju god temu covjek da otvori, zapitas se s kim dijelis ovaj vazduh. 
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#1478 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
porobljeni i dileja po 2 hefte out.
L.p.
L.p.
-
ing-ecc
#1479 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ko ce nama sad mjeriti brzine?
Nego da pitam (konkretno): koliko vam se cini iskoristivo ovo sa najmanjim B, km i h, tj. 50 MB za 0,5 km u trajanju 24 h?
I imaju li i drugi operateri osim BH T nesto slicno?
Nego da pitam (konkretno): koliko vam se cini iskoristivo ovo sa najmanjim B, km i h, tj. 50 MB za 0,5 km u trajanju 24 h?
- kloniran
#1480 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
okruglo 5 speedtest mjerenja i kapak, stvarno malo budeing-ecc wrote:Ko ce nama sad mjeriti brzine?![]()
-
smartXL
#1481 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Losa ponuda, 50 MB ode sad pa sad, da je poslije flat, imalo bi nekog smisla, ovako...
- kloniran
#1482 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
sinoc nesto gledam, cini mi se da jedino na prepaidu mtel frend ima flat na No Limit Net & SMS gdje za cenera mjesecno se dobije 2 gige neta i 2000 poruka. Mene pravo iznenadila ponudasmartXL wrote:Losa ponuda, 50 MB ode sad pa sad, da je poslije flat, imalo bi nekog smisla, ovako...
- kloniran
#1483 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Hajmo malo testirati.
Post ce se dopunjavati sa ostalim operatorima
Danas na redu IZI sa izimix tarifom (04.01.2015).
Cijena 4.90KM (bez PDV-a) mjesecno.
- 1000 boba da se iskoristi za net/pozive /poruke
- 1mb jedna boba
- 1 poruka jedna boba
- 1 zapoceta minuta jedna boba
- trajanje dopune od 5 KM 45 dana
Mjerenja:
http://www.speedtest.net/my-result/a/1655488535

http://www.speedtest.net/my-result/a/1655492089

http://www.speedtest.net/my-result/a/1655495093

http://www.speedtest.net/my-result/a/1655500961

http://www.speedtest.net/my-result/a/1655510898

Post ce se dopunjavati sa ostalim operatorima
Danas na redu IZI sa izimix tarifom (04.01.2015).
Cijena 4.90KM (bez PDV-a) mjesecno.
- 1000 boba da se iskoristi za net/pozive /poruke
- 1mb jedna boba
- 1 poruka jedna boba
- 1 zapoceta minuta jedna boba
- trajanje dopune od 5 KM 45 dana
Mjerenja:
http://www.speedtest.net/my-result/a/1655488535

http://www.speedtest.net/my-result/a/1655492089

http://www.speedtest.net/my-result/a/1655495093

http://www.speedtest.net/my-result/a/1655500961

http://www.speedtest.net/my-result/a/1655510898

-
ing-ecc
#1484 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
E nemojte vise ovih mjerenja kakva god da su, taman da je sve na 30 Mb. 
- kloniran
#1485 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nije mi jasno ko tebe sta pita ovdje
Doci ce i ultra na red, nista ti ne brini
Doci ce i ultra na red, nista ti ne brini
- ja sam amoniman
#1486 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Dobar izi dobar
Predvidjam bht uhljupe kao najgore
- kloniran
#1487 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Postavio bih i brzine od veceras kad sam se vracao iz grada ali me opet sjeba ukljucena ultra i pokupi njen id provajderaja sam amoniman wrote:Dobar izi dobar
brzine za oko 1 Mbps manje u downloadu, jedino je kriza oko otoke, tu varira signal, ostalo
Sutra haloo
edit: ultra ce biti dobra brzinom downloada sigurno, međutim ponuda joj je očajna.
-
Heller
#1488 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Mtel je imo odlicnu ponudu do nove godine, pogotovo kad se ode na vikendicu ili u neku vukojebinu pa mi treba pristup netu, makar osnovno da mogu mail pročitat, 1 KM flat citav dan, plus tamo gdje sam išo konekcija oko 5 mbps pa se i film mogo skinut bez problema, ev sad ukinuli cmarovi 
- kloniran
#1489 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
To ti je da navuku raju, meni treba oko 300 Mb mjesecno, a nijedan operator nema nesto slicno u ponudi, ili ako ima od 500 Mb stavi paprenu cijenu.Heller wrote:Mtel je imo odlicnu ponudu do nove godine, pogotovo kad se ode na vikendicu ili u neku vukojebinu pa mi treba pristup netu, makar osnovno da mogu mail pročitat, 1 KM flat citav dan, plus tamo gdje sam išo konekcija oko 5 mbps pa se i film mogo skinut bez problema, ev sad ukinuli cmarovi
- ja sam amoniman
#1490 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
I šta ti izabra od ta sva tri što testiraš
- kloniran
#1491 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
ostavit cu najvjerovatnije ovaj izi jer ima dobar broj, a i na haloo imam jos par mjeseci ono 350 Mb mjesecno pa cu vidjeti sta koristiti, otprilike isto mjesecno dođe na oba broja.
A ostale cu testirati reda radi, nek raja ima uvid u prepaid internet.
Nit koga favorizujem nit imam kakve koristi od toga, ali jednostavno neki ovdje ne mogu da svare da su dosta losiji od drugih, pa na sve nacine pokusavaju druge da diskredituju.
Nit koga favorizujem nit imam kakve koristi od toga, ali jednostavno neki ovdje ne mogu da svare da su dosta losiji od drugih, pa na sve nacine pokusavaju druge da diskredituju.
- ja sam amoniman
#1492 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ipak znači ostavljaš ultru i ne prenosiš taj broj
- Maharadza
#1493 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
I ja ću sada furati ovaj haloo broj dok god budem dobijao ovih 350MB mjesečno, a hoću valjda idućih 6 mjeseci koliko sam shvatio pošto sam prenio broj!kloniran wrote:ostavit cu najvjerovatnije ovaj izi jer ima dobar broj, a i na haloo imam jos par mjeseci ono 350 Mb mjesecno pa cu vidjeti sta koristiti, otprilike isto mjesecno dođe na oba broja.
- kloniran
#1494 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ostaje ultra, na njoj sam ima vise od 16 godina.ja sam amoniman wrote:Ipak znači ostavljaš ultru i ne prenosiš taj broj
Samo se moram vratiti na onu startnu tarifu sa smart tarife da me ne deru za pozive
- kloniran
#1495 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ja prvo dobio 300 i onda mi sami povecali na 350, ali da bi koristio tih 350 moram svaki mjesec dati 6 KM za produzavanje kredita, ima da se nakupi dok istekne ponuda, jer ne trosim vise od 350 mjesecno.Maharadza wrote:I ja ću sada furati ovaj haloo broj dok god budem dobijao ovih 350MB mjesečno, a hoću valjda idućih 6 mjeseci koliko sam shvatio pošto sam prenio broj!kloniran wrote:ostavit cu najvjerovatnije ovaj izi jer ima dobar broj, a i na haloo imam jos par mjeseci ono 350 Mb mjesecno pa cu vidjeti sta koristiti, otprilike isto mjesecno dođe na oba broja.
A na izi je 5,80 tako nesto, giga mjesecno.
Ne znam koliko na ovome iziju moze biti neaktivan broj, zao mi ga ostaviti pravo je jednostavan.
-
Ali_G
#1496 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Jedno pitanje u vezi ovih izi paketa sto su isli sa novinama. Stari aktivirao taj paket i za dan dobio poruku da mora dopuniti kredit. Koja vrijednost je dosla sa paketom? I tih 1000 necega, jel se to aktivira kad doplati prvih 5km?
- ja sam amoniman
#1497 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Opet malo nejasnokloniran wrote:Ja prvo dobio 300 i onda mi sami povecali na 350, ali da bi koristio tih 350 moram svaki mjesec dati 6 KM za produzavanje kredita, ima da se nakupi dok istekne ponuda, jer ne trosim vise od 350 mjesecno.Maharadza wrote:I ja ću sada furati ovaj haloo broj dok god budem dobijao ovih 350MB mjesečno, a hoću valjda idućih 6 mjeseci koliko sam shvatio pošto sam prenio broj!kloniran wrote:ostavit cu najvjerovatnije ovaj izi jer ima dobar broj, a i na haloo imam jos par mjeseci ono 350 Mb mjesecno pa cu vidjeti sta koristiti, otprilike isto mjesecno dođe na oba broja.
A na izi je 5,80 tako nesto, giga mjesecno.
Ne znam koliko na ovome iziju moze biti neaktivan broj, zao mi ga ostaviti pravo je jednostavan.
300/350 MB su poklanjali u akciji samo onima koji su prebacili broj a ti kažeš da nisi
I otkud samo 6 KM dopune, kad haloo traži minimalno 10 mjesečno
@Ali G
Valjda taj prvi mjesec dobijaš kao poklon tih 1000 jedinica i automatski je aktivirano a poslije moraš dopuniti kredit za novi bonus od 1000
Dileja bi ti bolje objasnio ali je valjda banovan
-
Ali_G
#1498 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
I ja sam skontao da sa aktivacijom paketa dobijes tih 1000boba, al njemu je prvog dana dosla poruka da treba dopuniti kredit i da je na racunu ostalo 0.2x pf.
- ja sam amoniman
#1499 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ha ha
Pa svaki operater te upozori da trebas dopuniti kredit kad ga potrosšiš ili si blizu nule, a stari ti je očigledno spuco poklonjene 2 KM (mislim da toliko dobiješ) ali to nije bonus i nema veze sa onih 1000 jedinica, one ostaju, i na haloo bi te upozorio ali imaš i dalje one MB koje si dobio, pitaj kloniranog
To je kredit koji trošiš van bonusa, zvao je vjerovatno brojeve van mreże i za njih ne važi bonus nego ide redovna naplata i skidanje kredita te je očigledno potrošio poklonjeno i da.....sada treba dopuniti
Pa svaki operater te upozori da trebas dopuniti kredit kad ga potrosšiš ili si blizu nule, a stari ti je očigledno spuco poklonjene 2 KM (mislim da toliko dobiješ) ali to nije bonus i nema veze sa onih 1000 jedinica, one ostaju, i na haloo bi te upozorio ali imaš i dalje one MB koje si dobio, pitaj kloniranog
To je kredit koji trošiš van bonusa, zvao je vjerovatno brojeve van mreże i za njih ne važi bonus nego ide redovna naplata i skidanje kredita te je očigledno potrošio poklonjeno i da.....sada treba dopuniti
-
Ali_G
#1500 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Hahahaha, a i ja strucnjak kontam da je bonus prema svima

Sad mi je jasnije
Sad mi je jasnije