I ja sa svojih nekoliko godina tokom rata nisam mogao zaista nikome čupati ruke, vaditi oči i paliti kuće. Ali dok se ne dokaže suprotno, ja sam potencijalni zločinac iz rata.
Uhapšen Naser Orić!
- sWeeT_Companion
#1476 Re: Uhapšen Naser Orić!
Haški sud je politički sud, koji je miion puta prekršio osnovne odredbe Međunarodnog prava i svaki objektivni pravnik će ti reći da je samim time apsolutno nekompetentan za sve. Radi se o isključivo političkom projektu velikih sila.
I ja sa svojih nekoliko godina tokom rata nisam mogao zaista nikome čupati ruke, vaditi oči i paliti kuće. Ali dok se ne dokaže suprotno, ja sam potencijalni zločinac iz rata.

- It_is_a_Leclerc
#1477 Re: Uhapšen Naser Orić!
Ne.sWeeT_Companion wrote:Haški sud je politički sud, koji je miion puta prekršio osnovne odredbe Međunarodnog prava i svaki objektivni pravnik će ti reći da je samim time apsolutno nekompetentan za sve. Radi se o isključivo političkom projektu velikih sila.
I ja sa svojih nekoliko godina tokom rata nisam mogao zaista nikome čupati ruke, vaditi oči i paliti kuće. Ali dok se ne dokaže suprotno, ja sam potencijalni zločinac iz rata.![]()
Haški sud je sud kojeg je formiralo Vijeće sigurnosti UN-a, te kao takvo predstavlja najvišu pravnu instancu planeta Zemlje, kada su u pitanju krivične stvari iz ratnog prava sa područja Bivše Jugoslavije.
Haški sud nije prekršio niti jednu odredbu Međunarodnog prava, nikad. Ni meni se ne sviđa puno stvari koje su odredile (od puštanja osumnjičenih da se sami brane, pa preko slučaja Plavšić, Simatović, Đorđević i dr.), ali je poštovanje punosnažnih sudskih presuda osnovna norma civilizovanog ponašanja. I ja ih, unatoč sa dubokim neslaganjem s onim što tamo piše, moram poštovati kao historijske činjenice.
- sWeeT_Companion
#1478 Re: Uhapšen Naser Orić!
It_is_a_Leclerc wrote:
Ne.
Haški sud je sud kojeg je formiralo Vijeće sigurnosti UN-a, te kao takvo predstavlja najvišu pravnu instancu planeta Zemlje, kada su u pitanju krivične stvari iz ratnog prava sa područja Bivše Jugoslavije.
Haški sud nije prekršio niti jednu odredbu Međunarodnog prava, nikad. Ni meni se ne sviđa puno stvari koje su odredile (od puštanja osumnjičenih da se sami brane, pa preko slučaja Plavšić, Simatović, Đorđević i dr.), ali je poštovanje punosnažnih sudskih presuda osnovna norma civilizovanog ponašanja. I ja ih, unatoč sa dubokim neslaganjem s onim što tamo piše, moram poštovati kao historijske činjenice.
- It_is_a_Leclerc
#1479 Re: Uhapšen Naser Orić!
Umjesto gledanja pseudosmijesnih klipova probaj procitati stogod i skontati da se haski sud i ne tice medjunarodnog, vec krivicnog pravasWeeT_Companion wrote:It_is_a_Leclerc wrote:
Ne.
- KUZNETSOV
#1480 Re: Uhapšen Naser Orić!
malo puskaranja pa u unovu zasticenu zonu... i moj stari je pucao citav rat pa sta? izgleda kod nas je borac bolji ako je bio u hagu i da ga svaki sekund neko trazi...VCorp wrote:Šta je Naser Oric radio godinama prije pada Srebrenice 95 - te ? Balavci jedni, nije Naser ratovao sa četnicima mjesec dana prije pada Srebrenice već čitav rat.sumirprimus wrote:tebi nije nista.KUZNETSOV wrote:šta je nama naser to dao molim vas da mi neko odgovori? po cemu je to on poznat? pobjegao je kada je bio najpotrebniji i ko lafo skupljao ljude za proboj, daj bola'.... bez obzira i da su bile politicke igrice oko srebrenice i zepe nije trebao nikada napustiti enklavu! a on je to uradio, sto se mene tice izrucite ga slobodno srbiji, o njegovim kriminalnim radnjama necu ni da pricam.... da je imao bilo kakvo vojno iskustvo, da je zavrsio bilo koju vojnu skolu poslije rata bi otisao u penziju, a ne divljao po sarajevu...
heh
riblja corba opet
slusaj sine obrisi sline,ne budi alav jos si balav!
pjesma ba pjesma
Last edited by KUZNETSOV on 28/08/2015 20:48, edited 1 time in total.
-
junior3
#1481 Re: Uhapšen Naser Orić!
Tema ima potencijal', moglo bi biti belaja. 
- Danguba
#1482 Re: Uhapšen Naser Orić!
kao da je to njemu bitno. bitno je sta kaze sanu, rtrs, srna, dodik...i na tome ''grade'' historiju.It_is_a_Leclerc wrote:
Umjesto gledanja pseudosmijesnih klipova probaj procitati stogod i skontati da se haski sud i ne tice medjunarodnog, vec krivicnog prava
- Partijaner
#1483 Re: Uhapšen Naser Orić!
Grade na lazima kao i obicno.Danguba wrote:kao da je to njemu bitno. bitno je sta kaze sanu, rtrs, srna, dodik...i na tome ''grade'' historiju.It_is_a_Leclerc wrote:
Umjesto gledanja pseudosmijesnih klipova probaj procitati stogod i skontati da se haski sud i ne tice medjunarodnog, vec krivicnog prava
- sWeeT_Companion
#1484 Re: Uhapšen Naser Orić!
Nemojte vrijeđati. Ja slušam samo gosn Vladimira Putina. Njegova i Božja. Svi ostali nisu dostojni pominjanja.
I da, mir nema alternativu.
-
Moenx
#1485 Re: Uhapšen Naser Orić!
It_is_a_Leclerc wrote:Ovo su sve insinuacije. Pa mogu i ja izaći na televiziju i reći da si mi ti pobio sve od do, i oči iskopao, i na gušterači ispisao 4 S, ali to nije validno ni u mom dnevnom boravku, a kamoli na sudu. Na sudu se razmatraju dokazi. Haški sud je u pravosnažnoj presudi nije pronašao dovoljno dokaza da je sudiju Ilića uopšte ubila, kako kažu u Hagu, "muslimanska strana", a kamoli dovoljno dokaza da Orić ima ikakve veze s tim.
Ovo je za potpis.
-
PM72
#1486 Re: Uhapšen Naser Orić!
Meni je interesantna jedna stvar,niko od vas velikosrba na ganja posao ili odlazak u majčicu Rusiju nego bi svi u treći rajh ili kod vikinga.USA vam je želja br.2.Svi se ložite na rusku pogan a niko da ode ni turistički? Što li?sWeeT_Companion wrote:Nemojte vrijeđati. Ja slušam samo gosn Vladimira Putina. Njegova i Božja. Svi ostali nisu dostojni pominjanja.
-
llull
#1487 Re: Uhapšen Naser Orić!
Iznenadio bi se kada bi znao koliko ih je u ruskoj federaciji zaposleno ... ne samo srba, vec i bosnjaka ...
- sWeeT_Companion
#1488 Re: Uhapšen Naser Orić!
Naravno da bi se iznenadio... Ali očekujem i spin kako Rusi iskorištavaju srpsku radnu snagu, istina ima i toga.
- sWeeT_Companion
#1489 Re: Uhapšen Naser Orić!
Naravno da bi se iznenadio... Ali očekujem i spin kako Rusi iskorištavaju srpsku radnu snagu, istina ima i toga.
- Sanjarko
#1490 Re: Uhapšen Naser Orić!
Russian federationllull wrote:Iznenadio bi se kada bi znao koliko ih je u ruskoj federaciji zaposleno ... ne samo srba, vec i bosnjaka ...
South Slavs 29,622 (0.02%)
Bulgarians 24,038 (0.02%)
Serbs 3,510 (0.00%)
Slovenes 1,008 (0.00%)
Macedonians 325 (0.00%)
Croats 304 (0.00%)
Bosnians 256 (0.00%)
Montenegrins 181 (0.00%)
Foreign nationals in Germany
As of 2014, the numbers of selected groups of resident foreign nationals in Germany were as follows:[citation needed]
Rank Nationality Population (2014)[35]
1 Turkey 1,527,118
2 Poland 674,152
3 Italy 574,530
4 Romania 355,343
5 Greece 328,564
6 Croatia 263,347
7 Serbia 252,468
8 Russia 221,413
Za US N/A
-
PM72
#1491 Re: Uhapšen Naser Orić!
E zapanjen sa cifrom Srba u Rusiji.
pa bilo je više rusa U VRS kao dobrovoljci.
nego Srba u majčici Rusiji što rade ili kao turisti.
- CSKA
#1492 Re: Uhapšen Naser Orić!
Dosta srba radi na crno u Rusiji,skoro svi u gradjevini.
- Sanjarko
#1493 Re: Uhapšen Naser Orić!
KvaziExpert wrote:A na zapadu takvih nema
-
trocadero
#1494 Re: Uhapšen Naser Orić!
Немој тако Паша.Подалеко је то али отићи ће наш Sweet у мајчицу Русију кад тад ,па макар и преко феријале!PM72 wrote:Meni je interesantna jedna stvar,niko od vas velikosrba na ganja posao ili odlazak u majčicu Rusiju nego bi svi u treći rajh ili kod vikinga.USA vam je želja br.2.Svi se ložite na rusku pogan a niko da ode ni turistički? Što li?sWeeT_Companion wrote:Nemojte vrijeđati. Ja slušam samo gosn Vladimira Putina. Njegova i Božja. Svi ostali nisu dostojni pominjanja.
Стално му је у мислима па и не била кад је свако вече ја мислим сања.Надам се да му свеопшти утисак неће пореметити то кад види да и тамо влада капитализам!
- sWeeT_Companion
#1495 Re: Uhapšen Naser Orić!
Bio je sweet tri puta u Rusiji, ako je to toliko bitno. I mogu vam reći da sam se oduševio prostranstvom, imajući u vidu urbanistički suicid u BiH....
-
PM72
#1496 Re: Uhapšen Naser Orić!
On mene podjeća na one BH fanatikose sa svojim proruskim stavovima.Sve sa sigurne distance.Fanatikosi bi ratovali za "oslobođenje" Bosne ali na turnirima Play Stationa isto kao što se i ovaj loži na republiku Rusku u Ukrajini.Vidiš mu sličice pored imena.
P.S.bio čovjek.Oduševio se prostorom.Kaže u mene jaran,na navigaciji mu pisalo "nakon 800 km skreni lijevo".
-
trocadero
#1497 Re: Uhapšen Naser Orić!
Није ба Паша простором него одушевљење изазвано ПРОСТРАНСТВОМ то ти је много шири појам!PM72 wrote:![]()
On mene podjeća na one BH fanatikose sa svojim proruskim stavovima.Sve sa sigurne distance.Fanatikosi bi ratovali za "oslobođenje" Bosne ali na turnirima Play Stationa isto kao što se i ovaj loži na republiku Rusku u Ukrajini.Vidiš mu sličice pored imena.
P.S.bio čovjek.Oduševio se prostorom.Kaže u mene jaran,na navigaciji mu pisalo "nakon 800 km skreni lijevo".znači,ni urbanistički suicid ne možeš tamo napraviti ali zato mogu u Crnoj Gori...
За те са аватара је рекао да се боре против капитализма
Да га питаш јел шта читао од Толстоје, Пушкина, Достојевског или не дај Боже од Булгакова ... рекао би ; ко су ти га сад ти?
-
junior3
#1498 Re: Uhapšen Naser Orić!
Nemojte dirat' sweeta, dobar je čo'jek. 
- sWeeT_Companion
#1499 Re: Uhapšen Naser Orić!
ma predrasude, ne mogu mi oprostiti što sam antikapitalista
-
trocadero
#1500 Re: Uhapšen Naser Orić!
Sweet, препознајеш ли се???sWeeT_Companion wrote:ma predrasude, ne mogu mi oprostiti što sam antikapitalista