pa što se kakva inspekcija ne ukaže?Danguba wrote:Pa sto onda kukate kako kasne penzije, invalidnine, djeciji doplatak...jer se to sve puni od raznih poreza.DrugaGimnazija wrote:Upravo tako. Zato podrzavam i Medjugorje i Ajvatovicu i Visocke piramide. Nek ljudi zive od necega.karanana wrote: Pa ima stotine drugih prevara pa niko nista, pocev od ovozemaljskih pa do vjerskih. Je li ajvatovica prevara ili je fakat neki dedo tu nekad dosao, puko stapom, razdvojio stijenu iz koje je pocela teci voda?
Ako se pare zaradjuju i ako je neko spreman platit i doci na to mjesto, neka dodje
Btw, i Diznijev "Magic Kingdom" nema pravih carolija, nego je sve prevara, pa se opet niko ne buni, nego odrase turiste...
Baviti se vjerskim ili bilo kojim turizmom i placati porez treba na svaki nacin podrzati ali raditi to na ''crno'' (smjestaji, ishrana, suveniri...) nijedna Normalna zemlja to ne bi dozvolila.
Pa valjda je to ocita razlika i ne znam cemu cudjenje.
Papa Franjo u Sarajevu
- and
#1476 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Last edited by and on 11/06/2015 22:19, edited 1 time in total.
- Danguba
#1477 Re: Papa Franjo u Sarajevu
U ovako korumpiranoj drzavi, tesko.and wrote: pa što se kakava inspekcija ne ukaže?
- and
#1478 Re: Papa Franjo u Sarajevu
imaš mehanizam,a ako ga ne zeliš koristiti nemaš im šta prigovaratiDanguba wrote:U ovako korumpiranoj drzavi, tesko.and wrote: pa što se kakava inspekcija ne ukaže?
- MMM1977
#1479 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Ako će mi ovaj biti vođa tj. Ako moram njega slijediti da bih bio musliman, odmah potpisujem ispisnicu. Prije bih slijedio papu nego ovog stvora, bliže su papine poruke Islamu nego njegove. Na šta spadosmo...Hajvan wrote:
- Danguba
#1480 Re: Papa Franjo u Sarajevu
U ovako korumpiranoj drzavi, tesko.and wrote:imaš mehanizam,a ako ga ne zeliš koristiti nemaš im šta prigovaratiDanguba wrote:U ovako korumpiranoj drzavi, tesko.and wrote: pa što se kakava inspekcija ne ukaže?
Sada bi trebali to sve apsolvirati ali ukratko...odavno se dvorista znaju ili uticaji. Zapadno od Mostara ja mislim da je to divlji zapad sto se tice uticaja drzave ili entiteta. Tamo je sva vlast u HDZ-u.
p.s. uzmi samo rtv taksu...uzmi da se u tk sa ulice otimaju kutije sa duhanom koje narod prodaje...to neces vidjeti zapadno od mostara
- MMM1977
#1481 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Zato i treba treći entitet pa nek onda sami sebe finansiraju.Danguba wrote:
U ovako korumpiranoj drzavi, tesko.![]()
Sada bi trebali to sve apsolvirati ali ukratko...odavno se dvorista znaju ili uticaji. Zapadno od Mostara ja mislim da je to divlji zapad sto se tice uticaja drzave ili entiteta. Tamo je sva vlast u HDZ-u.
p.s. uzmi samo rtv taksu...uzmi da se u tk sa ulice otimaju kutije sa duhanom koje narod prodaje...to neces vidjeti zapadno od mostara
- zateznistub
#1482 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Ako je iko na ovom forumu potrefio nick,
onda je to
@hajvan
onda je to
@hajvan
- DrugaGimnazija
#1483 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Nisam nigdje rekao da ne treba placati poreze. Samo sam rekao da se ne treba radovati ako Medjugorje prestane biti turisticka atrakcija, nego da to treba podrzavati (a onda i oporezovati). Cak i dok drzava ne ubire poreze u Medjugorju, ima indirektne koristi. Npr, potrosnja artikala od toalet papira, pa na dalje, sve do prometa na Mostarskom aerodromu.Danguba wrote:Pa sto onda kukate kako kasne penzije, invalidnine, djeciji doplatak...jer se to sve puni od raznih poreza.DrugaGimnazija wrote:Upravo tako. Zato podrzavam i Medjugorje i Ajvatovicu i Visocke piramide. Nek ljudi zive od necega.karanana wrote: Pa ima stotine drugih prevara pa niko nista, pocev od ovozemaljskih pa do vjerskih. Je li ajvatovica prevara ili je fakat neki dedo tu nekad dosao, puko stapom, razdvojio stijenu iz koje je pocela teci voda?
Ako se pare zaradjuju i ako je neko spreman platit i doci na to mjesto, neka dodje
Btw, i Diznijev "Magic Kingdom" nema pravih carolija, nego je sve prevara, pa se opet niko ne buni, nego odrase turiste...
Baviti se vjerskim ili bilo kojim turizmom i placati porez treba na svaki nacin podrzati ali raditi to na ''crno'' (smjestaji, ishrana, suveniri...) nijedna Normalna zemlja to ne bi dozvolila.
Pa valjda je to ocita razlika i ne znam cemu cudjenje.
Bezveze nam je prica kako je ovo prevara i da zbog toga treba biti zaustavljeno. Po meni nema velike razlike izmedju onih koji vjeruju da Gospa telefonira sa ovim medjugorskim sarlatanima i onih koji vjeruju da Gospa postoji, ali da ne telefonira. Sve je to prevara, ali neki ljudi zele da budu prevareni i ko sam ja da im to uskratim?
- Skijaš
#1484 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Oni koji spominju dalju etnoteritorijalizaciju BiH trebaju biti spremni i ponuditi mapu podjele koja je svima prihvatljiva. Jer ovo što sad pišeš je prijedlog da se naplatu rtv takse rješava klanjem po Busovači, Stocu, Kiseljaku i Vitezu. Jel' to tebi brdo mrtvih prihvatljiva cijena za naplatu rtv takse ili samo nisi dobro razmislio o čemu pišeš ?MMM1977 wrote:Zato i treba treći entitet pa nek onda sami sebe finansiraju.
- Hajvan
#1485 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Hvala!zateznistub wrote:Ako je iko na ovom forumu potrefio nick,
onda je to
@hajvan
Drago mi je da ste prepoznali koncept.
- Russki
#1486 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Jel išta drugo donio osim poruka mira ? Pfff
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1487 Re: Papa Franjo u Sarajevu
ratko perić je bio izuzetno sretan
znači biće nešto
znači biće nešto
- Ali Kemal
#1488 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Ti samo neko klanje pominjes, pa sta ti mislis o ljudima koji zive u tim mjestima, kao da su to neki ljudozderi i jedva cekaju priliku da nekoga prikolju.Skijaš wrote:Oni koji spominju dalju etnoteritorijalizaciju BiH trebaju biti spremni i ponuditi mapu podjele koja je svima prihvatljiva. Jer ovo što sad pišeš je prijedlog da se naplatu rtv takse rješava klanjem po Busovači, Stocu, Kiseljaku i Vitezu. Jel' to tebi brdo mrtvih prihvatljiva cijena za naplatu rtv takse ili samo nisi dobro razmislio o čemu pišeš ?MMM1977 wrote:Zato i treba treći entitet pa nek onda sami sebe finansiraju.
Da cujem ko bi koga klao?
- BHCluster
- zateznistub
#1491 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Jedno od ove djece...BHCluster wrote:
- Hajvan
#1492 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Black swan wrote:pasa dragi znas li ti koliko svjetskih kat. teologa godisnje dolazi u sarajevoHajvan wrote:saberi se ti malo.
![]()
no, vidi ti ovog kataoličko kršćanskoga fundmentalizma- ne dozvoljava ništ reć, ne dozovljava drugojačiju misao, ne smiješ se ni našalit- odmah lomača..
osim toga, malac. ovo je napisano na bosanskome a ti mozda si nešto izgubio u prevodu, morebitbidne.
znas li koliko iz vatikana predstavnika dodje malo na da tri dana i to drugi ili treci covjek vatikana, njemacke ili amerike
svi skupa su nebitni vecini svijeta samo se prvi pamte i pikaju
buduci da vi nemate prvaka u svojoj vjeri niti sluzbenog nasljednika prvog od najvaznijih
mislim da si ili maliciozan ili ljubomoran
i zapravo ne znam sto zelis...
poredis neuporedivo zato ti kazem saberi se

- It_is_a_Leclerc
#1493 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Klasični monstrum je u pitanjuMMM1977 wrote:Ako će mi ovaj biti vođa tj. Ako moram njega slijediti da bih bio musliman, odmah potpisujem ispisnicu. Prije bih slijedio papu nego ovog stvora, bliže su papine poruke Islamu nego njegove. Na šta spadosmo...Hajvan wrote:
-
ocaj
- Skijaš
#1495 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Misliš da bi Hrvati Kiseljaka mirno prihvatili stvaranje Trećeg u okviru kojeg ne bi bilo Kiseljaka ? Ili, da bi Bošnjaci Viteza mirno prihvatili Treći u okviru kojeg bi bio Vitez ? Oni koji bi da dijele narode ne ulaze puno u detalje kako, a trebali bi, jer kad malo zagrebeš po površini, sasvim je jasno da takav projekat ne bi mogao proći mirno.Ali Kemal wrote:Ti samo neko klanje pominjes, pa sta ti mislis o ljudima koji zive u tim mjestima, kao da su to neki ljudozderi i jedva cekaju priliku da nekoga prikolju.Skijaš wrote:Oni koji spominju dalju etnoteritorijalizaciju BiH trebaju biti spremni i ponuditi mapu podjele koja je svima prihvatljiva. Jer ovo što sad pišeš je prijedlog da se naplatu rtv takse rješava klanjem po Busovači, Stocu, Kiseljaku i Vitezu. Jel' to tebi brdo mrtvih prihvatljiva cijena za naplatu rtv takse ili samo nisi dobro razmislio o čemu pišeš ?MMM1977 wrote:Zato i treba treći entitet pa nek onda sami sebe finansiraju.
- Skijaš
- Ali Kemal
#1497 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Pusti suplju pricu, reci ti ko ce koga da kolje.Skijaš wrote:Misliš da bi Hrvati Kiseljaka mirno prihvatili stvaranje Trećeg u okviru kojeg ne bi bilo Kiseljaka ? Ili, da bi Bošnjaci Viteza mirno prihvatili Treći u okviru kojeg bi bio Vitez ? Oni koji bi da dijele narode ne ulaze puno u detalje kako, a trebali bi, jer kad malo zagrebeš po površini, sasvim je jasno da takav projekat ne bi mogao proći mirno.Ali Kemal wrote:Ti samo neko klanje pominjes, pa sta ti mislis o ljudima koji zive u tim mjestima, kao da su to neki ljudozderi i jedva cekaju priliku da nekoga prikolju.Skijaš wrote:Oni koji spominju dalju etnoteritorijalizaciju BiH trebaju biti spremni i ponuditi mapu podjele koja je svima prihvatljiva. Jer ovo što sad pišeš je prijedlog da se naplatu rtv takse rješava klanjem po Busovači, Stocu, Kiseljaku i Vitezu. Jel' to tebi brdo mrtvih prihvatljiva cijena za naplatu rtv takse ili samo nisi dobro razmislio o čemu pišeš ?
-
Haman
#1498 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Papa dosao, vidjeo Sarajevo i otisao. Sta se promijenilo. Nista, sve ostalo kao i prije, izuzev sto je BiH siromasnija za potroseni novac na ozbezbedjenje.