uglavnomja wrote:
asker wrote:Da je Tokic ovo uradio neposredno pred neke izbore kakva bi tek onda paljba bila po njemu.
Tokic moze bit alkoholicar, kockar, politki propao lik...............ali uvijek neki pojedinac napravi korak ciji izhod u tom trenutku nije poznat. Onaj Kinez pred tenkovima, novinarka pred buldozerom u Palestini, Rosa u autobusu sa bijelcima itd. Sve do jedne sulude i nepromisljene akcije. Danas o njima cijeli svijet zna.
Ako nista drugo podsjeti nas Tokic s kim imamo posla. Manje me brine sto ga policija odvede, iskreni da budemo uljudno su razgovarali s njim i bez ikakve sile je usao u auto. Moze se reci i da su to uradili preventivno jer se skupljala veca masa pa da ga sacuvaju.
Vise brine "majku balijsku" i kolicina mrznje u obicnim ljudima.
poredis besmisleno mahanje nevazecom zastavom u najgorem mogucem momentu sa ljudima koji su zrtvovali svoj zivot? ili su mogli zaginuti zbog veceg CILJA??????
koji cilj je imao sejfo?
i ne brine te kolicina mrzne u obicnim ljudima sa ove strane? to je opravdano, jelte, svi srbi su cetnici, bosnjaci su zrtve i sve im je dopusteno, i nerdini, i sejfe, i hebavanje cetnicke majke, ...
mene vise brine sto su ovim vec dobijeni izbori, status quo, buranija pjeni po internetu, sejfo odradje (i zaradjue) posao, a dode i bakiri u dvorima zive dok narod za bibera nema.
Neznam sta ti nije jasno prijatelju.
Eto Tokic je besmisleno mahao zastavom. Nerdin je bio konkretniji pa mislim da ogromna vecina Bosnjaka ne opravdava to sto se desilo u Zvorniku. Moj entitet je proglasio dan zalosti zbog te tragedije.
Kazes najgori momenat..................koji je to najgori momenat. On nama traje 20 godina, a inteziviran je pod vladavinom Dodika & Co. Dodika koji, pazi ovo, dodje u sred Sarajeva, u studio FTV-a i kaze da negira genocid u Srebrenici, da Bosanski jezik ne postoji, da BiH nece opstati, da cemo se samo jedno jutro probuditi i spoznati da je RS nezavisna itd. Po meni mnogo provokativnije od "besmislenog mahanja zastavom". I gle cuda, niko ga ne uhapsi. Dodju delegacije Srba i obiljezavaju Dobrovoljacku, niko ne psuje cetnicku majku i ne hapsi ih policija.
I jos nesto, nije ni Tokic znao izhod "mahanja", mogo je popit metak u celo, dobit teske batine do dolaska policije i sta vec ne.
Ali eto, po nekakvoj cudnoj formuli trebamo svi kolektivno pljunut' po Aliji i sve ce bit bolje.
Znam da je internet uzorak naroda jos uvijek, hvala Bogu, mali postotak Bosnjaka. Da svi tako mislimo..............e to je vec za brigu.