Naravno da postoji razlog, odnosno set razloga, ali nisu u pitanju samo USA, ima tu još subjekata koji guraju svoju agendu uz USA, instrumentalizacijom albanskog faktora.dječak sa šibicama wrote:Realno, USA zbog Albanaca krsi sva medjunarodna prava, neki razlog mora postojati.
Makedonija
- Challenger__
#1476 Re: Makedonija
-
handžar88
#1477 Re: Makedonija
Pa ne znam sta mislis s tim prvi potez jer je jasno kome je Makedonija bila bliza i ko radi sranja da bi destabilizovao zemlju.. ovaj covjek vuce poteze, po nekim izvorima od 2012. konkretne poteze i vidu miliona..Challenger__ wrote:Pošto se tzv. "politička elita", odnosno jadnici iz podruma Evrope drže tranzicijske bismille koja glasi: "Nema drugog Boga do onog u Vašingtonu a Brisel je njegov izaslanik", reagovali su neki drugi ljudi.handžar88 wrote:Mislim da su minimalne sanse da ovo prodje bez sukoba.. a mozemo se samo nadati da Putin nece pomaknuti pjesaka u vidu RS kao sledeci potez.
Potez su već povukli Lajčak, Atina i Budimpešta. Prvi nazivajući odlazak albanskih prvaka u Tiranu kao "nesretan potez" a druge dvije adrese podnoseći inicijativu prema Briselu da se "osudi miješanje Tirane u makedonska dešavanja". Ne vjerujem u punokrvnu reakciju Brisela u bilo kakvoj validnoj formi, ali hajde.
BTW, ko je po tebi, u Makedoniji povukao prvi potez?

A da je to stvarno tako vidimo po potezu ruske strane(pretpostavljam da je njihova inicijativa) gdje su pokrenuli neku inicijativu u januaru "SOS"(Stop Operation Soros)..mislim da su zakasnili za bilo kakve inicijative i da je taj uticaj vec uzeo maha https://www.rt.com/news/374241-stop-ope ... macedonia/
Zato mislim da ce biti tesko izgjeci sukob jer ovo nisu Albanci pokrenuli nasvoju ruku pa da ih neko zaustavi, nego je ovo iz vana a Albanci ce samo gledati da izvuku sto vecu korist, Putin nikad nije bez konkretnog odgovora i to je =sukob.
- Challenger__
#1478 Re: Makedonija
OK. Možemo reći otpočela je nova trka za "podrum Evrope" i njegovo redfinisanje u skladu sa interesima pojedinih centara moći.
Opasno, definitivno.
_______
Opasno, definitivno.
_______
- sinuhe
#1479 Re: Makedonija
Vrijeme ratova je proslo medjutim ono sto vazi za Albance je to da su danas u kulturnom i svakom drugom usponu sto se za druge u regionu ne moze reci pa otud taj privid da su se osilili. Albanci nikad nisu zivjeli bolje.
-
handžar88
#1480 Re: Makedonija
sinuhe wrote:Vrijeme ratova je proslo
- dječak sa šibicama
#1481 Re: Makedonija
Sudeci po vijestima, Albanci zive jednako lose kao i ostatak balkana, mito, korupcija, nekvalitetni politicari. Jedino ih dijaspora vadi, a oni su po tom pitanju vjerovatno lideri Balkana. Nema gdje ih nema, samo u New Yorku omanja armija.
- sinuhe
#1482 Re: Makedonija
Ah da. Ima i ovih sto vise nisu naivni. 
-
handžar88
#1483 Re: Makedonija
A i vas naivnih i glupih bgm ne fali.. takvi ko su pricali poslije ww1 prosli ratovi, pa poslije ww2 tu je sad UN nema vise ratova cuva nas veliki brat amerika i nato pa od tad hiljadu ratova prodje i dodje ovaj nas zadnji gdje su isti pametnjakovici pricali nema rata to je bila tamo nekad 1389 ne postoji to vise.. pa dodjose novi sa pricom 21. je stoljece gdje ce biti rat, ali jbg u 21. Stoljecu poceli su desetine ratova i desetine i dan danas traju i ne cini se da ce ubrzo prestat.. i zato se ja pitam odakle te budale dolaze i gdje zive kad i dalje pricaju pricu "proslo je vrijeme ratova"sinuhe wrote:Ah da. Ima i ovih sto vise nisu naivni.
-
radostan dan
#1484 Re: Makedonija
...i mustafa jusufspahic, aida corovic, emir bekric, dzenan loncarevic, mislim, mogu ja do sutra, samo navedi oblast...sport, politika, kultura, zabava itd.radostan dan wrote:meni rasim ljajić drugu priču priča...
@geetnt, ne lozi se, nije tebi upuceno....
- dječak sa šibicama
-
aratet
#1486 Re: Makedonija
Irfan Mensur.radostan dan wrote:...i mustafa jusufspahic, aida corovic, emir bekric, dzenan loncarevic, mislim, mogu ja do sutra, samo navedi oblast...sport, politika, kultura, zabava itd.radostan dan wrote:meni rasim ljajić drugu priču priča...
@geetnt, ne lozi se, nije tebi upuceno....
Ne znam sa je ona Rialda Kadric sto je glumila u onom sranju od Zikine Dinastije.
Emir Bekric je Srbin pravoslavac, koliko znam.
- pirpa
#1487 Re: Makedonija
najvjerovatnije da je lobi..dječak sa šibicama wrote:A koja je zaista tajna podrske USA Albancima, neupitne podrske.
Albanski lobi?
Ili nesto drugo.
Realno, USA zbog Albanaca krsi sva medjunarodna prava, neki razlog mora postojati.
Joseph J. DioGuardi* – Congressman
Mark Gjonaj – Assemblyman, New York
Konstantina Lukes – former mayor of Worcester, Massachusetts
Fan S. Noli – former Prime Minister of Albania and founder of the Albanian Orthodox Church
John Papajani – former Washington State Senate member
Victor H. Schiro* – politician, 55th Mayor of New Orleans, Louisiana
Bardhyl Tirana – co-chair of the Presidential Inaugural Committee (1976–1977) and director of the Defense Civil Preparedness Agency (1977–1979)
Ekrem Bardha – businessman
Nicolas Berggruen – businessman
Mark Gjonaj – businessman, politician
Florin Krasniqi – businessman, politician
James J. Schiro* – businessman
Martin Shkreli – businessman
Ramiz Tafilaj – businessman, political activist
Donald Leka – pioneer in cloud computing and creator of the award-winning Glide OS
-
Fudo387
#1488 Re: Makedonija
Hm, pa imaju Srbi vise takvih sirom Amerike, al' nesta tu ne fercera kako treba.pirpa wrote:najvjerovatnije da je lobi..dječak sa šibicama wrote:A koja je zaista tajna podrske USA Albancima, neupitne podrske.
Albanski lobi?
Ili nesto drugo.
Realno, USA zbog Albanaca krsi sva medjunarodna prava, neki razlog mora postojati.
Joseph J. DioGuardi* – Congressman
Mark Gjonaj – Assemblyman, New York
Konstantina Lukes – former mayor of Worcester, Massachusetts
Fan S. Noli – former Prime Minister of Albania and founder of the Albanian Orthodox Church
John Papajani – former Washington State Senate member
Victor H. Schiro* – politician, 55th Mayor of New Orleans, Louisiana
Bardhyl Tirana – co-chair of the Presidential Inaugural Committee (1976–1977) and director of the Defense Civil Preparedness Agency (1977–1979)
Ekrem Bardha – businessman
Nicolas Berggruen – businessman
Mark Gjonaj – businessman, politician
Florin Krasniqi – businessman, politician
James J. Schiro* – businessman
Martin Shkreli – businessman
Ramiz Tafilaj – businessman, political activist
Donald Leka – pioneer in cloud computing and creator of the award-winning Glide OS
-
radostan dan
#1489 Re: Makedonija
Jeftini za kupit i odrzavat...a sami se nude.
-
Fudo387
#1490 Re: Makedonija
Inace, srpstvo je bas na cijeni... 
-
radostan dan
#1491 Re: Makedonija
Dopuna...radostan dan wrote:Jeftini za kupit i odrzavat...a sami se nude.
Sad ocekujem salve, kanonade, topovske udare i slicno...izvolite, demntujte me. Sto Bosnjaci nemaju takvu podrsku? Srbi?
Ili, jebes ex yu...pouzdaniji su partner americi od grcke npr.
Pa zato sto kod nabrojanih imas u prosjeku 438 hiljada misljenja po kvadratnom metru, politika takodje..težnji, vizija, želja...a uz to sve sami akademici i clanovi mense. A oni su, jel te, skupi...
- pirpa
#1492 Re: Makedonija
e haj im ga onda znaj... moguce da su im lojalniji od Srba. ne igra im vjera ulogu koliko nacija. a i kroz historiju su se pokazali kao lojalni od vatikana pa nadalje.Fudo387 wrote:
Hm, pa imaju Srbi vise takvih sirom Amerike, al' nesta tu ne fercera kako treba.
-
Fudo387
#1493 Re: Makedonija
Ja opet mislim da je to najvise do ponasanje matice.pirpa wrote:e haj im ga onda znaj... moguce da su im lojalniji od Srba. ne igra im vjera ulogu koliko nacija. a i kroz historiju su se pokazali kao lojalni od vatikana pa nadalje.Fudo387 wrote:
Hm, pa imaju Srbi vise takvih sirom Amerike, al' nesta tu ne fercera kako treba.
Ne mozes ti na svojoj teritoriji imati rusku vojnu bazu i onda se cuditi sto Ameri guraju Albance.
-
Alfaromeo
#1494 Re: Makedonija
Je8em vas lude
Mislio sam
20.000 Bosnjaka
Sta se odma
Pa greska u nuli
Sorry
Nemojte odmah kamenje i co.
Odmah udri muski
Greska u nuli
Majku mu
A ljudi gori ste od nas Crnogoraca Majke mi

Mislio sam
20.000 Bosnjaka
Sta se odma
Pa greska u nuli
Sorry
Nemojte odmah kamenje i co.
Odmah udri muski
Greska u nuli
Majku mu
A ljudi gori ste od nas Crnogoraca Majke mi
- Acid25
#1495 Re: Makedonija
Soroš je danas dobio novi bubreg. Dobre je volje, pa se rat u Makedoniji odgađa za 5 sedmica. 
-
El_comadante
#1496 Re: Makedonija
žao mi je što se ovo događa u Makedoniji. sada ovi izbori nisu ništa riješili samo je problem još veći. šta sada? idu novi izbori ili nešto drugo?
- pirpa
#1497 Re: Makedonija
pa to i pricam, lojalnost.. srbi su uvjek u raskoraku izmedju USA/EU i Rusije...a sto kazu kod nas, ne moze se jednom guzicom na dvije stoliceFudo387 wrote:
Ja opet mislim da je to najvise do ponasanje matice.
Ne mozes ti na svojoj teritoriji imati rusku vojnu bazu i onda se cuditi sto Ameri guraju Albance.
-
radostan dan
#1498 Re: Makedonija
Sta ima da se rjesava? Vladajuca partija dobila izbore, al nema vecinu u skupstini...partija, druga po snazi- nije osvojila najvise mandata, ali ima sa albanskim partijama vecinu.El_comadante wrote:žao mi je što se ovo događa u Makedoniji. sada ovi izbori nisu ništa riješili samo je problem još veći. šta sada? idu novi izbori ili nešto drugo?
Predsjedniku makedonije nije lako ali mandat treba da da zaJeBu, i zavrsena prica...ili sto bi rekli nadrealisti - iskali ste, evo vam ga. Zao mi je makedonije i makedonaca, mislim.da su svoj maksimum i kao narod i kao drzava dostigli (i mogli dostici -jedino u ex yu)...ali svako je kovac svoje srece, i Tko smo mi da im se u nju mjesamo...
Moje licno misljenje je da su previse vjerovali Amerima 92, 2001, a sve su prilike - i sad ce.
- Challenger__
#1499 Re: Makedonija
Samo, momci, ovdje nije rijec o Srbima već o Makedoniji a ona je bila super-lojalna. Medjutim, izgleda, uzalud.pirpa wrote:pa to i pricam, lojalnost.. srbi su uvjek u raskoraku izmedju USA/EU i Rusije...a sto kazu kod nas, ne moze se jednom guzicom na dvije stoliceFudo387 wrote:
-
Fudo387
#1500 Re: Makedonija
Jbg, jaci grcki lobi od makedonskog.Challenger__ wrote:Samo, momci, ovdje nije rijec o Srbima već o Makedoniji a ona je bila super-lojalna. Medjutim, izgleda, uzalud.pirpa wrote:pa to i pricam, lojalnost.. srbi su uvjek u raskoraku izmedju USA/EU i Rusije...a sto kazu kod nas, ne moze se jednom guzicom na dvije stoliceFudo387 wrote: