Makedonija

Post Reply
Challenger__

#1476 Re: Makedonija

Post by Challenger__ »

dječak sa šibicama wrote:Realno, USA zbog Albanaca krsi sva medjunarodna prava, neki razlog mora postojati.
Naravno da postoji razlog, odnosno set razloga, ali nisu u pitanju samo USA, ima tu još subjekata koji guraju svoju agendu uz USA, instrumentalizacijom albanskog faktora.
handžar88

#1477 Re: Makedonija

Post by handžar88 »

Challenger__ wrote:
handžar88 wrote:Mislim da su minimalne sanse da ovo prodje bez sukoba.. a mozemo se samo nadati da Putin nece pomaknuti pjesaka u vidu RS kao sledeci potez.
Pošto se tzv. "politička elita", odnosno jadnici iz podruma Evrope drže tranzicijske bismille koja glasi: "Nema drugog Boga do onog u Vašingtonu a Brisel je njegov izaslanik", reagovali su neki drugi ljudi.

Potez su već povukli Lajčak, Atina i Budimpešta. Prvi nazivajući odlazak albanskih prvaka u Tiranu kao "nesretan potez" a druge dvije adrese podnoseći inicijativu prema Briselu da se "osudi miješanje Tirane u makedonska dešavanja". Ne vjerujem u punokrvnu reakciju Brisela u bilo kakvoj validnoj formi, ali hajde.

BTW, ko je po tebi, u Makedoniji povukao prvi potez?
Pa ne znam sta mislis s tim prvi potez jer je jasno kome je Makedonija bila bliza i ko radi sranja da bi destabilizovao zemlju.. ovaj covjek vuce poteze, po nekim izvorima od 2012. konkretne poteze i vidu miliona..
Image

A da je to stvarno tako vidimo po potezu ruske strane(pretpostavljam da je njihova inicijativa) gdje su pokrenuli neku inicijativu u januaru "SOS"(Stop Operation Soros)..mislim da su zakasnili za bilo kakve inicijative i da je taj uticaj vec uzeo maha https://www.rt.com/news/374241-stop-ope ... macedonia/
Zato mislim da ce biti tesko izgjeci sukob jer ovo nisu Albanci pokrenuli nasvoju ruku pa da ih neko zaustavi, nego je ovo iz vana a Albanci ce samo gledati da izvuku sto vecu korist, Putin nikad nije bez konkretnog odgovora i to je =sukob.
Challenger__

#1478 Re: Makedonija

Post by Challenger__ »

OK. Možemo reći otpočela je nova trka za "podrum Evrope" i njegovo redfinisanje u skladu sa interesima pojedinih centara moći.
Opasno, definitivno.

_______
sinuhe

#1479 Re: Makedonija

Post by sinuhe »

Vrijeme ratova je proslo medjutim ono sto vazi za Albance je to da su danas u kulturnom i svakom drugom usponu sto se za druge u regionu ne moze reci pa otud taj privid da su se osilili. Albanci nikad nisu zivjeli bolje.
handžar88

#1480 Re: Makedonija

Post by handžar88 »

sinuhe wrote:Vrijeme ratova je proslo
:-) koliko puta sam samo ovo cuo, pa u kakvom vi to svijetu zivite nije mi jasno :?
dječak sa šibicama

#1481 Re: Makedonija

Post by dječak sa šibicama »

Sudeci po vijestima, Albanci zive jednako lose kao i ostatak balkana, mito, korupcija, nekvalitetni politicari. Jedino ih dijaspora vadi, a oni su po tom pitanju vjerovatno lideri Balkana. Nema gdje ih nema, samo u New Yorku omanja armija.
sinuhe

#1482 Re: Makedonija

Post by sinuhe »

Ah da. Ima i ovih sto vise nisu naivni. :-)
handžar88

#1483 Re: Makedonija

Post by handžar88 »

sinuhe wrote:Ah da. Ima i ovih sto vise nisu naivni. :-)
A i vas naivnih i glupih bgm ne fali.. takvi ko su pricali poslije ww1 prosli ratovi, pa poslije ww2 tu je sad UN nema vise ratova cuva nas veliki brat amerika i nato pa od tad hiljadu ratova prodje i dodje ovaj nas zadnji gdje su isti pametnjakovici pricali nema rata to je bila tamo nekad 1389 ne postoji to vise.. pa dodjose novi sa pricom 21. je stoljece gdje ce biti rat, ali jbg u 21. Stoljecu poceli su desetine ratova i desetine i dan danas traju i ne cini se da ce ubrzo prestat.. i zato se ja pitam odakle te budale dolaze i gdje zive kad i dalje pricaju pricu "proslo je vrijeme ratova" :-)
radostan dan

#1484 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

radostan dan wrote:meni rasim ljajić drugu priču priča...
...i mustafa jusufspahic, aida corovic, emir bekric, dzenan loncarevic, mislim, mogu ja do sutra, samo navedi oblast...sport, politika, kultura, zabava itd.

@geetnt, ne lozi se, nije tebi upuceno....
aratet

#1486 Re: Makedonija

Post by aratet »

radostan dan wrote:
radostan dan wrote:meni rasim ljajić drugu priču priča...
...i mustafa jusufspahic, aida corovic, emir bekric, dzenan loncarevic, mislim, mogu ja do sutra, samo navedi oblast...sport, politika, kultura, zabava itd.

@geetnt, ne lozi se, nije tebi upuceno....
Irfan Mensur.
Ne znam sa je ona Rialda Kadric sto je glumila u onom sranju od Zikine Dinastije.

Emir Bekric je Srbin pravoslavac, koliko znam.
pirpa

#1487 Re: Makedonija

Post by pirpa »

dječak sa šibicama wrote:A koja je zaista tajna podrske USA Albancima, neupitne podrske.

Albanski lobi?

Ili nesto drugo.

Realno, USA zbog Albanaca krsi sva medjunarodna prava, neki razlog mora postojati.
najvjerovatnije da je lobi..

Joseph J. DioGuardi* – Congressman
Mark Gjonaj – Assemblyman, New York
Konstantina Lukes – former mayor of Worcester, Massachusetts
Fan S. Noli – former Prime Minister of Albania and founder of the Albanian Orthodox Church
John Papajani – former Washington State Senate member
Victor H. Schiro* – politician, 55th Mayor of New Orleans, Louisiana
Bardhyl Tirana – co-chair of the Presidential Inaugural Committee (1976–1977) and director of the Defense Civil Preparedness Agency (1977–1979)
Ekrem Bardha – businessman
Nicolas Berggruen – businessman
Mark Gjonaj – businessman, politician
Florin Krasniqi – businessman, politician
James J. Schiro* – businessman
Martin Shkreli – businessman
Ramiz Tafilaj – businessman, political activist
Donald Leka – pioneer in cloud computing and creator of the award-winning Glide OS
Fudo387

#1488 Re: Makedonija

Post by Fudo387 »

pirpa wrote:
dječak sa šibicama wrote:A koja je zaista tajna podrske USA Albancima, neupitne podrske.

Albanski lobi?

Ili nesto drugo.

Realno, USA zbog Albanaca krsi sva medjunarodna prava, neki razlog mora postojati.
najvjerovatnije da je lobi..

Joseph J. DioGuardi* – Congressman
Mark Gjonaj – Assemblyman, New York
Konstantina Lukes – former mayor of Worcester, Massachusetts
Fan S. Noli – former Prime Minister of Albania and founder of the Albanian Orthodox Church
John Papajani – former Washington State Senate member
Victor H. Schiro* – politician, 55th Mayor of New Orleans, Louisiana
Bardhyl Tirana – co-chair of the Presidential Inaugural Committee (1976–1977) and director of the Defense Civil Preparedness Agency (1977–1979)
Ekrem Bardha – businessman
Nicolas Berggruen – businessman
Mark Gjonaj – businessman, politician
Florin Krasniqi – businessman, politician
James J. Schiro* – businessman
Martin Shkreli – businessman
Ramiz Tafilaj – businessman, political activist
Donald Leka – pioneer in cloud computing and creator of the award-winning Glide OS
Hm, pa imaju Srbi vise takvih sirom Amerike, al' nesta tu ne fercera kako treba.
radostan dan

#1489 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

Jeftini za kupit i odrzavat...a sami se nude.
Fudo387

#1490 Re: Makedonija

Post by Fudo387 »

Inace, srpstvo je bas na cijeni... :roll:
radostan dan

#1491 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

radostan dan wrote:Jeftini za kupit i odrzavat...a sami se nude.
Dopuna...

Sad ocekujem salve, kanonade, topovske udare i slicno...izvolite, demntujte me. Sto Bosnjaci nemaju takvu podrsku? Srbi?
Ili, jebes ex yu...pouzdaniji su partner americi od grcke npr.
Pa zato sto kod nabrojanih imas u prosjeku 438 hiljada misljenja po kvadratnom metru, politika takodje..težnji, vizija, želja...a uz to sve sami akademici i clanovi mense. A oni su, jel te, skupi...
pirpa

#1492 Re: Makedonija

Post by pirpa »

Fudo387 wrote:
Hm, pa imaju Srbi vise takvih sirom Amerike, al' nesta tu ne fercera kako treba.
e haj im ga onda znaj... moguce da su im lojalniji od Srba. ne igra im vjera ulogu koliko nacija. a i kroz historiju su se pokazali kao lojalni od vatikana pa nadalje.
Fudo387

#1493 Re: Makedonija

Post by Fudo387 »

pirpa wrote:
Fudo387 wrote:
e haj im ga onda znaj... moguce da su im lojalniji od Srba. ne igra im vjera ulogu koliko nacija. a i kroz historiju su se pokazali kao lojalni od vatikana pa nadalje.
Ja opet mislim da je to najvise do ponasanje matice.
Ne mozes ti na svojoj teritoriji imati rusku vojnu bazu i onda se cuditi sto Ameri guraju Albance.
Alfaromeo

#1494 Re: Makedonija

Post by Alfaromeo »

Je8em vas lude
Mislio sam
20.000 Bosnjaka
Sta se odma
Pa greska u nuli

Sorry
Nemojte odmah kamenje i co.
Odmah udri muski
Greska u nuli
Majku mu
A ljudi gori ste od nas Crnogoraca Majke mi

:D
Acid25

#1495 Re: Makedonija

Post by Acid25 »

Soroš je danas dobio novi bubreg. Dobre je volje, pa se rat u Makedoniji odgađa za 5 sedmica. :)
El_comadante

#1496 Re: Makedonija

Post by El_comadante »

žao mi je što se ovo događa u Makedoniji. sada ovi izbori nisu ništa riješili samo je problem još veći. šta sada? idu novi izbori ili nešto drugo?
pirpa

#1497 Re: Makedonija

Post by pirpa »

Fudo387 wrote:

Ne mozes ti na svojoj teritoriji imati rusku vojnu bazu i onda se cuditi sto Ameri guraju Albance.
pa to i pricam, lojalnost.. srbi su uvjek u raskoraku izmedju USA/EU i Rusije...a sto kazu kod nas, ne moze se jednom guzicom na dvije stolice
radostan dan

#1498 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

El_comadante wrote:žao mi je što se ovo događa u Makedoniji. sada ovi izbori nisu ništa riješili samo je problem još veći. šta sada? idu novi izbori ili nešto drugo?
Sta ima da se rjesava? Vladajuca partija dobila izbore, al nema vecinu u skupstini...partija, druga po snazi- nije osvojila najvise mandata, ali ima sa albanskim partijama vecinu.
Predsjedniku makedonije nije lako ali mandat treba da da zaJeBu, i zavrsena prica...ili sto bi rekli nadrealisti - iskali ste, evo vam ga. Zao mi je makedonije i makedonaca, mislim.da su svoj maksimum i kao narod i kao drzava dostigli (i mogli dostici -jedino u ex yu)...ali svako je kovac svoje srece, i Tko smo mi da im se u nju mjesamo...
Moje licno misljenje je da su previse vjerovali Amerima 92, 2001, a sve su prilike - i sad ce.
Challenger__

#1499 Re: Makedonija

Post by Challenger__ »

pirpa wrote:
Fudo387 wrote:

pa to i pricam, lojalnost.. srbi su uvjek u raskoraku izmedju USA/EU i Rusije...a sto kazu kod nas, ne moze se jednom guzicom na dvije stolice
Samo, momci, ovdje nije rijec o Srbima već o Makedoniji a ona je bila super-lojalna. Medjutim, izgleda, uzalud.
Fudo387

#1500 Re: Makedonija

Post by Fudo387 »

Challenger__ wrote:
pirpa wrote:
Fudo387 wrote:

Samo, momci, ovdje nije rijec o Srbima već o Makedoniji a ona je bila super-lojalna. Medjutim, izgleda, uzalud.
Jbg, jaci grcki lobi od makedonskog.
Post Reply