medvjed23 wrote:što su ti problem? nameću ti aseksualnost? otimaju ti pare za užinu?Black swan wrote:meni su veći problem ASEKSUALNOST kod ljudi nego gej problemi
ne znam ni jednog geja... sumnjamo na jednog feminiziranog
ali znam barem 10-ak ili 15-ak aseksualnih osoba koje nit sam vidio s drugim spolom niti ikad razgovaraju o seksu niti vole te teme
Homoseksualnost i usvajanje djece
- Idemedosumom
#1476 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
- dobar osjecaj
#1477 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Suosjeća dok sumnja na jednog feminiziranog 
- Ramzess Veliki
#1478 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Za mene je veci problem dijete bez roditeljskog staranja. Svako dijete bi trebalo imati ljubav roditelja, ako nikako drugacije, a ono bar homoseksualnog para. Ne sumnjam da bi bili dobrim roditeljima, ako ne I boljim od heteroseksualnog para sa stalnim razmiricama.
-
broj dva
#1479 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Pa ocigledno da ne mogu kada su neplodni ? Tako valjda bog odredio sta li...S4mpion wrote:Jedni ne mogu, drugi ne žele, razlika je očigledna.Bloo wrote:Usput i neplodnim heteroseksualnim parovima zabraniti usvajanje jer ne mogu prirodnim putem da dobiju djecu - taslačenjem.
Ha ja.
Isto tako, kad treba utvrdit' poremećaj kod hetero parova, to se uradi za minutu, ali ne d'o Bog to uradit' za homo parove.
-
ratomir
#1480 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Ramzess Veliki wrote:Ono "idi ba popusi" ... mislis da je to pristojan nivo razgovora sa starijim i ozbiljnijim forumasima?ratomir wrote: za koji komentar ide prijava i gdje-.
ja ne vidim da sam igdje ikog vrijedjao i tako dalje al eto nema veze.
a zasto bi im se dalo da usvajaju djete ako su i oni sami rodjeni tako sto su im otac(musko) i majka(zensko) imali odnos.
protiv sam toga.
gejevima propast garantovana
Ja sam tebi odgovorio sa vrlo ozbiljnim postom misleci da mozes razumjeti sta sam napisao. Trebao bi mi se izvinuti za neprimjeren rijecnik i ubuduce malo povedi racuna dok se sa nekim ne sjaranis dovoljno da mu mozes takvo nesto reci a da se on ne nadje uvrijedjen. Shvaticu da si tek poceo pisati na forumu pa nisi upoznat sa pravilima i da si mlad i malo preopusten. Ali nemoj vise molim te.
dobro necu vise,sve sto si napisao tacno.
izvinjavam se jos jednom.jos ako si stariji i iskusniji,te uticajan forumas onda se duboko izvinjavam.
- Ramzess Veliki
#1481 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
ratomir wrote:
izvinjavam se jos jednom.jos ako si stariji i iskusniji,te uticajan forumas onda se duboko izvinjavam.
- Sara03
#1482 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Ne kontaju i džaba.wewa wrote:da se homoseksualnost moze sprijeciti tako sto djecu odgajaju samo heteroseksualni parovi, homoseksualnosti ne bi bilo, jelte.
mnogo je vaznija stabilnost porodice nego poze koje roditelji upraznjavaju u spavacoj sobi.
-
broj dva
#1483 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Ne kontaju da je to jedna od dvije glavne (mada ne i jedine) seksualne orijentacije.Sara03 wrote:Ne kontaju i džaba.wewa wrote:da se homoseksualnost moze sprijeciti tako sto djecu odgajaju samo heteroseksualni parovi, homoseksualnosti ne bi bilo, jelte.
mnogo je vaznija stabilnost porodice nego poze koje roditelji upraznjavaju u spavacoj sobi.
Ne kontaju da je odredjen postotak covjecanstva gay bez obzira na bilo sta, takvi se rode.
Ne kontaju da je uvjek bilo homoseksualaca, kroz kompletnu ljudsku istoriju, u svim kulturama a neke kulture su to uzdizale i gledale kao nesto plemenito (anticka Grcka ) ili nesto sasvim normalno (stari Rim) i da tek pojavom netolerantnog monotezima homoseksualizam postaje "problem" u drustvu.
- Ramzess Veliki
#1484 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Pa niko valjda nije plodan u guzicu ...broj dva wrote:Pa ocigledno da ne mogu kada su neplodni ? Tako valjda bog odredio sta li...S4mpion wrote:Jedni ne mogu, drugi ne žele, razlika je očigledna.Bloo wrote:Usput i neplodnim heteroseksualnim parovima zabraniti usvajanje jer ne mogu prirodnim putem da dobiju djecu - taslačenjem.
Ha ja.
Isto tako, kad treba utvrdit' poremećaj kod hetero parova, to se uradi za minutu, ali ne d'o Bog to uradit' za homo parove.
Ne prce se svi homoseksualci u zicagu bolan, ima ih I sto lizu mindje. Ali to ne znaci da nisu neplodne.
Pitanje je da li dozvoliti homoseksualnom paru da usvoje djecu. Lezbe cak ne moraju, ode dama i vjestacki se oplodi pa rodi svoje, ako joj se ne krese sa muskinjem.
Pitanje je znaci da li dvojici gej homoseksualaca dati djete na usvajanje.
- Idemedosumom
#1485 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Ja se nešto ne sjećam da je iko konkretno tu primjedbu iznio (a možda griješim), da bi usvojena djeca mogla postati homoseksualci jer su njihovi usvajači homoseksualci.
Ili da će djeca, gledajući gej parade sami postati gej. wtf
- Ramzess Veliki
#1486 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Kazi do kraja - pojavom jednobozackih religija.broj dva wrote:Ne kontaju da je to jedna od dvije glavne (mada ne i jedine) seksualne orijentacije.
Ne kontaju da je odredjen postotak covjecanstva gay bez obzira na bilo sta, takvi se rode.
Ne kontaju da je uvjek bilo homoseksualaca, kroz kompletnu ljudsku istoriju, u svim kulturama a neke kulture su to uzdizale i gledale kao nesto plemenito (anticka Grcka ) ili nesto sasvim normalno (stari Rim) i da tek pojavom netolerantnog monotezima homoseksualizam postaje "problem" u drustvu.
... ustvari rekao si ... sori, do mene je ...
Last edited by Ramzess Veliki on 12/09/2018 14:32, edited 1 time in total.
- wewa
#1487 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
pa koji je onda argument da se homoseksualnim parovima ne dopusti usvajanje?Idemedosumom wrote:Ja se nešto ne sjećam da je iko konkretno tu primjedbu iznio (a možda griješim), da bi usvojena djeca mogla postati homoseksualci jer su njihovi usvajači homoseksualci.
nesto ne vidim da imamo manjak djece po domovima.
- Ramzess Veliki
#1488 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Utjecaj religije.wewa wrote:pa koji je onda argument da se homoseksualnim parovima ne dopusti usvajanje?Idemedosumom wrote:Ja se nešto ne sjećam da je iko konkretno tu primjedbu iznio (a možda griješim), da bi usvojena djeca mogla postati homoseksualci jer su njihovi usvajači homoseksualci.
- ¤ jelena ¤
#1489 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Da žena ne može oploditi drugu ženu, ili muškarac drugog muškarca, to je neki poremećaj,
a koji...to treba utvrditi odlaskom kod doktora.
a koji...to treba utvrditi odlaskom kod doktora.
Last edited by ¤ jelena ¤ on 12/09/2018 14:38, edited 1 time in total.
- wewa
#1490 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
licemjerje na n-tu. da je dunjaluk pun vjernika, mnogo bismo ljepse zivjeli, a domova za napustenu djecu ne bi ni bilo.Ramzess Veliki wrote:Utjecaj religije.wewa wrote:pa koji je onda argument da se homoseksualnim parovima ne dopusti usvajanje?Idemedosumom wrote:Ja se nešto ne sjećam da je iko konkretno tu primjedbu iznio (a možda griješim), da bi usvojena djeca mogla postati homoseksualci jer su njihovi usvajači homoseksualci.
-
ratomir
#1491 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Ramzess Veliki wrote:ratomir wrote:
izvinjavam se jos jednom.jos ako si stariji i iskusniji,te uticajan forumas onda se duboko izvinjavam.![]()
![]()
Ne moras pretjerivat' ... dobrodosao na forum.
Hvala , bolje vas nasao
- Bloo
- Globalna šefica
#1492 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Isto kao da tvrdis da ce neko druzenjem odnosno komuniciranjem s tobom godinama preko foruma postati vjernik.Idemedosumom wrote:Ja se nešto ne sjećam da je iko konkretno tu primjedbu iznio (a možda griješim), da bi usvojena djeca mogla postati homoseksualci jer su njihovi usvajači homoseksualci.
- S4mpion
#1493 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
O Bogu na religiji, ne ovdje.broj dva wrote:Pa ocigledno da ne mogu kada su neplodni ? Tako valjda bog odredio sta li...S4mpion wrote: Jedni ne mogu, drugi ne žele, razlika je očigledna.
- Bloo
- Globalna šefica
#1494 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Ti si ga prvi spomenuo.S4mpion wrote:O Bogu na religiji, ne ovdje.broj dva wrote:Pa ocigledno da ne mogu kada su neplodni ? Tako valjda bog odredio sta li...S4mpion wrote: Jedni ne mogu, drugi ne žele, razlika je očigledna.
Mada mozda bolje nastaviti diskusiju na Religiji, tamo svejedno svi iznose nekorenetna misljenja i stavove. Poput tvog o utvrdivanju poremecaja kod homoseksualnih parova.
- S4mpion
#1495 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Ne vidim razlog da im se ne dopusti usvajanje, ali samo u slučajevima kada predstavljaju najbolju moguću alternativu za dijete. To što oni žele nazor, na štetu djeteta i preko reda, dobiti starateljstvo, je prljava igra kojoj se svakako mora stati ukraj.wewa wrote: pa koji je onda argument da se homoseksualnim parovima ne dopusti usvajanje?
- S4mpion
#1496 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Zatvorimo li oči pred kontekstom, jesam, prvi sam spomen'o Boga.Bloo wrote:Ti si ga prvi spomenuo.S4mpion wrote: O Bogu na religiji, ne ovdje.
Mada mozda bolje nastaviti diskusiju na Religiji, tamo svejedno svi iznose nekorenetna misljenja i stavove. Poput tvog o utvrdivanju poremecaja kod homoseksualnih parova.
- wewa
#1497 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
gdje su takvi? koliko ih znas? sta tacno rade?S4mpion wrote:Ne vidim razlog da im se ne dopusti usvajanje, ali samo u slučajevima kada predstavljaju najbolju moguću alternativu za dijete. To što oni žele nazor, na štetu djeteta i preko reda, dobiti starateljstvo, je prljava igra kojoj se svakako mora stati ukraj.wewa wrote: pa koji je onda argument da se homoseksualnim parovima ne dopusti usvajanje?
- Bloo
- Globalna šefica
#1498 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Oh, snap.S4mpion wrote:Zatvorimo li oči pred kontekstom, jesam, prvi sam spomen'o Boga.Bloo wrote:Ti si ga prvi spomenuo.S4mpion wrote: O Bogu na religiji, ne ovdje.
Koji burn.
- S4mpion
#1499 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Svuda oko nas, kompletne kampanje, na globalnom nivou, su zasnovane na tom zahtjevu, da se usvajanju od strane homo parova pruži jednak stepen prioriteta kao usvajanju od strane hetero parova, što ide na štetu djeteta, oduzimajući mu pravo na najbolju moguću alternativu.wewa wrote:gdje su takvi? koliko ih znas? sta tacno rade?S4mpion wrote:
Ne vidim razlog da im se ne dopusti usvajanje, ali samo u slučajevima kada predstavljaju najbolju moguću alternativu za dijete. To što oni žele nazor, na štetu djeteta i preko reda, dobiti starateljstvo, je prljava igra kojoj se svakako mora stati ukraj.
- Sara03
#1500 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Homoseksualci zapravo žele usvajati djecu, jer je to najlakši način da ostvare svoje pedofilske tendencije. Za ovakvo rezonovanje nam čak ne treba doktorat iz logike. Dakle, poprilično jednostavan zaključak.wewa wrote:pa koji je onda argument da se homoseksualnim parovima ne dopusti usvajanje?Idemedosumom wrote:Ja se nešto ne sjećam da je iko konkretno tu primjedbu iznio (a možda griješim), da bi usvojena djeca mogla postati homoseksualci jer su njihovi usvajači homoseksualci.
To su nekadašnji stavovi gornjeg forumaša u kontekstu tvog pitanja.
Last edited by Sara03 on 12/09/2018 19:30, edited 2 times in total.