...Huti ulijevaju optimizam i zrace odlucnoscu da poraze mrske Saude!insomnia78 wrote: Pa ratuje se vec deveti dan
Na putu ka granici!
Impozantno, sila je to, nema sta!
https://www.youtube.com/watch?v=2fb-88Kw59w#t=118
...Huti ulijevaju optimizam i zrace odlucnoscu da poraze mrske Saude!insomnia78 wrote: Pa ratuje se vec deveti dan
Džaba im sve ako se Saturn umjesa.Vizionar 1985 wrote:Oman Vecina populacije Shia To bi Uran zestoko branio.Co0l wrote:Glupost.Sisi ako odluci zauzece cijeli Jemen za 24 sata.I Oman pride.
Pazi ovaj upis Nesanice. Kakva rupa od osobe moraš biti da ovo ispišeš? O kakvom defektu je riječ? Reci mi to, Nesanice.Co0l wrote:Vidis da njega nije ni zvao.Za kontakte sa njim je zadusen sef.Onaj iz Saudije.
A sta moras biti da ignorises cinjenicu da egipatski avioni vec danima bombarduju po Jemenu.Challenger__ wrote:Pazi ovaj upis Nesanice. Kakva rupa od osobe moraš biti da ovo ispišeš? O kakvom defektu je riječ? Reci mi to, Nesanice.Co0l wrote:Vidis da njega nije ni zvao.Za kontakte sa njim je zadusen sef.Onaj iz Saudije.
Čovjek je u pravu, bez razloga dramiš.Challenger__ wrote:Pazi ovaj upis Nesanice. Kakva rupa od osobe moraš biti da ovo ispišeš? O kakvom defektu je riječ? Reci mi to, Nesanice.Co0l wrote:Vidis da njega nije ni zvao.Za kontakte sa njim je zadusen sef.Onaj iz Saudije.
Co0l wrote:Džaba im sve ako se Saturn umjesa.Vizionar 1985 wrote:Oman Vecina populacije Shia To bi Uran zestoko branio.Co0l wrote:Glupost.Sisi ako odluci zauzece cijeli Jemen za 24 sata.I Oman pride.
Niti je "č" od čovjeka, niti je u pravu. Obama je prvo zvao Sisija i možete se za muda gristi, neće ginuti za Saude.sarajevoxxxx wrote:Čovjek je u pravu, bez razloga dramiš.
Pa i jedni i drugi su Arapi. Cak su i Uranci napola Arapi.sarajevoxxxx wrote:Saudija jeste bogata, dosta ih živi lagodnim životom, ali mislim da je pogrešno zbog toga misliti da je nema ko braniti.Ovdje se radi o sektaškim motivima, a sektaški ratovi znaju biti najkrvaviji.Najmanji problem je mobilisati, ili volja za ratovanjem, čak šta više i previše je te volje.Ljudi u Siriji, Iraku, Libanonu, ne žele da ratuju.Kurdi isto tako ne žele da ratuju, na žalost mislim da po prvi put imamo dvije strane koje su spremne do istrebljenja da ratuju, naravno mislim na Hute i arape.Ali Salih po mom mišljenju brani svoju vlast, a i onako je prevrtljivac, nema tu mnogo pametovanja, ili neke duboke ideje.Klasični plačenik koji brani svoj plijen kojeg je zgrtao zadnje tri decenije, Huti su nešto drugo.
Ništa od toga. Fantaziraš. Korumpiranoj familiji (Saudima) gori pod nogama. Ni manje, ni više.sarajevoxxxx wrote:Saudija jeste bogata, dosta ih živi lagodnim životom, ali mislim da je pogrešno zbog toga misliti da je nema ko braniti.Ovdje se radi o sektaškim motivima, a sektaški ratovi znaju biti najkrvaviji.Najmanji problem je mobilisati, ili volja za ratovanjem, čak šta više i previše je te volje.Ljudi u Siriji, Iraku, Libanonu, ne žele da ratuju.Kurdi isto tako ne žele da ratuju, na žalost mislim da po prvi put imamo dvije strane koje su spremne do istrebljenja da ratuju, naravno mislim na Hute i arape.Ali Salih po mom mišljenju brani svoju vlast, a i onako je prevrtljivac, nema tu mnogo pametovanja, ili neke duboke ideje.Klasični plačenik koji brani svoj plijen kojeg je zgrtao zadnje tri decenije, Huti su nešto drugo.
O tome se možda dalo raspravljati nakon onih dešavanja u Egiptu i svrgavanja Mursija, mislim da je danas klima ne samo u Saudiji već i u regionu dosta drugačija.Mase su zategnute do maksimuma, sve živo je upregnuto, arapi nikad nisu bili jedinstveniji, ono kad doktor i seljak isto razmišljaju.Asad je uradio svoje, nasilje u Iraku isto tako, ljudi ovo u Jemenu ne gledaju kao napad velikih i bogatih na jadni Jemen, već kao konačno dizanje glasa protiv nasilja nad arapima u Siriji i Iraku.Challenger__ wrote:Ništa od toga. Fantaziraš. Korumpiranoj familiji (Saudima) gori pod nogama. Ni manje, ni više.sarajevoxxxx wrote:Saudija jeste bogata, dosta ih živi lagodnim životom, ali mislim da je pogrešno zbog toga misliti da je nema ko braniti.Ovdje se radi o sektaškim motivima, a sektaški ratovi znaju biti najkrvaviji.Najmanji problem je mobilisati, ili volja za ratovanjem, čak šta više i previše je te volje.Ljudi u Siriji, Iraku, Libanonu, ne žele da ratuju.Kurdi isto tako ne žele da ratuju, na žalost mislim da po prvi put imamo dvije strane koje su spremne do istrebljenja da ratuju, naravno mislim na Hute i arape.Ali Salih po mom mišljenju brani svoju vlast, a i onako je prevrtljivac, nema tu mnogo pametovanja, ili neke duboke ideje.Klasični plačenik koji brani svoj plijen kojeg je zgrtao zadnje tri decenije, Huti su nešto drugo.
A za koga im piloti rizikuju zivote u Jemenu?Za veliki Egipat?Challenger__ wrote:Niti je "č" od čovjeka, niti je u pravu. Obama je prvo zvao Sisija i možete se za muda gristi, neće ginuti za Saude.sarajevoxxxx wrote:Čovjek je u pravu, bez razloga dramiš.
ne očekuj od ovog dvojca da te žrtve pomenu.insomnia78 wrote:I sta bi na kraju za jucerasnji napad na Sinaju?
17 mrtvih, civila i vojnika
Pardon 27
Činjenica je da arapi ovu vojnu intervenciju u Jemenu gledaju kroz ranija dešavanja u Siriji i Iraku.Challenger__ wrote:Svo zlo BI je od dvije familije: Sauda i Thanija. Ko će nastradati, to ćemo tek da vidimo.
Vidio sam, na žalost kao što smo i predpostavljali, Sisi uopšte nije spriječio rat u Egiptu, već naprotiv samo još više zakuhao, ne samo onim masovim ubistvma građana na ulicama i ovim smrtnim kaznamam već i sve češćim ubistvima vojnika na Sinaju, pai u drugim djelovima Egipta.Ovakvi slučajevi u vrijeme Mursija su se dešavali jednom u godini ili nikako.Sinaj je zapaljen nakon Sisijevog vojnog udara.insomnia78 wrote:I sta bi na kraju za jucerasnji napad na Sinaju?
17 mrtvih, civila i vojnika
Pardon 27
Cinjenica je da arapi, dal' zbog nedovoljnog iskustva pilota dal' zbog kurcobolje, jako neselektivno rokaju po Jemenu i na dobrom su putu u ratni zlocinsarajevoxxxx wrote:Činjenica je da arapi ovu vojnu intervenciju u Jemenu gledaju kroz ranija dešavanja u Siriji i Iraku.Challenger__ wrote:Svo zlo BI je od dvije familije: Sauda i Thanija. Ko će nastradati, to ćemo tek da vidimo.
Ne poznaješ prilike u arapskom svijetu, apsolutno si neinformisan.Challenger__ wrote:Misliš wahhabi-thugs. Slažem se. Međutim, daleko su njihova crna srca od srca većine Arapa.
sarajevoxxxx wrote:Ne poznaješ prilike u arapskom svijetu, apsolutno si neinformisan.Challenger__ wrote:Misliš wahhabi-thugs. Slažem se. Međutim, daleko su njihova crna srca od srca većine Arapa.
Ja bih više od tebe volio da sam u krivu.Ne želim da kažem da je to pozitivno što su tako nabrijani, naprotiv.Ja sam odmah na početku rekao šta mislim o vojnoj intervenciji u Jemenu.Kada je počeo rat protiv isila isto sam reagovao, i sličan stav imam i protiv sam ove vojne intervencije u Jemenu.Ljudi su siromašni i to je najveći problem, siromaštvo je kao bolest, ne možeš bolesnika tretirati kao zdravog čovjeka.Diplomatskim putem, investicijama, pregovorima, lobiranjem, razgovorima, to je sigurno teži put, zahtjeva odricanje od svojih principa, možda i nekih privilegija, ali bi na kraju bili spašeni mnogi životi.Challenger__ wrote:Unaprijed sam znao šta ćeš napisati. Predvidiljiv si. Vrijeme će biti sudija pa ćemo vidjeti ko jeste a ko nije upućen.
Što mi se obraćaš ako sam neupućen? Evo, neki dan si oponirao i Anticheu (OpetJa) i meni oko Saleha. Tvrdili smo da su Huti bez njega nemoćni, odnosno znatno manje snage. Danas/jučer(?) bacaš drvlje i kamenje na njega jer si uvidio da je itekako bitan.sarajevoxxxx wrote:Ja bih više od tebe volio da sam u krivu.Ne želim da kažem da je to pozitivno što su tako nabrijani, naprotiv.Ja sam odmah na početku rekao šta mislim o vojnoj intervenciji u Jemenu.Kada je počeo rat protiv isila isto sam reagovao, i sličan stav imam i protiv sam ove vojne intervencije u Jemenu.Ljudi su siromašni i to je najveći problem, siromaštvo je kao bolest, ne možeš bolesnika tretirati kao zdravog čovjeka.Diplomatskim putem, investicijama, pregovorima, lobiranjem, razgovorima, to je sigurno teži put, zahtjeva odricanje od svojih principa, možda i nekih privilegija, ali bi na kraju bili spašeni mnogi životi.