Jemen

Post Reply
lorenb

#1476 Re: Jemen

Post by lorenb »

insomnia78 wrote: Pa ratuje se vec deveti dan
...Huti ulijevaju optimizam i zrace odlucnoscu da poraze mrske Saude!
Na putu ka granici!
Impozantno, sila je to, nema sta!

https://www.youtube.com/watch?v=2fb-88Kw59w#t=118
Last edited by lorenb on 04/04/2015 00:10, edited 2 times in total.
Co0l

#1477 Re: Jemen

Post by Co0l »

Vizionar 1985 wrote:
Co0l wrote:Glupost.Sisi ako odluci zauzece cijeli Jemen za 24 sata.I Oman pride.
Oman Vecina populacije Shia To bi Uran zestoko branio.
Džaba im sve ako se Saturn umjesa.
Challenger__

#1478 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:Vidis da njega nije ni zvao.Za kontakte sa njim je zadusen sef.Onaj iz Saudije.
Pazi ovaj upis Nesanice. Kakva rupa od osobe moraš biti da ovo ispišeš? O kakvom defektu je riječ? Reci mi to, Nesanice.
Co0l

#1479 Re: Jemen

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:Vidis da njega nije ni zvao.Za kontakte sa njim je zadusen sef.Onaj iz Saudije.
Pazi ovaj upis Nesanice. Kakva rupa od osobe moraš biti da ovo ispišeš? O kakvom defektu je riječ? Reci mi to, Nesanice.
A sta moras biti da ignorises cinjenicu da egipatski avioni vec danima bombarduju po Jemenu.

Predji sa plavih na crvene pilule,vidis da plave ne djeluju.
sarajevoxxxx

#1480 Re: Jemen

Post by sarajevoxxxx »

Saudija jeste bogata, dosta ih živi lagodnim životom, ali mislim da je pogrešno zbog toga misliti da je nema ko braniti.Ovdje se radi o sektaškim motivima, a sektaški ratovi znaju biti najkrvaviji.Najmanji problem je mobilisati, ili volja za ratovanjem, čak šta više i previše je te volje.Ljudi u Siriji, Iraku, Libanonu, ne žele da ratuju.Kurdi isto tako ne žele da ratuju, na žalost mislim da po prvi put imamo dvije strane koje su spremne do istrebljenja da ratuju, naravno mislim na Hute i arape.Ali Salih po mom mišljenju brani svoju vlast, a i onako je prevrtljivac, nema tu mnogo pametovanja, ili neke duboke ideje.Klasični plačenik koji brani svoj plijen kojeg je zgrtao zadnje tri decenije, Huti su nešto drugo.
sarajevoxxxx

#1481 Re: Jemen

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
Čovjek je u pravu, bez razloga dramiš.
Sanjarko

#1482 Re: Jemen

Post by Sanjarko »

Co0l wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Co0l wrote:Glupost.Sisi ako odluci zauzece cijeli Jemen za 24 sata.I Oman pride.
Oman Vecina populacije Shia To bi Uran zestoko branio.
Džaba im sve ako se Saturn umjesa.
:lol:
Co0l

#1483 Re: Jemen

Post by Co0l »

:-D :thumbup:
Challenger__

#1484 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Čovjek je u pravu, bez razloga dramiš.
Niti je "č" od čovjeka, niti je u pravu. Obama je prvo zvao Sisija i možete se za muda gristi, neće ginuti za Saude.
Sanjarko

#1485 Re: Jemen

Post by Sanjarko »

sarajevoxxxx wrote:Saudija jeste bogata, dosta ih živi lagodnim životom, ali mislim da je pogrešno zbog toga misliti da je nema ko braniti.Ovdje se radi o sektaškim motivima, a sektaški ratovi znaju biti najkrvaviji.Najmanji problem je mobilisati, ili volja za ratovanjem, čak šta više i previše je te volje.Ljudi u Siriji, Iraku, Libanonu, ne žele da ratuju.Kurdi isto tako ne žele da ratuju, na žalost mislim da po prvi put imamo dvije strane koje su spremne do istrebljenja da ratuju, naravno mislim na Hute i arape.Ali Salih po mom mišljenju brani svoju vlast, a i onako je prevrtljivac, nema tu mnogo pametovanja, ili neke duboke ideje.Klasični plačenik koji brani svoj plijen kojeg je zgrtao zadnje tri decenije, Huti su nešto drugo.
Pa i jedni i drugi su Arapi. Cak su i Uranci napola Arapi.
Challenger__

#1486 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Saudija jeste bogata, dosta ih živi lagodnim životom, ali mislim da je pogrešno zbog toga misliti da je nema ko braniti.Ovdje se radi o sektaškim motivima, a sektaški ratovi znaju biti najkrvaviji.Najmanji problem je mobilisati, ili volja za ratovanjem, čak šta više i previše je te volje.Ljudi u Siriji, Iraku, Libanonu, ne žele da ratuju.Kurdi isto tako ne žele da ratuju, na žalost mislim da po prvi put imamo dvije strane koje su spremne do istrebljenja da ratuju, naravno mislim na Hute i arape.Ali Salih po mom mišljenju brani svoju vlast, a i onako je prevrtljivac, nema tu mnogo pametovanja, ili neke duboke ideje.Klasični plačenik koji brani svoj plijen kojeg je zgrtao zadnje tri decenije, Huti su nešto drugo.
Ništa od toga. Fantaziraš. Korumpiranoj familiji (Saudima) gori pod nogama. Ni manje, ni više.
sarajevoxxxx

#1487 Re: Jemen

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
Ništa od toga. Fantaziraš. Korumpiranoj familiji (Saudima) gori pod nogama. Ni manje, ni više.
O tome se možda dalo raspravljati nakon onih dešavanja u Egiptu i svrgavanja Mursija, mislim da je danas klima ne samo u Saudiji već i u regionu dosta drugačija.Mase su zategnute do maksimuma, sve živo je upregnuto, arapi nikad nisu bili jedinstveniji, ono kad doktor i seljak isto razmišljaju.Asad je uradio svoje, nasilje u Iraku isto tako, ljudi ovo u Jemenu ne gledaju kao napad velikih i bogatih na jadni Jemen, već kao konačno dizanje glasa protiv nasilja nad arapima u Siriji i Iraku.

Kako je god Nasrallah koji šalje svoje vojnike da masakriraju sirijske žene i djecu bio bijesan zbog vojne interevencije arapa u jemenu, isto tako su njegovi oponenti svi odreda to slavili.Huti jesu siromašni, i ovdje je Iran ispao nimalo fer.Ispade sve zlo za koje je odgovoran Iran slomit će se preko leđa jemenskog naroda.
Challenger__

#1488 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

Svo zlo BI je od dvije familije: Sauda i Thanija. Ko će nastradati, to ćemo tek da vidimo.
Co0l

#1489 Re: Jemen

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Čovjek je u pravu, bez razloga dramiš.
Niti je "č" od čovjeka, niti je u pravu. Obama je prvo zvao Sisija i možete se za muda gristi, neće ginuti za Saude.
A za koga im piloti rizikuju zivote u Jemenu?Za veliki Egipat? :D

Zvao je on Sisija ali ne u komentarisanoj prigodi.Naravno da ce ga zvat,valja osigurat americki kredit Egiptu.Nisu oni Saudi da tek tako dijele pare.Imaju oni iskustva sa duznickim ropstvom malo vise od ovih debeloguzih seika.
insomnia78

#1490 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

I sta bi na kraju za jucerasnji napad na Sinaju?
17 mrtvih, civila i vojnika
Pardon 27
Challenger__

#1491 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

insomnia78 wrote:I sta bi na kraju za jucerasnji napad na Sinaju?
Pardon 27
ne očekuj od ovog dvojca da te žrtve pomenu.
sarajevoxxxx

#1492 Re: Jemen

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:Svo zlo BI je od dvije familije: Sauda i Thanija. Ko će nastradati, to ćemo tek da vidimo.
Činjenica je da arapi ovu vojnu intervenciju u Jemenu gledaju kroz ranija dešavanja u Siriji i Iraku.
Challenger__

#1493 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

Misliš wahhabi-thugs. Slažem se. Međutim, daleko su njihova crna srca od srca većine Arapa.
sarajevoxxxx

#1494 Re: Jemen

Post by sarajevoxxxx »

insomnia78 wrote:I sta bi na kraju za jucerasnji napad na Sinaju?
Pardon 27
Vidio sam, na žalost kao što smo i predpostavljali, Sisi uopšte nije spriječio rat u Egiptu, već naprotiv samo još više zakuhao, ne samo onim masovim ubistvma građana na ulicama i ovim smrtnim kaznamam već i sve češćim ubistvima vojnika na Sinaju, pai u drugim djelovima Egipta.Ovakvi slučajevi u vrijeme Mursija su se dešavali jednom u godini ili nikako.Sinaj je zapaljen nakon Sisijevog vojnog udara.
insomnia78

#1495 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger__ wrote:Svo zlo BI je od dvije familije: Sauda i Thanija. Ko će nastradati, to ćemo tek da vidimo.
Činjenica je da arapi ovu vojnu intervenciju u Jemenu gledaju kroz ranija dešavanja u Siriji i Iraku.
Cinjenica je da arapi, dal' zbog nedovoljnog iskustva pilota dal' zbog kurcobolje, jako neselektivno rokaju po Jemenu i na dobrom su putu u ratni zlocin
Civilne zrtve, u samo devet dana intervencije, se vec broje u stotinama, od toga oko stotinu djece
Ameri se vec ogradjuju time kako im oni samo pruzaju opskrbu za avione i satelitske snimke terena i kako nemaju nista sa izborom meta
Last edited by insomnia78 on 04/04/2015 00:45, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#1496 Re: Jemen

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:Misliš wahhabi-thugs. Slažem se. Međutim, daleko su njihova crna srca od srca većine Arapa.
Ne poznaješ prilike u arapskom svijetu, apsolutno si neinformisan.
Challenger__

#1497 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

Unaprijed sam znao šta ćeš napisati. Predvidiljiv si. Vrijeme će biti sudija pa ćemo vidjeti ko jeste a ko nije upućen.
Co0l

#1498 Re: Jemen

Post by Co0l »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger__ wrote:Misliš wahhabi-thugs. Slažem se. Međutim, daleko su njihova crna srca od srca većine Arapa.
Ne poznaješ prilike u arapskom svijetu, apsolutno si neinformisan.
:D :thumbup: :thumbup:
sarajevoxxxx

#1499 Re: Jemen

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:Unaprijed sam znao šta ćeš napisati. Predvidiljiv si. Vrijeme će biti sudija pa ćemo vidjeti ko jeste a ko nije upućen.
Ja bih više od tebe volio da sam u krivu.Ne želim da kažem da je to pozitivno što su tako nabrijani, naprotiv.Ja sam odmah na početku rekao šta mislim o vojnoj intervenciji u Jemenu.Kada je počeo rat protiv isila isto sam reagovao, i sličan stav imam i protiv sam ove vojne intervencije u Jemenu.Ljudi su siromašni i to je najveći problem, siromaštvo je kao bolest, ne možeš bolesnika tretirati kao zdravog čovjeka.Diplomatskim putem, investicijama, pregovorima, lobiranjem, razgovorima, to je sigurno teži put, zahtjeva odricanje od svojih principa, možda i nekih privilegija, ali bi na kraju bili spašeni mnogi životi.
Challenger__

#1500 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Ja bih više od tebe volio da sam u krivu.Ne želim da kažem da je to pozitivno što su tako nabrijani, naprotiv.Ja sam odmah na početku rekao šta mislim o vojnoj intervenciji u Jemenu.Kada je počeo rat protiv isila isto sam reagovao, i sličan stav imam i protiv sam ove vojne intervencije u Jemenu.Ljudi su siromašni i to je najveći problem, siromaštvo je kao bolest, ne možeš bolesnika tretirati kao zdravog čovjeka.Diplomatskim putem, investicijama, pregovorima, lobiranjem, razgovorima, to je sigurno teži put, zahtjeva odricanje od svojih principa, možda i nekih privilegija, ali bi na kraju bili spašeni mnogi životi.
Što mi se obraćaš ako sam neupućen? Evo, neki dan si oponirao i Anticheu (OpetJa) i meni oko Saleha. Tvrdili smo da su Huti bez njega nemoćni, odnosno znatno manje snage. Danas/jučer(?) bacaš drvlje i kamenje na njega jer si uvidio da je itekako bitan.

Hoću reći, nije to baš tako kako ti možda izgleda na prvu, kako u pojedinostima (Saleh/Huti) tako u cjelini (Arapi).
Post Reply