Ma bolest. Šta drugo reći.Steph wrote:
![]()
psihijatrijski slučajSteph wrote:
![]()
Ljudi, ne nasjedajte na provokacije čija je isključiva svrha zaključavanje teme.lua wrote:I hajde rekoh da vidim tog hitlera, kad ono puša. Cura napisala "kako je već neko spomenuo hitlera", a ti joj imputiraš da... Ma neam riječi. Što lažeš?uglavnomja wrote:....
Ma to ti je nepredvidljivi Cunamifuneral blues wrote:S jedne strane ruši izmjenu Zakona (Kabil, Dervoz i kompanija), o ovamo populisticki tekst pred izbore:
http://www.avaz.ba/clanak/135902/copori ... siju-strah
Ovo je moćno:Oligarh wrote:Ma to ti je nepredvidljivi Cunamifuneral blues wrote:S jedne strane ruši izmjenu Zakona (Kabil, Dervoz i kompanija), o ovamo populisticki tekst pred izbore:
http://www.avaz.ba/clanak/135902/copori ... siju-strah
Da je jedan posto energije, koja je ovdje uzaludno potrošena na raznim temama o cukama, uložen u pravljenje nekakve Anti Av-Mjau-Dog-Trust organizacije, svi vaši problemi sa cukama bi bili odavno riješeni.Adriatic wrote:Postoji li kakav pravni osnov da se prilikom svakog napada lutalica, pored opština, tuže i ovi iz av mau i dogs trust-a?
Jer svojim djelovanjem direktno ugrožavaju sigurnost građana.
Pa kad im počnu pljuštati tužbe i kad se o sebi zabave, drugačije će razmišljati.

Cek malo kako oni mogu koristiti entitetski zakon a mi ne?Umjesto što narodu pred izbore bacaju prašinu u oči ponovnim otvorenjem kafilerije u Buča Potoku, nesposobnoj Vladi KS s Muhamedom Kozadrom (SDA) na čelu bolje bi bilo da se ugleda na Banju Luku, na čijim ulicama skoro da i nema pasa lutalica.
Naime, odmah su uvidjeli da postojeći državni zakon nije rješenje i zato primjenjuju entitetski iz 2008. godine, koji dozvoljava eutanaziju.
VjecitiStudent wrote:Da je jedan posto energije, koja je ovdje uzaludno potrošena na raznim temama o cukama, uložen u pravljenje nekakve Anti Av-Mjau-Dog-Trust organizacije, svi vaši problemi sa cukama bi bili odavno riješeni.Adriatic wrote:Postoji li kakav pravni osnov da se prilikom svakog napada lutalica, pored opština, tuže i ovi iz av mau i dogs trust-a?
Jer svojim djelovanjem direktno ugrožavaju sigurnost građana.
Pa kad im počnu pljuštati tužbe i kad se o sebi zabave, drugačije će razmišljati.

L u c i f e r wrote:Ljudi, ne nasjedajte na provokacije čija je isključiva svrha zaključavanje teme.lua wrote:I hajde rekoh da vidim tog hitlera, kad ono puša. Cura napisala "kako je već neko spomenuo hitlera", a ti joj imputiraš da... Ma neam riječi. Što lažeš?uglavnomja wrote:....![]()
Samo hopušteno...
Oni nemaju Dog Trust i ine ublehaše koji prodaju Eurposke standarde a nemaju pojima ni gdje počinje EuropaForsaken wrote:Cek malo kako oni mogu koristiti entitetski zakon a mi ne?Umjesto što narodu pred izbore bacaju prašinu u oči ponovnim otvorenjem kafilerije u Buča Potoku, nesposobnoj Vladi KS s Muhamedom Kozadrom (SDA) na čelu bolje bi bilo da se ugleda na Banju Luku, na čijim ulicama skoro da i nema pasa lutalica.
Naime, odmah su uvidjeli da postojeći državni zakon nije rješenje i zato primjenjuju entitetski iz 2008. godine, koji dozvoljava eutanaziju.
Forsaken wrote:Cek malo kako oni mogu koristiti entitetski zakon a mi ne?Umjesto što narodu pred izbore bacaju prašinu u oči ponovnim otvorenjem kafilerije u Buča Potoku, nesposobnoj Vladi KS s Muhamedom Kozadrom (SDA) na čelu bolje bi bilo da se ugleda na Banju Luku, na čijim ulicama skoro da i nema pasa lutalica.
Ljudi nisu psi.pakica_ wrote:Ima l' gdje da se izglasa i eutanazija ubica, pedofila, silovatelja i sl.
Mene je njih strah.. Jakomeni oni zagadjuju okolinu i ogranicavaju slobodu kretanja
Ko poistovjecuje ista, samo pitam, obzirom da ste se zadali u studiranje.zakonaL u c i f e r wrote:Ljudi nisu psi.pakica_ wrote:Ima l' gdje da se izglasa i eutanazija ubica, pedofila, silovatelja i sl.
Mene je njih strah.. Jakomeni oni zagadjuju okolinu i ogranicavaju slobodu kretanja
Psi nisu ljudi.
Psi nisu pravni subjekt.
Ljudi jesu.
Psi i ljudi nemaju ista prava.
Poistovjećivanje pasa i ljudi je ili kognitivni poremećaj ili trolovanje.
Kakve mlade to su sterilisani psiO'zone wrote:
A ova kod Palamentarne skupštine BiH čini se da je kod kuće ostavila mlade

madridist wrote:Bilo ko ko brani zvijeri koje slobodno lutaju gradom i napadaju gradjane za mene nije sav svoj.
Psima nije mjesto na ulici bez nadzora i brnjice i ovo sto se desava sirom BiH ne samo u Sarajevu je sramotni experiment nekih fanatika koji su zabranivsi uklanjanje luatalica doveli do toga da nije sigurno setati a kamoli voziti bicikl,nema tog prava zivotinja i bilo kog opravdanja da se dopusta zvijerima da napadaju ljude ,skloniti sa ulice na ovaj ili onaj nacin i dopustiti ljudima da uz sve probleme kojima se svi bakcemo svakodnevno glede opstanka barem ne misle na to hoce li im se clanovi porodice vratiti napadnuti iz skole ili s posla.
Ovdje nije bitka izmedju ljubitelja zivotinj i onih koji mrze zivotinje ovo je bitka za normalno funkionisanje gradova i zivot ljudi u njima.Kako glupavo zvuce najave o skrivanju pasa,danas cu sakriti copor pasa da ih ne odvedu da bi sutra ili eventualno prekosutra isti copor mogao napasti komsijino dijete..
OK. Ja nemam vise energije trositi se ovdje na forumu. Neko je maloprije spomenuo da smo svu energiju utrosili na neku konkretnu akciju (osnivanje udruzenja) vec bi napravili neki pomak... Ja cu kontaktirati ovo udruzenje da vidim kakvi su im planovi... Neko je spomenuo referendum ili cak peticiju na lokalnim nivoima...pitanje je da li to dozvoljeno zakonom i u kojim okvirima, ko moze pokrenuti tu peticiju ili referendum? Ako je to dobar pravac, ja cu biti prvi aktivista na svom lokalnom nivou, a pruzicu i finansijsku pomoc...pici wrote:Eki-bb wrote:Ovo samo pokazuje kako je bilo koji aktivizam jak. Nasi politicari su potkupljeni i nemocni, i uz svu dosadasnju pokazanu nebrigu za narod koji ih bira, te uz more drugih problema u ovoj "drzavi", ne moze se ocekivati nista vise od njih. Imali su toliko vremena da nesto urade i nisu. Pokazalo se bezbroj puta da oni djeluju samo kad ih se "pritisne", a mozemo mi ovdje na forumu palamuditi koliko hocemo...
Ovi dogsovci su u prednosti jer se oni trude da zadrze status quo, a mi pod hitno moramo da pokrecemo stvari i da ih mijenjamo, odnosno da omogucimo slobodu kretanja za ljude.
Zadnja sjednica "vlade ne znam cega" i ona "odluka" ili sta je vec odmah je u startu razvodenjena, tako da ja od toga ne ocekujem nista.
Evo ja sam spreman i svojim finansijskim sredstvima da se ukljucim u ovu borbu. Dajete kontakt podatke za postojeca udruzenja, aktiviste da i mi rasirimo ovu nasu mrezu i uticaj. Vjerujem da ce se vecina nas, pogotovo roditelja, prikljuciti i dati svoj finansijski doprinos. Na zalost, ovaj svijet fukcionise na taj nacin i bez novca se ne moze nista napraviti. Mozemo osnovati i novo udruzenje gradjanja, ali mislim, nadam se, da vec postoji nesto slicno, tj nekakva infrastruktura koju bi morali prvo pravno ojacati, a tek onda na druge nacine djelovati. Npr. trebaju nam pravne natuknice protiv koga se podnosi tuzba, sta je sa kolektivnim tuzbama i sl. Kome se prijavljuju (makar i putem telefona) razni incidenti u vezi s psima. Moj je prijedlog da se napravi vise obrazaca za razlicite situacije.
Naprimjer, iako nije direktno povezano s ovim, ja sam vec kontaktirao svoje udruzenje biciklista i trazio izjasnjavanje po pitanju agresivnih pasa lutalica. Ko nije probao, neka sjedne na biciklo pa prodje pored nekog "uspavanog" copora pasa. Da ne govorim o tome kako ne smijem ni da pomislim da dijete posaljem vani da vozi bicikl.
Ljudi, akcija... moramo djelovati u raznim pravcima... koje je do sada udruzenje bilo najaktivnije "kontra" ovih dogsovaca ili neko drugo, slicno...
http://ugriz.com/
oni su ko jedini nešto se aktivirali al bezuspješno, nemaju donacije i ambasadore iza sebe kao ni korumpirane politiĆare...
Pasiflora wrote:Cuj strucnjak: desi li se sta mome psu, zbog ovih tvojih imbecilnih ideja - vjeruj mi da ces pozeljeti da si ti pojeo ovaj pesticid.cpu_fan wrote:Pesticidi iz poljoopreme 15 KM, Pili Jumbo Ovako 10 KM, Nosti kese iz prodavnice do ulaza da te ne zaskoči čopor tužnih okica neprocjenjivo.