Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ganjeta
#1476 Re: Sarajevski derbi
Drug nije bio kup kad je izletio, ne Dedović, nego Dedić, vidi se da si bio mlad, bez ljutnje
ah tad su mnogi Pitari plakali, danas teško da neko može zaplakati, na bilo kojoj strani, nisu iste emocije kao nekad.
-
todd_smith
#1477 Re: Sarajevski derbi
xD dedovic bio drug iz razreda, uvijek nam i bio golman zbog slicnog imena xDganjeta wrote:Drug nije bio kup kad je izletio, ne Dedović, nego Dedić, vidi se da si bio mlad, bez ljutnjeah tad su mnogi Pitari plakali, danas teško da neko može zaplakati, na bilo kojoj strani, nisu iste emocije kao nekad.
- smurf
#1478 Re: Sarajevski derbi
Pa to fali svakom normalnom insanu. Nema to veze koliko ti je godina, sve je to samo do mentalnog sklopa u glavi.BHF_Manijak wrote:A jebo ovo ba, ja kako god okrenem meni nedostaje ono navijanje i furka koju sad vole popularno nazvati "sabani", jug kompletan plav, salovi, dresovi, sjever bordo itd...Ovo sad nakve nove furke, novi momenti, svi nesto u crnom gledam maloprije na sjeveru vam, a ni kod nas nije drugacije, crni duksevi, trenerke, neke tamne varijante plave itd...Ocigledno nisam u tom fiomu jebi ga, il' se stari ili bas kasnim!![]()
Nedavno pred jednu utakmicu sjedimo i "pripremamo se", sa nama su dvojica "new generation" i pricamo o fudbalu, navijanju nekad i sad kad ce ovaj jedan malac "Ja dvije godine nisam otisao do carsije bez grupe. Nisam smio. A kakve veze ima sto neko navija za bordo? Jeb'li me filmovi i gluposti..." Ja se zadeverao, pokusavam ga shvatiti ali ne ide. Kontam nesto, malac je cesto sa nama stajao ili sjedio, slusao price, divio se, a opet radio sve mimo toga. Nije imao nikakve finansijske koristi, dvije godine se on u svom naselju osvrtao da ne naleti neko iz suprotnog tabora, opet sa druge strane strahovao da mu starci ne skontaju "furku" jer bi tek onda nadrljao... Eeeeeej, dvije godine nije prosetao rahat...
Naravno njih dvojica se nisu cipili za ceh, pocastili smo ih jer su dosli tobe
- JThomas
#1479 Re: Sarajevski derbi
navijačke furke su se totalno udaljile od onoga što bi trebalo biti primarno - ljubavi prema klubu. i to nije samo kod nas. najmanje problem je u bojama, crno uz sve ide
problem je u tome što klinac - vajni huligan - ne zna tri igrača kluba. i što ga i ne zanima da sazna. i potpuno je normalno da će on čim otkrije pičku i alkohol prestati biti "navijač".
- star(i)mo
#1480 Re: Sarajevski derbi
Jao JT, jako ti je slikovita zadnja recenica. 
- JThomas
#1481 Re: Sarajevski derbi
opet se vraćamo na priču o prioritetima 
-
GTR R34
#1482 Re: Sarajevski derbi
Derbi je davno izgubio svoju draz.tamo negdje pocetkom 2000tih.Mozda posljednji dobar derbi je bio neke daleke 2002.A sve ovo poslije je odron.Navijacki su bili dobri derbiji 2009.Budimo realni za ovaj derbi koji dolazi,da nece donijeti nista dobro.Komitet za nenormalizaciju je napravio glupost samo takvu.Ko ce zabraniti navijacima Sarajeva da se pojave na sjeveru golubarnika.Ili kad padne goooo pocet ce navijati ili ce odma na pocetku utakmice.i eto ti belaja.
Prosle godine bi bio dobar derbi i navijacki i igracki da su oni gurbeti iz uprave zelje bili malo pametniji,pa nam dali i slovo O.Glupost je u zdenku smjestiti 2000 ljudi.Svaki derbi na golubarniku po par puta hitna dolazi jer ljudima bude lose,jer je prevelika guzva.Sta treba da neko strada ,pa da onda skontaju neke stvari?
Ovaj Komitet za nenormalizaciju na celu s onim ublehasom,koji je prvi igrac jugoslavije optuzen za namjestanje utakmica, samo se bavi jebenom reprezentacijom.O ovoj jadnoj ligi se nista ne brinu.Trebali bi se malo pozabaviti sudijama i sudijskim lakrdijama( mnogo klubova se zali na sudjenje,a oni to fol nista ne cuju).Ili i njima odgovara da budemo predzadnja liga na onoj cuvenoj listi,pa se onda cude kako Sarajevo,zeljo,borac,listica ne mogu napraviti iskorak u evropi.Kako ce napraviiti kad je ovo jadna liga do bola,a oni ne rade nista da je poboljsaju,kad se kupuju utakmice i sl.
I za kraj, bilo bi fino da su dopustili nas dolazak na golubarnik,pa bi derbi i licio na nesto.Obje ekipe su u vrhu tabele i mislim da bi taj derbi bio jedan od boljih u posljednjih 10 godina.
P.S.necu da ulazim u raspravu s strumfovima zbog gore napisanog,tacnije kako sma nazvao osima starijeg.On je nekom legenda,dok meni licno nije.Njemu svaka cast zbog Beograda 1992.Veca mi je legenda Mehmed Bazdarevic,koji je imao obraza za razliku od osima.Stariji navijaci zelje znaju i zasto.
Prosle godine bi bio dobar derbi i navijacki i igracki da su oni gurbeti iz uprave zelje bili malo pametniji,pa nam dali i slovo O.Glupost je u zdenku smjestiti 2000 ljudi.Svaki derbi na golubarniku po par puta hitna dolazi jer ljudima bude lose,jer je prevelika guzva.Sta treba da neko strada ,pa da onda skontaju neke stvari?
Ovaj Komitet za nenormalizaciju na celu s onim ublehasom,koji je prvi igrac jugoslavije optuzen za namjestanje utakmica, samo se bavi jebenom reprezentacijom.O ovoj jadnoj ligi se nista ne brinu.Trebali bi se malo pozabaviti sudijama i sudijskim lakrdijama( mnogo klubova se zali na sudjenje,a oni to fol nista ne cuju).Ili i njima odgovara da budemo predzadnja liga na onoj cuvenoj listi,pa se onda cude kako Sarajevo,zeljo,borac,listica ne mogu napraviti iskorak u evropi.Kako ce napraviiti kad je ovo jadna liga do bola,a oni ne rade nista da je poboljsaju,kad se kupuju utakmice i sl.
I za kraj, bilo bi fino da su dopustili nas dolazak na golubarnik,pa bi derbi i licio na nesto.Obje ekipe su u vrhu tabele i mislim da bi taj derbi bio jedan od boljih u posljednjih 10 godina.
P.S.necu da ulazim u raspravu s strumfovima zbog gore napisanog,tacnije kako sma nazvao osima starijeg.On je nekom legenda,dok meni licno nije.Njemu svaka cast zbog Beograda 1992.Veca mi je legenda Mehmed Bazdarevic,koji je imao obraza za razliku od osima.Stariji navijaci zelje znaju i zasto.
- ultima_palabra
#1483 Re: Sarajevski derbi
Golubarnik ti u gaćama 
- veljaca
#1484 Re: Sarajevski derbi
@ 1402:
gurbeti iz uprave zelje ............
Komitet za nenormalizaciju na celu s onim ublehasom ............
na sjeveru golubarnika ...............
-------------------------------------------
Nije ni tebi lako .....
gurbeti iz uprave zelje ............
Komitet za nenormalizaciju na celu s onim ublehasom ............
na sjeveru golubarnika ...............
-------------------------------------------
Nije ni tebi lako .....
-
GTR R34
#1485 Re: Sarajevski derbi
Nigdje veze.Imam pravo da napisem ono sto mislim.Nije poenta u tim nazivima za licnosti iz uprave zelje,vec u nekim drugim stvarima.Zabrana dolaska Hordama,sudijskim lakrdijama,zatim o tome kako se komitet samo okrenuo reprezentaciji,i prica o tome kako date zdenku da se ljudi poguse.Shvatas?
- vozač
#1486 Re: Sarajevski derbi
do rata sam uvijek sjedio na jugu, na dijelu prema istoku, otprilike u visini kornera, na istok nisam otišao 2 puta u životu, nikad nikakvog belaja nije bilo,kad gubiš gledaš da zbrišeš što prije sa stadiona da te ne zezaju
danas, em je manje raje na utakmicama, em ima sjeverna tribina, znači još više prostora za navijače na stadionu, nikome ne pada na pamet da ode bliže jugu da ne dobije kakav blok u glavu, na sjeveru samo čekaš kad će te nešto spucati s bilo koje od "zaraćenih strana",
pa jebo te ja ne znam stvarno koji k...c ovi idioti uopšte dolaze na utakmice, da navijaju ili da prave belaj i razbiju kome glavu, ne kontam u čemu je fol, za mene je pobijediš ... uživaš, izgubiš ... sakrij se i gotovo
danas izgleda 80% debila na tribinama, a kako god skontaš za sve je uvijek isključivi krivac murija i organizatori, da se jednom postave stvari kako treba, da jednom neko plati 1000 KM za belaj što je napravio i da se to objavi, nikad više frke, ovako samo sranje da veće ne može biti
šta fali da navijači sarajeva uđu najnormalnije na stadion i navijaju, ko god pođe praviti belaj izneseš ga sa stadiona, prijava i gotovo, tako 3-4 prijave do početka utakmice i problem riješen, svi mirni, navijaju, sve korektno, utrči na teren, uhvatiš ga, milja mara kazne, stari ga polomi kad dođe kući i nikad više belaja, ne kontam fakat, a možda sam i ja neki ofucani romantičar
danas, em je manje raje na utakmicama, em ima sjeverna tribina, znači još više prostora za navijače na stadionu, nikome ne pada na pamet da ode bliže jugu da ne dobije kakav blok u glavu, na sjeveru samo čekaš kad će te nešto spucati s bilo koje od "zaraćenih strana",
pa jebo te ja ne znam stvarno koji k...c ovi idioti uopšte dolaze na utakmice, da navijaju ili da prave belaj i razbiju kome glavu, ne kontam u čemu je fol, za mene je pobijediš ... uživaš, izgubiš ... sakrij se i gotovo
danas izgleda 80% debila na tribinama, a kako god skontaš za sve je uvijek isključivi krivac murija i organizatori, da se jednom postave stvari kako treba, da jednom neko plati 1000 KM za belaj što je napravio i da se to objavi, nikad više frke, ovako samo sranje da veće ne može biti
šta fali da navijači sarajeva uđu najnormalnije na stadion i navijaju, ko god pođe praviti belaj izneseš ga sa stadiona, prijava i gotovo, tako 3-4 prijave do početka utakmice i problem riješen, svi mirni, navijaju, sve korektno, utrči na teren, uhvatiš ga, milja mara kazne, stari ga polomi kad dođe kući i nikad više belaja, ne kontam fakat, a možda sam i ja neki ofucani romantičar
- burek_in_space
#1487 Re: Sarajevski derbi
Neki od nas i rade, pa ne mogu stici da vas uprate shta pishete sve.
Elem, standardno, kao i pred svaki derbi ide lock dok se ne ochisti tema.
Elem, standardno, kao i pred svaki derbi ide lock dok se ne ochisti tema.
- cappy_tempo
#1488 Re: Sarajevski derbi
amaw opet pokazao da ga boli briga za derbijem i kako je krenulo za par godina derbi ce postati obicna utakmica.
uredu da se zivi ali da je ovo samo posao i klepanje para je pretjero. amaw otkako je preuzeo zelju samo sere nesta,pokusava ispasti pametan,a onda kad pocnem kontati recenice skontam da nista nije rekao nego samo nesta razvlacio sta li. bravo amawe, aj sad sa zujom i ostalim lopovima iz svih klubova i saveza pod ruku i u svoj kafic ih odvedi pa odredi gdje ce ko sjediti. khaj phice!"Odluka Komiteta je takva kakva jest. Mi je moramo poštovati. Fudbalski klub Željezničar je najviše oštećen tom odlukom, jer mi gubimo na najvažnijoj utakmici u sezoni. Mi ovo sve radimo zbog para, ovo je naš posao, od toga živimo...", govori Amar Osim, menadžer Želje, te nastavlja:
- Charuga
- Globalni moderator
#1489 Re: Sarajevski derbi
Rekao covjek da Željo gubi samim tim sto nece biti navijaca Sarajeva u pravom broju. Znaci nekih 10-15.000 KM manje u kasu kluba Sta je pogrijesio?
Rekao je da oni sve ovo rade radi para i da od toga zive. U ovom slucaju, graci Želje i Sarajeva, kao i strucni stabovi obje ekipe zive od fudbala jer im je to glavni izvor prihoda. U sadasnjim ekipama oba tima malo njih "zivi za derbi" kao sto je to nekad bio slucaj. Sta je pogrijesio?
Sta god Amar uradio i rekao vama ne valja, zato je svako komentarisanje vase price o njemu i neka rasprava bespotreba. Samo opletite ..
Rekao je da oni sve ovo rade radi para i da od toga zive. U ovom slucaju, graci Želje i Sarajeva, kao i strucni stabovi obje ekipe zive od fudbala jer im je to glavni izvor prihoda. U sadasnjim ekipama oba tima malo njih "zivi za derbi" kao sto je to nekad bio slucaj. Sta je pogrijesio?
Sta god Amar uradio i rekao vama ne valja, zato je svako komentarisanje vase price o njemu i neka rasprava bespotreba. Samo opletite ..
-
north
#1490 Re: Sarajevski derbi
http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=27509
I šta reći nakon pametovanja brkatog delegata, Sarajevo hoće da riješi globalne i svjetske probleme???? Je li on to misli da je smiješan? Sarajevo kuka i dr....? Što mu treba da dodatno diže tenzije, je li Sarajevo u jednom svom saopćenju išta reklo protiv Želje, čak naš novi direktor je izuzetno pohvalio vašu upravu i ovaj delegat sad nešto sere ko štuka?
Naravno, sve pod pretpostavkom da je ovaj članak tačan, a poznajući brkine izjave i njegov cinizam nema razloga sumnjati....
I šta reći nakon pametovanja brkatog delegata, Sarajevo hoće da riješi globalne i svjetske probleme???? Je li on to misli da je smiješan? Sarajevo kuka i dr....? Što mu treba da dodatno diže tenzije, je li Sarajevo u jednom svom saopćenju išta reklo protiv Želje, čak naš novi direktor je izuzetno pohvalio vašu upravu i ovaj delegat sad nešto sere ko štuka?
Naravno, sve pod pretpostavkom da je ovaj članak tačan, a poznajući brkine izjave i njegov cinizam nema razloga sumnjati....
- Obuca9
#1491 Re: Sarajevski derbi
"Sarajevo uvijek ima neke ideje kako nešto riješiti, pa i globalne i svjetske probleme“, bio je malo ironičan Osim.
Ni ovo nije provokacija, jel' de? I ovdje je rekao kako jeste? Ni ovdje se nije pravio lud i baljezgao gluposti?
Nadam se da će post izdržati bar 10 minuta, prije nego bude izbrisan.
Ni ovo nije provokacija, jel' de? I ovdje je rekao kako jeste? Ni ovdje se nije pravio lud i baljezgao gluposti?
Nadam se da će post izdržati bar 10 minuta, prije nego bude izbrisan.
- cappy_tempo
#1492 Re: Sarajevski derbi
uredu zive ali amaw bi trebao znati da derbi nisu samo pare ali dzaba to nekim ljudima govoriti.
da je rekao neko nas isto bih misljenje imao ali eto stadion je njegova kafana i khaj phice.
sema brate to je sigurno pokusavao ispasti pametan onako kako on zna ali ne ide mu od ruke nikako.
da je rekao neko nas isto bih misljenje imao ali eto stadion je njegova kafana i khaj phice.
sema brate to je sigurno pokusavao ispasti pametan onako kako on zna ali ne ide mu od ruke nikako.
- ultima_palabra
#1493 Re: Sarajevski derbi
- cappy_tempo
#1494 Re: Sarajevski derbi
dominira ali u glupostima kojih bi se dijete u vrticu stidilo. al hajd amawe samo naprijed 
- Dammme
#1495 Re: Sarajevski derbi
Dominira baljezganjem i bespotrebnim dizanjem tenzija zbog kojih u subotu može pasti mrtva glava!ultima_palabra wrote:Šef dominira, kao i obično
Ne znam šta je u tome smiješno.
I da dodam. Nikada mi neće biti jasno, kako od onakvog oca, ispade ovakav sin.
- Obuca9
#1496 Re: Sarajevski derbi
Čime dominira? Tako što opet kao i prošle godine u ovo doba diže tenzije, pričanjem gluposti i glumatanjem nekakve ironije i cinizma? Prošle godine o kafanama i kiflama, a ove godine o globalnim problemima?ultima_palabra wrote:Šef dominira, kao i obično
Je li se tako vraća sjaj derbija? Ili se možda vraća onako kako je UO FKS na čelu sa predsjednikom Rizvanovićem prije par mjeseci dao priliku nvijačima Željezničara da za 6 KM posmatraju derbi?
-
north
#1497 Re: Sarajevski derbi
S obzirom na brkine izjave kako Sarajevo uvijek ima neke ideje kako da riješi globalne i svjetske probleme, UNFKS i BP1946 pod hitno klubu Sarajevo proslijediti IDEJU kako da riješi svoju finansijsku situaciju na proljeće ako košpicarima bude omogućeno dolazak na stadion Koševo...pola juga ili ćošak zapada i cijena karte KM 20 i khaj priče....
Mi smo prvi pružili ruku prijateljstva Želji nakon bezobrazluka sa prethodnog derbija na Grbavici, dali smo im izuzetno prihvatljive cijene karata na Koševu, pa onda nakon toga naši predstavnici su bili na rođendanu Želje, od komšija niko da se udostoji da dođe, ali njima na obraz...i onda šlag na tortu neka pametovanja od strane brke koji misli da je simpatičan i mnogo bistar.....
Iskreno se nadam da će i ljudi u Sarajevu vrlo brzo promijeniti ploču, jer niko ovdje nije vesla sisao....
Mi smo prvi pružili ruku prijateljstva Želji nakon bezobrazluka sa prethodnog derbija na Grbavici, dali smo im izuzetno prihvatljive cijene karata na Koševu, pa onda nakon toga naši predstavnici su bili na rođendanu Želje, od komšija niko da se udostoji da dođe, ali njima na obraz...i onda šlag na tortu neka pametovanja od strane brke koji misli da je simpatičan i mnogo bistar.....
Iskreno se nadam da će i ljudi u Sarajevu vrlo brzo promijeniti ploču, jer niko ovdje nije vesla sisao....
- Baltazar_khan
#1498 Re: Sarajevski derbi
osim mlađi je jako bezobrazan.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1499 Re: Sarajevski derbi
Dokaz kakvi su kao ljudi...0north wrote:S obzirom na brkine izjave kako Sarajevo uvijek ima neke ideje kako da riješi globalne i svjetske probleme, UNFKS i BP1946 pod hitno klubu Sarajevo proslijediti IDEJU kako da riješi svoju finansijsku situaciju na proljeće ako košpicarima bude omogućeno dolazak na stadion Koševo...pola juga ili ćošak zapada i cijena karte KM 20 i khaj priče....
- ultima_palabra
#1500 Re: Sarajevski derbi
Pa uvijek su samo prema vama neke nepravde, namještaljke i slično... sve to skupa postaje malo zamorno za pratiti. Ne mogu ga kriviti što je to primijetio, mada je tajming mogao biti bolji.