Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1476 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

stari_rastafari wrote:
JoseMujica wrote:Treba nam trener je strog, radan i koji insistira na fizičkoj spremi i taktičkoj disciplini? Mislim jel istina da se nudi Trapatoni il je to šuplja? E taj nam treba...luđak rada i discipline gori od naših ludih ublehaša zajedno. Dajte Trapatonija i Barbareza za asistenta
Nazalost, mislim da je to sci-fi. Nas savez nije toliko bas avangardan. :D Al definitivno se slazem sa izborom. :) Al tice znaju kolko Trapatoni hoce rapa. A i to sa njim je vjerovatno patka, tako da ne znam zasto se palim.

Vjerujem da, ako ne Vaha, bice Hadzibegic. Licno preferiram Mesu, zbog vec obrazlozenog.
i meni je Meša najbolji izbor unutar kruga imena do kojih realano moremo dobaciti, a i red je nakon Safeta da se dijete zove Meša ;-)

Ako uspijus dovest Vahu poćeću vjerovati da Begić ima nadnaravne moći :lol:
Last edited by JoseMujica on 19/11/2014 22:13, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#1477 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

palermo wrote: Pa nije uzeo titulu sa Lillom,čisto radi istine.I ako ćemo pravo Vaha najbolje radi sa tim underdog ekipama. On nije baš lik za ekipu u kojoj igraju zvijezde. A mi imamo svoje zvijezde. I iz trabzona je otišao zbog sukoba sa zvijezdom. Bojim se da bi uskoro ponovno došli u fazu jebavanja matere Edinu, Pjani...a onda bi Vaha iscenirao situaciju u kojoj bi bilo ja ili neko od naših zvijezda i otišao iz reprezentacije punog novčanika

Kad se već moj kandidat ne uzima u obzir (Barba) onda sam ja za Mešu,imao je solidnu karijeru kao trener, mislim da bi bio pomak u odnosu na Sušića (što i nije teško) a i dovoljno ovdje poznaje situaciju da baš ne bi upao s neba pa u rebra
Tacno, ne znam otkud mi ludi trip da je uzeo titulu. Igrao je LP.

Nego, zasto si za Barbu? Onako pitam, cisto radi diskusije, da promuhabetimo.
palermo

#1478 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

BHF_Manijak wrote:
palermo wrote: Pa nije uzeo titulu sa Lillom,čisto radi istine.I ako ćemo pravo Vaha najbolje radi sa tim underdog ekipama. On nije baš lik za ekipu u kojoj igraju zvijezde. A mi imamo svoje zvijezde. I iz trabzona je otišao zbog sukoba sa zvijezdom. Bojim se da bi uskoro ponovno došli u fazu jebavanja matere Edinu, Pjani...a onda bi Vaha iscenirao situaciju u kojoj bi bilo ja ili neko od naših zvijezda i otišao iz reprezentacije punog novčanika

Kad se već moj kandidat ne uzima u obzir (Barba) onda sam ja za Mešu,imao je solidnu karijeru kao trener, mislim da bi bio pomak u odnosu na Sušića (što i nije teško) a i dovoljno ovdje poznaje situaciju da baš ne bi upao s neba pa u rebra
Tacno, ne znam otkud mi ludi trip da je uzeo titulu. Igrao je LP.

Nego, zasto si za Barbu? Onako pitam, cisto radi diskusije, da promuhabetimo.
Mislim da bi donio jednu novu dimenziju. Vjerujem da bi uveo kao sistem rada praćenje naših igrača po Evropi, njihiovo animiranje,donio bi u sistem vrijednosti i brigu oko budućnosti reprezentacije, bio bi dobro prihvaćen i od igrača i od navijača. Slažem se da je njegovo neiskustvo objektivan minus i rizik. Meni bi najbolja kombinacija bila Barba selektor a Meša trener.....ali to je vjerovatno SF
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1479 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Romanista 101% wrote:Hajmo malo biti realni i emocije ostaviti po strani, manje-vise znaju se kandidati i prvo pitanje koje mi pada na um: Ko od njih svih moze napraviti cudo i odvesti nas u Francusku? Niko...osim Vahe kojem je potrebna i mala doza srece za takvo nesto. Nijedan osim Vahe nije kalibar koji moze takvo nesto napraviti, i zato mi je ovaj spisak kandidata jako tanak. Volio bi da imamo bolja rjesenja ali sta je tu. Svi znamo da se zamjena trenera trebala desiti nakon utakmice sa Iranom, ali u Bosni sve je naopako.
Kakva ovdje sve razmisljanja mozes procitati. Jebi ga ovdje ispade da je malte ne samo selektor taj koji odvodi na velika takmicenja. Halo ba specijalci momke koji igraju u reprezentaciji treniraju treneri kojima Vaha I bilo ko od kandidata nije ni do muda a kamo li sta vise I prije svega od njih zavisi hocemo li mi otici ili ne I bilo ko da dodje I samo uradi ono sto je najnormalnije I postavi jednostavno 11 najboljih iskljucivo od njih ce zavisiti hocemo li ici ili ne. Nije reprezentacija Zeljo ili Sarajevo gdje igraju amateri pa ih nesto mozes I nauciti kad im dovedes boljeg trenera. A isto tako ti isti fudbaleri budite sigurni nece trpiti ni pretjerano kurcenje bilo kojeg trenera jer uglavnom reprezentacija za vecinu znaci patriotizam a ne neke ekonomska racunica. Ova reprezentacija nece dozivljavati temeljne promjene sa novim selektorom nego uglavnom vise manje kozmeticke I kao sto je neko negdje rekao ili napisao vjerovatno ce se razlikovati u 1-2 nova igraca.
I ja bih radije postavio I Abdulaha Ibrakovica za trenere nego nekoga ko u svoj prici I to vec godinama samo gleda cistu racunicu I ocekuje da ce neko na koljenima da mu dopuza I moli ga za milost. Da je Vaha ljudina sam bi naveo pricu na svoj mlin I dao znak da je zainteresovan da void reprezentaciju svoje zemlje I radi toga draze mi je da vidim bilo koga ko tako razmislja nego Vahu Dolara!!!! Sto se mene tice Mesa kao selector I Barbarez, Salihamidzic, Bolic, Bajramovic I Piplica kao pomocnici su hiljadu puta bolja I eksplozivnija klupa nego Vahid Prepotenti Halilhodzic!!!
Dead Man Walking

#1480 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Dead Man Walking »

Fakat ne kontam sto ljudi toliko mrze Barbareza, nevezano za pitanje selektorske pozicije. Ako taj covjek nije zasluzio postovanje igrajuci za reprezentaciju srcem i uvijek dajuci 101%, onda stvarno ne znam ko je. I, da, vise bih volio njega na selektorskoj poziciji nego vecinu spomenutih kandidata. Tacno je da nema iskustva, ali nije ni prvi ni posljednji takav, a i ovi kandidati koji se spominju (vecinom) a to se moze reci i za bivseg nam selektora, od trenerskog iskustva najvise imaju dobijanje pedala iz klubova sumnjivog kvaliteta nakon par utakmica. Vjerujem da je Sergej to bez problema mogao ostvariti, ako je to vec neki uslov i referenca.
hrasno38

#1481 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

BHF_Manijak wrote:Kad vec spominjete Amara, a znam da ga 99% bordo navijaca spominje u poksaju nekog suka.

Ako cemo tjerati mak na konac, s kakvim je to referencama Safet dosao kao selektor? Kakva je to bila bajna trenerska karijera? Blisko Istok, turski otpatci? Vaha mi je prvi izbor, Dusko drugi, ali ne pravite se ludi sto se Amara tice i ne budite bezobrazni, jer ni vas idol prilikom dolaska nije imao ama bas nikakvu karijeru kao trener, tako da vam takav vid sukanja pada totalno u vodu.
...I usput koje su to karijere imali Muzurovic, Piric, Hadzibegic uz naravno Susica pa naravno uz njih I Miso Smajlovic. Jedini selector koji je imao karijeru je Ciro I to puno jacu nego Vaha ma koliko se to nekome svidjalo ili ne. Ako se toliko dize Vahua u nebesa radi Alzira onda je Ciro "Zevs" jer je tada malu Hrvatsku odveo prvo u cetvrtfinale EP-a a onda u polufinale SP.
and

#1482 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by and »

Dead Man Walking wrote:Fakat ne kontam sto ljudi toliko mrze Barbareza, nevezano za pitanje selektorske pozicije. Ako taj covjek nije zasluzio postovanje igrajuci za reprezentaciju srcem i uvijek dajuci 101%, onda stvarno ne znam ko je. I, da, vise bih volio njega na selektorskoj poziciji nego vecinu spomenutih kandidata. Tacno je da nema iskustva, ali nije ni prvi ni posljednji takav, a i ovi kandidati koji se spominju (vecinom) a to se moze reci i za bivseg nam selektora, od trenerskog iskustva najvise imaju dobijanje pedala iz klubova sumnjivog kvaliteta nakon par utakmica. Vjerujem da je Sergej to bez problema mogao ostvariti, ako je to vec neki uslov i referenca.
sve ti je jasno ko bira kad ti je patriotizam i ljubav prema domovini minus :oops:
Dr. Kuca

#1483 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Dr. Kuca »

Vaha bi izdrzo 2 utakmice na kormilu, onda bi se najebo majke svima i otiso :D . Licno, to prizejlkujem.
ultima_palabra

#1484 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

hrasno38 wrote:
BHF_Manijak wrote:Kad vec spominjete Amara, a znam da ga 99% bordo navijaca spominje u poksaju nekog suka.

Ako cemo tjerati mak na konac, s kakvim je to referencama Safet dosao kao selektor? Kakva je to bila bajna trenerska karijera? Blisko Istok, turski otpatci? Vaha mi je prvi izbor, Dusko drugi, ali ne pravite se ludi sto se Amara tice i ne budite bezobrazni, jer ni vas idol prilikom dolaska nije imao ama bas nikakvu karijeru kao trener, tako da vam takav vid sukanja pada totalno u vodu.
...I usput koje su to karijere imali Muzurovic, Piric, Hadzibegic uz naravno Susica pa naravno uz njih I Miso Smajlovic. Jedini selector koji je imao karijeru je Ciro I to puno jacu nego Vaha ma koliko se to nekome svidjalo ili ne. Ako se toliko dize Vahua u nebesa radi Alzira onda je Ciro "Zevs" jer je tada malu Hrvatsku odveo prvo u cetvrtfinale EP-a a onda u polufinale SP.
Ma gdje ćeš porediti igrački kadar Hrvatske 1998. sa Alžirom? Hrvati su imali svjetsku klasu na skoro svakoj poziciji... Vahi je jedan Feghouli bio najbolji igrač :roll:
BHF_Manijak

#1485 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

palermo wrote: Mislim da bi donio jednu novu dimenziju. Vjerujem da bi uveo kao sistem rada praćenje naših igrača po Evropi, njihiovo animiranje,donio bi u sistem vrijednosti i brigu oko budućnosti reprezentacije, bio bi dobro prihvaćen i od igrača i od navijača. Slažem se da je njegovo neiskustvo objektivan minus i rizik. Meni bi najbolja kombinacija bila Barba selektor a Meša trener.....ali to je vjerovatno SF
Ima tu pozitivnih strana koje si nabrojao, no kod njega je veliki minus sto ama bas nikakvog iskustva nije imao, pa ni pionire da je vodio i toga se iskreno bojim.
Sve je to na jednu stranu sto si ti legenda, sto si dobar sa bivsim saigracima i slicno, ali brate praksa je sasvim druga stvar.
hrasno38

#1486 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

ultima_palabra wrote:
hrasno38 wrote:

Ma gdje ćeš porediti igrački kadar Hrvatske 1998. sa Alžirom? Hrvati su imali svjetsku klasu na skoro svakoj poziciji... Vahi je jedan Feghouli bio najbolji igrač :roll:
Nista tada Hrvatska nije imala znatno jace igrace nego sto danas ima BiH!
Šibicar

#1487 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Šibicar »

Dead Man Walking wrote:Fakat ne kontam sto ljudi toliko mrze Barbareza, nevezano za pitanje selektorske pozicije. Ako taj covjek nije zasluzio postovanje igrajuci za reprezentaciju srcem i uvijek dajuci 101%, onda stvarno ne znam ko je. I, da, vise bih volio njega na selektorskoj poziciji nego vecinu spomenutih kandidata. Tacno je da nema iskustva, ali nije ni prvi ni posljednji takav, a i ovi kandidati koji se spominju (vecinom) a to se moze reci i za bivseg nam selektora, od trenerskog iskustva najvise imaju dobijanje pedala iz klubova sumnjivog kvaliteta nakon par utakmica. Vjerujem da je Sergej to bez problema mogao ostvariti, ako je to vec neki uslov i referenca.
Za mene lično najdraži reprezentativac ikad i najbolji kapiten,pravi vodja na terenu,autoritet,mangup,posjedovao je sve što trenutno nemamo u ekipi,sad kakav je k'o trener to ne možemo znati,ali što hrasno reče,koje su karijere ostalih naših selektora i koje su to oni mega ekipe vodili do preuzimanja reprezentacije?Pa i Hrvati ubodoše sa novajlijom,nije neki stručnjak,ali sasvim solidno vodi reprezentaciju,a vremenom će sigurno biti sve bolji,jedini je problem što mi nemamo vremena za eksperimente nama treba sad i odmah rezultat,ali to što mi želimo ne mora značiti da bi nam i Gvardiola obezbjedio,jer poslije Safeta i njegovih bravura plasman izgleda jako daleko.
Eborg

#1488 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Eborg »

Mi već neko vrijeme kuburimo sa selektorima koji ili imaju malo trenerskog iskustva ili su prilične taktičke analfabete - Slišković, Muzurović, Kodro, Blažević, Sušić.

Svi znamo da je Ćiro iskusni lisac i strašan motivator. A što se tiče taktike, to mu nikad nije bila jača strana, kao nijednom od ovih nabrojanih. Ibričić na beku, Muratović kao zadnji vezni, spori Nadarević/Mravac kao stoper u zadnjoj liniji sa visoko postavljenim bekovima itd. U situaciji kada se borimo za EP u ovim kvalifikacijima koje je uništila Teleća glava, treba nam neko ko će moći procijeniti taktički kako da pristupimo svakoj utakmici, počevši od Belgije.

Što se toga tiče, podijelio bih kandidate za selektora u nekoliko grupa, shodno njihovoj najvećoj kvaliteti:

Taktika: Baždarević, Prosinečki
Motivacija: Halilhodžić
Briga za budućnost/skautiranje i dovođenje igrača: Osim, Barbarez
Nesvrstan/bez vidljive vještine: Hadžibegić

Shodno tome - ja bih ovako poredao te medijske favorite po svom ukusu:

1) Halilhodžić
2) Baždarević
3) Prosinečki
4) Osim
5) Hadžibegić
6) Barbarez
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1489 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

Eborg wrote:Mi već neko vrijeme kuburimo sa selektorima koji ili imaju malo trenerskog iskustva ili su prilične taktičke analfabete - Slišković, Muzurović, Kodro, Blažević, Sušić.

Svi znamo da je Ćiro iskusni lisac i strašan motivator. A što se tiče taktike, to mu nikad nije bila jača strana, kao nijednom od ovih nabrojanih. Ibričić na beku, Muratović kao zadnji vezni, spori Nadarević/Mravac kao stoper u zadnjoj liniji sa visoko postavljenim bekovima itd. U situaciji kada se borimo za EP u ovim kvalifikacijima koje je uništila Teleća glava, treba nam neko ko će moći procijeniti taktički kako da pristupimo svakoj utakmici, počevši od Belgije.

Što se toga tiče, podijelio bih kandidate za selektora u nekoliko grupa, shodno njihovoj najvećoj kvaliteti:

Taktika: Baždarević, Prosinečki
Motivacija: Halilhodžić
Briga za budućnost/skautiranje i dovođenje igrača: Osim, Barbarez
Nesvrstan/bez vidljive vještine: Hadžibegić

Shodno tome - ja bih ovako poredao te medijske favorite po svom ukusu:

1) Halilhodžić
2) Baždarević
3) Prosinečki
4) Osim
5) Hadžibegić
6) Barbarez
:thumbup:
ultima_palabra

#1490 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

hrasno38 wrote:Nista tada Hrvatska nije imala znatno jace igrace nego sto danas ima BiH!
:shock: Kad bi prebacili tu generaciju u današnji fudbal, možda Njemačka i Španija bi se mogli nositi sa tom Hrvatskom.
BHF_Manijak

#1491 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

hrasno38 wrote: Nista tada Hrvatska nije imala znatno jace igrace nego sto danas ima BiH!
Wooowww!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
hrasno38

#1492 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

ultima_palabra wrote:
hrasno38 wrote:Nista tada Hrvatska nije imala znatno jace igrace nego sto danas ima BiH!
:shock: Kad bi prebacili tu generaciju u današnji fudbal, možda Njemačka i Španija bi se mogli nositi sa tom Hrvatskom.
Posto je meni mrsko uzmi pa ti uporedjuj igrace pa ces vidjeti da to I nije bas tako Suker, Prosinecki I Boban budi siguran da nisu u nekoj prednosti u odnosu na Dzeku, Pjanica I Misimovica, Ladic nije ni do muda Begovicu. Evo nadjoh tadasnje igrace Hrvatske...
"Dražen Ladić, Igor Štimac, Slaven Bilić, Aljoša Asanović, Robert Prosinečki, Davor Šuker, Zvonimir Boban, Silvio Marić, Mario Stanić, Zvonimir Soldo, Igor Tudor, Ardian Kozniku, Robert Jarni, Zoran Mamić, Goran Vlaović, Krunoslav Jurčić, Petar Krpan, Anthony Šerić, Goran Jurić, Marijan Mrmić i Vladimir Vasilj".
todd_smith

#1493 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

hrasno38 wrote:

Znas li ti kakvu je Hrvatsku Ciro vodio 98? Stavise da je bio "trener trenera" sa onom ekipom bi osvojio SP.
skenderija04

#1494 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by skenderija04 »

Evo, sad sam vas opet procitao, vidio sam i imena kandidata i opet mi nije jasno sta mi hocemo i koji kandidat je idealan

Kao prvo, nasa Reprezentacija nije stara da je neophodno praviti smjenu generacija. Da znaju igrati i to jako dobro, vec smo vidjeli. Uprkos svemu tome doveli smo se u najgluplju mogucu situaciju: Smjenili smo trenera a sad ne znamo gdje idemo. @-karanana je juce to savim jasno napisao.
Dakle, da li hocemo sok terapiju ili trenera za ovaj i sljedeci ciklus(SP).

Ako je samo do dizanja morala i unosenje pozitivne atmosfere, CV i nije najvazniji. Neke druge kvalitete su ispred. Dakle ako vjerujemo u tu racunicu 15 od 18 za put u Francusku onda traziti motivatora, diplomatu, vise jaranski nego sefovski pristup.

Ako cemo odluciti da su ove kvalifikacije manje vise propale (osim te neke reakcije kojoj se svi nadamo i ako bude srece i svi rivali medjusobno remiziraju) onda Vaha ali pod ugovornom obavezom da ostane do SP.(2018) Pare neka nadju kako znaju, neka mu omoguce sve uslove koje trazi i APSOLUTNA SLOBODA U ODLUCIVANJU. Sve osim toga je besmisleno. Da se ne lazemo, Vaha je nas najbolji strucnjak uz sve pozitivne i negativne strane njegovog karaktera. Ako su konkurenti Trapatoni i Zacceroni o odda je izbor vrlo jednostavan - Vahid Halilhodzic
condy

#1495 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by condy »

Ko igra za raju, a zanemaruje taktiku, završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku. Dakle, Baždarević, ako je ovom vjerovat da je dobar taktičar :D
Šibicar

#1496 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Šibicar »

Dobro,jes' malo pretjerao,ali treba imati u vidu da je to balkanska bagra koju moraš motivisati i natjerati da igra na najvišem nivou,nije to baš tako jednostavno a Ćirilo je to dobro odradio.Pa većina je govorila da je ona Gvardiolina Barselona sama igrala,da je on tu samo onako,pa kad ode Gvardiola šta se desi,i pored pojačanja i svega ostalog oni nikako da se oporave.
spacek

#1497 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by spacek »

bob bradley jedan od ozbiljnijih kandidata za selektora bih?
imal istine u tome?
hrasno38

#1498 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

todd_smith wrote:
hrasno38 wrote:

Znas li ti kakvu je Hrvatsku Ciro vodio 98? Stavise da je bio "trener trenera" sa onom ekipom bi osvojio SP.
Pa Ciro je bolan nebio stvorio tu ekipu...od 1994 - 2000 je on vodio tu Hrvatsku. Pa 96 na evropskom prvenstvu otisao do cetvrtfinala I dvije godine posliej do polufinala.
jeza u ledja

#1499 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:Ma ja mislim da nama uopšte ne treba neki diktator ili tiranin, naši igrači bolje reaguju na opušteniji pristup... u principu treba nešto kao Safet prije nego što se povampirio, samo sa više taktičkog znanja i praćenja modernih trendova, i generalno energičnijim pristupom poslu, praćenju vlastitih igrača i protivnika.
Bravo! :thumbup:
condy

#1500 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by condy »

spacek wrote:bob bradley jedan od ozbiljnijih kandidata za selektora bih?
imal istine u tome?
Gdje si to pročitao?

Dobar je trener, vodio je dugo SAD.
Locked