kako si prebacio back up, preko lg pc suite?sencobih wrote:Uspio sam nadograditi softver, sve je proslo relativno glatko prema avaksovom uputstvu. Na kraju sam se prestravio kad nije mogao mrezu da uhvati. kaze com.android ne reagira. stalno iskace taj prozor, jedva pronasao faktori reset i proradi. Hladan znoj me oblio. poslije prebacio fajl bekapa, pokrenuo i sve u redu.
LG G2
Moderator: Benq
-
made_in_sarajevo
#1476 Re: LG G2
-
ado-šampion
#1477 Re: LG G2
Ja sinoc skinuo update preko Mobile Support Toola, D80220C model, kupljen u Sarajevu, ali nije kod uhljeba.
S obzirom da imam u kuci i Nexus, vec davno sam vidio kako izgleda Lolipop i sta moze, realno na Vanilla Androidu samo je malo usminkano nista vise, funkcionalno sve isto. Ne koristim ja taj mobitel tako da ne znam nesto detaljnije, ali koristi zena i njoj je sve isto.
Sto se tice update na 5.0.1 za G2, najvece poboljsanje je UI od G3, posle onog smecarskog koji je dosao na G2, ovaj izgleda fenomentalno. S njim je ovaj telefon fakat dobio na vrijednosti. Pitam se kome sad treba G3.
Dalje, onako naprvu, ne vidim da je telefon nesto usporio. Meni je tu najveci dobitak UI od G3, a ostalo bio on KitKat ili Lolipop isti klinac. Prelaz s nizih Androida, 2.1, 2.2, 2.3 na 4 verzije je vec bio nesto, a ovo je sitnica. Vidjecemo kako ce se baterija ponasati, to me najvise zanima.
I da, da dodam, nemam nikakvih problema. Napravio sam backup, za svaki slucaj, ali ga nisam koristio jer sve radi kako treba.
S obzirom da imam u kuci i Nexus, vec davno sam vidio kako izgleda Lolipop i sta moze, realno na Vanilla Androidu samo je malo usminkano nista vise, funkcionalno sve isto. Ne koristim ja taj mobitel tako da ne znam nesto detaljnije, ali koristi zena i njoj je sve isto.
Sto se tice update na 5.0.1 za G2, najvece poboljsanje je UI od G3, posle onog smecarskog koji je dosao na G2, ovaj izgleda fenomentalno. S njim je ovaj telefon fakat dobio na vrijednosti. Pitam se kome sad treba G3.
I da, da dodam, nemam nikakvih problema. Napravio sam backup, za svaki slucaj, ali ga nisam koristio jer sve radi kako treba.
-
sencobih
#1478 Re: LG G2
onaj njegov program na mobitelu, uradio i prebacio na racunar, nakon nadogradnje prebacio fajl na mobitel i pokrenuo ga preko onog njegovog programa. sve se spasilo samo WIFI šifre nisumade_in_sarajevo wrote:kako si prebacio back up, preko lg pc suite?sencobih wrote:Uspio sam nadograditi softver, sve je proslo relativno glatko prema avaksovom uputstvu. Na kraju sam se prestravio kad nije mogao mrezu da uhvati. kaze com.android ne reagira. stalno iskace taj prozor, jedva pronasao faktori reset i proradi. Hladan znoj me oblio. poslije prebacio fajl bekapa, pokrenuo i sve u redu.
-
sencobih
#1479 Re: LG G2
Kad mi dolazi poziv, na displeju mi povlači ime iz kontakata sa sim kartice, neće iz imenika telefona, mada u svim postavkama mi su podeseni kontakti iz telefona za prikaz, moze li se to kako podesiti,prije mi nije takm bilo
- zateznistub
#1480 Re: LG G2
Da malo pohvalim stanicev servis LG-a.
Naime, pojavila mi se zuta boja sa desne strane na displeju, odmah uz sami rub i imao sam osjecaj da se siri. Danas odnio aparat u servis i bukvalno dok sam doruckovao zamjene displej. Niti su pitačl da li je rutovan (a jeste) nit su pitali za Flash ( a jeste) i evo ga glanc nov...
Naime, pojavila mi se zuta boja sa desne strane na displeju, odmah uz sami rub i imao sam osjecaj da se siri. Danas odnio aparat u servis i bukvalno dok sam doruckovao zamjene displej. Niti su pitačl da li je rutovan (a jeste) nit su pitali za Flash ( a jeste) i evo ga glanc nov...
-
sencobih
#1481 Re: LG G2
svaka častzateznistub wrote:Da malo pohvalim stanicev servis LG-a.
- zateznistub
#1482 Re: LG G2
Majke mi, ja konto skrivena kamera, kad fakat sve gotovo....sencobih wrote:svaka častzateznistub wrote:Da malo pohvalim stanicev servis LG-a.
- Edinz
#1483 Re: LG G2
I meni se isto desilo, i telefonom mi je receno da to spada u garanciju ukoliko display nije fizički oštećen. Kad budem imao vremena odem da to završim. U svakom slučaju svaka častzateznistub wrote:Majke mi, ja konto skrivena kamera, kad fakat sve gotovo....sencobih wrote:svaka častzateznistub wrote:Da malo pohvalim stanicev servis LG-a.
- zateznistub
#1484 Re: LG G2
Pozuri da ti ne istekne garancija...Edinz wrote: I meni se isto desilo, i telefonom mi je receno da to spada u garanciju ukoliko display nije fizički oštećen. Kad budem imao vremena odem da to završim. U svakom slučaju svaka čast
i kad mi neko kaze kupi jeftinije kod piljara....e sto bi oni displej promjenili...
- avaks
#1485 Re: LG G2
Hehe ja sam u banani onda, kupio fon u Univerzalno
Nadati se samo da ne bude takvih ispada, ali svaka čast za Stanića i servis
Doduše kada sam ja kupovao G2 kod njih je bio 480KM skuplji nego u Univerzalno tako da sam išao na rizik jbg...
Nadati se samo da ne bude takvih ispada, ali svaka čast za Stanića i servis
Doduše kada sam ja kupovao G2 kod njih je bio 480KM skuplji nego u Univerzalno tako da sam išao na rizik jbg...
- Maharadza
#1486 Re: LG G2
Očekivano od ofišl servisa, što bi se patio kada ionako ne snosi troškove, platit' će Korejanac ha-ya!zateznistub wrote:Da malo pohvalim stanicev servis LG-a.
-
Bavarac94
#1487 Re: LG G2
Pitanje za one koji koriste lizalo: dali je ostala opcija "Bežična pohrana" kao što je bila na Kitkatu?
- Nogatrans
#1488 Re: LG G2
Ja sam jedne godine kupio svoj prvi LG i tada je mislim bio Android 1.6. Isto izasao update, tada bas blage veze nisam imao kako se to radi jer su se tek Android telefoni pojavili kod nas. Odem u servis Stanic i urade mi ljudi dzaba bukvalno dok sam kafu popio. Iskreno od tada kad god vidim LG mobitel ili nesto LG sjetim se njih i rado se opet opredijelim za LG. Treci mi je mob LG i TV mi je LG,a ako Bog da mozda bude i G4 
- Maharadza
#1489 Re: LG G2
Moj prvi android fon LG Optimus GT540, imao Android 1.6 koji je bio njesra i taman ga kontao prodati/zamijeniti za symbian - izađe 2.1 Eclair koji ga je preporodio i mene zadržao na platformi, dok je Galaxy S I9000 def. zaslužan što sam zavolio ovaj OS!Nogatrans wrote:Ja sam jedne godine kupio svoj prvi LG i tada je mislim bio Android 1.6. Isto izasao update, tada bas blage veze nisam imao kako se to radi jer su se tek Android telefoni pojavili kod nas. Odem u servis Stanic i urade mi ljudi dzaba bukvalno dok sam kafu popio. Iskreno od tada kad god vidim LG mobitel ili nesto LG sjetim se njih i rado se opet opredijelim za LG. Treci mi je mob LG i TV mi je LG,a ako Bog da mozda bude i G4
- Nogatrans
#1490 Re: LG G2
To je taj GT540. To je moj prvi LG. 
- mayab
#1491 Re: LG G2
Jutros preko PC Suitea "stigao" Lolipop i na moj G2 (Tajvanski), inače prije tačno godine, kupljen kod Univerzalnog
Last edited by mayab on 26/04/2015 08:28, edited 1 time in total.
-
Bavarac94
#1492 Re: LG G2
Za koju državu je namijenjen?mayab wrote:Jutros preko PC Suitea "stigao" Lolipop i na moj G2, inače prije tačno godine, kupljen kod Univerzalnog
- Bronco_Billy
#1493 Re: LG G2
Evo i ja sam na Pc Suite dobio nekakav update, valjda je lolipop.
Telefon kupljen kod nas namjenjen za Taiwan.
Edit:
Uradjen upgrade, lolipop je u pitanju
Telefon kupljen kod nas namjenjen za Taiwan.
Edit:
Uradjen upgrade, lolipop je u pitanju
-
sencobih
#1494 Re: LG G2
Baterija je sada lošija na lizalu ,pa sigurno za 20 posto
- skafiskafsnjak
#1495 Re: LG G2
i menisencobih wrote:Baterija je sada lošija na lizalu ,pa sigurno za 20 posto
-
Mr.Who
#1496 Re: LG G2
Kod mene 20-25% bolja.skafiskafsnjak wrote:i menisencobih wrote:Baterija je sada lošija na lizalu ,pa sigurno za 20 posto
-
ano_
#1497 Re: LG G2
Stigao je jutros i kod mene, za Poljsko tržište. Telefon mi bolje radi, a baterija mi isto drži, iako sam danas dosta radio postavke na telefonu jer sam radio faktori restart prije instalacije.
- Bronco_Billy
#1498 Re: LG G2
Zar ne bi trebalo pustiti par dana zbog kalibracije baterije pa onda da se ustanovi jel bolja ili losija baterija?
- skafiskafsnjak
#1499 Re: LG G2
ja ga koristim vec 10ak danaBronco_Billy wrote:Zar ne bi trebalo pustiti par dana zbog kalibracije baterije pa onda da se ustanovi jel bolja ili losija baterija?
-
Sehro
#1500 Re: LG G2
Je li dosao za ove sto su kupili telefon kod BH Telecoma?