2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Amir_sabanovic

#1476 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Amir_sabanovic »

LSD wrote:
Amir_sabanovic wrote:
LSD wrote:@Amir_sabanovic

pa znam brate da nije pošteno, ali ovako više ne može jbg :|
nisu izgubili utakmice od 2008 - punih 6 godina, sve i jedna pobjeda :!: (OI Peking, SP Turska, OI London, SP Španija)
i sa nekim lijevim sastavim ubijaju ostatak svijeta po 30 razlike i to je valjda nekom cool i zanimljivo....ma nabijem ih na neku stvar, pizde one arogantne
Ne znam kako su to oni arogantni, je li zato što bolje igraju od drugih?

Meni lično jeste interesantno, samo gledanje njihovih utakmica i uživanje u onome što oni rade, jer to su igrači zbog kojih 99% nas zavoli košarku (jer ko je još zavolio košarku zbog Rudyja Fernandeza). Mada, i ova Litvanija nije nečemu, sigurno će Francuska/Srbija pružiti jači otpor u finalu.
pazi, i ja volim NBA...ali ne volim vidjeti te igrace na Olimpijdama i Mundobasketima jer se unaprijed zna ko uzima zlato i da ce svako ko im se nađe na putu fasovati (a bude na tom putu odlicnih selekcija koje je zanimljivo pratiti, ali jbg nalete na ove i vozdra).

e sad zamisli da su poveli Bryanta, Duranta, Jamesa, Wadea, Leonarda, Duncana, Howarda, Chris Paula, Carmelo Anthonya, Lillarda, Lovea, Bosha, Walla, Aldridgea, Paul Georgea, Griffina itd...sve su to amerikanci allstar kalibra

pa na šta bi to licilo :shock: hajmo pošteno...isti Barca da igra sa Vrabanjušom, e ako je to zanimljivo nekome onda jbg
i sa ovim C timom ubijaju internacionalna takmicenja

ma hajd, nebitno više....svakako su ostale još dvije utakmice :mrgreen:
Šta ćeš, jednostavno postoje sportovi u kojima neki jednom riječju dominiraju. Niko ni Kenijcima ne može ništa u trčanju maratona pa ih niko ne izbacuje s Olimpijade. Ti Crnci iz Zapadne Afrike imaju drugačiju konstituciju od ostalih rasa i imaju jače predispozicije za skok, brzinu, agilnost, eksplozivnost, plus što non-stop igraju utakmice i eto, ovo ti je rezultat.

Uostalom, postoji i Eurobasket gdje njih nema, tako da... :D
LSD

#1477 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by LSD »

a i to šta kažeš...dobro poređenje sa kenijskim atleticarima :mrgreen:

Eurobasket je zakon :thumbup: najbolje košarkaško takmicenje
Amir_sabanovic

#1478 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Amir_sabanovic »

Jedino da se vrati na onaj stari sistem kad su Amerikanci smjeli slati samo igrače s koledža. To bi bilo pravo interesantno! :D
LSD

#1479 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by LSD »

Amir_sabanovic wrote:Jedino da se vrati na onaj stari sistem kad su Amerikanci smjeli slati samo igrače s koledža. To bi bilo pravo interesantno! :D
eh to je riješenje :thumbup: bilo bi mnogo neizvjesnije i zanimljivije pratiti Olimpijade i Mundobaskete
dzemaludin007

#1480 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by dzemaludin007 »

LSD wrote: Eurobasket je zakon :thumbup: najbolje košarkaško takmicenje
Jeste. Ja vise volim gledati jake meceve ABA Lige i Evrolige, nego NBA :)
Lakat Jebić

#1481 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Lakat Jebić »

apelujem na bureka da regulise ovo beogradsko orgijanje po temi :D

on topic: sto su amerikanci ovako dominantni? fizicke predispozicije crnaca ne mogu bit iskljuciv razlog.
It_is_a_Leclerc

#1482 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by It_is_a_Leclerc »

Ne kontam. Pa šta bi sad trebali zabraniti Amerima da dovedu ozbiljan tim, da se Evropljanima omogući da ih nekad i pobijede ?! Cilj Mundobasketa je valjda da vidimo ko ima najjaču košarkašku ekipu na svijetu, a ne da manje talentovani Evropljani pokažu šta znaju.

Zato - U-S-A ! U-S-A ! :D
hodža

#1483 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by hodža »

Ameri rutinski, prejaki su jbg. Mozda bi se pijetlovi mogli drzati 3/4, ali ne vjerujem da ce biti ispod 15 razlike na kraju.
Sutra bi trebala biti odlicna tekma ali je pitanje koliko su se uspjeli oporaviti i jedni i drugi nakon onakvih predstava u 1/4 f. Bilo je malo nerijesenih ovo prvenstvo, nijedna u KO fazi pa kontam da ce sutra biti, a u produzetku nek' uzme spretniji i sretniji. Evo i za kolegu iznad sto pita za kladionicu, X na cenera i stoja u dzep nakon 40 min. :mrgreen:
Last edited by hodža on 12/09/2014 00:10, edited 1 time in total.
Amir_sabanovic

#1484 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Amir_sabanovic »

Lakat Jebić wrote:apelujem na bureka da regulise ovo beogradsko orgijanje po temi :D

on topic: sto su amerikanci ovako dominantni? fizicke predispozicije crnaca ne mogu bit iskljuciv razlog.
Velikim dijelom su za ovo zaslužne fizičke predispozicije, ali i razvijen sistem univerzitetskog takmičenja. Svi ovi igrači već do 20. godine života odigraju bruku jakih i bitnih utakmica. Kad dođu u NBA, slijedi nabacivanje mišića i 82 utakmice po sezoni među najjačim igračima na svijetu.
LSD

#1485 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by LSD »

It_is_a_Leclerc wrote:Ne kontam. Pa šta bi sad trebali zabraniti Amerima da dovedu ozbiljan tim, da se Evropljanima omogući da ih nekad i pobijede ?! Cilj Mundobasketa je valjda da vidimo ko ima najjaču košarkašku ekipu na svijetu, a ne da manje talentovani Evropljani pokažu šta znaju.

Zato - U-S-A ! U-S-A ! :D
uuuaaaaaaa dole imperijalisti :D ...Leclerc, razocarao si me :-) mislio sam da si ljuti protivnik onih šupaka :P

a cilj Mundobasketa da jenkiji demonstriraju svoju silu i sa C timom ;-) to jest da tuku kitom po glavi ovu nejač od konkurencije
Logovan

#1486 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Logovan »

USA :thumbup: :thumbup:
Uopšte ne vidim kako ih Francuzi ili Srbi mogu zaustaviti. :oops:
nema me tamo

#1487 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by nema me tamo »

Mislio sam da ce bit' preko 35 razlike..
Slabo, slabo..

Sutra je pravo polufinale..
Rob_Atl

#1488 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Rob_Atl »

Mislim da trebaju vratit da samo momci sa koledza igraju ili eventualno 3-4 nba igraca samo, nema boga da ih ko dobije ako budu svi nba igraci igrali pogotovo zvijezde lige, pa zamisli jos da su tu durant, lebron, howard, cp ko ce te zivotinje dobiti. :-) ili bar sastaviti ekipu od nba rookies.

ps. mislim da je jasno svima na ovoj zemaljskoj kugli gdje se igra najjaci basket, tako da nema potrebe zvati ove nba igrace, jer ko god prodje od francuza ili srba to ce biti laganih 30 razlike, nemaju sta kome vise dokazivati, ustvari dokazao im je dream team 92
Last edited by Rob_Atl on 12/09/2014 00:25, edited 1 time in total.
dzemaludin007

#1489 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by dzemaludin007 »

Dobra bi se mogla sastaviti ekipa EU da se suprotstave najboljem USA timu rame uz rame. Boris Diaw, Parker, Gasol, Pekovic, Teletovic, Rubio..itd Na krilo mogu i Edina Bavčića ubaciti :izet:
dzemaludin007

#1490 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by dzemaludin007 »

Mora se i Vukasin negdje istretsi, ocigledno ga niko ne yebe ni 2%, internet trpi sve :izet:
VukasinVU_

#1491 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by VukasinVU_ »

DZEMALUDINE
Imamo mi svoj forum. navrati. nikad nije kasno poceti navijati za najvece sportsko drustvo na ovim prostorima.
http://www.redstarbelgrade.info/forum/

@Franjevac

To je taj mentalni sklop. Odvratni franjevac, sklon ljubljenju Vokrija ali i srbovanju, sa druge strane jebe mater brankici sa tribine, ali ostaje uz DS, jer se ne smije sjeci grana na kojoj se sjedi.

Kakav Vesic?? Koje mudo je Vesic? Zna se ko se pita u DS. DS je godinama bio uz Partizan. To se vidi i po davanjima za ta 2 kluba, po sponzorstvima koja su dobijali i koja su mogli dobiti.
Doktor kosarke? Koji davi? Koji psuje? Koji prijeti? Koji govori kako ce sudiji silovati kcer?

Slicni vole slicne, jel tako kazu?

Dusko Vujosevic mozda i nije los trener, ali po svemu ostalome, on oslikava sve ono negativno u nasem drustvu. A kad takvoga volite, pa kakvi ste vi to ljudi..

Ovo sad nije pitanje sporta. Ovo je nesto drugo. KAKVI STE VI TO LJUDI???

Sad ide vrijeme kad cete biti drugi. Vise DS nema, drugi ljudi su na vlasti. I treba tako.
MOSALJOZE

#1492 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by MOSALJOZE »

Ovog bureka kad trebash nigdje ga,kad ga ne trebash pije pivu.
dzemaludin007

#1493 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by dzemaludin007 »

Zovite distribuciju da iskljuce struju... :D
Logovan

#1494 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Logovan »

Zovite bureka da sredi ovo. Onaj lik se ne može trpiti.
sukis

#1495 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by sukis »

Ja sam prijavio ali dzabe niko se ne javlja. :-)
It_is_a_Leclerc

#1496 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by It_is_a_Leclerc »

sukis wrote:Pitao raju sta misle ko pobjedjuje u sutrasnjoj utakmici ali ne moze od ovog Vukasina sve je zatrpo sa svojom kurcevom analizom historije zvijezde i partizana. :!: :!: :!: :!: :!:
Užasno ti je teško odgovoriti na ovo pitanje.

Obe ekipe identične i poravnate ulaze u tekmu. U uzlaznoj putanji, pobijedili jakog protivnika u prethodnoj rundi. Nekoliko strašnih duela će biti sutra. Jednostavno, presudit će čista sreća. Kome uđe više šuteva iz vana, ide u finale.

Ja bih rekao, Srbija prolazi. +7-+10 do kraja.
MOSALJOZE

#1497 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by MOSALJOZE »

Kao i u prethodnim utakmicama,volio bih da Srbija prodje ALI,do sada niko nije imao riješenje za onakvu defanzivnu igru Francuza.Ako ponove odbranu kao protiv Španije,Srbi neće imati šanse.Srbija bi trebala ići na brže napade,jer ovi kad se postave teško šta može proći.Zbog TEODOSIĆA UMJETNIKA 51-49 Srbija,dakle prilično izjednačeno.
sukis

#1498 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by sukis »

Hvala

Ja konto da stavim sve na Srbe, donijeli su mi protiv Brazila i sutra ako pobijede da za vikend lutam gradom. :D :izet:
dzemaludin007

#1499 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by dzemaludin007 »

:kiss:
Last edited by dzemaludin007 on 12/09/2014 01:12, edited 3 times in total.
Amir_sabanovic

#1500 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Amir_sabanovic »

Srbi su definitivno uhvatili strašan momentum, igraju školski i raznovrsnije u napadu, što je prednost protiv evropskih reprezentacija. Francuzi igraju jaku odbranu, ali u napadu su veoma tanki; većinom to izvlače Diaw, Fournier i Batum. Ako ih bude služio šut, imaju dobre šanse da prođu dalje. Mislim da će igrati isto kao i protiv Španije, svaki napad odugovlačiti do posljednje sekunde, jer bez Parkera, De Coloa i Noahe i nemaju alternativu. Teško je predvidjeti ishod jedne utakmice, ali po meni Srbija ima bolje šanse da prođe dalje.
Locked