Šta ćeš, jednostavno postoje sportovi u kojima neki jednom riječju dominiraju. Niko ni Kenijcima ne može ništa u trčanju maratona pa ih niko ne izbacuje s Olimpijade. Ti Crnci iz Zapadne Afrike imaju drugačiju konstituciju od ostalih rasa i imaju jače predispozicije za skok, brzinu, agilnost, eksplozivnost, plus što non-stop igraju utakmice i eto, ovo ti je rezultat.LSD wrote:pazi, i ja volim NBA...ali ne volim vidjeti te igrace na Olimpijdama i Mundobasketima jer se unaprijed zna ko uzima zlato i da ce svako ko im se nađe na putu fasovati (a bude na tom putu odlicnih selekcija koje je zanimljivo pratiti, ali jbg nalete na ove i vozdra).Amir_sabanovic wrote:Ne znam kako su to oni arogantni, je li zato što bolje igraju od drugih?LSD wrote:@Amir_sabanovic
pa znam brate da nije pošteno, ali ovako više ne može jbg![]()
nisu izgubili utakmice od 2008 - punih 6 godina, sve i jedna pobjeda(OI Peking, SP Turska, OI London, SP Španija)
i sa nekim lijevim sastavim ubijaju ostatak svijeta po 30 razlike i to je valjda nekom cool i zanimljivo....ma nabijem ih na neku stvar, pizde one arogantne
Meni lično jeste interesantno, samo gledanje njihovih utakmica i uživanje u onome što oni rade, jer to su igrači zbog kojih 99% nas zavoli košarku (jer ko je još zavolio košarku zbog Rudyja Fernandeza). Mada, i ova Litvanija nije nečemu, sigurno će Francuska/Srbija pružiti jači otpor u finalu.
e sad zamisli da su poveli Bryanta, Duranta, Jamesa, Wadea, Leonarda, Duncana, Howarda, Chris Paula, Carmelo Anthonya, Lillarda, Lovea, Bosha, Walla, Aldridgea, Paul Georgea, Griffina itd...sve su to amerikanci allstar kalibra
pa na šta bi to licilohajmo pošteno...isti Barca da igra sa Vrabanjušom, e ako je to zanimljivo nekome onda jbg
i sa ovim C timom ubijaju internacionalna takmicenja
ma hajd, nebitno više....svakako su ostale još dvije utakmice
Uostalom, postoji i Eurobasket gdje njih nema, tako da...