Hoće li biti trećeg entiteta?

Post Reply
Saurman

#1476 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Saurman »

Basvod wrote:Samo kazem da se nikad ne zna sta nosi sutra.
Ne mozes iskuciti moguce Bosnjacima dosadi rahat pacenje i da sebi organizuju teritorijalnu jedinicu.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kontrapotez kockoglavih i lukavih Latina. Daj, uozbilji se. Ovu tvoju "teoriju" sam bezbroj puta pročitao na habe forumu od mudrih 'telektualaca Raspudićevsko-Shushnjarske škole.

Kao, "samo sabur, Bošnjacima će dopizditi, pa će sami tražiti odvajanje, a možda i samoukinuti se".
volta dzontra

#1477 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by volta dzontra »

Hafis wrote:Rješenje je: rahat patnja

Image
Dok se boje ne istope i klupko vunice nezasurlja....
Hafis

#1478 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

Saurman wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kao, "samo sabur, Bošnjacima će dopizditi, pa će sami tražiti odvajanje, a možda i samoukinuti se".
Pa nisu mahniti da išta mjenjaju kad ih ovako baš super ide.
Basvod

#1479 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Basvod »

Saurman wrote:
Ne mozes iskuciti moguce Bosnjacima dosadi rahat pacenje i da sebi organizuju teritorijalnu jedinicu.

Kontrapotez kockoglavih i lukavih Latina. Daj, uozbilji se. Ovu tvoju "teoriju" sam bezbroj puta pročitao na habe forumu od mudrih 'telektualaca Raspudićevsko-Shushnjarske škole.

Nikad se ne zna...
Ko bi ljetos u vrijeme protesta za JMB pomislio da ce za pola godine Bosnjaci sami sebi zapaliti maticne knjige, ko bi 2011. rekao da ce "Valter i Zeljko" ovako bjedno zavrsiti svoje mandate, ko bi 2004. u vrijeme najzesce kampanje za centralizaciju BiH rekao da ce 10 godina kasnije EU osudjivati centralisticke snage...
Krhko je znanje...
Last edited by Basvod on 09/02/2014 13:47, edited 1 time in total.
biske

#1480 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by biske »

155_mm

#1481 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by 155_mm »

Ne mozes iskuciti mogucnost da Bosnjacima dosadi rahat pacenje i da sebi organizuju teritorijalnu jedinicu.
a sta ako oni sami odluce da ce u toj njihovoj teritorijalnoj jedinici biti mjesta kao pocitelj i stolac. a srednja bosna je za bosnjake vjerovatno jasna stvar tu se nema sta sa bosnjacima raspravljati. sta mislis da li i ovo to tvoje sutra moze donijeti?
Hafis

#1482 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

Eto, vidiš da se može naći rješenje.
npr.: Počitelj za Vitez - iz ruke u ruku, i nema kasnije nikome kuknjave tipa ''naguzili ste nas'' :)
Basvod

#1483 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Basvod »

155_mm wrote:
Ne mozes iskuciti mogucnost da Bosnjacima dosadi rahat pacenje i da sebi organizuju teritorijalnu jedinicu.
a sta ako oni sami odluce da ce u toj njihovoj teritorijalnoj jedinici biti mjesta kao pocitelj i stolac. a srednja bosna je za bosnjake vjerovatno jasna stvar tu se nema sta sa bosnjacima raspravljati. sta mislis da li i ovo to tvoje sutra moze donijeti?
Ne znam, kazem ti da niko ne zna sta nosi sutra.
U svakom slucaju realnije od velikobosnjackih snova o poklapanju cijele BiH ili sanjarenja o novom Titu i mulitikomunisticoj partiji.
155_mm

#1484 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by 155_mm »

Bogoje wrote: Nalazim da ce u nekoj ne tako dalekoj buducnosti (najvise 5 godina) biti moguce postizanje novog dogovora koji bi zamijenio Dejtonski na nacelu koji bi polazio od suvereniteta entiteta a njihova udruzenost bila bi odredjena njihovim prije svega ekonomskim interesima.Tako bi i u toj konfederaciji mogli ostati zajednicke nadleznosti poput monete,carina,eventualno oruzanih snaga i svega drugog u cemu bi svaki od entiteta prepoznao svoj interes.Na taj bi se nacin izbjegle stete od nekontrolisane dezintegracije.
Najveci problem je zapravo sama Federacija BiH koju je bar kako sad izgleda nemoguce reogranizovati ili reformisati a niti podijeliti na dva entiteta.
nego kad vec ti nalazis, mozes pokusati pronaci zbog ceg je problem u " federaciji" da bi sa "republikom" sve islo bez problema. mislim zbog ceg nalazis da bi "republiku" bilo lakse podijeliti nego "federaciju". ja mislim da bi u tom nekom novom dejtonu bilo podjednako tesko doci do podjele na neke nove entitete i kad se radi o "federaciji" i kad se radi o "republici".
155_mm

#1485 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by 155_mm »

Hafis wrote:Eto, vidiš da se može naći rješenje.
npr.: Počitelj za Vitez - iz ruke u ruku, i nema kasnije nikome kuknjave tipa ''naguzili ste nas'' :)
hafiz-aga ja koliko znam da je vitez u srednjoj bosni.
Hafis

#1486 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

155_mm wrote:
hafiz-aga ja koliko znam da je vitez u srednjoj bosni.
Vazda bio, u vijeke vijekova. Petica za poznavanje zemljopisa :thumbup:
I Počitelj je u Hercegovini. točnije općina Čapljina, ako te netko bude pitao da mu možeš reći.

Nego haubica, što se ovo pobogu dešava? Ima li nade za one obespravljene radnike gore?
155_mm

#1487 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by 155_mm »

Basvod wrote:
155_mm wrote:
U svakom slucaju realnije od velikobosnjackih snova o poklapanju cijele BiH ili sanjarenja o novom Titu i mulitikomunisticoj partiji.
velikobosnjacki snovi? :shock:

sa cime vas guze u mozak da mi je znati.
Hafis

#1488 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

155_mm wrote:
Basvod wrote:
155_mm wrote: a sta ako oni sami odluce da ce u toj njihovoj teritorijalnoj jedinici biti mjesta kao pocitelj i stolac. a srednja bosna je za bosnjake vjerovatno jasna stvar tu se nema sta sa bosnjacima raspravljati. sta mislis da li i ovo to tvoje sutra moze donijeti?
velikobosnjacki snovi? :shock:

sa cime vas guze u mozak da mi je znati.
Svačim izgleda, samo nisu s kalibrom 155_mm :D
155_mm

#1489 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by 155_mm »

155_mm wrote:
hafiz-aga nego nije valjda da na zapadnoj obali nema opticara. al eto povecat cu malo za tebe.

jebiga hafize trebao si malo vise pokazati herojstva devedesetih na gornjem vakufu mozda bi onda i bilo razmijene.
Hafis

#1490 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

155_mm wrote:
155_mm wrote:
hafiz-aga nego nije valjda da na zapadnoj obali nema opticara. al eto povecat cu malo za tebe.

jebiga hafize trebao si malo vise pokazati herojstva devedesetih na gornjem vakufu mozda bi onda i bilo razmijene.
Aha, historićar.. :zzzz:
Kume neka te tu, odoh samo malo vidjeti par tema, pa se vratim da dalje taborimo.
Nemoj me zeznuti :thumbup:
155_mm

#1491 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by 155_mm »

Hafis wrote:Aha, historićar.. :zzzz:
Kume neka te tu, odoh samo malo vidjeti par tema, pa se vratim da dalje taborimo.
Nemoj me zeznuti :thumbup:
ma slobodno ti samo nemoj kasniti mozda "certifikator" proglasi treci u medjuvremenu. ako sad nije prilika onda neznam kad ce biti.
biske

#1492 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by biske »

Hafis wrote: Svačim izgleda, samo nisu s kalibrom 155_mm :D
primiš je na pluća i vratiš volej udarcem, ništa lakše. :D
Hafis

#1493 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

155_mm
e sad da nebi ispao i lazov mozes citirati taj moj navijacki post.
samo gledamo na TV i neznamo.
ako sad nije prilika onda neznam kad ce biti.
ma slobodno ti samo nemoj kasniti mozda "certifikator" proglasi treci u medjuvremenu. ako sad nije prilika onda neznam kad ce biti.
A neznam što bih ti rekao.
Nije još ni negacije naučilo, a djelilo bi ovu zemlju.
sanjin_1

#1494 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by sanjin_1 »

Vitez je svakako naš...probaj Ljubuški za Vitez..možda ti i prođe
155_mm

#1495 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by 155_mm »

Hafis wrote:
155_mm
e sad da nebi ispao i lazov mozes citirati taj moj navijacki post.
samo gledamo na TV i neznamo.
ako sad nije prilika onda neznam kad ce biti.
A neznam što bih ti rekao.
Nije još ni negacije naučilo, a djelilo bi ovu zemlju.
stvarno nema toga opticara na zapadnoj obali ili su ti demostranti sa istocne obale razbili naocale. pa zar ne vidis da ne stavljam ni veliko slovo poslije tacke.

e na sto si spao samoproglasena intelektualna gromado ovog foruma.
sanjin_1

#1496 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by sanjin_1 »

Basvod wrote:
Saurman wrote:

Nikad se ne zna...
Ko bi ljetos u vrijeme protesta za JMB pomislio da ce za pola godine Bosnjaci sami sebi zapaliti maticne knjige, ko bi 2011. rekao da ce "Valter i Zeljko" ovako bjedno zavrsiti svoje mandate, ko bi 2004. u vrijeme najzesce kampanje za centralizaciju BiH rekao da ce 10 godina kasnije EU osudjivati centralisticke snage...
Krhko je znanje...
O kojim centralističkim snagama se govori u rezoluciji?
Basvod

#1497 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Basvod »

Jednim jedinim, bosnjackim.
Samo je Bosnjacima do centralizacije drzave.
sanjin_1

#1498 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by sanjin_1 »

Ko uopće pominje snage koje se zalažu za centralizaciju države? Nešto si ti izgleda pogrešno pročitao..

Govori se o "centralističkim snagama" a o kojim snagama se radi, da se diskutovati..
Saurman

#1499 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Saurman »

Basvod wrote:Jednim jedinim, bosnjackim.
Samo je Bosnjacima do centralizacije drzave.

Centralizirana je i RS. Nešto vam baš i ne smeta to. Zašto li, hmm...
sanjin_1

#1500 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by sanjin_1 »

Pusti ih nek još uvjek žive u ubjeđenju da Bošnjaci protestuju "spontano i za uvođenje trećeg entiteta" .. :-)
Post Reply