Sarajevo City Center
-
dorkcic
#1476 Re: Sarajevo City Center
Mrsko mi je čitat cijelu temu, ima li negdje lista prodavnica koje su u SCC? Na njihovom vebsajtu mi ništa nije jasno.
-
emmir1
#1477 Re: Sarajevo City Center
KatarinaKosaca wrote:Uopće nisam expert za sve, na cca90% tema i ne forumam jer ne znam o tome, nećeš naći moj post na pdf računari i tehnologija, i još ponekim pdf-ovima, niti mi je uopće krivo što centar postoji, dapače, napisala sam da lijepo izgleda. Opet, ne znači da treba klimati glavom kako je to investicija koja je produktivna, jer po svim ekonomskim parametrima nije.azurna_obala wrote:jao kosačo, pa ti kao ekspert za sve i svašta, moraš još da budeš i poklopac svakoj šerpi
koliko god vi trubili o famoznom izvozu para odavde, i žalostite se što taj centar postoji, činjenica je da postoji...gdje ste bili prije, mislite da je to samo bakirovo maslo...pa de onda bojkotujte ga, ne ulazite, ne kupujte...i neka vam je savjest mirna..svi smo mi doprinijeli tome.
Otkud onoliki Konzumi po Sarajevu, sigurno nisu nikli jer je padalo dosta kiše![]()
zašto kupujete u njima, zašto izvozite vlastiti novac, mislite li na deficit države i tada kada kupujete uvezene proizvode??
S druge strane, meni je bar drago što se zaposlilo koliko-toliko raje tamo...
kako smo svi ljubitelji domaćeg ovako preko tastature...aman
Pa ne treba ni biti expert za svaku temu.
Sada treba biti expert da bi učestvovali na nekoj temi?
Ja recimo jako puno čitam i mogu reći da imam neko široko opšte znanje , ne smatram se ekspertom , ali kompetetnim za mnoge rasprave svakako da.
A ta mahalska kada se nema šta reći a ne slaže se s tobom , eto ti ekspert pa znaš.
To je kod Bošnje glavni argument
- OldMayor
#1478 Re: Sarajevo City Center
@emmir1, drug niko ne dijeli te lokacije tako kako ti zamisljas?
Zara je debelo platila onu kvadraturu. Kao i ostali. Ne znam da igdje na svijetu postoji tako nesto gdje ce investitor koji je ulozio milione pitati drzavu koga ce smjestiti u centar, koga nece. Pa nismo sjeverna koreja.
Trzni centar zivi od kirije. I jebe se njima ko ce tu kiriju placat, a placat ce je onaj ko je spreman na to.
Ako alma ras nema love za prodavnicu u scc-u, kraj price. Nece im je niko dati.
Ali bosnji samo da je sadake, pa dokle vise.
Dobro ti gore coek napisa. Eto ti onih domacina na carsiji, imaju bogovske lokacije, pa se samo zale. Zasto? Pa zato sto i dalje zive u 85. godini.
Zara je debelo platila onu kvadraturu. Kao i ostali. Ne znam da igdje na svijetu postoji tako nesto gdje ce investitor koji je ulozio milione pitati drzavu koga ce smjestiti u centar, koga nece. Pa nismo sjeverna koreja.
Trzni centar zivi od kirije. I jebe se njima ko ce tu kiriju placat, a placat ce je onaj ko je spreman na to.
Dobro ti gore coek napisa. Eto ti onih domacina na carsiji, imaju bogovske lokacije, pa se samo zale. Zasto? Pa zato sto i dalje zive u 85. godini.
-
emmir1
#1479 Re: Sarajevo City Center
OldMayor wrote:@emmir1, drug niko ne dijeli te lokacije tako kako ti zamisljas?
Varaš se jako.
Zara ništa nije platila onu lokaciju , čak je vrlo moguće da se njima platilo da uđu u centar.
Zara ti vrlo rijetko gdje kiriju plaća.
Recimo u Avenue Mallu u Zagrebu plaća 1 euro kiriju
- hodža
#1480 Re: Sarajevo City Center
duminjo wrote:Jedna partija, jedna osoba, petak. Izvedes svalerku na jednu partiju, cenerhodža wrote:i dalje osoba/partija ? ili ?duminjo wrote: Smanjili kuglanje na petaka, da hoce jos na tri pa da se moze redovno igrat
.![]()
I smrde im one cipele, al bas
fuj
- Logovan
#1481 Re: Sarajevo City Center
Kakva je ovo deponija?sarajevsko_pivo wrote:
-
archi_a
#1482 Re: Sarajevo City Center
Netacno. Sportlife apsolutno u vlasnistvu Bosnje.emmir1 wrote:sarajevsko_pivo wrote:Ima domace radnje u SCC. Granoff, Sportlife, par restorana.
Koje bi ti tu jos osim Bellissime i Alme Ras? Kao mi imamo 1000 brandova...
Sportlife nije domaća radnja.
Ta firma je bila domaća a ima par godina da je prodata čovjeku koji je zastupnik Nike i za Srbiju.
A restorana ima , Baketov prijatelj iz Metropolisa je dobio lokaciju broj jedan , ali to je vjerovatno slučajnost.
Krenuo je nakon rata sa preprodajom iz srednje Bosne. Ode golfom i kupi par tena tamo, pa ih u Sarajevu proda za duplo. Malo pomalo.....licenca i distribucija, krediti i kupovina poslovnih prostora. Valja sve te radnike koje zaposljava isplatiti. A nigdje ne zatvara, samo se siri. Svaka mu cast na tome.
-
Eborg
#1483 Re: Sarajevo City Center
Bas me interesuje je li ovo Bakiru fino doslo da opere savjest kada se ujutro pogleda u ogledalo: "Oprostit ce Allah sto sam toliko prisvojio ono sto nisam smio, evo sad to vracam narodu i dajem im da rade, ha ja, bit ce to u redu, mora biti u redu. Direktno do babe rahmetli u Dzennetu mjesto ce da me ceka, nisam ja tako los."
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1484 Re: Sarajevo City Center
možda je tako ali ja mislim da oni razmišljaju stali bi na milijun ukradenih i povukli se u osamu
i govorili moj grijeh moj grijeh
i govorili moj grijeh moj grijeh
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1485 Re: Sarajevo City Center
Joj narode kakva mala radi u onoj prodavnici nakita, mislim da je na drugom spratu do Massima Duttija
Lele lele
Inace pratim diskusiju redovno, mogu reci da se slazem da je investicija presumnjiva, da su nova radna mjesta demagogija covjeka u naocalama
iz razloga koje ste detaljno elaborirali (seljenje postojecih radnji u scc, zatvaranje drugih zbog nemogucnosti borbe sa velikim, radna mjesta u usluznim
itd...). I ovo sto pare odose iz Bosne, pa i da ostanu od toga korist uglavnom imaju oni koji od ove drzave zive. A zna se i koji su. Uz ogradu za socijalne kategorije koje primaju crkavicu iz budzeta, a od tih para uglavnom prezivljavaju.
Inace pratim diskusiju redovno, mogu reci da se slazem da je investicija presumnjiva, da su nova radna mjesta demagogija covjeka u naocalama
-
respo s onog svijeta
#1486 Re: Sarajevo City Center
Ako je lele lele onda cu ja poceti kupovati nakit bezveze 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1487 Re: Sarajevo City Center
Juce sam proklinjao ku*vu sudbinu sto ne radi u butiku pa damalo popricamorespo s onog svijeta wrote:Ako je lele lele onda cu ja poceti kupovati nakit bezveze
-
respo s onog svijeta
#1488 Re: Sarajevo City Center
Kakve veze ima popricaj reci kontam kupiti djevojci s kojom sam se posvadjao 
Zadrzavam autorska prava na ovu verziju price
-
blugirl
#1489 Re: Sarajevo City Center
Ovo da Zara ne placa ili placa negdje 1€ jednostavno nije tacno.emmir1 wrote:OldMayor wrote:@emmir1, drug niko ne dijeli te lokacije tako kako ti zamisljas?
Varaš se jako.
Zara ništa nije platila onu lokaciju , čak je vrlo moguće da se njima platilo da uđu u centar.
Ja koliko znam o shopping centrima, a recimo da znam nesto, Zara je nesto sto se zove modni sidras, takoreci jedan od nosaca shopping centra. Neki garant da ce centar raditi. Ugovaraju najamninu koja je cesto kombinacija fiksnog i varijabilnog dijela, gdje varijabilni zavisi od prometa.
mislim da je u najmanju ruku smijesno tvrditi da se prostori nekome daju. Posao sa shopping centrima je ozbiljan posao, donosi velike zarade i razvijena je citava filozofija o tome kako primamiti kupca i zadrzati ga sto duze u centru odredjenim rasporedom. U biti se smatra da centar moji ima vise od 2 sprata (prizemlje i 1.) ukljucujuci -1 za neki dm i supermarket bas i ne funkcionira
-
saale
#1490 Re: Sarajevo City Center
Ja bolesnika na ovom forumu u P.M

- OldMayor
#1491 Re: Sarajevo City Center
Ako su i dobili prostor djaba, onda postoji razlog za to. Sigurno ce eto vlasnik centra dat djaba prostor nekom lokalnom brendu. Zasto bi?emmir1 wrote: Varaš se jako.
Meni je jedino logicno da da nekom svjetskom brendu, pa onda moze sebi dici nivo i reci, jedino mi imamo taj brend. I to je odmah mamac i za ostale zakupce. Ali to nije sigurno alma ras ili granof koji su na svakom cosku.
Ocekivati da centar dijeli poslovne prostore nekim lokalnim firmama koje se bore na trzistu je u najmanju ruku smijesno. Da su ne znam ti kolko domace.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1492 Re: Sarajevo City Center
Bas ne znam koji bih pricu podvalio, ali znam da ta o posvadjanosti sa djevojkom rijetko uspijevarespo s onog svijeta wrote:Kakve veze ima popricaj reci kontam kupiti djevojci s kojom sam se posvadjao
- DaffyDuck
#1493 Re: Sarajevo City Center
Koliko god nama to zvucalo van pameti i logike, bojim se da je upravo to njihov rezon razmisljanja. Sto je najgore, ja vjerujem da su ti ljudi duboko uvjereni u to.Eborg wrote:Bas me interesuje je li ovo Bakiru fino doslo da opere savjest kada se ujutro pogleda u ogledalo: "Oprostit ce Allah sto sam toliko prisvojio ono sto nisam smio, evo sad to vracam narodu i dajem im da rade, ha ja, bit ce to u redu, mora biti u redu. Direktno do babe rahmetli u Dzennetu mjesto ce da me ceka, nisam ja tako los."
-
staradis
#1494 Re: Sarajevo City Center
Koja je smjena ta mlada, evo mi treba nekog nakita
- Altsa
#1495 Re: Sarajevo City Center
jebe mi se za bakira i bakirove kad sam kupio dobru sulju SCC-u...samo mi nije jasno zasto su od 1,5 sprata napravili pionirsku dolinuDaffyDuck wrote:Koliko god nama to zvucalo van pameti i logike, bojim se da je upravo to njihov rezon razmisljanja. Sto je najgore, ja vjerujem da su ti ljudi duboko uvjereni u to.Eborg wrote:Bas me interesuje je li ovo Bakiru fino doslo da opere savjest kada se ujutro pogleda u ogledalo: "Oprostit ce Allah sto sam toliko prisvojio ono sto nisam smio, evo sad to vracam narodu i dajem im da rade, ha ja, bit ce to u redu, mora biti u redu. Direktno do babe rahmetli u Dzennetu mjesto ce da me ceka, nisam ja tako los."
- karanana
#1496 Re: Sarajevo City Center
e dobro, znaci moram vidjeti malu na prodaji nakita i cini mi se neko rece mala u kuglani i jos negdje....
solidne male rade u onoj slasticarni gore gdje se prodaju nakvi sladoledi i muffini.
solidne male rade u onoj slasticarni gore gdje se prodaju nakvi sladoledi i muffini.
- hodža
#1497 Re: Sarajevo City Center
karanana wrote:e dobro, znaci moram vidjeti malu na prodaji nakita i cini mi se neko rece mala u kuglani i jos negdje....
.
Adidas
-
emmir1
#1498 Re: Sarajevo City Center
blugirl wrote:Ovo da Zara ne placa ili placa negdje 1€ jednostavno nije tacno.emmir1 wrote:OldMayor wrote:@emmir1, drug niko ne dijeli te lokacije tako kako ti zamisljas?
Varaš se jako.
Ja koliko znam o shopping centrima, a recimo da znam nesto, Zara je nesto sto se zove modni sidras, takoreci jedan od nosaca shopping centra. Neki garant da ce centar raditi. Ugovaraju najamninu koja je cesto kombinacija fiksnog i varijabilnog dijela, gdje varijabilni zavisi od prometa.
mislim da je u najmanju ruku smijesno tvrditi da se prostori nekome daju. Posao sa shopping centrima je ozbiljan posao, donosi velike zarade i razvijena je citava filozofija o tome kako primamiti kupca i zadrzati ga sto duze u centru odredjenim rasporedom. U biti se smatra da centar moji ima vise od 2 sprata (prizemlje i 1.) ukljucujuci -1 za neki dm i supermarket bas i ne funkcionira
Malo si kontradiktorna.
Kažeš nije tačno a već u daljnem tekstu daješ mogućnosti da Zara ne plaća kiriju.
Nisam naveo nikakve špekulacije , nego informacije od kompetetnih ljudi iz Zagreba vezano za kiriju Zare u Avenue Mallu.
Zara kada ulazi u neki centar , ona postavlja uslove a ne centar.
Naravno da se ostalima naplaćuje , jedino još HM može da radi kao Zara.
Kada sam rekao da je trebalo pozicionirati domaće firme , nisam mislio da im treba dati besplatno , nego naplatiti po tržišnoj cjeni a ne da se najbolje lokacije izdaju stranim firmama.
Trebalo je dati tu mogućnost a ne da Tom Taylor /slovenci/bude na prizemlju a recimo jedina domaća firma Granof na nekom 2-3 spratu.
- Hajvan
#1499 Re: Sarajevo City Center
iz iskustva- po svijetskim mall-ovima (Dubai, SF, NY, LON) na donjim stratovima su žnj i šklj brendovi a šo se penješ naviše- cijena i exluzivnost rastu..emmir1 wrote: Trebalo je dati tu mogućnost a ne da Tom Taylor /slovenci/bude na prizemlju a recimo jedina domaća firma Granof na nekom 2-3 spratu.
čak sam primjetio da u mnogim mall-ovima i Zara nije u prizemlju nego otkupi prostore na 1 i 2 spratu.
po toj logici je Tom tailor žnj, a Granoff kalsa.. ko što i jest
- OldMayor
#1500 Re: Sarajevo City Center
Ali ja tebe opet ne kontam. Zasto bi Granoff tek tako dobijao poziciju, kakva se daje jednoj Zari? Pa Zara je svjetski brend koji ce dodatno pojacati brend shopping centra?emmir1 wrote: Malo si kontradiktorna.
Kažeš nije tačno a već u daljnem tekstu daješ mogućnosti da Zara ne plaća kiriju.
Nisam naveo nikakve špekulacije , nego informacije od kompetetnih ljudi iz Zagreba vezano za kiriju Zare u Avenue Mallu.
Zara kada ulazi u neki centar , ona postavlja uslove a ne centar.
Naravno da se ostalima naplaćuje , jedino još HM može da radi kao Zara.
Kada sam rekao da je trebalo pozicionirati domaće firme , nisam mislio da im treba dati besplatno , nego naplatiti po tržišnoj cjeni a ne da se najbolje lokacije izdaju stranim firmama.
Trebalo je dati tu mogućnost a ne da Tom Taylor /slovenci/bude na prizemlju a recimo jedina domaća firma Granof na nekom 2-3 spratu.
Granoff to ne moze. Budimo realni jbg. Ne znam po kojem osnovu bi investitor uopste davao prednost nekoj domacoj firmi, pa ima i pored Granoffa jos hrpa firmi, sta cemo onda s njima?
Ja tebe razumijem, ja bih volio da su tamo sve domace firme. Ali to nigdje u svijetu neces vidjeti.
I ja bih samo zamolio da se ne izvlacimo na to, eto nema domacih firmi tu. Ko hoce da kupi domace, taj isti granoff moze naci na x lokacija u gradu. Isto tako i Alma ras itd. Znaci ako hoces bas da kupis domace, naci ces ga.
Mada ne znam iskreno ni sta znaci Zari sto ima eto super lokaciju, osim jakog marketinga. Ja kad nesto kupujem obidjem sve zivo pa onda kupim, pa makar to bilo i na 4. spratu. Mozda cu bas tamo otici, jer je pretpostavka da je jeftinije. Onakve lokacije su po meni cisto stvar prestiza. Znaci da ljudi pokazu da imaju jak brend, te da se dodatno izreklamiraju.
Mislim necu odjecu kupovati ono u prolazu, eto imam pet minuta odoh skoknut do Zare kupit kosulju od 60 KM, necu je ni probavati. Mozda neko i tako radi, ne znam...