Ma ja imam pravilo da ni poslije jednog piva od 5% ne sjedam za volan - ovdje su po tome rigorozni ako te uhvate. A ja znam sebe, ako krenem sa jednom - lako se to moze umnoziti.Jack Be Nimble wrote:Prije 18 godina otisao u pravu pivnicu po prvi put sa jaranom i tako mi popili dvije pive. Vidim ja neko pivo 12.5% reko haj da probamo. A konobar nas dobro skuzio i prvo sto je upitao 'jeste li dosli kolima'. Ja rekao da i on kaze daj vamo kljuceve ako hoces da pijes ovo. I mi ono haj da vidimo i to cudo pa predam kljuce, slijedeci sat vremena bili pod stolomOmmadawn wrote:Ijao sine, ni ti ne znas sta valja. Sta si mislio, popit ces jos jednu? Neces, neces..._BataZiv_0809 wrote:Popih ovo La Trappe od 10% i odoh sad spavat
Elem, izasli ja i zena jednu vecer u jedan pab - zatvoren odavno ali kvalitetne pive sluzio. Ona ne pije alkohol (tad i nije mogla zbog trudnoce) pa joj barmen pravio neke urnebesne bezalkoholne koktele a ja udario degustirati pive. Poslije par ceskih i jednog njemackog (jebi me ako znam o kojim je markama bilo rijec) ponudi on mene danskom Jacobsen pivom - 11%!
Izvini, rekoh, ovo ne moze valjati - kaze on "Probaj, ja te castim!", ma mislim se dje to moze valjati, ali hajde, dobri smo otprije, mogu mu vjerovati. Donese covjek flasu, 75 cl, nasu u casu. Ja probao, ma dobra pravo! Sad ja necu da me on casti, ali on insistira. Popijem ja nju, krenem u WC da pisam, vidim ja da u glavi krece ringispil. Vratim se ja iz WC-a, platim sta imam i velim zeni "Vozi me kuci, dok jos do auta mogu doci".![]()
. Konobar bio fer, dao nam krompira i piletine da dodjemo sebi. Vidio on da smo mlade budale i koje su se navikle da piju 5% i kurcimo da nam piva nista ne moze.
Za promjenu, najlosija piva koja sam pio:
Royal Danish - prvo i jedino pivo koje me natjeralo na povracanje. Odvratan okus alkohola, imas osjecaj da je neko stavio komad kruha u vodu, ostavio pola sata, izvadio, nasuo casicu rakije i to je to.
Budweiser - jebem Holivudu majku svaki put kad vidim da forsiraju ovo pivo na filmu.
Norrlands Guld - ako iko od vas ikada bude posjecivao Svedsku, ni u ludilu ne pomisljajte da probate ovo pivo. Iako imaju dobre reklame - a big no-no!