RTV taksa

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
vjesticanametli

#1476 Re: RTV taksa

Post by vjesticanametli »

Ma hajde......et nek plate hrvati onda prvi
zubi

#1477 Re: RTV taksa

Post by zubi »

vjesticanametli wrote:U zemlji u kojoj zivim imam sta vidjeti na tv i cuti na radiju.....dobijem racun uz to zamisli i ne gledam sutjesku svake hefte ....uz to nema bakira i alije te ostalih govana...... ugodno placanje u bih ti zelim
aaaaaaaa placas... ma jasta, nema kod svabe labavo i pametovanja :P
vjesticanametli

#1478 Re: RTV taksa

Ja i :roll: sad napisah citaj iznad jebo te svabo
Nastavi ti placat u bosni :skoljka: ja necu :mrgreen:
zubi

#1479 Re: RTV taksa

Post by zubi »

vjesticanametli wrote:Ja i :roll: sad napisah citaj iznad jebo te svabo
Nastavi ti placat u bosni :skoljka: ja necu :mrgreen:
joj kako si ti paaaaaaametna...i prava dama.. blago njemackoj blago je dobila :-)
vjesticanametli

#1480 Re: RTV taksa

:evil:
kakavdanakneiskustvu

#1481 Re: RTV taksa

Post by kakavdanakneiskustvu »

vjesticanametli wrote:Ma hajde......et nek plate hrvati onda prvi

bitno je imati neki izgovor
vjesticanametli

#1482 Re: RTV taksa

Bitno je biti ugrozen :evil:
kakavdanakneiskustvu

#1483 Re: RTV taksa

Post by kakavdanakneiskustvu »

zar jesi?
teuta06

#1484 Re: RTV taksa

Post by teuta06 »

kakavdanakneiskustvu wrote:rtv taksa,procitas i sve ti se kaze,ne plaćaš program,da imas gledati ono što bilo kome se gleda,nego taksa za posjedovanje tv aparata

i radija
l33t

#1485 Re: RTV taksa

Post by l33t »

teuta06 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:rtv taksa,procitas i sve ti se kaze,ne plaćaš program,da imas gledati ono što bilo kome se gleda,nego taksa za posjedovanje tv aparata

i radija
ko jos ima radio :D

treba znaci bhtelecom naplacivati posjedovanje mobilnog aparata?
teuta06

#1486 Re: RTV taksa

Post by teuta06 »

l33t wrote:
teuta06 wrote:

i radija
ko jos ima radio :D

treba znaci bhtelecom naplacivati posjedovanje mobilnog aparata?
Član 17.
(Taksa za posjedovanje prijemnika)
(1) Svako domaćinstvo i pravno lice na teritoriji Bosne i Hercegovine koji posjeduju radio ili televizijski prijemnik dužni su plaćati mjesečnu taksu za posjedovanje tog prijemnika (u daljnjem tekstu: RTV taksa) pod uslovima određenim ovim zakonom.
MarlboroGold

#1487 Re: RTV taksa

Post by MarlboroGold »

Šta je sad ovo... EP počela ukidati naplatna mjesta. Bio u posjeti u Sapni i hajd reko da platim struju... kaže lik na šalteru ne možete više ovdje, već isključivo preko pošte :-)

Naplaćuje li pošta proviziju za takve slučajeve? Koliko znam u Tuzli to nije zaživilo.
MehmedPasaMoric

#1488 Re: RTV taksa

Post by MehmedPasaMoric »

To sto jos uvijek ima naivaca koji placaju ovaj harac to jos mogu i da shvatim, ubijeni ljudi u mozak, samo nek ne puca suti dobro je, ali da postoje ljudi koji pored toga vjeruju da je taj harac opravdan i druge pokusavaju ubijediti e to bas ne mogu :skoljka: Niti sam kad placao niti namjeravam
teuta06

#1489 Re: RTV taksa

Post by teuta06 »

ma svakom svoje... ali nije se vama pravosudni sistem naklatio na glavu... odvjetnica je išla do kraja... znaci ide na izvršenje... traži da li si zaposlen, imas li auto, imovinu ili mirovinu... ako nista čak ide na popis stvari u kuci...
pa nije jednom covjek odbijano od plaće ili od mirovine.. sta mislis da se ti jedno jutro probudis i zaplijene ti placu..nit mozes podici, platiti račune, ništa... naravno da ces izmiriti mirnim putem i redovno placati...
to što vama odvjetnici nisu jos se naklatili na glavu, ne znaci da nece....
irconbih

#1490 Re: RTV taksa

Post by irconbih »

MarlboroGold wrote:Šta je sad ovo... EP počela ukidati naplatna mjesta. Bio u posjeti u Sapni i hajd reko da platim struju... kaže lik na šalteru ne možete više ovdje, već isključivo preko pošte :-)

Naplaćuje li pošta proviziju za takve slučajeve? Koliko znam u Tuzli to nije zaživilo.

Korisnicima sa područja 23 općine od četvrtka, 1. augusta 2019. godine će biti omogućeno plaćanje računa za utrošenu električnu energiju bez naknade u svim poštanskim jedinicama BH Pošte na području ovih općina, saopćeno je iz BH Pošte.
Ova pogodnost je omogućena na osnovu zaključenog ugovora između JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo i JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo.

Plaćanje struje bez naknade u poslovnicama BH Pošte odnosi se na sljedeće općine: Ilijaš, Ustikolina, Trnovo, Prača, Sapna, Teočak, Čelić, Kladanj, Doboj Istok, Doboj Jug, Žepče, Vareš, Olovo, Breza, Fojnica, Vitez, Busovača, Novi Travnik, Cazin, Bužim, Bosanski Petrovac, Jablanica i Kiseljak.
Maraschino

#1491 Re: RTV taksa

Post by Maraschino »

...za ostale je marka provizije.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#1492 Re: RTV taksa

Post by Matijevic_Vlado »

Ja znam nase dijaspore koja je 40 godina u Austriji i kriju se da ne bi to platili. :mrgreen:
A ima i na forumu takve dijaspore, hvalili su se na jednoj temi :mrgreen:
Tyke

#1493 Re: RTV taksa

Post by Tyke »

Ja tu taksu placam uz struju, dodje zajedno i uplatim. Dok roditelji ne placaju, nego popune novu uplatnicu. I bas neki dan pricam sa njima, oni mi govore da ne placam ni ja vise tu usranu taksu. I fakat taj Javni servis mi se ogadio, nesto najgore u sta mogu baciti pare. Cuj posjedujem tv i moram placati. Sutra ce biti posjedujem solju, pisam i kenjam, tako da cu morati placati taksu za govna i urin jbt.

Samo ne znam sa pravnog aspekta koliko mogu najebat, kakva su generalno iskustva sa prinudnom naplatom i tuzbama, ima li dosta slucajeva i koji su kontraargumenti da ne placam?
zubi

#1494 Re: RTV taksa

Post by zubi »

Tyke wrote:Ja tu taksu placam uz struju, dodje zajedno i uplatim. Dok roditelji ne placaju, nego popune novu uplatnicu. I bas neki dan pricam sa njima, oni mi govore da ne placam ni ja vise tu usranu taksu. I fakat taj Javni servis mi se ogadio, nesto najgore u sta mogu baciti pare. Cuj posjedujem tv i moram placati. Sutra ce biti posjedujem solju, pisam i kenjam, tako da cu morati placati taksu za govna i urin jbt.

Samo ne znam sa pravnog aspekta koliko mogu najebat, kakva su generalno iskustva sa prinudnom naplatom i tuzbama, ima li dosta slucajeva i koji su kontraargumenti da ne placam?
Ako drzava tako kaze, bice...
Dzontra_Volta

#1495 Re: RTV taksa

Post by Dzontra_Volta »

zubi wrote:
Tyke wrote:Ja tu taksu placam uz struju, dodje zajedno i uplatim. Dok roditelji ne placaju, nego popune novu uplatnicu. I bas neki dan pricam sa njima, oni mi govore da ne placam ni ja vise tu usranu taksu. I fakat taj Javni servis mi se ogadio, nesto najgore u sta mogu baciti pare. Cuj posjedujem tv i moram placati. Sutra ce biti posjedujem solju, pisam i kenjam, tako da cu morati placati taksu za govna i urin jbt.

Ako drzava tako kaze, bice...
Ne plaćaš tako taksu, ali plaćaš za to račun vodovodu.
vjesticanametli

#1496 Re: RTV taksa

Matijevic_Vlado wrote:Ja znam nase dijaspore koja je 40 godina u Austriji i kriju se da ne bi to platili. :mrgreen:
E de reci kako svega ti :lol: cim iznajmis stan ili kupis oni sami se jave i kazu nase je tolko :lol: dobrodoso :mrgreen: daj podatke racuna.....e sad reci kako se kriju
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#1497 Re: RTV taksa

Post by Matijevic_Vlado »

vjesticanametli wrote:
Matijevic_Vlado wrote:Ja znam nase dijaspore koja je 40 godina u Austriji i kriju se da ne bi to platili. :mrgreen:
E de reci kako svega ti :lol: cim iznajmis stan ili kupis oni sami se jave i kazu nase je tolko :lol: dobrodoso :mrgreen: daj podatke racuna.....e sad reci kako se kriju
Facasplaca wrote:
HardcoreMX wrote:ima :lol:
a imas tv ? kako izbjegavas, jesi li imao kakvih neugodnosti sa provjerama ? :D
Kolega Hardcore je naveo primjer stranice nogis.at sto je donekle korektno :mrgreen: , al poznajem ih koji nisu prijavili da imaju tv prijemnik i onda se kriju u stanu i ne otvaraju nikome ko se nije prethodno najavio :mrgreen: .
Edin H.

#1498 Re: RTV taksa

Post by Edin H. »

Matijevic_Vlado wrote:
vjesticanametli wrote:
Facasplaca wrote:
HardcoreMX wrote:ima :lol:
a imas tv ? kako izbjegavas, jesi li imao kakvih neugodnosti sa provjerama ? :D
Kolega Hardcore je naveo primjer stranice nogis.at sto je donekle korektno :mrgreen: , al poznajem ih koji nisu prijavili da imaju tv prijemnik i onda se kriju u stanu i ne otvaraju nikome ko se nije prethodno najavio :mrgreen: .
Mog jarana u Engleskoj poslali na sud zbog neplacene pretplate. Rekao sudiji ne gledam ja BBC, bez veze program, samo gledam Sky. Sudija bio blagonaklon i nesto ga blago kaznio. On naravno ni tada nije platio. Dolazila murija na vrata ili da plati ili da ga vode u zatvor. Nije im otvorio, pa se morao preseliti sa zenom i malim djetetom.

Naravoucenije: sve se moze kad se hoce. :izet:
Maraschino

#1499 Re: RTV taksa

Post by Maraschino »

Edin H. wrote:
Mog jarana u Engleskoj poslali na sud zbog neplacene pretplate. Rekao sudiji ne gledam ja BBC, bez veze program, samo gledam Sky. Sudija bio blagonaklon i nesto ga blago kaznio. On naravno ni tada nije platio. Dolazila murija na vrata ili da plati ili da ga vode u zatvor. Nije im otvorio, pa se morao preseliti sa zenom i malim djetetom.

Preseliti radi placanja takse. :lol:

Ovdje ne placam jer mi niko ne trazi niti ih interesuje sta gledam. Dole ne placam dok ne budu svi po zakonu placali.
spreca

#1500 Re: RTV taksa

Post by spreca »

Edin H. wrote:

Kod nas bi vec izveli kravu iz stale za dugove :lol:
Post Reply