RTV taksa
Moderator: _BataZiv_0809
- vjesticanametli
#1476 Re: RTV taksa
Ma hajde......et nek plate hrvati onda prvi
- zubi
#1477 Re: RTV taksa
aaaaaaaa placas... ma jasta, nema kod svabe labavo i pametovanjavjesticanametli wrote:U zemlji u kojoj zivim imam sta vidjeti na tv i cuti na radiju.....dobijem racun uz to zamisli i ne gledam sutjesku svake hefte ....uz to nema bakira i alije te ostalih govana...... ugodno placanje u bih ti zelim
- vjesticanametli
#1478 Re: RTV taksa
Ja i
sad napisah citaj iznad jebo te svabo
Nastavi ti placat u bosni
ja necu 
Nastavi ti placat u bosni
- zubi
#1479 Re: RTV taksa
joj kako si ti paaaaaaametna...i prava dama.. blago njemackoj blago je dobilavjesticanametli wrote:Ja isad napisah citaj iznad jebo te svabo
Nastavi ti placat u bosnija necu
-
kakavdanakneiskustvu
#1481 Re: RTV taksa
vjesticanametli wrote:Ma hajde......et nek plate hrvati onda prvi
bitno je imati neki izgovor
- vjesticanametli
#1482 Re: RTV taksa
Bitno je biti ugrozen 
- teuta06
#1484 Re: RTV taksa
kakavdanakneiskustvu wrote:rtv taksa,procitas i sve ti se kaze,ne plaćaš program,da imas gledati ono što bilo kome se gleda,nego taksa za posjedovanje tv aparata
i radija
-
l33t
#1485 Re: RTV taksa
ko jos ima radioteuta06 wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:rtv taksa,procitas i sve ti se kaze,ne plaćaš program,da imas gledati ono što bilo kome se gleda,nego taksa za posjedovanje tv aparata
i radija
treba znaci bhtelecom naplacivati posjedovanje mobilnog aparata?
- teuta06
#1486 Re: RTV taksa
Član 17.l33t wrote:ko jos ima radioteuta06 wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:rtv taksa,procitas i sve ti se kaze,ne plaćaš program,da imas gledati ono što bilo kome se gleda,nego taksa za posjedovanje tv aparata
i radija![]()
treba znaci bhtelecom naplacivati posjedovanje mobilnog aparata?
(Taksa za posjedovanje prijemnika)
(1) Svako domaćinstvo i pravno lice na teritoriji Bosne i Hercegovine koji posjeduju radio ili televizijski prijemnik dužni su plaćati mjesečnu taksu za posjedovanje tog prijemnika (u daljnjem tekstu: RTV taksa) pod uslovima određenim ovim zakonom.
- MarlboroGold
#1487 Re: RTV taksa
Šta je sad ovo... EP počela ukidati naplatna mjesta. Bio u posjeti u Sapni i hajd reko da platim struju... kaže lik na šalteru ne možete više ovdje, već isključivo preko pošte
Naplaćuje li pošta proviziju za takve slučajeve? Koliko znam u Tuzli to nije zaživilo.
Naplaćuje li pošta proviziju za takve slučajeve? Koliko znam u Tuzli to nije zaživilo.
- MehmedPasaMoric
#1488 Re: RTV taksa
To sto jos uvijek ima naivaca koji placaju ovaj harac to jos mogu i da shvatim, ubijeni ljudi u mozak, samo nek ne puca suti dobro je, ali da postoje ljudi koji pored toga vjeruju da je taj harac opravdan i druge pokusavaju ubijediti e to bas ne mogu
Niti sam kad placao niti namjeravam
- teuta06
#1489 Re: RTV taksa
ma svakom svoje... ali nije se vama pravosudni sistem naklatio na glavu... odvjetnica je išla do kraja... znaci ide na izvršenje... traži da li si zaposlen, imas li auto, imovinu ili mirovinu... ako nista čak ide na popis stvari u kuci...
pa nije jednom covjek odbijano od plaće ili od mirovine.. sta mislis da se ti jedno jutro probudis i zaplijene ti placu..nit mozes podici, platiti račune, ništa... naravno da ces izmiriti mirnim putem i redovno placati...
to što vama odvjetnici nisu jos se naklatili na glavu, ne znaci da nece....
pa nije jednom covjek odbijano od plaće ili od mirovine.. sta mislis da se ti jedno jutro probudis i zaplijene ti placu..nit mozes podici, platiti račune, ništa... naravno da ces izmiriti mirnim putem i redovno placati...
to što vama odvjetnici nisu jos se naklatili na glavu, ne znaci da nece....
-
irconbih
#1490 Re: RTV taksa
MarlboroGold wrote:Šta je sad ovo... EP počela ukidati naplatna mjesta. Bio u posjeti u Sapni i hajd reko da platim struju... kaže lik na šalteru ne možete više ovdje, već isključivo preko pošte![]()
Korisnicima sa područja 23 općine od četvrtka, 1. augusta 2019. godine će biti omogućeno plaćanje računa za utrošenu električnu energiju bez naknade u svim poštanskim jedinicama BH Pošte na području ovih općina, saopćeno je iz BH Pošte.
Ova pogodnost je omogućena na osnovu zaključenog ugovora između JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo i JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo.
Plaćanje struje bez naknade u poslovnicama BH Pošte odnosi se na sljedeće općine: Ilijaš, Ustikolina, Trnovo, Prača, Sapna, Teočak, Čelić, Kladanj, Doboj Istok, Doboj Jug, Žepče, Vareš, Olovo, Breza, Fojnica, Vitez, Busovača, Novi Travnik, Cazin, Bužim, Bosanski Petrovac, Jablanica i Kiseljak.
- Maraschino
#1491 Re: RTV taksa
...za ostale je marka provizije.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#1492 Re: RTV taksa
Ja znam nase dijaspore koja je 40 godina u Austriji i kriju se da ne bi to platili. 
A ima i na forumu takve dijaspore, hvalili su se na jednoj temi
-
Tyke
#1493 Re: RTV taksa
Ja tu taksu placam uz struju, dodje zajedno i uplatim. Dok roditelji ne placaju, nego popune novu uplatnicu. I bas neki dan pricam sa njima, oni mi govore da ne placam ni ja vise tu usranu taksu. I fakat taj Javni servis mi se ogadio, nesto najgore u sta mogu baciti pare. Cuj posjedujem tv i moram placati. Sutra ce biti posjedujem solju, pisam i kenjam, tako da cu morati placati taksu za govna i urin jbt.
Samo ne znam sa pravnog aspekta koliko mogu najebat, kakva su generalno iskustva sa prinudnom naplatom i tuzbama, ima li dosta slucajeva i koji su kontraargumenti da ne placam?
Samo ne znam sa pravnog aspekta koliko mogu najebat, kakva su generalno iskustva sa prinudnom naplatom i tuzbama, ima li dosta slucajeva i koji su kontraargumenti da ne placam?
- zubi
#1494 Re: RTV taksa
Ako drzava tako kaze, bice...Tyke wrote:Ja tu taksu placam uz struju, dodje zajedno i uplatim. Dok roditelji ne placaju, nego popune novu uplatnicu. I bas neki dan pricam sa njima, oni mi govore da ne placam ni ja vise tu usranu taksu. I fakat taj Javni servis mi se ogadio, nesto najgore u sta mogu baciti pare. Cuj posjedujem tv i moram placati. Sutra ce biti posjedujem solju, pisam i kenjam, tako da cu morati placati taksu za govna i urin jbt.
-
Dzontra_Volta
#1495 Re: RTV taksa
Ne plaćaš tako taksu, ali plaćaš za to račun vodovodu.zubi wrote:Ako drzava tako kaze, bice...Tyke wrote:Ja tu taksu placam uz struju, dodje zajedno i uplatim. Dok roditelji ne placaju, nego popune novu uplatnicu. I bas neki dan pricam sa njima, oni mi govore da ne placam ni ja vise tu usranu taksu. I fakat taj Javni servis mi se ogadio, nesto najgore u sta mogu baciti pare. Cuj posjedujem tv i moram placati. Sutra ce biti posjedujem solju, pisam i kenjam, tako da cu morati placati taksu za govna i urin jbt.
- vjesticanametli
#1496 Re: RTV taksa
E de reci kako svega tiMatijevic_Vlado wrote:Ja znam nase dijaspore koja je 40 godina u Austriji i kriju se da ne bi to platili.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#1497 Re: RTV taksa
vjesticanametli wrote:E de reci kako svega tiMatijevic_Vlado wrote:Ja znam nase dijaspore koja je 40 godina u Austriji i kriju se da ne bi to platili.
A ima i na forumu takve dijaspore, hvalili su se na jednoj temicim iznajmis stan ili kupis oni sami se jave i kazu nase je tolko
dobrodoso
daj podatke racuna.....e sad reci kako se kriju
Kolega Hardcore je naveo primjer stranice nogis.at sto je donekle korektnoFacasplaca wrote:a imas tv ? kako izbjegavas, jesi li imao kakvih neugodnosti sa provjerama ?HardcoreMX wrote:ima
- Edin H.
#1498 Re: RTV taksa
Mog jarana u Engleskoj poslali na sud zbog neplacene pretplate. Rekao sudiji ne gledam ja BBC, bez veze program, samo gledam Sky. Sudija bio blagonaklon i nesto ga blago kaznio. On naravno ni tada nije platio. Dolazila murija na vrata ili da plati ili da ga vode u zatvor. Nije im otvorio, pa se morao preseliti sa zenom i malim djetetom.Matijevic_Vlado wrote:vjesticanametli wrote:E de reci kako svega tiMatijevic_Vlado wrote:Ja znam nase dijaspore koja je 40 godina u Austriji i kriju se da ne bi to platili.
A ima i na forumu takve dijaspore, hvalili su se na jednoj temicim iznajmis stan ili kupis oni sami se jave i kazu nase je tolko
dobrodoso
daj podatke racuna.....e sad reci kako se kriju
Kolega Hardcore je naveo primjer stranice nogis.at sto je donekle korektnoFacasplaca wrote:a imas tv ? kako izbjegavas, jesi li imao kakvih neugodnosti sa provjerama ?HardcoreMX wrote:ima, al poznajem ih koji nisu prijavili da imaju tv prijemnik i onda se kriju u stanu i ne otvaraju nikome ko se nije prethodno najavio
.
Naravoucenije: sve se moze kad se hoce.
- Maraschino
#1499 Re: RTV taksa
Preseliti radi placanja takse.Edin H. wrote:
Mog jarana u Engleskoj poslali na sud zbog neplacene pretplate. Rekao sudiji ne gledam ja BBC, bez veze program, samo gledam Sky. Sudija bio blagonaklon i nesto ga blago kaznio. On naravno ni tada nije platio. Dolazila murija na vrata ili da plati ili da ga vode u zatvor. Nije im otvorio, pa se morao preseliti sa zenom i malim djetetom.
Ovdje ne placam jer mi niko ne trazi niti ih interesuje sta gledam. Dole ne placam dok ne budu svi po zakonu placali.
- spreca
#1500 Re: RTV taksa
Kod nas bi vec izveli kravu iz stale za dugoveEdin H. wrote:
Mog jarana u Engleskoj poslali na sud zbog neplacene pretplate. Rekao sudiji ne gledam ja BBC, bez veze program, samo gledam Sky. Sudija bio blagonaklon i nesto ga blago kaznio. On naravno ni tada nije platio. Dolazila murija na vrata ili da plati ili da ga vode u zatvor. Nije im otvorio, pa se morao preseliti sa zenom i malim djetetom.