Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
PeppermintSA

#1476 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by PeppermintSA »

Hrvatska je prepreprecijenjena reprezentacija ponajviše od samih Hrvata. Čovjek kad uđe na nijhove portale i pročita naslovnice, odnosno komentare ispod članaka pomisli da je riječ o Holandiji u najmanju ruku. Pišu se neke ode o nekoj mega ultra jakoj reprezentaciji prepunoj evropskih i svjetskih zvijezda :roll: :roll: :roll:

Koje su to zvijezde? Koji je to igrač u hrvatskoj reprezentaciji baja u svom klubu, osim Rakitića? Da to Mandžukić nije neka zvijezda u Bayernu? Ili možda Modrić? Njih dvojica su dobri klupski igrači koji savršeno funkcionišu u klupskoj mašineriji, što bi se reklo - klasični radnici na terenu. I sad se od njih dvojice očekuje neka rapsodija kad dođu u reprezentaciju? Od Modrića se očekuje da riješi utakmicu, a frajer za 4 godine u Tottenhamu dao dva gola i upisao 6 asistencija :roll: Da se razumijemo, odličan je on igrač, ali daaaaaleko od nekog igrača koji će riješavati utakmice.

A sad da ne pričamo o Perišiću koji grije klupu u osrednjem Wolfsburgu, Ćorluki koji jedva hoda, Striniću i Vidi koji i nisu igrači, ili o činjenicu da čak 5 igrača igra u premoćnoj ukrajinskoj ligi, da moraju izvlačiti ugašenog Pranjića iz naftalina itd.

Dakle, Hrvatska je jedna solidna evropska selekcija na nivou Slovačke. Kakve zvijezde i bakrači. Recimo, Srbija je za njih televizija u boji - i na papiru i na terenu.
DoZeN

#1477 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by DoZeN »

PeppermintSA wrote: Dakle, Hrvatska je jedna solidna evropska selekcija na nivou Slovačke. Kakve zvijezde i bakrači. Recimo, Srbija je za njih televizija u boji - i na papiru i na terenu.
Mandzukic je igracina,ne bi rekao da nisu bolji od Srbije, u Zagrebu su ih veoma lako dobili,u Beogradu su prvi poveli,a Srbija se ispucala bezveze u prvom dijelu meca.
ali se slazem da su precjenjeni,i to sve zbog SP 98, i one pobjede nad Engleskom u Engleskoj,znaci zive od proslosti :-)
flexibila

#1478 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by flexibila »

z1xter wrote:Ja što puče Francuska,ko jeftina kurva... :lol:
:thumbup: :thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pismonosa

#1479 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Pismonosa »

Pismonosa wrote:Francuska - Ukrajina, otrest će ih francuzi od stol ko pekar jufku. Portugal će rješiti Švede prilično lagano. Hrvati prolaze Island, ukoliko mognu trčati onoliko koliko treba. Rumunija - Grčka, bogtepito :?

Bosna - Argentina 1:3
A što ga ja ofula kvalitetno :D Sve obrnuto. :lol:

Otresoše Ukrajinci pjetlove, i ne izgledaju mi ko ekipa koja će se u revanšu pogubit i prosuti stečenu prednost. Portugal još uvijek nije riješio Šveđane a pogotovo ne legano. Grci prosuli Rumune i to je trebalo i pretpostaviti. Ipak su Grci krema evropskog nogometa, za razliku od propalih Rumuna koji već godinama nisu makli s mjesta. I na kraju Hrvatska. Šta reći, koju poruku poslati :D Slabo brate, nije to više ni bahatost, meni više liči na manjak samopouzdanja. Ono sinoć je bilo tužno gledati. I dalje mislim da su favoriti za prolaz, mada više nisam tako apsolutno uvjeren. Mogu im oni islandski antitalenti pojebat koncepciju vrlo lako. Tuga.
animals

#1480 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by animals »

Nakon svega, sigurna pobjeda Grka..Ukrajinci, neocekivano razbili Francuze..Portugal i Swedi su zasluzili oba da idu..Hrvatska jad od igre..ni Island nista bolji..sa ovakvom igrom ne zasluzuju ni jedni ici na SP..Hrvatski igraci niti trce, niti znaju dodati loptu..sramota od igre..
bospos

#1481 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by bospos »

@pepermintsa
Ja kao Hrvat se skoro potpuno slazem s tvojim postom i kratkom ali kvalitetnom presjeku Hrv. reprezentacije. Jedino si preostar prema Perisicu i glumca Srnu nisi spomenuo. Valjda ce ljudi jednom shvatiti da, gledajuci u kojim kriminalnim ligama nasi igraci stasaju, svaki odlazak na neko prvenstvo predstavlja podvig.
Pozdrav
Herr Flick

#1482 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Herr Flick »

Modrić najgori bio ubjedljivo :D :D
fantom slobode

#1483 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by fantom slobode »

Baraz je pokazao koliko su pojedine grupe bile slabe i koliko je nekim reprezentacijama bilo lako uzeti prvo mjesto u evropskom dijelu kvalifikacija za Brazil. Volio bi da se susjedi plasiraju, ali se opet pokazalo da im je forma zadnjih godina u silaznoj putanji. Pristojnu igru pokazase zadnji put u prvoj utakmici kvalifikacija protiv Belgije u gostima (1:1) i to bi zadnja utakmica, od tada je kompozicija krenula nizbrdo. Tim ne funkcionise, motivacije nigdje, a pojedinci su van forme. Nema velikog igraca koji moze da povede tim. Neko napisa nivo Slovacke, mislim da je u pravu. Island, reprezentacija koja nema nista, u vrlo slaboj grupi drugi. Isti slucaj je sa Rumunijom, koju Grci napunise (??!!!???), isti oni Grci koji su u grupi bili efikasni sto se tice bodova, golovi su im bili misaona imenica.

Ukrajina razvali Francusku, ne vjerujem da im Francuzi u uzvratu mogu utrpati tri gola, a da nijedan ne prime. Portugal standardno, uvalise jedan potreban za prolaz, ocekujem jedan lijep nerijesen rezultat u Svedskoj (1:1), sve ostalo bi bilo iznenadjenje. Ronaldo odradi, sto Ibra izgleda nije u stanju, kad je nokaut sistem u pitanju. Nadajmo se makar jednom njegovom golu u uzvratu.

Kako sad stvari stoje u Brazil ce: Grcka, Ukrajina, Hrvatska i Portugal. Svi osim ove zadnje reprezentacije su dobro dosli za Bosnu i Hercegovinu. Iako ni Portugal nije sto je bio. Juznoamericke reprezentacije ce imati dosta uspjeha u Brazilu.
Havatar

#1484 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Havatar »

DonVitoN wrote:@lsd kao sto rekoh Balon je postala smijesna nagrada narocito novi sistem glasanja a da ne pricam o toj viska nagradi najbolji igrac Europe gdje Messi moze da bude najbolji igrac Europe mada je Arg. ali eto.. prema tome najbolji igrac Europe bi vjerovatno trebala da bude glavna nagrada.
Blater je to neki dan dokazao, pametnom dosta. Da ne idemo u offtopic vise.

Slika dana.
Image
Messi is a good boy
ultima_palabra

#1485 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by ultima_palabra »

Pogodih rezultat na Islandu :D Mislim da je Mallenco korektno sudio, možda ono jedno povlačenje Hrvata je trebao svirati. Biće borbe u Zagrebu, ali je Island objektivno limitiran... još sa povredom Sigthorssona. U Hrvatskoj Rakitić jedini s nekakvom idejom, ali ga nije niko pratio.

I u Lisabonu dosadna utakmica... CR napravio prevagu na kraju iako nije nešto pružio, Ibra velika nula.

Ne znam što su svi favorizirali Francuze, Ukrajinci se igrački sasvim fino mogu nositi sa njima što su i pokazali. Francuska se nije u potpunosti oporavila od Domenechovih godina, i sad će platiti cijenu.

Kad vidim sastav Rumuna, jasno je zašto Grci prolaze... Rumuni nemaju 3 poznata igrača, i klupski fudbal im stagnira.
Great Cornholio

#1486 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Great Cornholio »

Jedino iznenađenje je Francuska, a vala bilo bi i pravedno da se ne kvalifikuju na SP, sudije su im pomogle i u baražu protiv nas, a i u baražu protiv Irske.

Hrvatska je loše odigrala protiv slabašnog Islanda, koji je igrao jako borbeno, ali nemaju oni kvaliteta da pobijede Hrvatsku u Zagrebu, a neće tamo imati ni one sjajne navijače koji su im sinoć pomogli da ne izgube.

Portugal je reprezentacija koja igra podjednako dobro i kod kuće i na strani, možda čak i bolje na strani, sjetimo se samo kako smo mi prošli u Zenici nakon što smo odlično odigrali u Lisabonu, i zato su male šanse da Švedska ode na SP.

Grčka bolja od Rumunije, a znajući kako oni znaju igrati odbaranu kad im treba, a znajući da su oni skoro bili i evropski prvaci oni su 99,9 posto u Brazilu.
insomnia99

#1487 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by insomnia99 »

stvarno hrvatska ne zaslužuje plasman u brazil.....istina da ni ovaj put nisam bio zadovoljan postavom na terenu,ali ne može to uvijek biti opravdanje za igrače....realno novi izbornik i nije imao puno vremena da sve to stabilizira...

ma znamo mi da to nisu neke svjetske klase,ali ipak igraju ispod svojih mogućnosti....znali smo mi igrati puno bolje sa slabijim igračima......jučer su se više borili,ali i dalje su spori,bezidejni,nepovezani,slabo se kreću bez lopte.....šutevi očajni,što znači da nisu dovoljno koncentrirani.....još smo cijelo drugo poluvrijeme imali igrača više....

nisam optimist za utorak.....imam osjećaj da će biti 0:1 ili 1:1.......ako prođemo to će stvarno biti na guzove...

ali vidi mogli bi i francuzi odmarati sljedeće ljeto.... :-)
Idemedosumom

#1488 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Idemedosumom »

Gledao sam preglede utakmica, i ostalo mi je nejasno da li je trebao biti crveni Islandu?

Ponovljeni snimak uopste nije ufatio "kontakt" ovog s Mandžom (barem ja nisam uspio vidjeti). Snimak samo prikazuje kako Mandžo pada i to je to.
Great Cornholio

#1489 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Idemedosumom wrote:Gledao sam preglede utakmica, i ostalo mi je nejasno da li je trebao biti crveni Islandu?

Ponovljeni snimak uopste nije ufatio "kontakt" ovog s Mandžom (barem ja nisam uspio vidjeti). Snimak samo prikazuje kako Mandžo pada i to je to.
Crveni je potpuno opravdan, Mandžukić je bio u prilici da sam izađe pred islandskog golmana, zadnji igrač odbrane islanda ga je "oborio", i to je prekršaj za isključenje.

Trebalo bi se desiti čudo da Island pobijedi Hrvatsku u Zagrebu, jer Island je sinoć igrao "iznad" svojih mogućnosti, za to su najzaslužniji njihovi navijači kojih neće biti u Zagrebu, a Hrvatska je igrala sa 30 % svog potencijala.

Želim susjedima da se u u Brazilu sretnemo u osmini finala :bih:
insomnia99

#1490 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by insomnia99 »

Great Cornholio wrote:
Crveni je potpuno opravdan, Mandžukić je bio u prilici da sam izađe pred islandskog golmana, zadnji igrač odbrane islanda ga je "oborio", i to je prekršaj za isključenje.

Trebalo bi se desiti čudo da Island pobijedi Hrvatsku u Zagrebu, jer Island je sinoć igrao "iznad" svojih mogućnosti, za to su najzaslužniji njihovi navijači kojih neće biti u Zagrebu, a Hrvatska je igrala sa 30 % svog potencijala.

bio je to perisic, a ne mandjo
ali islandu ne treba pobijeda za prolaz....dovoljno im je 1:1,2:2....
hrvatska teško zabija....ako islanđani uvale neki krumpir, bit će gusto...

ali hvala na dobrim željama :thumbup:
Šveđanin

#1491 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Šveđanin »

Kako god okreneš, Island mi draži, volim autsajdere, mada u ovom slučaju oni to i nisu.. :izet:

0:1 u Zagrebu. :kiss: :mrgreen:
Idemedosumom

#1492 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Idemedosumom »

Great Cornholio wrote:
Idemedosumom wrote:Gledao sam preglede utakmica, i ostalo mi je nejasno da li je trebao biti crveni Islandu?

Meni je jasno sta je za crvenog, ali ja govorim o ovom činu "obaranja", ponovljeni snimak ne pokazuje nikakav kontakt, koliko sam ja vidio.
fantom slobode

#1493 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by fantom slobode »

Kako Pape rece vazi i za Hrvatsku...ako ne mogu da pobijede Island u Zagrebu, na domacem terenu, nisu za Brazila.

Moje je samo da im pozelim mnogo bolju igru i da se plasiraju. Idemo Hrvatska, dosta te letargicne igre...
Pismonosa

#1494 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Pismonosa »

Šveđanin wrote:Kako god okreneš, Island mi draži, volim autsajdere, mada u ovom slučaju oni to i nisu.. :izet:

Ranije mi je bilo smiješno pročitati ovakvo nešto. Sad već bogami nije. Da nisu cijelo drugo poluvrijeme igrali sa igračem manje, pitanje je kako bi završila tekma sinoć :-) Još sad plus taj momenat gdje su skontali koja je prava snaga ove Hrvatske. I to je demistificirano jer su vidjeli koliko hrvatska u ovom trenutku zaista može, odnosno ne može. Ući će u utorak utakmicu sa manje straha nego sinoć. I dalje stoji da nemaju kvalitet, ali ni protivnik im ne blista. Najblaže rečeno.
Great Cornholio

#1495 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

insomnia99 wrote:
Great Cornholio wrote:

bio je to perisic, a ne mandjo
ali islandu ne treba pobijeda za prolaz....dovoljno im je 1:1,2:2....
hrvatska teško zabija....ako islanđani uvale neki krumpir, bit će gusto...

ali hvala na dobrim željama :thumbup:
Proradiće Mandžukić u Zagrebu, ili Srna, ili Modrić, ili Pranjić, ili Olić... ili možda neki drugi od jako kvalitetnih igrača koje Hrvatska ima, a vala na SP trebaju igrati samo najkvalitetnije reprezentacije, a Island to nije.

A vala vi Hrvati ako cvikate od Islanda onda nemate šta tražiti u Brazilu, jer tamo vas čekamo mi 8-) :D

Ne treba vama sreća, treba vam samo Ćiro, ili neko poput njega, jer kvalitet imate, ali opet, srećno u utorak :)
Great Cornholio

#1496 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Idemedosumom wrote:
Meni je jasno sta je za crvenog, ali ja govorim o ovom činu "obaranja", ponovljeni snimak ne pokazuje nikakav kontakt, koliko sam ja vidio.
Ne budi "hercegovac" :evil: :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1497 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by mali_milojica »

agnostic_front wrote: Merak mi je naravno, zato što znam da ni Barselona ni Real Madrid nisu krivi za stanje u kojem su Željo ili Sarajevo. Da li postoji određena količina novca koja ide svakom klubu, pa je Real ukrao Želji? Zato što Željo ili Sarajevo imaju nesposobne ljude, onda trebaju i u Realu da kažu, pa hajde da ne bude tolika razlika, hajmo i mi igrati na oranicama, neka naši igrači puše i neka zalome noć prije utakmice u kafani, eto da ne bude razlika između klubova prevelika.
Normalno mi je da Ronaldo ima dnevnu platu ako treba kao godišnji budžeti svih naših klubova, da. Sasvim normalno. Da li postoji razlog zbog kojeg bi mi to trebalo biti nenormalno?
Mozda ti je merak,ali to nije zdravo za fudbal.
Npr u Spaniji uspjesi reprezentacije pokrivaju probleme,kao i svugdje. Znas li da Barcelona i Real dobijaju 50% novca od prava na utakmice lige,dok ostalih 18 klubova dijele preostalih 50%. Dakle Real i Barca dobiju npr po 250 miliona,dok ostali klubovi dobiju 10 puta manje od njih. Nije posteno reci ces.
Edin H.

#1498 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Edin H. »

Znaci Ukrajina, Hrvatska, Portugal i Grcka prolaze?
fantom slobode

#1499 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by fantom slobode »

Pismonosa wrote:
Šveđanin wrote:Kako god okreneš, Island mi draži, volim autsajdere, mada u ovom slučaju oni to i nisu.. :izet:

Ranije mi je bilo smiješno pročitati ovakvo nešto. Sad već bogami nije. Da nisu cijelo drugo poluvrijeme igrali sa igračem manje, pitanje je kako bi završila tekma sinoć :-) Još sad plus taj momenat gdje su skontali koja je prava snaga ove Hrvatske. I to je demistificirano jer su vidjeli koliko hrvatska u ovom trenutku zaista može, odnosno ne može. Ući će u utorak utakmicu sa manje straha nego sinoć. I dalje stoji da nemaju kvalitet, ali ni protivnik im ne blista. Najblaže rečeno.
Protivnik nije zasluzio plasman u Brazil. Oni ne igraju. Hrvatska bez uvjerljivih 3:0 u Zagrebu je samo tim koji je imao samo srece da izvuce Island u barazu. Ocigledno je da Belgija nije uopste toliko ojacala, koliko je grupa bila slaba. Po meni su nezasluzeno nosioci na SP, oni i Svajcarska su moj prvi izbor za nosioca nase grupe. U tom slucaju samo pobjeda Zmajeva dolazi u obzir.
Pismonosa

#1500 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Pismonosa »

Idemedosumom wrote:
Nije se na usporenom snimku baš najbolje vidjelo je li bilo povlačenja ili nije. Sudija je stajao nekako tačno iza njih dvojice, na pravom mjestu. Moguće da je vidio ruku i to povlačenje.

Mogao je lako dosuditi penal u dva navrata kad su Hrvati kvalitetno simulirali, ali nije htio. Znači ne vjerujem da je išao s namjerom da ošteti Island.
Locked