Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Kakav će rezultat u Brazilu napraviti reprezentacija Bosne i Hercegovine ?

1. Ostati će u grupi.
105
17%
2. Doći će do osmine finala.
227
36%
3. Uči će u četvrtfinale.
113
18%
4. Doći će do polufinala.
25
4%
5. Igrati će utakmicu za treće mjesto gdje će izgubiti.
4
1%
6. Igrati će utakmicu za treće mjesto gdje će pobijediti.
7
1%
7. Uči će u finale gdje će izgubiti.
5
1%
8. Postati će prvak svijeta u finalu svjetskoga prvenstva.
139
22%

Total votes: 625

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1476 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by JoseMujica »

meni je najveći floop od sinoć Ivica Olić :-) :roll: naprosto nemrem da vjerujem da lik ima 35 kuka, a ponaša se ko da mu je 15....glupe ševe i bezbroj izbgubljenih lopti :-)

a ono što nakon svega zabrinjava je suđenje :( kada sudija nako favorizira "velike ekipe" na otvaranju ne smijem ni pomislit šta nas onda čeka protiv Argentine :cry: :(
noiserr

#1477 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by noiserr »

Paul F. wrote:Ja sam imao osjećaj da je golman odlično sačekao penal i bacio se gdje treba. Slično kao Hasagić na koševu protiv francuza.
Neymar je lose izveo penal, a ovaj je pogodio gdje je lopta isla. Iskreno penal nije ni trebao odbraniti. Ali i prvi i treci gol se mogao odbraniti.

Prvi lopta nije isla brzo a i iz velike daljine je bila, jedino sto je bilo tesko sto je lopta isla u sami cosak. Ali treci gol, je kiks, koji bi svaki prosjecan golman trebao odbraniti.
ja71

#1478 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by ja71 »

leo karan wrote: Al dobro je sto ce sad ove divlje sudije biti po lupom, pa se nama mozda i nece desiti nesto slicno.
ja bih prije rekao da je bolje da ucimo na tudjim greskama
sinoc smo vidjeli kako je sudija bio uz Brazil.
A Argentina je 4. na listi a mi 21. i ima Messija.
zato me ne bi iznenadilo da se i nama nesto slicno desi, pogotovu u grupnoj fazi.

a imamo masala i par igraca koji se sve nesto deru na sudiju, masu rukama i slicno.
Cak i ako sudija u datoj situaciji ne svira protiv nas takvo ponasanje ostavlja
ruzan utisak i moze se u nekoj kasnijoj odluci sudije okrenuti protiv nas.
sumirprimus

#1479 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by sumirprimus »

pa prodje mu kroz ruke... aj da je nije ni pipnuo,i lsamo vrhovima prstiju,al bio na njoj...
Warashii

#1480 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Warashii »

Velkoski wrote:"Slažem se njegovom odlukom, bio je to prekršaj za kazneni udarac. Sudac je vidio jedanaesterac i dosudio ga je. Sudac je taj koji odlučuje, a ne mi," kazao je brazilski strateg.

;-) :mrgreen:
Sto bi ovako pricao da je kojim slucajem penal bio sviran kontra .
Al eto, nista ovo vise nije neuobicajeno u svijetu sporta. Rukomet su mi ubili zbog sudija .
noiserr

#1481 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by noiserr »

JoseMujica wrote:meni je najveći floop od sinoć Ivica Olić :-) :roll: naprosto nemrem da vjerujem da lik ima 35 kuka, a ponaša se ko da mu je 15....glupe ševe i bezbroj izbgubljenih lopti :-)

a ono što nakon svega zabrinjava je suđenje :( kada sudija nako favorizira "velike ekipe" na otvaranju ne smijem ni pomislit šta nas onda čeka protiv Argentine :cry: :(
Ivica Olic ti je tipicni balkanski seljak, tradicionalno za vrijeme Juge, uvjek smo imali takvih igraca koji su kvarili stvari. Jedna od najljepsih stvari sto se tice reprezentacije Bosne je sto nemamo takvih igraca, vecinom su svi emancipovani zbog odrastanja u inostranstvu, gdje se taj seljacki duh u igri izbije iz mozga vrlo rano.
Zmijuga loma

#1482 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Zmijuga loma »

angeldimov wrote: "igrački roster" je pleonazam. Dovoljno je samo roster.
Image
:D
drug_profi

#1483 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by drug_profi »

Pletikosa uprkos svojoj visini izgleda ima problem sa prizemnim sutem uz stativu. Jeste to mozda najteze za braniti ali mi je djelovao jako usporen prilikom tih intervencija.

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1484 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by JoseMujica »

jedino što me malo ohrabruje da sam Messi nije padavičar.....barem ne kad iga za klub...ali zato Angela di Marija :roll:
Gandalf

#1485 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Gandalf »

jel ova panjina Fred onaj Fred kojeg su nekada najavljivali kao novu veliku fudbalerčinu, pa taj lik nestade i sada odjednom postade startni napadač reprezentacije koja je uvijek bila pojam za fudbal a napadači joj svi odreda legende svjetskog fudbala

nije ni čudo što se onako pate i što sudija mora ulijetat' i to još na njihovom terenu
relativno84

#1486 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by relativno84 »

Koliko drame postenog suta nisu imali prema golu, jel bilo gresaka jeste, ali da su imali kvalitet pokazali bi to, povukli se i cekali :roll: eto docekali su :D
hladan.preminger

#1487 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by hladan.preminger »

Warashii wrote:
hladan.preminger wrote: De procitaj boldirano, majka mu stara. I ja kazem da nije penal. :-)
Pa u cemu onda ti vidis razlog
A sto se svakakvih futavaca navali na fudbalske teme.
Nisi se usaglasio sam sa sobom izgleda :).
U ovoj utakmici je sasvim ocigledno sudija zelio da dosudi penal nista vise nista manje .
Gori sam ja sto se budalama raspravljam.
cyprus

#1488 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by cyprus »

Zmijuga loma wrote:
cyprus wrote:Ja ti kažem... ekipa kojoj Fred igra u špicu, čiji golman brani u fucking Torontu, gdje su Luiz Gustavo i Paulinho neki faktori i gdje je Bernard glavni džoker ne može dalje od polufinala... Da se ne igra na njihovom tlu, teško bi bilo i to očekivat...

Naravno, taj deficit kvalitete na nekim pozicijama bi se dao nadomjestit timskom kohezijom, međutim ja to kod Brazila nisam vidio da je nešto naročito izraženo... I ovi što ''znaju lopte'' nekako su isuviše individualci... A od Neymara mi se kaki... Doduše to nije relevantno...
Mislio sam ti obrazlagati zašto Brazil ima najbalansiraniji igrački roster na prvenstvu poslije Španije ali se onda sjetio da si ti onaj što je tvrdio da Čelski ima limitiranu ekipu, pa vidim da nema smisla. :oops:
Nema potrebe da obrazlažeš... Imam vlastite oči i kakvu-takvu logiku, taman dovoljno da sam steknem neki vlastiti zaključak... Brazil ima svjetsku odbranu, ali ostatak tima nije nimalo spektakularan, uključujući i samog Neymara... Ja ne znam o kakvom se tu balansu može pričati... Chelsea nije tema, ali protekle sezone je itekako bio igrački limitiran za najviši domet... Pa ti smatraj šta god hoćeš...
Last edited by cyprus on 13/06/2014 10:21, edited 2 times in total.
Warashii

#1489 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Warashii »

hladan.preminger wrote: Gori sam ja sto se budalama raspravljam.
Malo smo nervozni jutros ha?
Budi dobar decko .
Paul F.

#1490 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Paul F. »

noiserr wrote:
Paul F. wrote:Ja sam imao osjećaj da je golman odlično sačekao penal i bacio se gdje treba. Slično kao Hasagić na koševu protiv francuza.
Neymar je lose izveo penal, a ovaj je pogodio gdje je lopta isla. Iskreno penal nije ni trebao odbraniti. Ali i prvi i treci gol se mogao odbraniti.

Prvi lopta nije isla brzo a i iz velike daljine je bila, jedino sto je bilo tesko sto je lopta isla u sami cosak. Ali treci gol, je kiks, koji bi svaki prosjecan golman trebao odbraniti.
Vjerovatno si u pravu. Ne mogu sada gledati snimke. Ove daljinske lopte su posebne. Golman ne zna šta ga je snašlo. Počevši od Hajrovićevog čuvenog pa onda portugalski protiv Begovića ...
leo karan

#1491 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by leo karan »

Gandalf wrote:jel ova panjina Fred onaj Fred kojeg su nekada najavljivali kao novu veliku fudbalerčinu, pa taj lik nestade i sada odjednom postade startni napadač reprezentacije koja je uvijek bila pojam za fudbal a napadači joj svi odreda legende svjetskog fudbala

nije ni čudo što se onako pate i što sudija mora ulijetat' i to još na njihovom terenu
Ma posije statistike od sinoc, meni ga taj vise nikad ne bi zaigrao.
Frajer nista nije uradio, sve nule...
Ja ga stvarno nisam vidio u prvom poluvremenu ni jednom, bukvalno...
Uzas, sta je Brazil docekao, da im 9ku na SP-u nosi onakav levat.

Bolji onaj Jo, makar je visociji
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1492 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Velkoski »

Djuro11

#1493 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Djuro11 »

Napomena,zelim da kazem da ja nisam ovo pisao.Samo da se vidi kakvi se komentari ostavljaju na portalu ovom
muslimanima nabijamo komplekse 20 god i jos cemo 1000 god stoko primitivna i za albaniju vam treba viza prljave poturice!!! eto sta europa misli o vama, mrs u iran prljavi siromasni cobani
Dovoljno o tome.Sto se tice utakmice.Brazil je dominirao.1 poluvrijeme je imao 10 tak sansi i zavrseno je s 70% posjedom lopte Brazila.Nije imao Brazil 1 sansu nego vise njih.I najbolji igrac i napadac Hrvatske je Marselo Olic.Mene bi bilo sramota da Bosna odigra tako protiv Argentine.Modric se nije ni vidio.Jeste sto je udario jako pred kraj dobro.I to je to od Luke.Oskar ga je ponizio.Neymar je klasa, to je dokazao.Ocito slabija verzija Ronalda,ali ko ih moze uzeti sem mozda Spanije i Njemacke

Mi treba da pokazemo m.. kao prva utakmica protiv Portugala.Kad smo poceli da napadamo,jeste nije bilo srece.Nas prvi susret u Lisabonu.Ili da pokazemo ono iz Pariza. Ako i padnemo.Nece mi biti zao,jer sto bi mi bilo zao kad oni imaju Mesija, Lavezija,Di Mariu i jos Aguera.Ma,jasta.Nama bi sad Tevez dosao kao kec na desetku jos bi pjevali da dobijemo njega

Argentinci imaju ubitacan napad, ali losija im je odbrana od Brazila.Treba ih napasti.Pa ako bude 5;2.Nije sramota izgubiti.Sramota je da se poklopimo i nadamo koliko cemo dobiti golova

Ps:Ja opet nisam pisao onu poruku da se zna.Samo kopiram komentare i to ''socne''
Djuro11

#1494 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Djuro11 »

Moja prognoza za danas

Meksiko-Kamerun 1:3
Spanija-Holandija 4:2
Cile-Australija 3:0
cyprus

#1495 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by cyprus »

Djuro11 wrote:Brazil je dominirao.1 poluvrijeme je imao 10 tak sansi...
Daj ba, šta si ti gledo? :mrgreen: Kojih 10-tak šansi?
vaučer

#1496 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by vaučer »

cyprus wrote:
Djuro11 wrote:Brazil je dominirao.1 poluvrijeme je imao 10 tak sansi...
Daj ba, šta si ti gledo? :mrgreen: Kojih 10-tak šansi?
Korneri i to.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1497 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Truba »

vryzas

#1498 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by vryzas »

Fino je krenulo...prvo pa musko. FIFA mafiJa! :oops:

Brazli je bolja ekipa kad se sve podvuce i sabere, samo je skandalozno da im je sudija sinoc poklonio 3 boda.
Ocekujem slicne stvari protiv drugih "malih" reprezentacija...bice jos sranja, pogotovo kad nastupe ostali "vrhunski strucnjaci u crnom" iz Afrike i Azije. :roll:
bingov buraz

#1499 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by bingov buraz »

noiserr wrote:
JoseMujica wrote:meni je najveći floop od sinoć Ivica Olić :-) :roll: naprosto nemrem da vjerujem da lik ima 35 kuka, a ponaša se ko da mu je 15....glupe ševe i bezbroj izbgubljenih lopti :-)

Ivica Olic ti je tipicni balkanski seljak, tradicionalno za vrijeme Juge, uvjek smo imali takvih igraca koji su kvarili stvari. Jedna od najljepsih stvari sto se tice reprezentacije Bosne je sto nemamo takvih igraca, vecinom su svi emancipovani zbog odrastanja u inostranstvu, gdje se taj seljacki duh u igri izbije iz mozga vrlo rano.
sinoc je Olic uz Modrica bio ponajbolji u Croata,dok je imao kuveta naravno,nije on kriv sto nema snage za vise od 60 minuta vrhunskog fudbala,godine stizu
Partijaner

#1500 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Partijaner »

Ivica Olic je najsrcaniji igrac Hrvatske, to sto je driblao i izvodio karafeke ispred svog gola stoji, ali je bio jedan od bolji u svom timu, covjek ima godine i to se mora uzeti u obzir, ko je gledao Olica u Bayernu i Wolfsburgu zna o kakvom je igracu rijec.
Post Reply