Nino Raspudić

Post Reply
Henry Chinaski

#1476 Re: Nino Raspudić

Post by Henry Chinaski »

Ono kad se prodaš za rakiju i kaurmu?!
A Dragan na tvojoj priči zgrne milione...
seln

#1477 Re: Nino Raspudić

Post by seln »

problemnatravunu wrote:Nino je baš " besan " postao ovim svime, a realno sta drugacije ocekivati od HDZovog glasnogovornika i propagatora. :kiss:
Samo da i njemu ponovim da na izborima nije biran "predstavnik hrvatskog naroda" , nego clan predsjednistva iz ent FBiH, Hrvat po izjašnjenju...analogno se bira i clan Bosnjak, a iz ent RS clan Srbin.
Ja nikad nisam simpatisao ove "vegeta" tipove ( u sve se mijesa), ili kako ih ja zovem, specijaiste opste prakse.
Ima ih nekoliko veterana: Kusturica, Bregovic, zvaljo Karajlic... a ima i ovih novijih, tipa Raspizdic i Gatalo.
Nazalost, i u bosnjackom nacionalnom korpusu odrasta nekoliko instant sveznalica, samo jos nisu u potpunosti dosli do izrazaja.
Inace, nije belaj imati misljenje o svemu; i ja ga imam. Belaj je kad pomislis da ga moras obznaniti pucanstvu putem krugovala ili elektronskih medija.
Banksy

#1478 Re: Nino Raspudić

Post by Banksy »

Jedno su turbosveznalice, svako društvo ih ima, drugo agitatori neočetničkog i neoustaškog profila.
mirsek

#1479 Re: Nino Raspudić

Post by mirsek »

Banksy wrote:Jedno su turbosveznalice, svako društvo ih ima, drugo agitatori neočetničkog i neoustaškog profila.
:thumbup:
omar little

#1480 Re: Nino Raspudić

Post by omar little »

jel se obalješćuje ninćek od nepravde počinjene nad nevinim i poštenim hrvatskim pukom u bih? :D
Mirza007

#1481 Re: Nino Raspudić

Post by Mirza007 »

seln wrote:
problemnatravunu wrote:Nino je baš " besan " postao ovim svime, a realno sta drugacije ocekivati od HDZovog glasnogovornika i propagatora. :kiss:
Samo da i njemu ponovim da na izborima nije biran "predstavnik hrvatskog naroda" , nego clan predsjednistva iz ent FBiH, Hrvat po izjašnjenju...analogno se bira i clan Bosnjak, a iz ent RS clan Srbin.
Ja nikad nisam simpatisao ove "vegeta" tipove ( u sve se mijesa), ili kako ih ja zovem, specijaiste opste prakse.
Ima ih nekoliko veterana: Kusturica, Bregovic, zvaljo Karajlic... a ima i ovih novijih, tipa Raspizdic i Gatalo.
Nazalost, i u bosnjackom nacionalnom korpusu odrasta nekoliko instant sveznalica, samo jos nisu u potpunosti dosli do izrazaja.
Inace, nije belaj imati misljenje o svemu; i ja ga imam. Belaj je kad pomislis da ga moras obznaniti pucanstvu putem krugovala ili elektronskih medija.
Problem Raspudica je sto je elementarno neobrazovan a uz to i sovinist.
Na sta je spalo zagrebacko sveuciliste da je i ovakav analfabet nekakav akademski radnik.
Prije par godina se segacio na temu Sarajevo istocno i bliskoistocno.
Nije do siromaha doprlo da je ima samo jedno Sarajevo i da se ono, gle cuda, stvarno nalazilo na Bliskom istoku (eng. Near East) onda kada je taj termin skovan (Mahan/Sykes druga polovica 19. stoljeca).
Povlacenjem Otomanskog carstva sa Balkana, presto se koristiti termin Near East, prelazi se na kovanicu Middle East (sve izmedju Turske i Indijskog podkontinenta) a kod nas se ta regija i dalje zove pogresnim prevodom Bliski istok (direktno prevedeno trebalo bi biti Srednji istok).
Mene sram za njega a jos ima obraza izlaziti pred studente i pametovati po kolumnama.
Rugafet

#1482 Re: Nino Raspudić

Post by Rugafet »

Jes se decko zavozo nema govora, medjutim ja njega dozivljavam kao najobicnijeg klauna sa crvenim nosom, ne znam nekoga ko ide unaokolo lupetajuci nesto pokusavajuci da ispadne pametan.
Nadzorna_ploca

#1483 Re: Nino Raspudić

Post by Nadzorna_ploca »

Energetika2 wrote:Ima li negdje ta emisija sa Nincekom da se pogleda?
N1, pogledaj malo izbacivalo mi je link nekad maloprije.
ultima_palabra

#1484 Re: Nino Raspudić

Post by ultima_palabra »

omar little wrote:jel se obalješćuje ninćek od nepravde počinjene nad nevinim i poštenim hrvatskim pukom u bih? :D
Izbor Komse je dosao kao kec na jedanest za sve fanove kojima je nedostajao njihov omiljeni Kalimero sa HTV-a, Nino Rasprdic :mrgreen:
Mali_Vuk

#1485 Re: Nino Raspudić

Post by Mali_Vuk »

Ništa to dok se Nerzuk Ćurak i Senad Avdić ne očituju. I Sanja Vlaisavljević :D
NeDirajSirotinju

#1486 Re: Nino Raspudić

Post by NeDirajSirotinju »

Marijan Mudo Knezović, Slino Raskurčić i Dražen Perhan. Čitao sam njihove hercegovačko ustaške tekstove i analize. Bili bi opasni da su pametniji.
¤ jelena ¤

#1487 Re: Nino Raspudić

Post by ¤ jelena ¤ »

Sve, sve, ali kratkoročna populistička politika... :lol:

I...prof. na Filozofskom fakultetu u ZG - neobrazovan. :lol:

Ovo je vrhunac sljepila i iracionalnog potcjenjivanja političkih neistomišljenika na ovom forumu. :D

A i u javnosti je to učestala pojava, ali to mi više nije nimalo smiješno...valjda zato što traje eo već 20 godina i ne jenjava čak ni nakon još jednog poraza na izborima ovih pametnih, civilizovanih, urbanih i tome slično. :facepalm:
omar little

#1488 Re: Nino Raspudić

Post by omar little »

ultima_palabra wrote:
omar little wrote:jel se obalješćuje ninćek od nepravde počinjene nad nevinim i poštenim hrvatskim pukom u bih? :D
Izbor Komse je dosao kao kec na jedanest za sve fanove kojima je nedostajao njihov omiljeni Kalimero sa HTV-a, Nino Rasprdic :mrgreen:
ja ga, priznajem, gledam cesto u emisiji "peti dan". :D redovito narice nad gorkom sudbinom bh hrvatskog naroda u svakom mogucem kontekstu, sad ce samo utrostruciti frekventnost bh referenci <3
Mirza007

#1489 Re: Nino Raspudić

Post by Mirza007 »

¤ jelena ¤ wrote:
Elementarno neobrazovan, da budemo precizniji.
Do 90., kada je to sveuciliste jos nesto vrijedilo, lik bi mozda dobacio do studenta. Danas kad je devalviralo (probaj naci to sveuciliste na mapi univerziteta Evrope ili svijeta) dobaci eto i do profesora.
decembar2017

#1490 Re: Nino Raspudić

Post by decembar2017 »

Mirza007 wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
Do 90., kada je to sveuciliste jos nesto vrijedilo, lik bi mozda dobacio do studenta. Danas kad je devalviralo (probaj naci to sveuciliste na mapi univerziteta Evrope ili svijeta) dobaci eto i do profesora.

sta i ocekivati od institucije koje je dalo pocasni doktorat covicu " zbog brige za hvatski narod " :lol:
mishic

#1491 Re: Nino Raspudić

Post by mishic »

Dok god "nositelju europskih vrijednosti" i oni koji se kite kao perjanice pronositelja tih vrijednosti budu ovako šovinistički, nacionalistički i fašistički gledali na Bošnjake ne mogu očekivati ništa bolji odnos Bošnjaka prema njima i "njihovim vrijednostima".
Historijski kontekst u kome hrvati kao najmalobrojniji konstitutivni narod u BiH ostvaruju 1/3 prava u svemu i na svim nivoima pokušava se maksimalno zloupotrijebiti, proširiti i produbiti do onog nivoa koji su Srbi imali u SFRJ. Znamo šta je to izazvalo o do čega je dovelo ali kao da ne vidimo da se danas uveliko ide tim istim putem. Ta iritantna politika HDZ-a (Komšić bi rekao hvala im) dobila je ponovo svoju reakciju. Sreća ja samo što sve veći broj građana u sve tri nacionalne opcije uviđa da te akcije i reakcije ne vode ka dobru. Kod Bošnjaka to rezultira formiranjem sve većeg broja stranaka a kod Hrvata i Srba sve snažnijom alternativom u opoziciji.
Ide sporo ali svijest zrije i nadati se da neće biti prekasno. Umjereni će ipak početi dobivati podršku. A kome je do podrške morati će revidirati svoje maximalističke, svađalačke, sitnošičardžijske i druge nerealne apetite. To se najbolje vidi i po kretanjima u RS-u gdje sve veći broj građana ponavlja da se ne živi od srbovanja. Svijest da ko god ugrožava BiH ugrožava i svaki narod koji živi u njoj sve je prisutnija kao realna činjenica. Treba se buditi i iz snova prći u realnost.
¤ jelena ¤

#1492 Re: Nino Raspudić

Post by ¤ jelena ¤ »

Energetika2 wrote:
¤ jelena ¤ wrote:Sve, sve, ali kratkoročna populistička politika... :lol:
Evo pogledajmo Hrvatsku politiku od 1992-2018 ali realno. Bosnjaci za koje je se mislilo 1992. da nemaju sanse nizasta (tek 46% od ukupnog stanovnistva sa 0 izgleda da budu nosioci drzave) su izrasli u faktor na balkanu bez kojih se nista nemoze znacajnije odluciti. Hrvatska sa druge strane je osudjena za agresiju na BiH i uz to jos za Udruzeni Zlocinacki Poduhvat. U prevodu to znaci da su joj velike sile otvoreno rekle:"Hrvatska poltika u BiH je mrtva zauvijek i to prihvatite". Dakle to je jedna cinjenica sa kojom se svi slazemo. Cak i da je sestorka totalno nevina sustina poruke ostaje ista.

Ostavljena je Hrvatska politika u BiH koja najvise lici na definiciju "guske u magli". Jer rat sa Bosnjacima se nemoze ponistit on je bio. A rezultat toga je da Bosnajci u Hrvatima vide neprijatlja i to ce uvijek tako ostati. Mali problemcic je taj sto Hrvati u 50% slucajeva zive na teritoriju gdje su Bosnjaci vecina dok u Mostaru zive 50%-50%. Dakle tu se otvara za vijek vijekova mogucnost da Bosnjaci; ukoliko im bas nesto dokurci, izaberu na svim nivoue vlasti "Hrvate po volji".

Nista to nebi bilo toliko katastrofalno da velike sile (Velika Britanija, Njemacka, Turska i SAD) ne zele takvu BiH. No upravo su velike sile najveci protogonisti takve BiH po kojoj ce se na malo duze staze BiH sastojati iz Bosnjacke FBIH i Srpske RS.
Vladajuća politika u Hrvatskoj je populistička već 20 i kusur godina.

Vladajuća politika u BiH je populistička već 20 godina.

Vladajuća politika u Srbiji je populistička već 20 godina.

Ove tri politike (a zapravo jedna, samo u tri različita celofana upakovana) svakako se može nazvati, samo ne probosanskom.

I ova priča o Hrvatima/Srbima kao neprijateljima Bošnjaka (i obrnuto), koja traje isto tako 20 i kusur godina nakon rata, takođe je populistička i životu ljudi, u granicama ove države, ne donosi ništa dobro.

Prema tome, ona tvoja priča iz prethodnog posta, o ''kratkoročnoj populističkoj politici'' koja je ''bezopasna za probosanske ciljeve'', nije u skladu sa stvarnošću - najljepše rečeno.

Što se tiče političkog značaja Bošnjaka o kojem u ovom postu pišeš, ja to zaista ne bih komentarisala ako si ti, kao Bošnjak, zadovoljan tom ulogom svog naroda, konkretnim aktivnim djelovanjem u donošenju važnih odluka i doprinosom njegovih predstavnika u realizaciji tih dugoročnih probosanskih ciljeva u političkom životu ove zemlje - i šire.

O izboru Komšića možda bih nešto i rekla, ali nema potrebe....sasvim si dovoljno rekao ti
da su ga izabrali Bošnjaci, koji u Hrvatima vide svoje neprijatelje, jer to kao većinski narod danas mogu i jer im je nešto dokurčilo.

Koliko je jedan takav potez pametan, probosanski konstruktivan na dugoročnom planu, i čemu može da vodi - vrijeme će pokazati.

Sve je ovo sasvim dovoljno katastrofalno da strane sile, kao nekakav uticajan faktor nestabilnosti na ovim prostorima, nema potrebe ni pominjati. Naši domaći tribuni i njihove želje, kao i želje većinskog dijela sva tri konstitutivna naroda ove države danas, sasvim su nam dovoljni da nastavimo režati jedni na druge u mjestu i pucati po šavovima.
fakat

#1493 Re: Nino Raspudić

Post by fakat »

decembar2017 wrote:
Mirza007 wrote:
¤ jelena ¤ wrote:

sta i ocekivati od institucije koje je dalo pocasni doktorat covicu " zbog brige za hvatski narod " :lol:
:lol: :lol:

Jesu li sta dali Thompsonu?
¤ jelena ¤

#1494 Re: Nino Raspudić

Post by ¤ jelena ¤ »

Mirza007 wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
:roll:

Ne mogu, nikako...et... namah me naka muka ufati kad vidim đe su bh univerziteti i koliko su tuuužno lošije rangirani od ostalih u regionu... :cry:

I onda sve nešto kontam...kad je ovaj u ZG dobacio do docenta,

taj bi na UNSA ladno bio i student generacije i redovni profesor na istom...već uveliko. :(
ultima_palabra

#1495 Re: Nino Raspudić

Post by ultima_palabra »

Lik je doktor talijanistike, ne znam kako ga to kvalifikujue za politickog analiticara...
¤ jelena ¤

#1496 Re: Nino Raspudić

Post by ¤ jelena ¤ »

Nikako.

Pored toga je diplomirao i filozofiju.

To bi već trebalo da mu je dovoljno.
ultima_palabra

#1497 Re: Nino Raspudić

Post by ultima_palabra »

On i jos stotine hiljada na Balkanu...

Uostalom, lik je ko Perica iz onog vica kad je naucio samo o slonu... uvijek vazi jedno te isto. Ako si gledao jedan njegov nastup, gledao si sve.
Hajvan

#1498 Re: Nino Raspudić

Post by Hajvan »

¤ jelena ¤ wrote:
Mirza007 wrote:
¤ jelena ¤ wrote:

Ne mogu, nikako...et... namah me naka muka ufati kad vidim đe su bh univerziteti i koliko su tuuužno lošije rangirani od ostalih u regionu... :cry:

taj bi na UNSA ladno bio i student generacije i redovni profesor na istom...već uveliko. :(
najbolje rangirani (od svih univerzitta s bosanskog govornog podrucja) je Ganicev- ispred zg i bg, proguglaj malo
¤ jelena ¤

#1499 Re: Nino Raspudić

Post by ¤ jelena ¤ »

Fašističko smeće. Kakva vlast - takav i cijenjeni analitičar.

A to nije za potcjenjivanje i definitivno nije riječ o nekom analfabeti.
Mirza007

#1500 Re: Nino Raspudić

Post by Mirza007 »

¤ jelena ¤ wrote:
Mirza007 wrote:
¤ jelena ¤ wrote:

Moguce, danas i u ovim okolnostima opce devalvacije.
No na predratnom ZG sveucilistu bi tesko i prijemni polozio.
Inace je gospodin sa strucne strane jako cijenjen u inozemstvu a pogotovo ga se citira u strucnoj literaturi u kojoj jelte, redovito objavljuje.
Post Reply