Nino Raspudić
- Henry Chinaski
#1476 Re: Nino Raspudić
Ono kad se prodaš za rakiju i kaurmu?!
A Dragan na tvojoj priči zgrne milione...
A Dragan na tvojoj priči zgrne milione...
- seln
#1477 Re: Nino Raspudić
Ja nikad nisam simpatisao ove "vegeta" tipove ( u sve se mijesa), ili kako ih ja zovem, specijaiste opste prakse.problemnatravunu wrote:Nino je baš " besan " postao ovim svime, a realno sta drugacije ocekivati od HDZovog glasnogovornika i propagatora.![]()
Samo da i njemu ponovim da na izborima nije biran "predstavnik hrvatskog naroda" , nego clan predsjednistva iz ent FBiH, Hrvat po izjašnjenju...analogno se bira i clan Bosnjak, a iz ent RS clan Srbin.
Ima ih nekoliko veterana: Kusturica, Bregovic, zvaljo Karajlic... a ima i ovih novijih, tipa Raspizdic i Gatalo.
Nazalost, i u bosnjackom nacionalnom korpusu odrasta nekoliko instant sveznalica, samo jos nisu u potpunosti dosli do izrazaja.
Inace, nije belaj imati misljenje o svemu; i ja ga imam. Belaj je kad pomislis da ga moras obznaniti pucanstvu putem krugovala ili elektronskih medija.
- Banksy
#1478 Re: Nino Raspudić
Jedno su turbosveznalice, svako društvo ih ima, drugo agitatori neočetničkog i neoustaškog profila.
- mirsek
#1479 Re: Nino Raspudić
Banksy wrote:Jedno su turbosveznalice, svako društvo ih ima, drugo agitatori neočetničkog i neoustaškog profila.
-
omar little
#1480 Re: Nino Raspudić
jel se obalješćuje ninćek od nepravde počinjene nad nevinim i poštenim hrvatskim pukom u bih? 
-
Mirza007
#1481 Re: Nino Raspudić
Problem Raspudica je sto je elementarno neobrazovan a uz to i sovinist.seln wrote:Ja nikad nisam simpatisao ove "vegeta" tipove ( u sve se mijesa), ili kako ih ja zovem, specijaiste opste prakse.problemnatravunu wrote:Nino je baš " besan " postao ovim svime, a realno sta drugacije ocekivati od HDZovog glasnogovornika i propagatora.![]()
Samo da i njemu ponovim da na izborima nije biran "predstavnik hrvatskog naroda" , nego clan predsjednistva iz ent FBiH, Hrvat po izjašnjenju...analogno se bira i clan Bosnjak, a iz ent RS clan Srbin.
Ima ih nekoliko veterana: Kusturica, Bregovic, zvaljo Karajlic... a ima i ovih novijih, tipa Raspizdic i Gatalo.
Nazalost, i u bosnjackom nacionalnom korpusu odrasta nekoliko instant sveznalica, samo jos nisu u potpunosti dosli do izrazaja.
Inace, nije belaj imati misljenje o svemu; i ja ga imam. Belaj je kad pomislis da ga moras obznaniti pucanstvu putem krugovala ili elektronskih medija.
Na sta je spalo zagrebacko sveuciliste da je i ovakav analfabet nekakav akademski radnik.
Prije par godina se segacio na temu Sarajevo istocno i bliskoistocno.
Nije do siromaha doprlo da je ima samo jedno Sarajevo i da se ono, gle cuda, stvarno nalazilo na Bliskom istoku (eng. Near East) onda kada je taj termin skovan (Mahan/Sykes druga polovica 19. stoljeca).
Povlacenjem Otomanskog carstva sa Balkana, presto se koristiti termin Near East, prelazi se na kovanicu Middle East (sve izmedju Turske i Indijskog podkontinenta) a kod nas se ta regija i dalje zove pogresnim prevodom Bliski istok (direktno prevedeno trebalo bi biti Srednji istok).
Mene sram za njega a jos ima obraza izlaziti pred studente i pametovati po kolumnama.
- Rugafet
#1482 Re: Nino Raspudić
Jes se decko zavozo nema govora, medjutim ja njega dozivljavam kao najobicnijeg klauna sa crvenim nosom, ne znam nekoga ko ide unaokolo lupetajuci nesto pokusavajuci da ispadne pametan.
-
Nadzorna_ploca
#1483 Re: Nino Raspudić
N1, pogledaj malo izbacivalo mi je link nekad maloprije.Energetika2 wrote:Ima li negdje ta emisija sa Nincekom da se pogleda?
- ultima_palabra
#1484 Re: Nino Raspudić
Izbor Komse je dosao kao kec na jedanest za sve fanove kojima je nedostajao njihov omiljeni Kalimero sa HTV-a, Nino Rasprdicomar little wrote:jel se obalješćuje ninćek od nepravde počinjene nad nevinim i poštenim hrvatskim pukom u bih?
- Mali_Vuk
#1485 Re: Nino Raspudić
Ništa to dok se Nerzuk Ćurak i Senad Avdić ne očituju. I Sanja Vlaisavljević 
- NeDirajSirotinju
#1486 Re: Nino Raspudić
Marijan Mudo Knezović, Slino Raskurčić i Dražen Perhan. Čitao sam njihove hercegovačko ustaške tekstove i analize. Bili bi opasni da su pametniji.
- ¤ jelena ¤
#1487 Re: Nino Raspudić
Sve, sve, ali kratkoročna populistička politika...
I...prof. na Filozofskom fakultetu u ZG - neobrazovan.
Ovo je vrhunac sljepila i iracionalnog potcjenjivanja političkih neistomišljenika na ovom forumu.
A i u javnosti je to učestala pojava, ali to mi više nije nimalo smiješno...valjda zato što traje eo već 20 godina i ne jenjava čak ni nakon još jednog poraza na izborima ovih pametnih, civilizovanih, urbanih i tome slično.
I...prof. na Filozofskom fakultetu u ZG - neobrazovan.
Ovo je vrhunac sljepila i iracionalnog potcjenjivanja političkih neistomišljenika na ovom forumu.
A i u javnosti je to učestala pojava, ali to mi više nije nimalo smiješno...valjda zato što traje eo već 20 godina i ne jenjava čak ni nakon još jednog poraza na izborima ovih pametnih, civilizovanih, urbanih i tome slično.
-
omar little
#1488 Re: Nino Raspudić
ja ga, priznajem, gledam cesto u emisiji "peti dan".ultima_palabra wrote:Izbor Komse je dosao kao kec na jedanest za sve fanove kojima je nedostajao njihov omiljeni Kalimero sa HTV-a, Nino Rasprdicomar little wrote:jel se obalješćuje ninćek od nepravde počinjene nad nevinim i poštenim hrvatskim pukom u bih?
-
Mirza007
#1489 Re: Nino Raspudić
Elementarno neobrazovan, da budemo precizniji.¤ jelena ¤ wrote:
I...prof. na Filozofskom fakultetu u ZG - neobrazovan.![]()
Do 90., kada je to sveuciliste jos nesto vrijedilo, lik bi mozda dobacio do studenta. Danas kad je devalviralo (probaj naci to sveuciliste na mapi univerziteta Evrope ili svijeta) dobaci eto i do profesora.
-
decembar2017
#1490 Re: Nino Raspudić
Mirza007 wrote:Elementarno neobrazovan, da budemo precizniji.¤ jelena ¤ wrote:
Do 90., kada je to sveuciliste jos nesto vrijedilo, lik bi mozda dobacio do studenta. Danas kad je devalviralo (probaj naci to sveuciliste na mapi univerziteta Evrope ili svijeta) dobaci eto i do profesora.
sta i ocekivati od institucije koje je dalo pocasni doktorat covicu " zbog brige za hvatski narod "
-
mishic
#1491 Re: Nino Raspudić
Dok god "nositelju europskih vrijednosti" i oni koji se kite kao perjanice pronositelja tih vrijednosti budu ovako šovinistički, nacionalistički i fašistički gledali na Bošnjake ne mogu očekivati ništa bolji odnos Bošnjaka prema njima i "njihovim vrijednostima".
Historijski kontekst u kome hrvati kao najmalobrojniji konstitutivni narod u BiH ostvaruju 1/3 prava u svemu i na svim nivoima pokušava se maksimalno zloupotrijebiti, proširiti i produbiti do onog nivoa koji su Srbi imali u SFRJ. Znamo šta je to izazvalo o do čega je dovelo ali kao da ne vidimo da se danas uveliko ide tim istim putem. Ta iritantna politika HDZ-a (Komšić bi rekao hvala im) dobila je ponovo svoju reakciju. Sreća ja samo što sve veći broj građana u sve tri nacionalne opcije uviđa da te akcije i reakcije ne vode ka dobru. Kod Bošnjaka to rezultira formiranjem sve većeg broja stranaka a kod Hrvata i Srba sve snažnijom alternativom u opoziciji.
Ide sporo ali svijest zrije i nadati se da neće biti prekasno. Umjereni će ipak početi dobivati podršku. A kome je do podrške morati će revidirati svoje maximalističke, svađalačke, sitnošičardžijske i druge nerealne apetite. To se najbolje vidi i po kretanjima u RS-u gdje sve veći broj građana ponavlja da se ne živi od srbovanja. Svijest da ko god ugrožava BiH ugrožava i svaki narod koji živi u njoj sve je prisutnija kao realna činjenica. Treba se buditi i iz snova prći u realnost.
Historijski kontekst u kome hrvati kao najmalobrojniji konstitutivni narod u BiH ostvaruju 1/3 prava u svemu i na svim nivoima pokušava se maksimalno zloupotrijebiti, proširiti i produbiti do onog nivoa koji su Srbi imali u SFRJ. Znamo šta je to izazvalo o do čega je dovelo ali kao da ne vidimo da se danas uveliko ide tim istim putem. Ta iritantna politika HDZ-a (Komšić bi rekao hvala im) dobila je ponovo svoju reakciju. Sreća ja samo što sve veći broj građana u sve tri nacionalne opcije uviđa da te akcije i reakcije ne vode ka dobru. Kod Bošnjaka to rezultira formiranjem sve većeg broja stranaka a kod Hrvata i Srba sve snažnijom alternativom u opoziciji.
Ide sporo ali svijest zrije i nadati se da neće biti prekasno. Umjereni će ipak početi dobivati podršku. A kome je do podrške morati će revidirati svoje maximalističke, svađalačke, sitnošičardžijske i druge nerealne apetite. To se najbolje vidi i po kretanjima u RS-u gdje sve veći broj građana ponavlja da se ne živi od srbovanja. Svijest da ko god ugrožava BiH ugrožava i svaki narod koji živi u njoj sve je prisutnija kao realna činjenica. Treba se buditi i iz snova prći u realnost.
- ¤ jelena ¤
#1492 Re: Nino Raspudić
Vladajuća politika u Hrvatskoj je populistička već 20 i kusur godina.Energetika2 wrote:Evo pogledajmo Hrvatsku politiku od 1992-2018 ali realno. Bosnjaci za koje je se mislilo 1992. da nemaju sanse nizasta (tek 46% od ukupnog stanovnistva sa 0 izgleda da budu nosioci drzave) su izrasli u faktor na balkanu bez kojih se nista nemoze znacajnije odluciti. Hrvatska sa druge strane je osudjena za agresiju na BiH i uz to jos za Udruzeni Zlocinacki Poduhvat. U prevodu to znaci da su joj velike sile otvoreno rekle:"Hrvatska poltika u BiH je mrtva zauvijek i to prihvatite". Dakle to je jedna cinjenica sa kojom se svi slazemo. Cak i da je sestorka totalno nevina sustina poruke ostaje ista.¤ jelena ¤ wrote:Sve, sve, ali kratkoročna populistička politika...![]()
Ostavljena je Hrvatska politika u BiH koja najvise lici na definiciju "guske u magli". Jer rat sa Bosnjacima se nemoze ponistit on je bio. A rezultat toga je da Bosnajci u Hrvatima vide neprijatlja i to ce uvijek tako ostati. Mali problemcic je taj sto Hrvati u 50% slucajeva zive na teritoriju gdje su Bosnjaci vecina dok u Mostaru zive 50%-50%. Dakle tu se otvara za vijek vijekova mogucnost da Bosnjaci; ukoliko im bas nesto dokurci, izaberu na svim nivoue vlasti "Hrvate po volji".
Nista to nebi bilo toliko katastrofalno da velike sile (Velika Britanija, Njemacka, Turska i SAD) ne zele takvu BiH. No upravo su velike sile najveci protogonisti takve BiH po kojoj ce se na malo duze staze BiH sastojati iz Bosnjacke FBIH i Srpske RS.
Vladajuća politika u BiH je populistička već 20 godina.
Vladajuća politika u Srbiji je populistička već 20 godina.
Ove tri politike (a zapravo jedna, samo u tri različita celofana upakovana) svakako se može nazvati, samo ne probosanskom.
I ova priča o Hrvatima/Srbima kao neprijateljima Bošnjaka (i obrnuto), koja traje isto tako 20 i kusur godina nakon rata, takođe je populistička i životu ljudi, u granicama ove države, ne donosi ništa dobro.
Prema tome, ona tvoja priča iz prethodnog posta, o ''kratkoročnoj populističkoj politici'' koja je ''bezopasna za probosanske ciljeve'', nije u skladu sa stvarnošću - najljepše rečeno.
Što se tiče političkog značaja Bošnjaka o kojem u ovom postu pišeš, ja to zaista ne bih komentarisala ako si ti, kao Bošnjak, zadovoljan tom ulogom svog naroda, konkretnim aktivnim djelovanjem u donošenju važnih odluka i doprinosom njegovih predstavnika u realizaciji tih dugoročnih probosanskih ciljeva u političkom životu ove zemlje - i šire.
O izboru Komšića možda bih nešto i rekla, ali nema potrebe....sasvim si dovoljno rekao ti
da su ga izabrali Bošnjaci, koji u Hrvatima vide svoje neprijatelje, jer to kao većinski narod danas mogu i jer im je nešto dokurčilo.
Koliko je jedan takav potez pametan, probosanski konstruktivan na dugoročnom planu, i čemu može da vodi - vrijeme će pokazati.
Sve je ovo sasvim dovoljno katastrofalno da strane sile, kao nekakav uticajan faktor nestabilnosti na ovim prostorima, nema potrebe ni pominjati. Naši domaći tribuni i njihove želje, kao i želje većinskog dijela sva tri konstitutivna naroda ove države danas, sasvim su nam dovoljni da nastavimo režati jedni na druge u mjestu i pucati po šavovima.
- fakat
#1493 Re: Nino Raspudić
decembar2017 wrote:Mirza007 wrote:Elementarno neobrazovan, da budemo precizniji.¤ jelena ¤ wrote:
sta i ocekivati od institucije koje je dalo pocasni doktorat covicu " zbog brige za hvatski narod "
Jesu li sta dali Thompsonu?
- ¤ jelena ¤
#1494 Re: Nino Raspudić
Mirza007 wrote:Elementarno neobrazovan, da budemo precizniji.¤ jelena ¤ wrote:
Ne mogu, nikako...et... namah me naka muka ufati kad vidim đe su bh univerziteti i koliko su tuuužno lošije rangirani od ostalih u regionu...
I onda sve nešto kontam...kad je ovaj u ZG dobacio do docenta,
taj bi na UNSA ladno bio i student generacije i redovni profesor na istom...već uveliko.
- ultima_palabra
#1495 Re: Nino Raspudić
Lik je doktor talijanistike, ne znam kako ga to kvalifikujue za politickog analiticara...
- ¤ jelena ¤
#1496 Re: Nino Raspudić
Nikako.
Pored toga je diplomirao i filozofiju.
To bi već trebalo da mu je dovoljno.
Pored toga je diplomirao i filozofiju.
To bi već trebalo da mu je dovoljno.
- ultima_palabra
#1497 Re: Nino Raspudić
On i jos stotine hiljada na Balkanu...
Uostalom, lik je ko Perica iz onog vica kad je naucio samo o slonu... uvijek vazi jedno te isto. Ako si gledao jedan njegov nastup, gledao si sve.
Uostalom, lik je ko Perica iz onog vica kad je naucio samo o slonu... uvijek vazi jedno te isto. Ako si gledao jedan njegov nastup, gledao si sve.
- Hajvan
#1498 Re: Nino Raspudić
najbolje rangirani (od svih univerzitta s bosanskog govornog podrucja) je Ganicev- ispred zg i bg, proguglaj malo¤ jelena ¤ wrote:Mirza007 wrote:Elementarno neobrazovan, da budemo precizniji.¤ jelena ¤ wrote:
Do 90., kada je to sveuciliste jos nesto vrijedilo, lik bi mozda dobacio do studenta. Danas kad je devalviralo (probaj naci to sveuciliste na mapi univerziteta Evrope ili svijeta) dobaci eto i do profesora.![]()
Ne mogu, nikako...et... namah me naka muka ufati kad vidim đe su bh univerziteti i koliko su tuuužno lošije rangirani od ostalih u regionu...![]()
taj bi na UNSA ladno bio i student generacije i redovni profesor na istom...već uveliko.
- ¤ jelena ¤
#1499 Re: Nino Raspudić
Fašističko smeće. Kakva vlast - takav i cijenjeni analitičar.
A to nije za potcjenjivanje i definitivno nije riječ o nekom analfabeti.
A to nije za potcjenjivanje i definitivno nije riječ o nekom analfabeti.
-
Mirza007
#1500 Re: Nino Raspudić
Moguce, danas i u ovim okolnostima opce devalvacije.¤ jelena ¤ wrote:Mirza007 wrote:Elementarno neobrazovan, da budemo precizniji.¤ jelena ¤ wrote:
Do 90., kada je to sveuciliste jos nesto vrijedilo, lik bi mozda dobacio do studenta. Danas kad je devalviralo (probaj naci to sveuciliste na mapi univerziteta Evrope ili svijeta) dobaci eto i do profesora.![]()
Ne mogu, nikako...et... namah me naka muka ufati kad vidim đe su bh univerziteti i koliko su tuuužno lošije rangirani od ostalih u regionu...![]()
No na predratnom ZG sveucilistu bi tesko i prijemni polozio.
Inace je gospodin sa strucne strane jako cijenjen u inozemstvu a pogotovo ga se citira u strucnoj literaturi u kojoj jelte, redovito objavljuje.