Vuče...Iz koje si ti lampe iskočio. Ko lampu protrlja, grom ga ubio... de živ bio daj opis svog posta, tj. šta je cijenjeni autor htio da kaže..wolf07 wrote:@ Paranoid - Taj primjer s maslanjakom je blago receno - banalan! Mislim da su se Bosnjaci previse puta u svojoj istoriji ponasali bas tako. Ovo ne znaci da ja sad mislim kako trebamo pocet drzat seoske straze ali ne mislim ni to da nam je sad otkriven citav kosmos opcija time sto si nam ukazao na maslanjak.
DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lidera
- Paranoid
#1476 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
-
wolf07
#1477 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Pravo pitanje je: Sta si ti htio da kazes???Paranoid wrote:Vuče...Iz koje si ti lampe iskočio. Ko lampu protrlja, grom ga ubio... de živ bio daj opis svog posta, tj. šta je cijenjeni autor htio da kaže..wolf07 wrote:@ Paranoid - Taj primjer s maslanjakom je blago receno - banalan! Mislim da su se Bosnjaci previse puta u svojoj istoriji ponasali bas tako. Ovo ne znaci da ja sad mislim kako trebamo pocet drzat seoske straze ali ne mislim ni to da nam je sad otkriven citav kosmos opcija time sto si nam ukazao na maslanjak.
A evo objasnjenja sta sam ja htio da kazem. Mozemo se ponasati kao 100 puta do sad u svojoj istoriji vodjeni logikom "nece komsija na komsiju"! To nam se svaki put prilicno razbilo o glavu (vidjeti pod 1. i 2.srpski ustanak, balkanski ratovi, 1. i 2. svj.rat i neka druga poglavlja istorije balkana). Kad god vidimo realnu prijetnju pred sobom mi umjesto da organizujemo vlastite resurse kazemo - jebes ovo, hajmo mi na pivu/maslanjak/utakmicu. I onda nam s neba pa u rebra krhne 120mm u avliju i pitamo se k'o Hanka Paldum - Nedime dragi sta nam ovo rade? Mi uocimo opasnost i onda trazimo bilo gdje i bilo koga ko ce nam reci da smo se zajebali, da opasnosti nema i bas njemu povjerujemo. Nama je danas Fatmir Alispahic fasista jer covjek govori da nam Srbi i Hrvati kontinuirano rade o glavi a Alija Izetbegovic nam je naivcina jer je govorio "za rat treba dvoje" i "mirno spavajte, rata nece biti"! Ko ce nama kazati istinu o necemu sto se desava danas ili sto se moze desiti sutra a da mu mi povjerujemo??? Jbg, lako je sad ismijavati Alijine izjave iz 1992.g. ali da je rekao nesto drugo mi Bosnjaci bi ga raskovali, eto kakav smo narod. A vrlo dobro znamo koliko skupo je placeno - rata nece biti!
-
Krushna mrva
#1478 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Ko Fatmira stuje s tim nesto nije u redu, ko je Aliju respektovao jos bi mu se dalo oprostiti. I jedan i drugi u svoje vrijeme nisu u pravu i s tim sto je Fatmir kreten, a Alija pravi izdajnik.wolf07 wrote:Nama je danas Fatmir Alispahic fasista jer covjek govori da nam Srbi i Hrvati kontinuirano rade o glavi a Alija Izetbegovic nam je naivcina jer je govorio "za rat treba dvoje" i "mirno spavajte, rata nece biti"! Ko ce nama kazati istinu o necemu sto se desava danas ili sto se moze desiti sutra a da mu mi povjerujemo??? Jbg, lako je sad ismijavati Alijine izjave iz 1992.g. ali da je rekao nesto drugo mi Bosnjaci bi ga raskovali, eto kakav smo narod. A vrlo dobro znamo koliko skupo je placeno - rata nece biti!
- Havatar
#1479 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Alija nije bio u pravu Fatmir jeste i niti je ovaj kreten niti je Alija izdajnik.Krushna mrva wrote:Ko Fatmira stuje s tim nesto nije u redu, ko je Aliju respektovao jos bi mu se dalo oprostiti. I jedan i drugi u svoje vrijeme nisu u pravu i s tim sto je Fatmir kreten, a Alija pravi izdajnik.wolf07 wrote:Nama je danas Fatmir Alispahic fasista jer covjek govori da nam Srbi i Hrvati kontinuirano rade o glavi a Alija Izetbegovic nam je naivcina jer je govorio "za rat treba dvoje" i "mirno spavajte, rata nece biti"! Ko ce nama kazati istinu o necemu sto se desava danas ili sto se moze desiti sutra a da mu mi povjerujemo??? Jbg, lako je sad ismijavati Alijine izjave iz 1992.g. ali da je rekao nesto drugo mi Bosnjaci bi ga raskovali, eto kakav smo narod. A vrlo dobro znamo koliko skupo je placeno - rata nece biti!
- Sezam
#1480 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Bravo care, sve 100% tacno.wolf07 wrote:Pravo pitanje je: Sta si ti htio da kazes???Paranoid wrote:Vuče...Iz koje si ti lampe iskočio. Ko lampu protrlja, grom ga ubio... de živ bio daj opis svog posta, tj. šta je cijenjeni autor htio da kaže..wolf07 wrote:@ Paranoid - Taj primjer s maslanjakom je blago receno - banalan! Mislim da su se Bosnjaci previse puta u svojoj istoriji ponasali bas tako. Ovo ne znaci da ja sad mislim kako trebamo pocet drzat seoske straze ali ne mislim ni to da nam je sad otkriven citav kosmos opcija time sto si nam ukazao na maslanjak.
A evo objasnjenja sta sam ja htio da kazem. Mozemo se ponasati kao 100 puta do sad u svojoj istoriji vodjeni logikom "nece komsija na komsiju"! To nam se svaki put prilicno razbilo o glavu (vidjeti pod 1. i 2.srpski ustanak, balkanski ratovi, 1. i 2. svj.rat i neka druga poglavlja istorije balkana). Kad god vidimo realnu prijetnju pred sobom mi umjesto da organizujemo vlastite resurse kazemo - jebes ovo, hajmo mi na pivu/maslanjak/utakmicu. I onda nam s neba pa u rebra krhne 120mm u avliju i pitamo se k'o Hanka Paldum - Nedime dragi sta nam ovo rade? Mi uocimo opasnost i onda trazimo bilo gdje i bilo koga ko ce nam reci da smo se zajebali, da opasnosti nema i bas njemu povjerujemo. Nama je danas Fatmir Alispahic fasista jer covjek govori da nam Srbi i Hrvati kontinuirano rade o glavi a Alija Izetbegovic nam je naivcina jer je govorio "za rat treba dvoje" i "mirno spavajte, rata nece biti"! Ko ce nama kazati istinu o necemu sto se desava danas ili sto se moze desiti sutra a da mu mi povjerujemo??? Jbg, lako je sad ismijavati Alijine izjave iz 1992.g. ali da je rekao nesto drugo mi Bosnjaci bi ga raskovali, eto kakav smo narod. A vrlo dobro znamo koliko skupo je placeno - rata nece biti!
-
wolf07
#1481 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Ja stvarno ne znam kako neko individualno vidi situaciju u BiH ali moj stav je da se nama opet priprema jedno veeeliko klanje u buducnosti. Na osnovu cega to tvrdim. Prvo nastoji se maksimalno radikalizirati svaki Hrvat i Srbin u BiH na svaki moguci nacin, nazivi ulica se daju po izdajnicima i koljacima iz 2.svj.rata, mijenjaju ce cak i nazivi kvartova u gradovima (u BL vise nije Mejdan vec Obilicevo, Sehitluci - Banj brdo, Novi Seher - Srpske Toplice....), nataknut je kriz iznad svakog grada sa uglavnom nasilno stvorenom hrvatskom vecinom, svaki fudbalski klub i kulturno-umjetnicko drustvo u imenu ima ono "hrvatski", sahovnica samo sto iz pastete ne izlazi, ravnogorski pokret ili cetnici legalno egzistiraju u RS-u i postrojavaju se svako malo. Istovremeno se apsolutno svaka stvar vezana za Islam i Bosnjake nastoji ocrniti u njihovim medijima. Jedna od teza je da su Bosnjaci u stvari Srbi/Hrvati koji su prodali vjeru za veceru, cak i da je to istina pri tome se namjerno presucuje da Turaka ovdje nema vec vise od 100 godina i da, ako je to tacno o prodaji vjere, mi smo vec davno sami od sebe trebali da se vratimo krstu/krizu. Druga stvar, toliku kolicinu zla u tako kratkom istorijskom periodu tesko da je koji narod iskusio pa opet ostao vjeran svojoj tradiciji. Uostalom, sta je sa bivsim komunistima??? Ti ljudi su dobrim dijelom zivi i dan danas, jesu li oni prodali vjeru za veceru i koliko ih dolazi iz kojeg naroda. Bojim se da Srbima pravoslavcima ove brojke ne bi isle u prilog.
Sve sto se ceka da ponovo krenu u istrebljenje Bosnjaka jeste neki krupan dogadjaj na medjunarodnoj sceni kad nece biti toliko paznje moguce skrenuti na Balkan. Naravno, moraju jos ojacati svoje snage jer ni u omjeru 10:1 se ne osjecaju sigurni da mogu ostvariti svoj naum ali to je vec nega druga tema. Dakle, popustite vise Fatmira, covjek nastoji da vam otvori oci a nikad i nicim nije pozvao na unistenje Srba ili Hrvata vec samo skrece paznju na ono sto nama oni spremaju, i to radi vrlo argumentovano. Uostalom, odavno nisam vidio vise agresivnosti nego prilikom svih ovih napada oko popisa i zasto neko hoce da se izjasni kao Bosnjak. Da je njima svejedno kako cemo se izjasniti ne bi ovoliko pjenili.
Sve sto se ceka da ponovo krenu u istrebljenje Bosnjaka jeste neki krupan dogadjaj na medjunarodnoj sceni kad nece biti toliko paznje moguce skrenuti na Balkan. Naravno, moraju jos ojacati svoje snage jer ni u omjeru 10:1 se ne osjecaju sigurni da mogu ostvariti svoj naum ali to je vec nega druga tema. Dakle, popustite vise Fatmira, covjek nastoji da vam otvori oci a nikad i nicim nije pozvao na unistenje Srba ili Hrvata vec samo skrece paznju na ono sto nama oni spremaju, i to radi vrlo argumentovano. Uostalom, odavno nisam vidio vise agresivnosti nego prilikom svih ovih napada oko popisa i zasto neko hoce da se izjasni kao Bosnjak. Da je njima svejedno kako cemo se izjasniti ne bi ovoliko pjenili.
- Sezam
#1482 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Ma ovim nasim bilmezima su likovi poput Vucica lideri u regionu. Krvozedni krmak je prije nepunih dvadeset godina u SRPSKOM PARLAMENTU zagovarao 100 mrtvih Bosnjaka za svakog mrtvog Srbina, a danas je uvazeni politicar u regionu. Valjda se sad ceslja na drugu stranu, sta li?
Al nedo Bog da se neki Bosnjak odluci pisati istinu. Odmah ga nabiju na Andricev kolac.
Al nedo Bog da se neki Bosnjak odluci pisati istinu. Odmah ga nabiju na Andricev kolac.
- Havatar
#1483 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Sezam wrote:Ma ovim nasim bilmezima su likovi poput Vucica lideri u regionu. Krvozedni krmak je prije nepunih dvadeset godina u SRPSKOM PARLAMENTU zagovarao 100 mrtvih Bosnjaka za svakog mrtvog Srbina, a danas je uvazeni politicar u regionu. Valjda se sad ceslja na drugu stranu, sta li?
- Paranoid
#1484 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Pichkousti je sinoć na pinku u emisiji "teška reč" pored svih nabrojanih investicija koje trebaju da se pojave "ovih dana" u Srbiji naveo da "ne razume" ljude koji imaju nešto protiv šeika Muhameda bin Zajed el Nahjana, a koji je spreman da unese investicije..Havatar wrote:Sezam wrote:Ma ovim nasim bilmezima su likovi poput Vucica lideri u regionu. Krvozedni krmak je prije nepunih dvadeset godina u SRPSKOM PARLAMENTU zagovarao 100 mrtvih Bosnjaka za svakog mrtvog Srbina, a danas je uvazeni politicar u regionu. Valjda se sad ceslja na drugu stranu, sta li?
...valjda zato što je arap, turčin, balija..medjutim...do jučerašnjem velikoSrbinu, šeik dodje ko "mehlem" za dobijanje izbora... tako da se ono "prvi podpresednik" Aleksandar Vučić, ubuduće normalno isčitava kao "prvi predsednik Srbije"...
-
wolf07
#1485 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Te bliskoistocne investicije u zemlje naseg okruzenja apsolutno nemaju nikakav pozitivan uticaj na BiH!!! To je privatni kapital i tu prestaje svaka prica o ljubavi spram Bosnjaka koji su muslimani po vjeri. Volio bih vidjeti koji ce to seik prestati da investira recimo u Srbiju ako tamo ostvaruje profit jer je neki srpski politicar rekao ovo ili ono protiv muslimana! Dok god imaju profit njih jednostavno boli briga sta ko prica u nekoj xy balkanskoj vukojebini ma kako se zvala!
-
dudlov
#1486 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Tačno. Lova nema ni vjere ni nacije.wolf07 wrote:Te bliskoistocne investicije u zemlje naseg okruzenja apsolutno nemaju nikakav pozitivan uticaj na BiH!!! To je privatni kapital i tu prestaje svaka prica o ljubavi spram Bosnjaka koji su muslimani po vjeri. Volio bih vidjeti koji ce to seik prestati da investira recimo u Srbiju ako tamo ostvaruje profit jer je neki srpski politicar rekao ovo ili ono protiv muslimana! Dok god imaju profit njih jednostavno boli briga sta ko prica u nekoj xy balkanskoj vukojebini ma kako se zvala!
Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
-
muzicar_iz_parka
#1487 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Više su oni uložili u evropske fudbalske klubove nego "region".KOJEIBRO wrote:Sto vise Turci i arapi budu preuzimali srpsku i hrvatsku ekonomiju sto bolje za bih. Citam neki dan da Turci zele da preuzmu telekom srbije. Na jadranu Turci drze cijele marine, hotela luksuzna kao onaj najveci hotel u dubrovniku, neki dan su Turci kupili i luku hrvatsku ( nemogu se sjetiti imena).
-
wolf07
#1488 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Ma o tome ne vrijedi trositi rijeci. Znam recimo da Barcelona nije htjela ni jednu reklamu staviti na svoj dres osim UNHCR-a, sad cini mi se nosaju Qatar Airways, hajd' skontaj koliko je to placeno!!!! A gdje su kupovine klubova, igraca, trkacih konja i kakve sve budalastine njima nece naumpasti. Ko u njima vidi neki oslonac moj mu je savjet ili da podhitno prekrizi to kao opciju ili da kupi metar spaga i objesi se na prvu banderu!muzicar_iz_parka wrote:Više su oni uložili u evropske fudbalske klubove nego "region".KOJEIBRO wrote:Sto vise Turci i arapi budu preuzimali srpsku i hrvatsku ekonomiju sto bolje za bih. Citam neki dan da Turci zele da preuzmu telekom srbije. Na jadranu Turci drze cijele marine, hotela luksuzna kao onaj najveci hotel u dubrovniku, neki dan su Turci kupili i luku hrvatsku ( nemogu se sjetiti imena).
-
uzgajivac
#1489 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
na ovoj temi rat je presao u biznis
sve hoteli, moteli, avioni, kamioni, nema vise rata 
-
wolf07
#1490 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
A radi cega se inace ratuje od kad je svijeta i vijeka???uzgajivac wrote:na ovoj temi rat je presao u biznissve hoteli, moteli, avioni, kamioni, nema vise rata
-
dezurni_ucenik
#1491 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
HareCar wrote:Dödik juce izjåvio kåkö je samostålnost RS neminovnost, å to ce se uråditi politickim sredstvima, ne öruzjem.
Kömsic odgovårå:
Komšić: Pokušaj otcjepljenja RS doveo bi do rata
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Ko ... 05445.html
stå mislite da li je novi rat u BIH neminövnost. sta bi novi rat doniö i da li bi tu BÖSNJÅCI mogli izvuci korist, da li je u övom vaktu to moguce? da li bi evropa dozvolila novi rat?
I kako se ne nasmijati ovakvom postu,priziva rat,pita se da li ce Bosnjaci izvuci kakvu korist,a iznad svega pise "o" sa dvotackom iznad,a nisu u pitanju MotÖhead ili Östereich.
-
wolf07
#1492 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Koja moc zapazanja jbt!CVIKERASH wrote:HareCar wrote:Dödik juce izjåvio kåkö je samostålnost RS neminovnost, å to ce se uråditi politickim sredstvima, ne öruzjem.
Kömsic odgovårå:
Komšić: Pokušaj otcjepljenja RS doveo bi do rata
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Ko ... 05445.html
stå mislite da li je novi rat u BIH neminövnost. sta bi novi rat doniö i da li bi tu BÖSNJÅCI mogli izvuci korist, da li je u övom vaktu to moguce? da li bi evropa dozvolila novi rat?
I kako se ne nasmijati ovakvom postu,priziva rat,pita se da li ce Bosnjaci izvuci kakvu korist,a iznad svega pise "o" sa dvotackom iznad,a nisu u pitanju MotÖhead ili Östereich.
-
TheMule
#1493 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Imam pravo na gotovo 1 000 000 km^2 istocno od Drine ali na zalost to pravo sam naslijedio nakon neke raspodjele Osmanlijkih vezirima nakon 1527. tako da od toga nema nistazimisimi wrote:JAVNI POZIV za upis u Registar krivog plemstva
UPUTSTVO ZA PRIJAVLJIVANJE U REGISTAR
Molimo unesite što tačnije i detaljnije opisne podatke. Ako imate pisane i/ili grafičke dokaze plemićkog prava vašeg roda, molimo da iste dostavite na dole opisani način putem emaila. Ovo mogu biti scanovi povelja, zatim grafički ili digitalni prikazi vašeg porodičnog stabla, te druge informacije vezano za ostvarivanje prava na povrat imovine po osnovu plemićkih prava. Svi prilozi moraju biti isključivo iz nezavisnih izvora, kao što su: imovinsko-pravni dokumenti, historijske knjige, naučni radovi, matične knjige te sudski i dr. registri, itd. Napominjemo da grbovnici ne čine dokaz plemićkog prava. Takođe, plemićko pravo stečeno 1527 i kasnije u Bosni može se priznati samo ako ne postoji preklapanje s istim pravom (na većinom isti posjed) od prije 1527, i ako nosilac prava prihvata isključivo bosanski suvereni sistem gradacije plemića (npr. grof umjesto beg, baron umjesto aga, itd.). Plemićka prava u Kraljevini ostvarena 1527 i nakon ovog datuma restitucije, ne mogu ni svojim ukupnim brojem titula niti svojim ukupnim teritorijalnim zahvatom preći 50% ukupnih plemićkih prava na nivou Kraljevine. Važno: nakon što unesete plemićka prava u Registar, zabilježite URL adresu svog unosa na kojoj ćete onda imati priliku da naknadno mijenjate odnosno dopunjavate svoj unos. Čuvajte URL adresu svog unosa na sigurnom. Za detaljno uputstva o načinu slanja priloga vidite dodatne napomene ispod.
"KLIX" (nikakva "misterija" već obična igra riječi: C(hato)LICS ) koji moderira fanatična katolička mladež (pa u misiji "civiliziranja glupih Bosanaca" mnogi naprave desetine hiljada postova - istinski fanatizam!) cenzurira URL adrese portala Bosanske Kraljevske Porodice - pa koristite zaobilazni link: http://klix.com/naporansam
- travnik
#1494 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
1. U (gotovo) svim gradovima u BiH su promijenjeni nazivi ulica. Pa ima gradova gdje se ulice zovu (skoro) samo po B, ili H ili S. Tako da se na ovo ne može gledati dvostrukim aršinima, iako ima dodatnih minusa za pojedine dijelove BiH, kao na primjer Mostar zbog imena po fašistima/ustašama.wolf07 wrote:Ja stvarno ne znam kako neko individualno vidi situaciju u BiH ali moj stav je da se nama opet priprema jedno veeeliko klanje u buducnosti. Na osnovu cega to tvrdim. Prvo nastoji se maksimalno radikalizirati svaki Hrvat i Srbin u BiH na svaki moguci nacin, nazivi ulica se daju po izdajnicima i koljacima iz 2.svj.rata, mijenjaju ce cak i nazivi kvartova u gradovima (u BL vise nije Mejdan vec Obilicevo, Sehitluci - Banj brdo, Novi Seher - Srpske Toplice....), nataknut je kriz iznad svakog grada sa uglavnom nasilno stvorenom hrvatskom vecinom, svaki fudbalski klub i kulturno-umjetnicko drustvo u imenu ima ono "hrvatski", sahovnica samo sto iz pastete ne izlazi, ravnogorski pokret ili cetnici legalno egzistiraju u RS-u i postrojavaju se svako malo. Istovremeno se apsolutno svaka stvar vezana za Islam i Bosnjake nastoji ocrniti u njihovim medijima. Jedna od teza je da su Bosnjaci u stvari Srbi/Hrvati koji su prodali vjeru za veceru, cak i da je to istina pri tome se namjerno presucuje da Turaka ovdje nema vec vise od 100 godina i da, ako je to tacno o prodaji vjere, mi smo vec davno sami od sebe trebali da se vratimo krstu/krizu. Druga stvar, toliku kolicinu zla u tako kratkom istorijskom periodu tesko da je koji narod iskusio pa opet ostao vjeran svojoj tradiciji. Uostalom, sta je sa bivsim komunistima??? Ti ljudi su dobrim dijelom zivi i dan danas, jesu li oni prodali vjeru za veceru i koliko ih dolazi iz kojeg naroda. Bojim se da Srbima pravoslavcima ove brojke ne bi isle u prilog.
2. Križ iznad svakog grada? Glupost. Da se razumijemo, križ u Mostaru je provokacija i sramota, ali je izuzetak, a to znači da nije nataknut na svakom brdo, odnosno iznad svakog grada.
3. Nasilno stvoreno hrvatskom većinom? Kao tamo gdje su Bošnjaci ili Srbi danas većina, situacija kao i 1991.? U Travniku se etnička struktura promijenila zbog klime (Vlašić u blizini, pa zime postale gadne), a u Zvorniku zbog straha od izljeva Drine!?Pa kako tako svi, ali baš svi, samo kod "drugih" vide nedostatke, a kod "svojih" ništa, sve bajno, sve neki fini, umiljati, kulturni ljudi, a ovi drugi odron, vampiri, gnjide. Dajte realnosti malo.
4. Ne trebaš su čuditi hrvatskim i srpskim nacionalistima koji negiraju bošnjački narod. Takvih je uvijek bilo i bit će, na žalost. Jedino što trebaš znati da je sto stav isključivo nacionalista, ali ne cijelih naroda. To su skupine debile, kretana i fašista. Šta drugo o njima reći? Da je sreće i normalne države, takvi bi odavno bili u zatvoru.
5.Šahovnica? Za moj ukus je ima i malo previše. Ali, nije to jedina zastava koja nije službena i koja se viđa svaki dan u BiH. Ima i drugih. Kamo sreće da je više
6. Fatmir? To je ogavni nacionalista koji vrijeđa cijele narode i njegovo pisanje je u pet deka poskoku i sličnim. Kako on "upozorava" Bošnjake, istim vokabularom poskok "upozorava" Hrvate. I jedni i drugi, vrlo često, se služe neprimjerenim riječima, sotoniziraju cijele narode i sijaju mržnju.
-
wolf07
#1495 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
1. "U gotovo svim gradovima" je vrlo rastegljiv pojam! Ja kazem da u gradovima sa Bosnjackom vecinom ima naziva ustanova i ulica po istaknutim licnostima, partizanima i sl. koji su bili Srbi i Hrvati. U gradovima sa srpskom i hrvatskom vecinom - N E M A!!!travnik wrote: 1. U (gotovo) svim gradovima u BiH su promijenjeni nazivi ulica. Pa ima gradova gdje se ulice zovu (skoro) samo po B, ili H ili S. Tako da se na ovo ne može gledati dvostrukim aršinima, iako ima dodatnih minusa za pojedine dijelove BiH, kao na primjer Mostar zbog imena po fašistima/ustašama.
2. Križ iznad svakog grada? Glupost. Da se razumijemo, križ u Mostaru je provokacija i sramota, ali je izuzetak, a to znači da nije nataknut na svakom brdo, odnosno iznad svakog grada.
3. Nasilno stvoreno hrvatskom većinom? Kao tamo gdje su Bošnjaci ili Srbi danas većina, situacija kao i 1991.? U Travniku se etnička struktura promijenila zbog klime (Vlašić u blizini, pa zime postale gadne), a u Zvorniku zbog straha od izljeva Drine!?Pa kako tako svi, ali baš svi, samo kod "drugih" vide nedostatke, a kod "svojih" ništa, sve bajno, sve neki fini, umiljati, kulturni ljudi, a ovi drugi odron, vampiri, gnjide. Dajte realnosti malo.
4. Ne trebaš su čuditi hrvatskim i srpskim nacionalistima koji negiraju bošnjački narod. Takvih je uvijek bilo i bit će, na žalost. Jedino što trebaš znati da je sto stav isključivo nacionalista, ali ne cijelih naroda. To su skupine debile, kretana i fašista. Šta drugo o njima reći? Da je sreće i normalne države, takvi bi odavno bili u zatvoru.
5.Šahovnica? Za moj ukus je ima i malo previše. Ali, nije to jedina zastava koja nije službena i koja se viđa svaki dan u BiH. Ima i drugih. Kamo sreće da je više, a manje svih ostalih.
6. Fatmir? To je ogavni nacionalista koji vrijeđa cijele narode i njegovo pisanje je u pet deka poskoku i sličnim. Kako on "upozorava" Bošnjake, istim vokabularom poskok "upozorava" Hrvate. I jedni i drugi, vrlo često, se služe neprimjerenim riječima, sotoniziraju cijele narode i sijaju mržnju.
Demantuj me ako si frajer, daj mi primjer, ja tebi ovih primjera gradova gdje su Bosnjaci vecina imam koliko hoces, samo reci.
2. Nije kriz iznad Mostara izuzetak. Taj kriz jeste mozda najveci i na najmarkantnijem mjestu ali razgledaj malo kad negdje putujes!
3. Nemam primjedbe, u pravu si!
4. Problem je sto tih nacionalista ima malo previse da bi smo ih smatrali izuzetkom od pravila.
5. Od zastava koje mozemo pripisati ovom ili onom narodu opet je najmanje one zastave s ljiljanima a ako cemo tjerati mak na konac to je u prvom redu bivsa zastava ove iste drzave pat onda nesto sto se na svjesnom ili podsvjesnom nivou vezuje za Bosnjake kao narod. S druge strane, nije nikakva rijetkost naci zastavu R Hrvatske (dakle ne onu famoznu zastavu hrvatskog naroda) na jarbolu sirom bivse HZ HB.
6. Fatmir je jedan lik iz Diznilenda ako ga uporedimo sa Seseljom, onim kretenima iz "Obraza", "Dveri", Rajkom Vasicem, pa i samim Dodikom. Na hrvatskoj strani je to malo blaze ali dalo bi se naci primjera koji su daleko radikalniji od Fatmira a niko ih i ne pominje!Evo, prvi mi na pamet pade Leo Plockinic za kojeg 90% ljudi u BiH ne zna jer mediji nece ili ne smiju da kazu o kakvom liku se radi a covjek otvoreno zagovara antiustavna rjesenja.
- area51
#1496 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Jah,pa je glavna ulica u glavnom gradu BiH dobila naziv po nekakvoj Ferhadiji 
-
wolf07
#1497 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Ja kad o necemu nemam pojma onda prvo pitam ili trazim informaciju po internetu, u knjigama i sl.area51 wrote:Jah,pa je glavna ulica u glavnom gradu BiH dobila naziv po nekakvoj Ferhadiji
- travnik
#1498 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
wolf07 wrote:1. "U gotovo svim gradovima" je vrlo rastegljiv pojam! Ja kazem da u gradovima sa Bosnjackom vecinom ima naziva ustanova i ulica po istaknutim licnostima, partizanima i sl. koji su bili Srbi i Hrvati. U gradovima sa srpskom i hrvatskom vecinom - N E M A!!!travnik wrote: 1. U (gotovo) svim gradovima u BiH su promijenjeni nazivi ulica. Pa ima gradova gdje se ulice zovu (skoro) samo po B, ili H ili S. Tako da se na ovo ne može gledati dvostrukim aršinima, iako ima dodatnih minusa za pojedine dijelove BiH, kao na primjer Mostar zbog imena po fašistima/ustašama.
5.Šahovnica? Za moj ukus je ima i malo previše. Ali, nije to jedina zastava koja nije službena i koja se viđa svaki dan u BiH. Ima i drugih. Kamo sreće da je više, a manje svih ostalih.
Demantuj me ako si frajer, daj mi primjer, ja tebi ovih primjera gradova gdje su Bosnjaci vecina imam koliko hoces, samo reci.
2. Nije kriz iznad Mostara izuzetak. Taj kriz jeste mozda najveci i na najmarkantnijem mjestu ali razgledaj malo kad negdje putujes!
3. Nemam primjedbe, u pravu si!
4. Problem je sto tih nacionalista ima malo previse da bi smo ih smatrali izuzetkom od pravila.
5. Od zastava koje mozemo pripisati ovom ili onom narodu opet je najmanje one zastave s ljiljanima a ako cemo tjerati mak na konac to je u prvom redu bivsa zastava ove iste drzave pat onda nesto sto se na svjesnom ili podsvjesnom nivou vezuje za Bosnjake kao narod. S druge strane, nije nikakva rijetkost naci zastavu R Hrvatske (dakle ne onu famoznu zastavu hrvatskog naroda) na jarbolu sirom bivse HZ HB.
6. Fatmir je jedan lik iz Diznilenda ako ga uporedimo sa Seseljom, onim kretenima iz "Obraza", "Dveri", Rajkom Vasicem, pa i samim Dodikom. Na hrvatskoj strani je to malo blaze ali dalo bi se naci primjera koji su daleko radikalniji od Fatmira a niko ih i ne pominje!Evo, prvi mi na pamet pade Leo Plockinic za kojeg 90% ljudi u BiH ne zna jer mediji nece ili ne smiju da kazu o kakvom liku se radi a covjek otvoreno zagovara antiustavna rjesenja.
1. Ima, ali koliki udio? Da se razumijemo, mnogo bolja situacija, po tom pitanju, je u gradovima sa B većinom, ali mi se svejedno gade sve tri strane. H i S koji potpuno ignoriraju druge, a B koji onako licimjerno, k'o fol multi-kulti borci, stave 1 od 20 naziva "onih tamo".
2. Gdje to još imaju križevi? Moraš shvatiti da su određeni križevi podignuti na područjima gdje su bili zločini nad Hrvatima, ili sa ciljem obilježavanja poginulih branitelja u određenoj ili regiji. Koliko znam, obilježja zločina i poginulih ima diljem BiH na sve tri strane. Križ iznad Mostara je drugo. To je provokacija.
3. Dakle, slažemo se.
4. Nacionalista ima previše među svima, ali po pitanju negacije naroda, nisu većina.
5. Zastavi RH nije mjesto u BiH. To se slažemo. Ostale zastave? Dok jednih, bit će i drugih i trećih.
6. Ne bih se složio oko Fatmira. Njegov vokabular je u istom rangu sa navedenim. Fatmirovo vrijeđanje Srba i Hrvata u njegovim kolumnama je tako bolesno, dno dna. Uopće se ne razlikuje od Vasića, Lea ili sličnih debila.
-
wolf07
#1499 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Dobro @Travnik, eto bar smo u necemu saglasni. Ja mislim da bi dalje nametanje vlastitog stava onom drugom bilo kontraproduktivno. Neka ima i jedna civilizovana rasprava na ovom forumu, budi pozdravljen!
-
chill001
#1500 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Ne odustajemo od izgradnje krsta i crkve na Zlatištu
Generalni sekretar Saveza logoraša Obrad Bubić izjavio je toj agenciji da logoraši RS-a ne odustaju od te namjere i da su u stalnim kontaktima sa Vladom Republike Srpske, kao i sa predstavnicima lokalnih institucija na tom području.
"U komisiju smo izabrali Dragana Mutabdžiju iz Rogatice, Boru Medića iz Banje Luke i Spasoju Kovačevića iz Bratunca. Oni treba da obave razgovore sa resornim ministarstvom i da hitno iznađu mogućnosti za finansiranja ovog projekta", rekao je Bubić.
Na sastanku je rečeno da je neophodno prvo riješiti pitanje vlasništva parcele na kojoj će biti izgrađen spomenik u obliku krsta visok 32 i širine 16 metara, kao i spomen-crkva.
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/17067 ... tistu.html
Generalni sekretar Saveza logoraša Obrad Bubić izjavio je toj agenciji da logoraši RS-a ne odustaju od te namjere i da su u stalnim kontaktima sa Vladom Republike Srpske, kao i sa predstavnicima lokalnih institucija na tom području.
"U komisiju smo izabrali Dragana Mutabdžiju iz Rogatice, Boru Medića iz Banje Luke i Spasoju Kovačevića iz Bratunca. Oni treba da obave razgovore sa resornim ministarstvom i da hitno iznađu mogućnosti za finansiranja ovog projekta", rekao je Bubić.
Na sastanku je rečeno da je neophodno prvo riješiti pitanje vlasništva parcele na kojoj će biti izgrađen spomenik u obliku krsta visok 32 i širine 16 metara, kao i spomen-crkva.
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/17067 ... tistu.html