Sirija
- Klavikula
#1476 Re: Sirija
amoninan pravo zajeban lik

-
Abu Sakkar
#1477 Re: Sirija
hercegovački ters + mahala odgojila. Nego, sinko, spremaj ispite unaprijed, težak je saobraćajni fakultet.Klavikula wrote:amoninan pravo zajeban lik![]()
helem, bek tu d topik
taze: Assadov konvoj od 5 autobusa uletio u zasjedu na putu prema Homsu. Nema preživjelih.
- jeza u ledja
#1478 Re: Sirija
U kakvu raspravu? Pa ja nisam uopste ulazio u raspravu o talibanima, vec sam uletio jer si ti nekome rekao da "pojma nema".Abu Sakkar wrote: Skonto si me, svaka ti čast.![]()
Apsolutno ne, nego si se uhvatio u raspravu o temi o kojoj pojma nemaš. Ja ti fino predložio bukvar.
A to da sam te skonto, pa sam se takvim predstavljas. Nisi puno ostavio imaginaciji, sho bi rekli Ameri.
- jeza u ledja
#1479 Re: Sirija
O cemu ti?Krushna mrva wrote:On ba s ledja napada iskljucivo.... jezeveAbu Sakkar wrote:Haman da bijaše moj pojint tada. on bi ko mene ubio, metkovo, ovo ono. Kad mu predložih da testiramo to. Tajac.Krushna mrva wrote:Sjoooo prijetnji
Sta je to krajnji efekat i najveca kazna tih prijetnji na jednom forumu??
Post sa jedno deset zajebanih smajlija?
Doduše, na moju ruku bi išao faktor iznenađenja, ja i brada niđe veze
-
Abu Sakkar
#1480 Re: Sirija
Rekoh, skonto si me.jeza u ledja wrote:U kakvu raspravu? Pa ja nisam uopste ulazio u raspravu o talibanima, vec sam uletio jer si ti nekome rekao da "pojma nema".Abu Sakkar wrote: Skonto si me, svaka ti čast.![]()
Apsolutno ne, nego si se uhvatio u raspravu o temi o kojoj pojma nemaš. Ja ti fino predložio bukvar.
![]()
A to da sam te skonto, pa sam se takvim predstavljas. Nisi puno ostavio imaginaciji, sho bi rekli Ameri.
nego, još jedan odličan rad Ajmenna Al-Tamimija
LOOKING AT ALAWITES
http://ejournals.bc.edu/ojs/index.php/l ... /3049/2668
-
Abu Sakkar
#1481 Re: Sirija
Taze, baš Brejking : Svi komadanti SMC-a na svim frontovima podnijeli ostavke.
- jeza u ledja
#1482 Re: Sirija
Da citas Economist redovno znao bi da od kad je Hollande dosao na vlast ovi svaki mjesec (odnosno odnedavno svake sedmice) imaju clanak o Francuskoj gdje drvlje i kamenje po novoj vlasti. Imali su i "dugometrazne" reporte o njima, o tome kako rade suprotno od onog sto bi trebali u vrijeme krize itd. Sve zbog, je li, ljevicarski i protekcionisticki orjentirane vlade Socijalista. Urednistvo Economista se osipa na sve antikapitaliste.asurbanipal wrote:Challenger__ wrote:Kakva Francuska, molim te... Odavno se čitava Evropa i SAD mogu svesti na samo jedan jedini politički faktor: cionizam i pancionizam (evroatlantizam). Tu samo Jevreji (još preciznije cionisti) imaju relevantnu političku i stratešku inicijativu, ostali su glupi k'o k****, oni uopšte nemaju elementarnu predstavu šta se, u stvari, dešava.Koji je konkretno cilj Izraela, Francuske i ostalih "oslobodilaca"?
Pa dobro ipak ima neki iteres. Para nije neka, i tako to...![]()
Ugledni poslovni britanski sedmičnik The Economist: "Francuska je tempirana bomba u srcu Evrope ! Hollande nema hrabrosti potrebne za reforme"
PARIZ - Ugledni poslovni britanski sedmičnik The Economist na naslovnici izdanja od iduće subote ocjenjuje da je Francuska "tempirana bomba u srcu Europe".
Prema tom listu "Francuska bi mogla postati najveća opasnost za zajedničku evropsku valutu", a "kriza bi mogla udariti već iduće 2013. godine".
The Economist je posebno kritičan prema francuskom predsjedniku Francoisu Hollandeu i premijeru Jean-Marcu Ayraultu, koji su obojica socijalisti.
"Ni Hollande ni Ayrault ne doimaju se čelnicima koji su dovoljno hrabri, kadri nametnuti reforme u okolnostima općeg otpora", napominje The Economist.
Priznajući da je francuska "vlada izgleda realnije pojmila težinu stanja i shvatila nužnost reformi", The Economist naglašava da ipak ima "mjesta strahu da su nedavne promjene smjera zakašnjele i nedovoljne".
The Economist Francuskoj zamjera brojne stvari - stagnirajuće gospodarstvo, povećanu nezaposlenost, golemi trgovinski manjak, "nesrazmjerni" teret državnih troškova i "jako pogoršano gospodarsko ozračje", osobito zbog Hollandeovih povećanja poreza. Tim više što, po tom listu, "izborna elita nije spremna na dodatno prebacivanje državnog suvereniteta" na Evropu.
Među Parižanima, ova naslovnica nije izazvala iste efekte iznenađenja kao u državnoj upravi.
- "Iskreno, malo sam šokirana, jer to nije slika moje zemlje koju želim poslati u svijet, ali istovremeno, nisam ni sama daleko od ovog mišljenja, jer sam veoma zabrinuta zbog trenutnog ekonomskog stanja u zemlji. I ne vidim kako će nam trenutno preduzete mjere pomoći da izađemo iz ovoga. A ni sama nemam rješenje" rekla je Eve Cerisier.
- "Kada pogledate naslovnicu Economista, pa pogledate brojke, shvatate da je potencijalno sljedeća na redu Francuska. Grčka je pala, Italija, Španija, Grčka također. A sljedeća na redu je Francuska. I to je tako. Ne treba da vičemo - jer to je istina", smatra Stephane Vettori.
Uz to dodaj jos i tradicionalno krpljenje svega sto dolazi preko puta Kanala.
Dok je na vlasti bio Sarcozy, bila je druga prica u Economistu, a da podsjetim, Sarcozy je bio glavni pokretac akcije u Libiji.
Uglavnom, tvoja insinuacija je totalni promasaj.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1483 Re: Sirija
dokle više mcm forum klavikula druže dosadni ... pa makar malo izmjeni nemoj bukvalno prepisivatiKlavikula wrote:napisalo se puno toga od sinoc. neda mi se sad sve citati, ali hajd nek mi neko objasni neke stvari u vezi navodnog hemijskog napada.
kako@saxxxx prenosi doktori na terenu kazu da je upotrijebljen sarin.
dakle,
-ako znamo da je postojanost sarina minimalno nekoliko sati u najpogodnijim uslovima na koji nacin se izvlace "ranjeni" bez ikakve zastite a da se i ljudi koji pomazu ne kontaminiraju?
-kako je uopste moguce prezivjeti napad sarinom bez da se pored sebe ima protuotrov, a sumnjam da dijete od par godina ima to pored sebe i da ga zna aplicirati? uz to, kako sam vec naveo, minimalno nekoliko sati je potrebno da se prostor dekontaminira da bi ljudi bez opreme pruzili pomoc (tacnije u takvim slucajevima se smao pokupe tijela i salju na ispitivanje).
imam jos pitanja, al kad dobijem odgovor na ovo.
-
Objektivni navijac
#1484 Re: Sirija
Ovaj nadobudni momcic @ Abu Babu Sakar je ovdje po zadatku,vjerovatno je plachen za ovo pisanje. Vidi se da je @ Abu Babu odslusao nekoliko predavanja o internet ratovanju i propagandi. Pokusava biti fin,nenametljiv,ponekad duhovit,isticati svoje ideje ali ne djelovati preextremno da ne bi otjerao neodlucne simpatizere,da bi se steklo dobro misljenje i stav o njemu i 'braci'. Izbjegava licne konfrontacija ( samo mu @ Jeza nekad izvuche zivac ) preskache sitne provokacije. Vidi se da je ters i zivco ali su mu na skolovanju rekli da bude kul,da je to nacin,pa se trudi. Neka 'bracha' su otisla u Siriju da sire 'islam' i jedu frisku srcetinu a neko je morao ostati da preko neta brani 'vjeru' u Bosni,gdje jos nije dosao trenutak da 'bracha' dignu glavu i pokrenu rat protiv kjafira. No,mosda je ostao ovdje jer je fizicki nesposoban ili jednostavno nema muda. No,moguce je da pripada sivoj eminenciji brache,koja priprema ubistva bosanskih policajaca,bivsa i buduca. Opasan momcic je ovaj @ Abu Babu,nadam se da SIPA prati rad i djelo. Bilo bi jako lijepo vidjeti ga jedan dan u odmaralistu tipa Guantanamojeza u ledja wrote:Cime si mi ponos povrijedio bolan?Abu Sakkar wrote:Malo sam ti ponos povrijedio neki dan, a?jeza u ledja wrote:
Zar nije zabranjeno kloniranje?
Prosli put si, amoniman, bio banovan jer si se poceo kurciti na forumu. I sad opet , prije 10ak stranica isto.
Na stranu tvoje dzihad ratovanje na ovoj temi, ali ako nisi u stanju normalno komunicirati zasto se uopste javljas?
I koja je poenta ako neko ne moze da izdrzi pa pocne prijetiti, bude banovan trajno, on se samo nanovo registruje i hajmo ponovo?
Za razliku od tebe, Challenger, Klavikula, mmar i ekipa bar imaju dostojnosti da odrade ban i nastave sa svojim.
Na kraju nije mi jasno sto te sukob u Siriji uopste toliko zanima? Ima pametnijih stvari na svijetu.
ban mi ističe u septembru. I kao što vidiš nisam krio da sam klon. Stoga, mojne mi pridike držat'.![]()
Nisi ti uopste shvatio poentu onoga sto sam te pitao tada, a to je da na jedan nadobudan nacin pokusavas ovdje promovirati svoje ideje pokupljene na BI. To sto ti poznajes raznovrsne dzihadiste po arapskim i ostalim zemljama ne cini te ekspertom u raspravi o problemima na BI. Ti si zastupnik jedne strane sa ociglednim i jasnim interesima, zastupas iskljucivo njihove stavove i aktivno ih promoviras na forumu. Tvoje vidjenje kulture i obicaja, te shvacanje bilo koje grupacije ili naroda od Pakistana do Maroka je stoga itekako podlozno kritici.
To jedno, a drugo, sasvim nevezano za ovo, osim mozda sto takodje pokazuje tvoju arogantnost, je agresivan nacin na koji se obracas ljudima na forumu. Prije nekoliko strana si napisao momku nesto tipa "nek ti familija ovako izgine", a par drugih ljudi si rekao nesto tipa "hajmo na sake", sve to praceno uz sve ucestalije poklice na globalni rat, atentate, teroristicke napade i slicno. Put pod noge pa ratuj kad te vec toliko strastveno to tangira, a zve ostalo imas stranicu internet-dzihadlija . com.
To sto si klon samo po sebi nije problem, vec je problem sto kad izgubis zivce pocnes pokazivati pravu stranu, dobijes po ruci, a ti se ko gospodin ponovo registrujes i ponovo pocinjes istu pricu. Zamisli kad bi svi tako ko ti pickarali kad nam se ceifne i onda opet sutra ko da se nista nije desilo.
Shvati da si na sa-x forumu!
-
NNNN
#1485 Re: Sirija
nebi me čudilo da je ovo neki mevlidov kompanjon, ili možda čak i on lično. ni zatvori nisu ko što su nekad bili.
kad čujem kako razmišljaju prosto ne mogu da se ne zabrinem za budućnost BiH. pored svih neprijateolja koje imamo u okruženju uvališe nam i ovo kukavičije jaje.
kad čujem kako razmišljaju prosto ne mogu da se ne zabrinem za budućnost BiH. pored svih neprijateolja koje imamo u okruženju uvališe nam i ovo kukavičije jaje.
-
NNNN
#1486 Re: Sirija
istina, ali uvališe nam ga. jaje se izleglo i sada raste i razvija se dok ne dostigne tačku kada postaje destruktivno za svog domaćina. a onda će i ovdje biti kao i u iraku. možda za nas i nije loše da ova barga ode put sirije...SalihI wrote:NNNN, nije tu u pitanju nikakvo kukavicije jaje vec opasni projekat svjetskih razmjera.NNNN wrote:nebi me čudilo da je ovo neki mevlidov kompanjon, ili možda čak i on lično. ni zatvori nisu ko što su nekad bili.
evo maloprije iz tramvaja gledam ženu, vozi auto, samo joj oči vire, i to bi trebala biti prava vjera
nego zna li iko, poslije rata saudijska arabija je plaćala mjesečne iznose preobraćenicima na vehabizam. da li je to još tako?
razumijem da se u ratu nije moglo ništa učiniti po tom pitanju, ali zar se u miru nije trebao spriječiti priliv novca za te namjene?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1487 Re: Sirija
Abu Sakkar wrote:Dabogda i tebe i djecu ti pogušili ovim istim "lažnim" hemijskim napadom. Jel može?Klavikula wrote:dakle vojska ih je fino nacepila kad ovoliko kukaju. u Jobaru gori i nebo i zemlja. vojska ih zasula artiljerijom.
hemijski napad![]()
![]()
samo steta (za teroriste) sto bez aminovanja Rusije NATO nece dici avione. osudjeni su na propast sta god da izmisle.
šta vi nećete jedni drugima napisati. sram vas bilo, djecu u usta uzimate!
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “vrijeđanje”
» Abu Sakkar
-
sumirprimus
#1488 Re: Sirija
ihh ima i par godina kad je on molio druga aleksa da mu kaje oklen kupi info...za neki rat i ne sjecam se vise,il je sirija,irak il mozda i libija...
kakvi drugovi kakvi bakraci...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1489 Re: Sirija
odmori i tiChallenger__ wrote:- To nije politički korektno, a oni su politički korektni. Papani, u nedostatku znanja i argumenata vole da - mimo ikakve etike - u raspravi o trećim zemljama posgenu za nevinu sarajevsku ili bosansku krv.SalihI wrote:Prije bih ovo usporedio sa 1109.
Riganje.
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “vrijeđanje”
» Challenger__
2 sedmice
- AleksoMKD
#1490 Re: Sirija
Mali?sumirprimus wrote:ihh ima i par godina kad je on molio druga aleksa da mu kaje oklen kupi info...za neki rat i ne sjecam se vise,il je sirija,irak il mozda i libija...
Ali on onda nije bio regostrovan na forumu mislim.
Nego jel tocno dea su komandanti FSA iz Alepa, Latakie i Dier ez Zor-a napustili Sirisko nacionalno vjece?
I jedna interesantna prica o fotoreporteru koji je zarobljen od strane jedne grupe FSA http://www.nytimes.com/2013/08/23/world ... d=tw-share& i koliko su je u stvari FSA podeljena.
“In your country you have a saying: You are innocent until proven guilty,” Abdullah said. “Here we have the opposite. You are guilty until proven innocent. We do not know who you are.”
- Alfons Kauders
- muhafuca
#1492 Re: Sirija
EuroNews
Stephen Johnson ekspert za naoruzanje i hemijsko oruzje , i drugi experti , sumnja u autenticnost snimaka iz Sirije
As videos of an alleged chemical attack in Syria were shown to the world, some experts cast doubt on their authenticity.
Stephen Johnson is an expert in weapons and chemical explosives at Cranfield Forensic Institute. He said there were inconsistency among the patients’ symptoms.
“There are, within some of the videos, examples which seem a little hyper-real, and almost as if they’ve been set up. Which is not to say that they are fake but it does cause some concern. Some of the people with foaming, the foam seems to be too white, too pure, and not consistent with the sort of internal injury you might expect to see, which you’d expect to be bloodier or yellower,” Johnson said.
Code: Select all
http://www.euronews.com/2013/08/21/expert-casts-doubt-on-chemical-weapons-footage-from-syria/-
sarajevoxxxx
#1493 Re: Sirija
Komdanti FSA prekidaju sve odnose sa Koalicijom i arapskim zemljama ili zemljama koje se smatraju prijateljima Sirije, sve dok se ne sprovede istraga o zločinima režimskih snaga u Guti:
- ''Od danas Koaliciju smatramo nelegalnom i ista ne predstavlja sirijski narod'' kaže se na kraju saopćenja. Također, u saopćenju se spominje da je FSA uvijek bila u mogućnosti napasti režimske magacine sa hemijskim oružjem, ali upravo što bi to dovelo do još veće smutnje to nikada nije uradila.
- ''Od danas Koaliciju smatramo nelegalnom i ista ne predstavlja sirijski narod'' kaže se na kraju saopćenja. Također, u saopćenju se spominje da je FSA uvijek bila u mogućnosti napasti režimske magacine sa hemijskim oružjem, ali upravo što bi to dovelo do još veće smutnje to nikada nije uradila.
- dječak sa šibicama
#1494 Re: Sirija
Bas vidim sliku, kako je ciscen tokijski metro nakon napada sarinom.Klavikula wrote:napisalo se puno toga od sinoc. neda mi se sad sve citati, ali hajd nek mi neko objasni neke stvari u vezi navodnog hemijskog napada.
dakle,
-ako znamo da je postojanost sarina minimalno nekoliko sati u najpogodnijim uslovima na koji nacin se izvlace "ranjeni" bez ikakve zastite a da se i ljudi koji pomazu ne kontaminiraju?
-kako je uopste moguce prezivjeti napad sarinom bez da se pored sebe ima protuotrov, a sumnjam da dijete od par godina ima to pored sebe i da ga zna aplicirati? uz to, kako sam vec naveo, minimalno nekoliko sati je potrebno da se prostor dekontaminira da bi ljudi bez opreme pruzili pomoc (tacnije u takvim slucajevima se smao pokupe tijela i salju na ispitivanje).

pa uporediti sa Sirijom
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1495 Re: Sirija
usporedba na mjestu nema šta
japan i teritorije pod kontrolom sirijskih pobunjenika
-
NNNN
#1496 Re: Sirija
NNNN wrote:istina, ali uvališe nam ga. jaje se izleglo i sada raste i razvija se dok ne dostigne tačku kada postaje destruktivno za svog domaćina. a onda će i ovdje biti kao i u iraku. možda za nas i nije loše da ova barga ode put sirije...SalihI wrote:NNNN, nije tu u pitanju nikakvo kukavicije jaje vec opasni projekat svjetskih razmjera.NNNN wrote:nebi me čudilo da je ovo neki mevlidov kompanjon, ili možda čak i on lično. ni zatvori nisu ko što su nekad bili.
evo maloprije iz tramvaja gledam ženu, vozi auto, samo joj oči vire, i to bi trebala biti prava vjera![]()
nego zna li iko, poslije rata saudijska arabija je plaćala mjesečne iznose preobraćenicima na vehabizam. da li je to još tako?
razumijem da se u ratu nije moglo ništa učiniti po tom pitanju, ali zar se u miru nije trebao spriječiti priliv novca za te namjene?
- AleksoMKD
#1497 Re: Sirija
OK, u Tokiju je bila mala kolicina gasa, iz nekoliko balona a sve proizvedeno u "domacoj radinosti" a Sarin relativno brzo nestaje, narocito ako je na otvorenom.
Cak je prva pomoc pruzena ovako u Tokiju

A posle su morali sto zbog PR-a sto zbog poslovicne Japanske temeljitosti fino ocistit metro.
Ali ponavljam, drugo je par balona a drugo je neka raketa sa 500kg bojeve glave.
Sve u svemu, jadan narod Sirije

A posle su morali sto zbog PR-a sto zbog poslovicne Japanske temeljitosti fino ocistit metro.
Ali ponavljam, drugo je par balona a drugo je neka raketa sa 500kg bojeve glave.
- Klavikula
#1498 Re: Sirija
ako ne vidis dobro uzmes naocale.japin_mutapi wrote:dokle više mcm forum klavikula druže dosadni ... pa makar malo izmjeni nemoj bukvalno prepisivatiKlavikula wrote:napisalo se puno toga od sinoc. neda mi se sad sve citati, ali hajd nek mi neko objasni neke stvari u vezi navodnog hemijskog napada.
dakle,
tacno je da slican tekst ima na mcm, ali taj post sam ja napisao.
- Klavikula
#1499 Re: Sirija
fino neko rece. vas istina ne zanima.japin_mutapi wrote:usporedba na mjestu nema šta
zdrao!
- Klavikula
#1500 Re: Sirija
vjerovatno su onda u pitanju male kolicine.AleksoMKD wrote:OK, u Tokiju je bila mala kolicina gasa, iz nekoliko balona a sve proizvedeno u "domacoj radinosti" a Sarin relativno brzo nestaje, narocito ako je na otvorenom.
0,073mg/kg tjelesne tezine je srednja toksicna doza. nema teoretske sanse da, bez brzog uzimanja protuotrova, neko prezivi raketni napad.