Nesporazum u Briselu!

Post Reply
LBVIEW

#1476 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by LBVIEW »

Hafis wrote:
udrch wrote: znači odjebati HDZ, ko su oni da diktiraju presudu koja se njih ne tiče..
Ja imam još bolju ideju: odjebati SBB, SDA i SDP, ko su oni da diktiraju presudu koja se njih ne tiče...
Ma odjebati ADZ iz svih nivoa vlasti, a to ce se desiti prije ili kasnije s obzirom na ispod 10 % birackog tijela. :D
Last edited by LBVIEW on 10/10/2013 14:40, edited 1 time in total.
touch brain

#1477 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by touch brain »

udrch wrote: i ja sam za..ako ne mogne onda odjebati ove prvopomenute, jer ne predstavljaju ozbiljnu političku snagu..
na kojim si ti drogama? :run:
Hafis

#1478 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Hafis »

LBVIEW wrote:
Hafis wrote:
udrch wrote: znači odjebati HDZ, ko su oni da diktiraju presudu koja se njih ne tiče..
Ja imam još bolju ideju: odjebati SBB, SDA i SDP, ko su oni da diktiraju presudu koja se njih ne tiče...
Ma odjebati ADZ iz svih niva vlasti, a to ce se desiti prije ili kasnije. :D
I uvesti im prinudnu upravu, na svim razinama...ako treba i u Međugorju :)
Opetja033

#1479 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Opetja033 »

Innovation wrote:Kome odgovara ovakva situacija? :?:
Onima, kojima ne odgovara da se provedu izbori 2014. god. :oops:
Koliko sam ja upoznat (neka me neko ispravi ako grijesim) izbori ce se provesti sasvim normalno. Kao i do sada nakon izbora ce se formirati vlast.
To sto ih ovi nece priznati nema apsolutno nikakve veze sa tim da li ce izbori biti odrzani ili ne.
Styling

#1480 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Styling »

udrch wrote:
JoseMujica wrote:
udrch wrote:a zašto ovi naši ne prepišu ovo što je Šumska dogovorila..samo kažu da smo se mi sporazumjeli da se iz Federacije bira dva člana, bez nacionalne odrednice..i pustiti Čovića neka plače Dodiku..
to i ja kažem...bolje ne pomjerati nikako nego pomjerati na gore....a ovim se ništa ne bi pomjerilo osim što bi se razbila antidržavna koalicija SNSD-HDZ

u ovoj konstelaciji HDZ bi ostao popišan i direktno ovisan od milosti Pederalnog partnera
znači i ti se slažeš da imamo rješenje sa kojim je saglasno preko 85% države..
znači odjebati HDZ, ko su oni da diktiraju presudu koja se njih ne tiče..oni žele pobjedu ili presudu građana ove zemlje da pretovore u pobjedu HDZ-a
Tako i treba postupiti. Zar da dozvolimo da 15% stanovništva radi o glavi ostatku i koči nas u napretku? Koja ironija.

Najbolje rješenje je ukinuti nacionalni predznak u svemu i BiH proglasiti građanskom državom ravnopravnih građana (ne naroda, narodnosti, nacija i sličnih nebuloza).
LBVIEW

#1481 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by LBVIEW »

Hafis wrote: I uvesti im prinudnu upravu, na svim razinama...ako treba i u Međugorju :)
Kako ste krenuli, tu cete jedino i imati vlast. :D
Cuj ti sta je minorna strancica sebi umislila,igrati se igrice 1 ADZ glas=5 glasova ostalih. :D
palermo

#1482 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by palermo »

Uh, što me razočara sa ovim postom :oops:
udrch

#1483 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by udrch »

touch brain wrote:
udrch wrote: i ja sam za..ako ne mogne onda odjebati ove prvopomenute, jer ne predstavljaju ozbiljnu političku snagu..
na kojim si ti drogama? :run:
ja sam musliman, a droga je haram :D , tako da ni to ne dolazi u obzir..
bolje se pitaj na kojim drogama ti je presjednik-dodikova-pudlica Čović..
VjecitiStudent

#1484 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by VjecitiStudent »

Opetja033 wrote:
Koliko sam ja upoznat (neka me neko ispravi ako grijesim) izbori ce se provesti sasvim normalno. Kao i do sada nakon izbora ce se formirati vlast.
To sto ih ovi nece priznati nema apsolutno nikakve veze sa tim da li ce izbori biti odrzani ili ne.
Upravo tako.
Hafis

#1485 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Hafis »

LBVIEW wrote: Cuj ti sta je minorna strancica sebi umislila,igrati se igrice 1 ADZ glas=5 glasova ostalih. :D
Vrijedi pokušati :D
Samo mogu ti reći, kako je krenulo, ne znam. Mogao bi ti za svaki već početi praviti one transparente za prosvjeda, znaš ono ''izdaja'' i ti folovi.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1486 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by JoseMujica »

udrch wrote:
JoseMujica wrote:
udrch wrote:a zašto ovi naši ne prepišu ovo što je Šumska dogovorila..samo kažu da smo se mi sporazumjeli da se iz Federacije bira dva člana, bez nacionalne odrednice..i pustiti Čovića neka plače Dodiku..
to i ja kažem...bolje ne pomjerati nikako nego pomjerati na gore....a ovim se ništa ne bi pomjerilo osim što bi se razbila antidržavna koalicija SNSD-HDZ

u ovoj konstelaciji HDZ bi ostao popišan i direktno ovisan od milosti Pederalnog partnera
znači i ti se slažeš da imamo rješenje sa kojim je saglasno preko 85% države..
znači odjebati HDZ, ko su oni da diktiraju presudu koja se njih ne tiče..oni žele pobjedu ili presudu građana ove zemlje da pretovore u pobjedu HDZ-a
jedino što oni žele je ista pozicija koju imaju Srbi, a to je entitet i Leclerc je dobro to podvukao da je Čović izvršio perfidnu zamjenu Sejdnić-Finci s tzv. hrvatskim pitanjem (kažem tzv. hrvatskim jer je ovdje u pitanju osiguravanje stranačke pozicije sigurnim izborom člana Predsjedništva iz HDZ-a) . Da nije tako i Vlajki bi im bio sporan, ali Vlajki je kompromis za podršku stvaranju trećeg entiteta (što odgovara i Srbima dok god se poštuje načelo nebarkanja u Šumsku) čime se dodatno jača pozicija RS-a
Hafis

#1487 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Hafis »

Styling wrote:
Tako i treba postupiti. Zar da dozvolimo da 15% stanovništva radi o glavi ostatku i koči nas u napretku? Koja ironija.

Najbolje rješenje je ukinuti nacionalni predznak u svemu i BiH proglasiti građanskom državom ravnopravnih građana (ne naroda, narodnosti, nacija i sličnih nebuloza).
To je jako mnogo posla i nosi veliki rizik.
Možda je jednostavnije dopustiti tim kako kažeš ''15%'' da izaberu svog predstavnika.
Nekako mi djeluje jednostavnije nego to pravljenje građanske države preko koljena...još s onakvim liderima.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1488 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by JoseMujica »

Hafis wrote:
Styling wrote:

To je jako mnogo posla i nosi veliki rizik.
Možda je jednostavnije dopustiti tim kako kažeš ''15%'' da izaberu svog predstavnika.
Nekako mi djeluje jednostavnije nego to pravljenje građanske države preko koljena...još s onakvim liderima.
to je šupljiranje...HDZu ovaj sistem nije bio sporan dok su birali svoje stranačke kolege
Hafis

#1489 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Hafis »

JoseMujica wrote:
jedino što oni žele je ista pozicija koju imaju Srbi, a to je entitet i Leclerc je dobro to podvukao da je Čović izvršio perfidnu zamjenu Sejdnić-Finci s tzv. hrvatskim pitanjem (kažem tzv. hrvatskim jer je ovdje u pitanju osiguravanje stranačke pozicije sigurnim izborom člana Predsjedništva iz HDZ-a) . Da nije tako i Vlajki bi im bio sporan, ali Vlajki je kompromis za podršku stvaranju trećeg entiteta (što odgovara i Srbima dok god se poštuje načelo nebarkanja u Šumsku) čime se dodatno jača pozicija RS-a
Who is fakin Vlajki? A ja, onaj lik - Fredi Kruger iz RS-a. Jako značajna funkcija.
To se da riješiti: istakne se jedan zajednički hrvatski kandidat u RS-u i pobijedit će njegovih 4,5 - 5 000 glasača k'o što si reko keks. I već se pomalo radi na tome.
Međutim za ''problem'' člana predsjedništva BiH ne bi pomoglo ni prijavljivanje 3 sahranjene generacije i sva rodbina u Hrvatskoj. Jednostavno treba promijeniti zakon. E sad što to neko smatra krajem države, raspadom, izdajom i bla bla, to se da razumijeti. Nije lako.
Ne kaže džaba narod ovdje: dabogda im'o, pa nem'o.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#1490 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Hame_ »

Image

Pojašnjenje slike "Prdež u Briselu":
- Lagumdžija: Kako li je mom Nikšiću?
- Bevanda: Katastrofa.
- File: Jeste čuli ono?!
- Bakir: Vratiću ti ovo Milorade!
- Radončić: A što ga opali preCednik.
- Nikšić: Majko mila!
- Bosić: E što ti se omače hehe...
- Dodik: Jebi se!
It_is_a_Leclerc

#1491 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by It_is_a_Leclerc »

Ova država je retardirana, i u tome ne trebamo vidjeti ništa uvredljivo. Država kao sistem ovdje je smiješna nakupina neumjesnih kočijaša, budala svakojakih gabarita, paranacionalnih dušebržnika i ostalog nesoja, nesorte i drugih otpadaka od pristojnog svijeta. Ona je krivo nasađena, i sve što nam se dešava samo je posljedcia jedne umobolne ustavne geneze, jedne birokratske džungle, šokantne količine neshvatiljivog idiotizma koji ovdje vlada.

U ovoj državi nema opstanka za pametne, mlade, one koji žele raditi. Njima se nameću porezi, korupcija, kažnjava ih se, zlostavlja. Ako otvoriš firmu i zaposliš ljude, evo ti poreznika. Ako hoćeš da učiš, ne daju ti stipendiju. Ako hoćeš da putuješ, hoće da ti uvedu vize.
Ovdje ima mjesta samo za ratne profitere i njihov okot, kojekakve "menadžerčiće" koji se grebu za posao u prenapučenoj državnoj administraciji, stare i nemoćne, i za frontalnu sirotinju. Ovdje između diplome i avionske karte i nema puno razlike.

I to su suštinska pitanja u ovoj državi, i dok se, ako bar za života naše unučadi, nađe neko ko će imati hrabrost riješiti bar 20 % tih problema, možda, ali samo možda, bude moguće opstati u ovoj državi.

Sejdić i Finci je tek medijski eksponiran slučaj nebrige države za svoje građane.
Adriatic

#1492 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Adriatic »

Na prvi pogled nemoguća misija: kako da glas jednog Hrvata vrijedi kao glasovi tri Bošnjaka.
Ali ne lezi vraže.
Tu su Zlaja, Bakir i Fahro.
S njima i nemoguće postaje moguće.
Comrad

#1493 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Comrad »

Ovaj Dragan bas ima razumne zahtjeve, trebo je jos rec da se u ustav stavi da se predsjednik bira iz HDZ-a i da mu ime bude Dragan Čović, te ubaciti u ustav i njegov JMBG.

:-)
udrch

#1494 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by udrch »

koji skup debila..sreća pa nema niko normalan na slici, tako da neće biti podjebavanja kasnije..
dustaban

#1495 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by dustaban »

Ja sam za to da nadjemo neko rjesenje kako bi nam svima bilo bolje.
8)
hizo ramidovic

#1496 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by hizo ramidovic »

Comrad wrote:Ovaj Dragan bas ima razumne zahtjeve, trebo je jos rec da se u ustav stavi da se predsjednik bira iz HDZ-a i da mu ime bude Dragan Čović, te ubaciti u ustav i njegov JMBG.

:-)
nista cudno, stara je to taktika: ici sa maksimalistickim zahtjevima, pa ko fol praviti neke ustupke da bi se na kraju dobilo "kompromisno" rjesenje koje je, gle cuda, upravo ono sto se u sustini trazilo...
madner

#1497 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by madner »

Dobar je ovaj Hafis, ali de da mu neko objasni da nisu potpisali nista. :D
Innovation

#1498 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Innovation »

VjecitiStudent wrote:
Opetja033 wrote:
Upravo tako.
-Ako ne dođe do provođenja odluke "Sejdić-Finci” moglo bi doći do osporavanja legitimiteta općih izbora naredne godine - rekao je.

Time bismo, kaže, ušli u jednu novu, potpuno "neartikulisanu situaciju i ne bismo znali kuda se krećemo”.
:oops:
hizo ramidovic

#1499 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by hizo ramidovic »

madner wrote:Dobar je ovaj Hafis, ali de da mu neko objasni da nisu potpisali nista. :D
on treba prvo nauciti opcenito ulogu, nadleznosti i zadatke predsjednika/predsjednistva, pa onda ostalo
Chemist

#1500 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Chemist »

Hame_ wrote:Image

Pojašnjenje slike "Prdež u Briselu":
- Lagumdžija: Kako li je mom Nikšiću?
- Bevanda: Katastrofa.
- File: Jeste čuli ono?!
- Bakir: Vratiću ti ovo Milorade!
- Radončić: A što ga opali preCednik.
- Nikšić: Majko mila!
- Bosić: E što ti se omače hehe...