Jasminak wrote:a sto? sto sam iznijela svoje misljenje i navela jedan od primjera? pa valjda je forumu tu zbog toga
..
Pa to što si napisala ne odgovara ovome što pišu ostali forumaši. Ne znam kako da ti objasnim...
Jasminak wrote:a sto? sto sam iznijela svoje misljenje i navela jedan od primjera? pa valjda je forumu tu zbog toga
..
nisam odavno veću gomilu gluposti pročitaoJasminak wrote:cesto idem u IS, ako nista do tusa, i uvijek je ljepse da se nesta gradi i razvija, nego da zjapi prazno.. mislim da dosta Srba o nama u Federaciji ima pogresnu sliku .. sad kad je bio popis zbog nedostatka Srba u Visokom prijavljenih za popisivace dosao je momak iz IS, koji se iznenadio da u kaficima nema odvojenog dijela za Srbe, Hrvate, Bosnjake, nego da smo svi zajedno u istom kaficu, a cesto i za istim stolom.. ocito im neko plasira takvu sliku, a oni u nju slijepo vjeruju, a da nisu ni krocili u F.. mi u FBIH smo spremniji preci preko svega za taj suzivot, nego sto su oni, cast izuzecima..
bravo za tebeBlack swan wrote:nisam odavno veću gomilu gluposti pročitaoJasminak wrote:cesto idem u IS, ako nista do tusa, i uvijek je ljepse da se nesta gradi i razvija, nego da zjapi prazno.. mislim da dosta Srba o nama u Federaciji ima pogresnu sliku .. sad kad je bio popis zbog nedostatka Srba u Visokom prijavljenih za popisivace dosao je momak iz IS, koji se iznenadio da u kaficima nema odvojenog dijela za Srbe, Hrvate, Bosnjake, nego da smo svi zajedno u istom kaficu, a cesto i za istim stolom.. ocito im neko plasira takvu sliku, a oni u nju slijepo vjeruju, a da nisu ni krocili u F.. mi u FBIH smo spremniji preci preko svega za taj suzivot, nego sto su oni, cast izuzecima..
glockov kolac wrote:Sama tema je žešće sranje. Čuj Istočno Sarajevo?! Turnofolk novogradnja pomješana sa običnim kućicama i nemaštovitim poslovnim prostorima grad?! Stvarno smješno...
A kome je ljepše tamo neka ide. Svakako svi rade u balijskom Sarajevo a sve veliki Srbi...
Da se mi onda odcjepimo... to nam je najbolje.glockov kolac wrote:Sama tema je žešće sranje. Čuj Istočno Sarajevo?! Turnofolk novogradnja pomješana sa običnim kućicama i nemaštovitim poslovnim prostorima grad?! Stvarno smješno...
A kome je ljepše tamo neka ide. Svakako svi rade u balijskom Sarajevo a sve veliki Srbi...
A da ti ohladis malo sa svojom hiper politickim korektnoscu? Istocno Sarajevo mi se ne svidja. Ende. Gotovo. Mozes li to da postujes? Cak kad ne bi bilo majica Mladica i srpskog nacionalizma tamo, ne bi mi se svidjelo jer vlada kao sto sam rekla neka cudna atmosfera tamo. Kao u Visegradu recimo (samo sto je u Visegradu gore).OldMayor wrote:Da se mi onda odcjepimo... to nam je najbolje.glockov kolac wrote:Sama tema je žešće sranje. Čuj Istočno Sarajevo?! Turnofolk novogradnja pomješana sa običnim kućicama i nemaštovitim poslovnim prostorima grad?! Stvarno smješno...
Nas narod je fakat sizofrenican i nema pojma sta bi. Ti pricas o tome isto ko da je u drugoj drzavi, sto znaci samo ides njima na ruku...
Istocno Sarajevo koliko god htjelo da se odvoji od Sarajeva, ne moze. Ne moze jer pola tog stanvnistva radi u Sarajevu i geografski, infrastrukturno smo povezani, ekonomski da ne govorim. Trebamo malo misliti tikvom i gledati kako da se spojimo i uvezemo, a ne da radimo jos vise na razdoru. Banja Luka nije bila, nije i niti će ikada biti bliza IS nego Sarajevo. To i oni moraju jednog dana shvatiti.
Jer kad tad cemo se spojiti, pa Berlin je bio podijeljen zidovima, pa se spojise. Zasto se peglati kad je nesto neminovno.
Sarajevkica wrote:Cudno mi je da neko kaze da je Spasovdanska "zabavna" ulica. Ono sto ja uvijek primjecujem kad sam u tom dijelu grada je da vlada neko mrtvilo. Ima puno novih zgrada a obicno malo ljudi na ulicama. Kad sam vidjela onu galeriju na Klixu o Sociju nakon Olimpijskih Igara, sve me je to podsjetilo na IS. Cudna atmosfera. Ali nisam tamo cesto, jednostavno jer (kao ni za 90% ljudi u Sarajevu) nema nesto tamo sto bi me privuklo.
Ma o kakvim atmosferama ti pricas. To je tvoj subjektivni dozivljaj, nakon godina i godina (tacnije 20) filovanja medija da smo razliciti i da nama tamo nije mjesto.Sarajevkica wrote:A da ti ohladis malo sa svojom hiper politickim korektnoscu? Istocno Sarajevo mi se ne svidja. Ende. Gotovo. Mozes li to da postujes? Cak kad ne bi bilo majica Mladica i srpskog nacionalizma tamo, ne bi mi se svidjelo jer vlada kao sto sam rekla neka cudna atmosfera tamo. Kao u Visegradu recimo (samo sto je u Visegradu gore).
Jeste li vi uopste u stanju prihvacati konstruktivnu kritiku? Sto se tice arhitektonske urbanosti, IS je sasvim ok. Ali kao grad za zivjeti, nikako. Mrtav je, jednostavno.Creasy wrote: Pa u 3 ujutru kad ti zalaziš tamo vjerovatno i nema puno ljudi na ulici...
u federaciji žene moraju biti zamotane...Jasminak wrote:cesto idem u IS, ako nista do tusa, i uvijek je ljepse da se nesta gradi i razvija, nego da zjapi prazno.. mislim da dosta Srba o nama u Federaciji ima pogresnu sliku .. .
Ti se samo spajaj... niko ti ne brani. I neka se spaj ko god hoće. Oni su se fino spojili. Svi rade ovdje a kad kući dođu Radovan i Ratko majka... I onda ovdje prosipaju priče o Spasovdanskoj... salonci, salonci, ko vas ne zna...OldMayor wrote:Da se mi onda odcjepimo... to nam je najbolje.glockov kolac wrote:Sama tema je žešće sranje. Čuj Istočno Sarajevo?! Turnofolk novogradnja pomješana sa običnim kućicama i nemaštovitim poslovnim prostorima grad?! Stvarno smješno...
Nas narod je fakat sizofrenican i nema pojma sta bi. Ti pricas o tome isto ko da je u drugoj drzavi, sto znaci samo ides njima na ruku...
Istocno Sarajevo koliko god htjelo da se odvoji od Sarajeva, ne moze. Ne moze jer pola tog stanvnistva radi u Sarajevu i geografski, infrastrukturno smo povezani, ekonomski da ne govorim. Trebamo malo misliti tikvom i gledati kako da se spojimo i uvezemo, a ne da radimo jos vise na razdoru. Banja Luka nije bila, nije i niti će ikada biti bliza IS nego Sarajevo. To i oni moraju jednog dana shvatiti.
Jer kad tad cemo se spojiti, pa Berlin je bio podijeljen zidovima, pa se spojise. Zasto se peglati kad je nesto neminovno.
Opet ti i politika i ja govorim o konkretnim stvarimaOldMayor wrote: Ma o kakvim atmosferama ti pricas. To je tvoj subjektivni dozivljaj, nakon godina i godina (tacnije 20) filovanja medija da smo razliciti i da nama tamo nije mjesto.
Ja sam na ljeto setao spasovdanskom i bude puno, zatvori se ulica ljudi setaju.
Normalno da ne moze biti raje ko u Ferhadiji. Otidji ne znam do Travnika, pa ces vidjeti sta je mrtvilo.
Ali ne, tebi je cudno u Visegradu, cudno ti u IS jer si utuvila sebi u glavu to. A hoces Bosnu i Hercegovinu, jelde sarajkice ti bi bosnu od carsije do marijin dvora. Ne ide to tako, ima ljudi koji su se vratili na svoje i zive u tim tvojim cudnim mjestima Visegradu i IS.
Ali sta tvoj zatvoreni mozak zna, njemu je granica Cengic Vila...đeš dalje ba...
p.s. Ja sam rodjen u Sarajevu i tu sam citav svoj zivot proveo i rat. Ako ti to sta znaci.
Sarajevkica wrote:Jeste li vi uopste u stanju prihvacati konstruktivnu kritiku? Sto se tice arhitektonske urbanosti, IS je sasvim ok. Ali kao grad za zivjeti, nikako. Mrtav je, jednostavno.Creasy wrote: Pa u 3 ujutru kad ti zalaziš tamo vjerovatno i nema puno ljudi na ulici...
ja kad idem sa ženom u sarajevo, ja je zamotam i ostavim na stupu u nekoj slastičarni...strogo kugle od kivija naručuje...ne mrda dok se ja ne vratim poslije podne...ništa ne pita, samo kaže - daj gas...tek kad stignemo do fis vitez smije pišati.radostan dan wrote:u federaciji žene moraju biti zamotane...Jasminak wrote:cesto idem u IS, ako nista do tusa, i uvijek je ljepse da se nesta gradi i razvija, nego da zjapi prazno.. mislim da dosta Srba o nama u Federaciji ima pogresnu sliku .. .
Ja sam znam da nakon svega u Istočnom Sarajevu nikada ne bih mogao mirno spavati.Sarajevkica wrote: A da ti ohladis malo sa svojom hiper politickim korektnoscu? Istocno Sarajevo mi se ne svidja. Ende. Gotovo. Mozes li to da postujes? Cak kad ne bi bilo majica Mladica i srpskog nacionalizma tamo, ne bi mi se svidjelo jer vlada kao sto sam rekla neka cudna atmosfera tamo. Kao u Visegradu recimo (samo sto je u Visegradu gore).
Ok to, ali sto smo onda toliko zapeli na ocuvanju Bosne cjelovite, ako nikad necemo zalazit u Zvornik, u Banja Luku pa i u IS. Pa sta se onda jebemo sve ove godine, ako te dijelove ionako ne smatramo svojima?Cossack wrote:Ja sam znam da nakon svega u Istočnom Sarajevu nikada ne bih mogao mirno spavati.Sarajevkica wrote: A da ti ohladis malo sa svojom hiper politickim korektnoscu? Istocno Sarajevo mi se ne svidja. Ende. Gotovo. Mozes li to da postujes? Cak kad ne bi bilo majica Mladica i srpskog nacionalizma tamo, ne bi mi se svidjelo jer vlada kao sto sam rekla neka cudna atmosfera tamo. Kao u Visegradu recimo (samo sto je u Visegradu gore).
Valjda sam zbog takvih ljudi kao Creasy koji o Istocnom Sarajevu govore da je "prerastalo u pravi grad (a gle im samo logiku: Spasovdanska je zivlja od Sedrenika i Buce Potoka, bravo miOldMayor wrote:@Sarajevkica, Pa ja ne razumijem sta si ti ocekivala...mislim kakvu atmosferu si ocekivala, ne ide u Njujork jbt.
Isto da ja sad odem na Alipasino ili Dobrinju i kazem, joj jes bezze ovdje ocam, nikakve atmosfere...
IS je obicno naselje, koje se prozvalo gradom. Obicno naselje sa setalistima i zgradama, ljudi prespavaju, malo prosetaju i idu na poslove...
Nije mi jasno kako si ti to zamisljala.
Mogla bih tamo spavati kad bih imala zelju. Ali nemam. Jednostavno nemam, ne vidim zapravo nijedan razlog zasto bih tamo isla uopste (osim iz znatizelja), ne vidim sta ima tamo da nema u samom Sarajevu.Cossack wrote:
Ja sam znam da nakon svega u Istočnom Sarajevu nikada ne bih mogao mirno spavati.