Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pakshu

#1476 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by pakshu »

U pravu si ne sporim :)
http://www.everbuying.com/product352809.html
Na ovom ces najmanje ustedit 70km da ga sam uzmes :wink:

a na ovom haman pa stoju :)
http://www.everbuying.com/product441339.html
GoodTaste

#1477 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by GoodTaste »

Zaracunas li na tu cijenu i carinu/porez i ostale stvari ?
pakshu

#1478 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by pakshu »

Pise da je free shiping i kako god opet ce izaci jeftinije nego sto ovi uzimaju.Nemoj samo reci da ovi sa pika nisu ni marke dobri. :lol:
Pa sto bi njima davao i 20 km vise kad ne moras. :evil:
Mada je poznata politika nasih prodavaca on nece cvaju jer mu je malo hoce petobanku.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1479 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

"kad ne moras"....

Nije to tako jednostavno :) Naruci mobitel ili tablet, neka ti ne dodje nakon 30 dana sta ces onda !? Ljudi su malo paranoicni prilikom kupovine prkeo ne ta karticama :)

Pa onda dodje ti uredjaj, razibjen, hajd ga vrati u Kinu !? Posebno tablet ne mozes jer ne daju izvoziti uredjaje s baterijama. Telefon mozes bez baterije ako se kinez slozi s time...

Zbog toga ljudi uzimaju ovde i 50KM skuplje..
pakshu

#1480 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by pakshu »

Kako sta cu onda pa ima sve svoje,kao prvo nebi uzo od lika koji je poceo od juce prodavat nego od nekog ko ima iza sebe iskustvo,samim tim mi nebi ofrlje zapakovo to sto mi dolazi tako da nebi doslo do pucanja i sl.Inace mi jaran uzma ta sranja i nikad nije imo problema.U ostalom sta u zivotu nije rizik?Izađi sutra vani ko garantuje da te auto nece opalit? :D :evil:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1481 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

Auto mozes popraviti, tablet ne :) Radim s tabletima pa znam...telefoni me ne znaimaju toliko.

Odgovorih ti na to zasto neki ljudi plate 50KM pa i vise nego sto pise recimo na ebay.com. Uracunaj tu cairnu i ostale dazbine drzavi (ukoliko ih ima) cekanje 10-20 dana da dodje, pa onda strepnja u kakvom ce stnaju doci. Kada kupujes na piku znas sta ti dolazi i da ti dolazi sutra :) naravno, ako kupujes od provjerneih prodavaca.
pakshu

#1482 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by pakshu »

Ma jarane danas se ljudi plase svoje sjene nije cudo sto ih levati jebu od politike do prodavanja magle.Dok je ovaca bice i vune.A dok je vune bice dzempera :lol: :evil:
un1ted

#1483 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

Nisu mucenici, ko zeli i ko zna zaradi :) Ne previse, solidno.. Kazem iz licnog iskustva...

Hajde, naruci tablet od 250KM i neka ti dodje razbijenog displeja jer ga je postar razbacivao po posti (svojim ocima gledao). Sta ces onda ?
pakshu

#1484 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by pakshu »

un1ted wrote:Nisu mucenici, ko zeli i ko zna zaradi :) Ne previse, solidno.. Kazem iz licnog iskustva...

Hajde, naruci tablet od 250KM i neka ti dodje razbijenog displeja jer ga je postar razbacivao po posti (svojim ocima gledao). Sta ces onda ?
Tuzis postara ako ne plati onda ga sacekas pa mu otmes penzije nek on tebe onda tuzi :lol: :evil:
Kad se fino zapakuje moze bacat do sutra a zar mora ici preko poste?Imaju oni dhl kurci palci. :evil:
meth

#1485 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by meth »

Kod nas se prodaju samo one najjeftinije kopije, sa svakim novim modelom (S3, S4, iP5) njegova kopija kod nas hladno ide na 150 KM a ako pogledate koliko su takvi telefoni po stranicama s kojih naručuju sve vam je jasno.

One skuplje kopije idu slabije jer za 350 KM se može kupiti odličan Android, a dati 350 za S3 kopiju je rizik kakva god ona bila.
pakshu

#1486 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by pakshu »

To i ja kazem.Ko ima para otici ce sebi uzet original boli njega za kopiju a ko nema para nece sigurno dat 350 za kopiju nego ce uzet neki original .Nema hajra od kopija ba. :evil:
GoodTaste

#1487 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by GoodTaste »

pakshu wrote:Pise da je free shiping i kako god opet ce izaci jeftinije nego sto ovi uzimaju.Nemoj samo reci da ovi sa pika nisu ni marke dobri. :lol:
Pa sto bi njima davao i 20 km vise kad ne moras. :evil:
Mada je poznata politika nasih prodavaca on nece cvaju jer mu je malo hoce petobanku.
Pa nema veze ako pise da je free shipping ... taj proizvod-posiljka opet prolazi kroz carinu :-)

Dodaj na cijenu proizvoda kojeg narucujes sa interneta i mogucih 27% carina i ostalih folova, ako je artikal skuplji od 50km i onda saberi i oduzmi i pogledaj dal se isplati uzet sa Pika taj mobitel ili naruciti sa neta ...

Ps: ne prodajem mobitele, vec drugu tehniku (laptop-tablet ... brendirano) :D
pakshu

#1488 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by pakshu »

Ni ja ih ne uzimam nego pricam iskustvo od jarana koji se godinama sa tim zajebava i poslje prodaje, kad izgustira.Ako on kaze da se isplati vise licno, onda i ja stojim iza njegovih rijeci.Niko danas dzaba ne radi da se razumijemo. :evil:
Brane5

#1489 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Brane5 »

pakshu wrote:Ovi su mi dobri sto nabijaju cijene kineskim kopijama telefona, lice na iphone 4,iphone5 ili samsunga s3,s4....za te pare mozes uzet orginalan telefon sa istom kamerom i androidom.Svako malo stave oglas kaze akcija vazi do tad i tad :lol: nebi li nekog primamili.Pa niko nije lud svi danas mogu preko interneta za manje pare isti telefon narucit ako zele sa sajta odakle i oni to uzimaju.
Imaju te kopije kažu identičan kao original i 350 km to je previše za kopiju pa bio on najbolji ili najgori.

Bolje je dodat još 120 km i kupiti original s2. 8-)
CaneBos

#1490 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by CaneBos »

Lud i ponosan wrote:
un1ted wrote:Nisu mucenici, ko zeli i ko zna zaradi :) Ne previse, solidno.. Kazem iz licnog iskustva...

Narucivao sam ja dosta stvari, ne za preprodaju, nikad nisam imao tih problema. Naravno, sve je moguce, ali takvi slucajevi su rijetki.

Ne bi se niko time bavio da se ne isplati. ;)
Ti nisi jesu drugi. Pitacu te ja kad platis tablet 150$ dodje razbijenog displeja ko meni i onda ga jos trebas vratiti u Kinu da bi ti lik to refundirao, a povrat te izlazi haman po' cijene tableta. Onda se poklopis i pojedes vnago ko' i ja.
Da ne govorim jos o carinjenju robe.
Tako prijatelju nije to bas tako lahko zaraditi preprodavajuci nesto na pik-u sto si nabavio iz HK, Singapura i slicno. Normalno jeste bezobrazluk staviti zaradu od 50-100% na nesto sto si platio upola manje, ali zaraditi i do 20% na necemu sto si ti kupio, rizikovao..zasto ne?!
Kome to smeta, neka sam narucuje i kupuje onda tablete i telefone i klince i palce..

Dacu ti primjer samo: Zamoli me jedna prijateljica da za njenu kcerku narucim nesto ne zna ono oko toga, ovo ono..narucim ja naravno tu stvar, koja ne stigne, nije islo preko ebaya tako da nema zastite kupca..ja popusim to jer se prodavac pravio budala na razne nacine i na kraju ni parcijalan refund ne dobih,.. mislis da mi je zena platila to? Naravno da nije, zasto bi ona platila nesto sto nije dobila? Njoj je zao sto se to desilo i eto..bla,bla..na kraju svako sumnja, moguce da je mislila i da hocu da je zavalim, sta ja znam kako ljudski mozak funkcionira.
Eh..zbog tih i takvih rizika..je normalno da sebi preprodavac uzima marzu..pa bujrum, ko nece neka kupuje sam tako.
pakshu

#1491 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by pakshu »

Ako nema zastite kupca sigurno da je rizicnije i na tebi je jel se zelis u to upustat.Zasto bi ti neko platio nesto sto nije dobio?Kreni samo od sebe al mozes ispast covjek pa ako ti je vec neko prijatelj gledat da popolovite to,al danas su ljudi vecinom dzonasi tako da im ne treba izlazit u susret po tom pitanju.Imas brate internet kupuj do mile volje gdje hoces i sta hoces.Pokazes joj sajt pa nek se zajebava. Opet ponavljam sta danas nije rizik?Rizik je narucit nesto iz zenice kamo li dalje.
pakshu

#1492 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by pakshu »

Brane5 wrote:
pakshu wrote:Ovi su mi dobri sto nabijaju cijene kineskim kopijama telefona, lice na iphone 4,iphone5 ili samsunga s3,s4....za te pare mozes uzet orginalan telefon sa istom kamerom i androidom.Svako malo stave oglas kaze akcija vazi do tad i tad :lol: nebi li nekog primamili.Pa niko nije lud svi danas mogu preko interneta za manje pare isti telefon narucit ako zele sa sajta odakle i oni to uzimaju.
Imaju te kopije kažu identičan kao original i 350 km to je previše za kopiju pa bio on najbolji ili najgori.

Bolje je dodat još 120 km i kupiti original s2. 8-)
Tacno tako za kopiju je previse tolko dat neznam kakva da je.
CaneBos

#1493 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by CaneBos »

pakshu wrote:Ako nema zastite kupca sigurno da je rizicnije i na tebi je jel se zelis u to upustat.Zasto bi ti neko platio nesto sto nije dobio?Kreni samo od sebe al mozes ispast covjek pa ako ti je vec neko prijatelj gledat da popolovite to,al danas su ljudi vecinom dzonasi tako da im ne treba izlazit u susret po tom pitanju.Imas brate internet kupuj do mile volje gdje hoces i sta hoces.Pokazes joj sajt pa nek se zajebava. Opet ponavljam sta danas nije rizik?Rizik je narucit nesto iz zenice kamo li dalje.
To ''zasto bi mi neko platio u ovom konkretnom slucaju'' ti je otprilike kao i ovo: Zasto da ja narucujem nekom ''prijatelju/poznaniku itd'' nesto, sto on sam sebi moze naruciti, neka izvadi kreditnu, snadje se, nauci, nadje i kupi..jel da?!

Eh..posto taj nema kreditnu, ne zna gdje ce i kako kupiti, izadjes mu u susret jer te zamoli i jer zeli/ocekuje da mu kao prijatelj izadjes u susret. Ti to uradis.. izgubis zbog toga i ne trazis da ti namiri taj gubitak.
A trebao/la bi to uciniti ako cemo ljudski ici zar ne? Ja ne bih ni sekunde razmisljala da li da nekome namirim tako nesto, jer na kraju krajeva neko je na gubitku ne zato sto je to htio nego zato sto je meni izasao u susret, a rizik toga valjda ja treba da snosim a ne osoba koja mi izlazi u susret i nema nista od toga.
To je moje razmisljanje i moj nacin postavljanja u zivotu, kako prema tome, tako i prema drugim stvarima..ali vidim vecina ljudi je potpuno suprotna i njima na cast. :) Po ovakvom razmisljanju ljudi, pa i tvom, niko nikome i ne treba pomoci ni u cemu..bicemo sami kao kojoti. Nije ni cudo sto citav narod ode u pm :-?
pakshu

#1494 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by pakshu »

CaneBos wrote:
pakshu wrote:Ako nema zastite kupca sigurno da je rizicnije i na tebi je jel se zelis u to upustat.Zasto bi ti neko platio nesto sto nije dobio?Kreni samo od sebe al mozes ispast covjek pa ako ti je vec neko prijatelj gledat da popolovite to,al danas su ljudi vecinom dzonasi tako da im ne treba izlazit u susret po tom pitanju.Imas brate internet kupuj do mile volje gdje hoces i sta hoces.Pokazes joj sajt pa nek se zajebava. Opet ponavljam sta danas nije rizik?Rizik je narucit nesto iz zenice kamo li dalje.
To ''zasto bi mi neko platio u ovom konkretnom slucaju'' ti je otprilike kao i ovo: Zasto da ja narucujem nekom ''prijatelju/poznaniku itd'' nesto, sto on sam sebi moze naruciti, neka izvadi kreditnu, snadje se, nauci, nadje i kupi..jel da?!

Eh..posto taj nema kreditnu, ne zna gdje ce i kako kupiti, izadjes mu u susret jer te zamoli i jer zeli/ocekuje da mu kao prijatelj izadjes u susret. Ti to uradis.. izgubis zbog toga i ne trazis da ti namiri taj gubitak.
A trebao/la bi to uciniti ako cemo ljudski ici zar ne? Ja ne bih ni sekunde razmisljala da li da nekome namirim tako nesto, jer na kraju krajeva neko je na gubitku ne zato sto je to htio nego zato sto je meni izasao u susret, a rizik toga valjda ja treba da snosim a ne osoba koja mi izlazi u susret i nema nista od toga.
To je moje razmisljanje i moj nacin postavljanja u zivotu, kako prema tome, tako i prema drugim stvarima..ali vidim vecina ljudi je potpuno suprotna i njima na cast. :) Po ovakvom razmisljanju ljudi, pa i tvom, niko nikome i ne treba pomoci ni u cemu..bicemo sami kao kojoti. Nije ni cudo sto citav narod ode u pm :-?
Nisam rekao da ne trebas pomoci nego da su ljudi dzonasi ako se nesto desi reci ce sta me briga nije do mene pa ti nece dat ni fening a ti platio i osta donji.Ne svi ali vecina.Zato fino ako ko hoce od prijatelja hajd kod mene ili kod tebe kuci,na sajt,narucis,platis,da tebi pare posto si svojim platio preko neta a on nek sjedi kuci i ceka artikal.Svi sretni.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#1495 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by JOINT_1921 »

Pozdrav, zanima me sta mislite o ovom satu, odnosno da li je po vasem misljenju original ili samo dobra kopija ???
Momak se inace bavi satovimai sve prodaje ispod cijene... Garancija je 2 godine, kako sta, ne znam... Ima li neko iskustva ?

http://www.pik.ba/artikal/7333513/muski ... keramicki/
GoodTaste

#1496 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by GoodTaste »

Ja kad sam taj sat gledao u radnji kostao je oko 700km, prije 3-4 mjeseca ... Ja bih obavezno otisao kod kakvog urara da to provjeri jel original, jer sada tih replika ima milion ...
JOINT_1921

#1497 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by JOINT_1921 »

GoodTaste wrote:Ja kad sam taj sat gledao u radnji kostao je oko 700km, prije 3-4 mjeseca ... Ja bih obavezno otisao kod kakvog urara da to provjeri jel original, jer sada tih replika ima milion ...
Znam, i ja sam gledao i bas tako kosta oko 800 KM... Sumnjivo mi je to, ali ima puno transakcija i ima garanciju 2 godine (koju opet moze srediti sa nekim, pa ako sta bude jednostavno da se popravi ili ti jednostavno da novi sat), pa me zanima vase misljenje i da li je neko imao iskustva vec sa ovim prodavacem...
pakshu

#1498 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by pakshu »

Ako je kopija (mislim) znaci nisam 100% siguran kad upises broj sata u ovom slucaju AR1446 da ti mora odmah tvoj izaci.Kod kopija izađe more drugih pa sve i da izađe isti primjetit ces razliku jer te kopije bas nisu 100% iste.U to sam se licno uvjerio prije godinu.U svakom slucaju ne gine ti da ides u tuzlu (ako nisi otamo) :D
JOINT_1921

#1499 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by JOINT_1921 »

pakshu wrote:Ako je kopija (mislim) znaci nisam 100% siguran kad upises broj sata u ovom slucaju AR1446 da ti mora odmah tvoj izaci.Kod kopija izađe more drugih pa sve i da izađe isti primjetit ces razliku jer te kopije bas nisu 100% iste.U to sam se licno uvjerio prije godinu.U svakom slucaju ne gine ti da ides u tuzlu (ako nisi otamo) :D
Trenutno sam ovamo, pa je usput... :) I gdje to da ukucam ??? I kako da skontam da li je kopija, nisi mi to bas fino objasnio... :D
un1ted

#1500 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

Upravo ovo...kaze mi kolega de mi naruci tablet ne zna on kako to ide, i hajd da mi pare. Ja narucim dva tableta i jedan dodje razibjen...naravno ja popusim jer njemu moram dati ispravan a meni kurac razbijeni. Nisam ga mogao vratiti u Kinu jer ima u sebi bateriju.
Post Reply