Varate li?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
dust in the wind

#1476 Re: Varate li?

Post by dust in the wind »

varala i ja.... eh. ali vidim da je vecina moralna. sta cu kada sam ja ocito moralna horizontala... malo sam se primirila i tezim da postanem moralna dijagonala. :D
radostan dan

#1477 Re: Varate li?

Post by radostan dan »

ništa nisi uradila, samo se patiš bezveze, jer ako je on horizontala, a ti vertikala, opet fercera bez problema...
dust in the wind

#1478 Re: Varate li?

Post by dust in the wind »

hahahah. svaka ti cast..heh. ma sada mi je malo kurslus u zivotu.. pa mi nije ni do cega... a ionako se skidam vec dugo sa varanja.... kontam da je ok kadtad postati insan :D
radostan dan

#1479 Re: Varate li?

Post by radostan dan »

ne sekiraj se dijete, sve je to bogu ugodno, pravi odgovor niko ne zna...

Image
Great Cornholio

#1480 Re: Varate li?

Post by Great Cornholio »

Ne vjeruje ovaj u Boga, on to samo naokolo priča da ne bi osto bez posla :D
Great Cornholio

#1481 Re: Varate li?

radostan dan wrote:ne sekiraj se dijete, sve je to bogu ugodno, pravi odgovor niko ne zna...
Nije ba, Bog ne opravdava varanje.

VII zapovjed - Ne čini preljube.
Great Cornholio

#1482 Re: Varate li?

E sad, šta su uzroci zašto ljudi varaju, o tome se može raspravljati, jer dok ne pronađemo uzrok tog poremećaja i dok ga ne otklonimo, prevare neće nestati.
radostan dan

#1483 Re: Varate li?

Post by radostan dan »

Great Cornholio wrote:

ne ljubim dok činim,
st.1 tč 2 dopuna zakona o božijim zakonima.
pravno formalno, svi su uslovi ispunjeni.
Afrodita89

#1484 Re: Varate li?

Post by Afrodita89 »

Prevara uključuje neiskrenost, laganje i povredu osjećanja partnera,a niiko ne zaslužuje da bude povrijeđen-reciprocitet u postupcima treba postojati! Zašto nešto raditi nekome ako to ne želiš da se tebi desi??? Ako veza ne funkcioniše,svako na svoju stranu i svima dobro,a ne tako na neki podli nacin! Tako da ja ne varam,ne mogu se osjećati poželjnom,ako imam više frajera i ako varam,osjećam se poželjnom kada imam jednog momka,i ne želim da varam. Nije poenta varati svaki dan sa drugim/drugom već svaki dan tražiti drugi način da volite ono što imate ! :)
htcxone

#1485 Re: Varate li?

Post by htcxone »

Afrodita89 wrote:Prevara uključuje neiskrenost, laganje i povredu osjećanja partnera,a niiko ne zaslužuje da bude povrijeđen-reciprocitet u postupcima treba postojati! Zašto nešto raditi nekome ako to ne želiš da se tebi desi??? Ako veza ne funkcioniše,svako na svoju stranu i svima dobro,a ne tako na neki podli nacin! Tako da ja ne varam,ne mogu se osjećati poželjnom,ako imam više frajera i ako varam,osjećam se poželjnom kada imam jednog momka,i ne želim da varam. Nije poenta varati svaki dan sa drugim/drugom već svaki dan tražiti drugi način da volite ono što imate ! :)
:thumbup:
davno sam rekao, sve je do toga koliko čiji obraz može podnijeti :wink:
Last edited by htcxone on 19/12/2012 15:34, edited 1 time in total.
cica vještica

#1486 Re: Varate li?

Post by cica vještica »

Moj prvi post pa odmah ovdje . :) Moram samo da kažem da ovdje ima jako, jako zanimljivih likova. Super ste.
A što se tiče same teme..pa ljudi su po prirodi poligamna bića, a monogamija je društveno nametnuta norma. :-D
Last edited by cica vještica on 19/12/2012 15:36, edited 1 time in total.
Afrodita89

#1487 Re: Varate li?

Post by Afrodita89 »

htcxone wrote:
Afrodita89 wrote:Prevara uključuje neiskrenost, laganje i povredu osjećanja partnera,a niiko ne zaslužuje da bude povrijeđen-reciprocitet u postupcima treba postojati! Zašto nešto raditi nekome ako to ne želiš da se tebi desi??? Ako veza ne funkcioniše,svako na svoju stranu i svima dobro,a ne tako na neki podli nacin! Tako da ja ne varam,ne mogu se osjećati poželjnom,ako imam više frajera i ako varam,osjećam se poželjnom kada imam jednog momka,i ne želim da varam. Nije poenta varati svaki dan sa drugim/drugom već svaki dan tražiti drugi način da volite ono što imate ! :)
:-D
Afrodita89

#1488 Re: Varate li?

Post by Afrodita89 »

Afrodita89 wrote:
htcxone wrote:
:-D
Nažalost nečiji može da podnese sve,pa i to...ljudi su takvi,željni dokazivanja i nekih stvari koje ne vode ničemu...čast izuzetcima i nekažem ni za koga ništa svi imaju svoje i svi imaju slobodu izbora,niko ne moeže da natjera nikoga na nešto što ne želi...ali treba se zapitati da li taj što vara,vara tu nekoga ili ustvari sebe...
htcxone

#1489 Re: Varate li?

Post by htcxone »

Svaka osoba je odgovorna za svoje ponašanje (osim u slucaju nekog zdravstvenog poremećaja) i sve ono što uradi osim u ekstremnim slučajevima, kuha u toj osobi i prokuha...ili se na neki način ta istina jednostavno pokaže sama od sebe...koliko je god krili :)
Možda neko misli da ljudi koji kazu da nebi prevarili i da im je to odvratno, pokušavaju sebe "prodati" (kako meni jedna forumašica reče :) ), ali ja i dalje stojim iza toga da nema šanse da bi to uradio... razlog je sto sam prevaren (davno) i povrijeđen i vidio sam kakav je osjećaj biti u tom stanju i nije mi bas lijepo pomisliti da bih ja mogao biti razlog da se neko osjeća kao sto sam se ja osjećao ;-)
cica vještica

#1490 Re: Varate li?

Post by cica vještica »

Najlakše je osuditi, hajmo pokušati shvatiti. Obično ljudi osuđuju postupke drugih ljudi, ali time samo opravdavaju sebe. Ko o čemu kurva o poštenju. :-D
Great Cornholio

#1491 Re: Varate li?

radostan dan wrote:
Great Cornholio wrote:

ne ljubim dok činim,
st.1 tč 2 dopuna zakona o božijim zakonima.
pravno formalno, svi su uslovi ispunjeni.
znam da znaš koji su uzroci, al' vješto izbjegavaš da ih navedeš :D
Great Cornholio

#1492 Re: Varate li?

cica vještica wrote:Najlakše je osuditi, hajmo pokušati shvatiti. Obično ljudi osuđuju postupke drugih ljudi, ali time samo opravdavaju sebe. Ko o čemu kurva o poštenju. :-D
Da, različiti su razlozi zašto ljudi varaju, i zašto kritikuju one koji varaju. Ovo o čemu ti govoriš u Psihologiji je poznato kao projekcija, odbrambeni mehanizam kojim drugome pripisujemo vlastite negativne osobine koje nismo spremni priznati zato što ih okolina osuđuje.
radostan dan

#1493 Re: Varate li?

Post by radostan dan »

zamolio bih moderaciju da temu očisti od trolova

Image

i time ostalim omogući normalnu komunikaciju i razmjenu iskustva glede primjenjene umjetnosti.
Last edited by radostan dan on 19/12/2012 16:07, edited 1 time in total.
cica vještica

#1494 Re: Varate li?

Post by cica vještica »

Great Cornholio wrote:
cica vještica wrote:Najlakše je osuditi, hajmo pokušati shvatiti. Obično ljudi osuđuju postupke drugih ljudi, ali time samo opravdavaju sebe. Ko o čemu kurva o poštenju. :-D
Da, različiti su razlozi zašto ljudi varaju, i zašto kritikuju one koji varaju. Ovo o čemu ti govoriš u Psihologiji je poznato kao projekcija, odbrambeni mehanizam kojim drugome pripisujemo vlastite negativne osobine koje nismo spremni priznati zato što ih okolina osuđuje.

Odlično znam psihologiju, i sama sam psiholog. :-D
Ali u psihologiji ima još mnogo objašnjenja zašto se vara, a ovo mi je bilo vezano za one koji osuđuju. :)
Great Cornholio

#1495 Re: Varate li?

cica vještica wrote:
Odlično znam psihologiju, i sama sam psiholog. :-D
Ali u psihologiji ima još mnogo objašnjenja zašto se vara, a ovo mi je bilo vezano za one koji osuđuju. :)
E pa super, onda nam iznesi neka od tih objašnjenja :)
Great Cornholio

#1496 Re: Varate li?

radostan dan wrote:zamolio bih moderaciju da temu očisti od trolova

Image

i time ostalim omogućili normalnu komunikaciju i razmjenu iskustva glede primjenjene umjetnosti.
Neš se ti leba najest od pevanja :P :lol:
cica vještica

#1497 Re: Varate li?

Post by cica vještica »

Hoću, kasnije. Završeno mi radno vrijeme, pa odoh kući. :)
Great Cornholio

#1498 Re: Varate li?

cica vještica wrote:Hoću, kasnije. Završeno mi radno vrijeme, pa odoh kući. :)
Ako može nešto iz Socijalne Psihologije, jer činjenica je da čovjek usvaja društvene norme sredine u kojoj živi, i njima se vodi, osuđuje i prosuđuje vlastite i postupke drugih osoba.
htcxone

#1499 Re: Varate li?

Post by htcxone »

da da, mi koji ne varamo OPRAVDAVAMO sebe (ne znam zbog čega jer prezirem ljude koji varaju) a vi koji opravdavate varanje time da mi to svi kao zelimo uciniti (niste u pravu) trazite u psihologiji nacin da objasnite kako je to nesto normalno i kako je OK varati...
mozda nisam psiholog i mozda nisam skolovan u tom pravcu, ali moze li ta psihologija da objasni slomljeno srce osobe koja je prevarena?
ili da objasni kakva je to osoba koja dobije sve od druge strane, ljubav, povjerenje itd i onda to iskoristi na taj nacin da iza leđa se viđa sa drugim osobama?
moje mišljenje
1. toj osobi koja je povrijeđena ne mogu pomoci price kako "svi mi varamo ovako ili onako"
2. osoba koja je u ovakvoj vezi i koja prevari je za mene đon obraz bez trunke ljudskosti...

brate mili ako ti se ubada na sve strane, nemoj imati djevojku nego s cvijeta na cvijet ... malo tamo , malo vamo, sto zavlačiš osobe kojima LAŽEŠ (jer da kazes kakav/va si sigurno ta osoba ako ima imalo samopoštovanja nebi dopustila da bude sa takvom osobom)
kad imate hrabrost za prevaru, imajte hrabrost odmah priznati to osobi koja je prevarena.... a 90% vas nema..
Great Cornholio

#1500 Re: Varate li?

htcxone wrote:da da, mi koji ne varamo OPRAVDAVAMO sebe (ne znam zbog čega jer prezirem ljude koji varaju) a vi koji opravdavate varanje time da mi to svi kao zelimo uciniti (niste u pravu) trazite u psihologiji nacin da objasnite kako je to nesto normalno i kako je OK varati...
mozda nisam psiholog i mozda nisam skolovan u tom pravcu, ali moze li ta psihologija da objasni slomljeno srce osobe koja je prevarena?
ili da objasni kakva je to osoba koja dobije sve od druge strane, ljubav, povjerenje itd i onda to iskoristi na taj nacin da iza leđa se viđa sa drugim osobama?
moje mišljenje
1. toj osobi koja je povrijeđena ne mogu pomoci price kako "svi mi varamo ovako ili onako"
2. osoba koja je u ovakvoj vezi i koja prevari je za mene đon obraz bez trunke ljudskosti...

brate mili ako ti se ubada na sve strane, nemoj imati djevojku nego s cvijeta na cvijet ... malo tamo , malo vamo, sto zavlačiš osobe kojima LAŽEŠ (jer da kazes kakav/va si sigurno ta osoba ako ima imalo samopoštovanja nebi dopustila da bude sa takvom osobom)
kad imate hrabrost za prevaru, imajte hrabrost odmah priznati to osobi koja je prevarena.... a 90% vas nema..
Psihologija može objasniti zašto neko vara, a Pedagogija je objasnila zašto se neko vodi moralnim principima a zašto se neko isključivo vodi strastima. Vara onaj koga nisu naučili, ili koji nije sam naučio, da je varanje zlo.
Post Reply