Qler wrote:Josko Domorocki wrote:Qler wrote:Sto se tice problema na golfovima, ima ih, ali ih raja ne vidi, dok se kod ostalih vidi i kada se prostirke isprljaju.
Cetvroka je imala problema sa 1.9 sdi i 1.4 i 1.6 sa mjenjacima, imaju svi problem sa crkavanjem sijalica na stopkama, sto zna pravo nervirati, TDI motori stariji sa bosch pumpama, PD motori ulje trose, eno 2.0 TDI moras sipati ulje u njega, kako god, cetvroka je takodjer imala problem sto joj centralni dio iz vise dijelova i sa godinama pocne da skripi i cvili, da poludis u njemu, a ne mozes odmaci sjediste jer ako se odmaknes da ne diras koljenima konzolu, iza tebe niko ne moze sjesti
Sto se tice 6. i sada 7. nisam ih vozao, ne mogu suditi, ali reci da golf nema mana, je u najmanju ruku nerealno...
Za G4 trebao si naglasiti da takva auta imaju bar 300k km + a vozac visine 180 cm sjedi normalno ne dodiruje tablu koljenima a iza moze svako komotno sjesti.,a ako neko sumnja neka pogleda zuti taxi.,Hvala.
Skripalo je na golfu koji je presao 90k km, prva ruka, a visok sam 185cm i kada ja vozim cetvorku dobije se trosjed...
Morelć jedno pitanje dal da mi posteno odgovoris?
Koliko si auta sa 1,9 TDI, 1,9 TDI PD i 2,0 TDI motorima imao pa da si tako siguran u ono sto tvrdis ili si to malo pokupio po okolini?
Mislim, naci da je mana 1,9 TDI motor, koji objektivno nema neke mane, to sto koristi bosch pumpu je pravo smjesno jer se samo sjeti kad je taj motor konstruisan i koliko je tad motora imalo napredne napredniji sistem od birvaktile turbo dizela..
Koji sve PD motori trose ulje pa da tako generaliziras? Ja cu ti iz 1. ruke reci, imao sam aute sa svim pomenutim mtorima, nijedan PD osim 2,0 ne trosi ulje, sluzbeni su gurali do 250-300k km prije prodaje, a 2,0 TDI PD, koji evo vozim vec 7. godinu za 7,5k prednejih potrosi 1/2 litra ulja i tako od 1. dana, tako da u intervalu od 15k km ako pri promjeni nalijes od max nema dosipanja.