Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
studiorum_tuzlaensis

#1476 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by studiorum_tuzlaensis »

Za urbanističku je dovoljan i Idejni projekat i sve okolinske dozvole, eventualno studije elaborati o tlu, mogućnosti gradnje na lokaciji i sl., Izgleda da je taj dio u potpunosti gotov. Sad je potvrđeno da je nova južna tribina u skladu regulacionim planom da ono brdo iznad neće biti problem i da se neće nikakvo klizište pokrenuti.

Sada se može pristupiti izradi Glavnog projekta za što će biti raspisan tender/ili je već raspisan?!, i onda ide Građevinska dozvola. :bih: :bih: Veoma je važno da to sve bude čisto u papirima, jer se greške kod ovakvih projekata zatvorom plaćaju.
Charuga
Globalni moderator

#1477 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Charuga »

https://www.radiosarajevo.ba/sport/nogo ... ice/277027
– Radimo na idejnom planu za izgradnju zapadne tribine. Vodili smo računa o tome prilikom planiranja južne tribine. Već smo počeli sa pripremanjem dokumentacije za urbanističku i građevinsku dozvolu. Želimo da stvorimo stadion koji dolikuje ovom gradu, klubi i reprezentaciji – kazao je Mirsad Šiljak.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1478 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by sabina1 »

Charuga wrote:https://www.radiosarajevo.ba/sport/nogo ... ice/277027
– Radimo na idejnom planu za izgradnju zapadne tribine. Vodili smo računa o tome prilikom planiranja južne tribine. Već smo počeli sa pripremanjem dokumentacije za urbanističku i građevinsku dozvolu. Želimo da stvorimo stadion koji dolikuje ovom gradu, klubi i reprezentaciji – kazao je Mirsad Šiljak.
Jako mi je drago zbog Stadiona Grbavica i FK Željezničar :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Stadion je od javnog značaja i za općinu i za Grad i sasvim je logično da iste institucije barem malo finansiraju obnovu. :thumbup:
Mea_parvitas

#1479 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Mea_parvitas »

Koliko se sjecam Vas je stav, ili kandidata za nacelnika, prije par godina bio da to apsolutno nije potrebno i da postoje prioritetnije stvari i da se u njih treba ulagati...
sabina1

#1480 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by sabina1 »

edit
Last edited by sabina1 on 07/10/2017 08:37, edited 1 time in total.
sabina1

#1481 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by sabina1 »

Mea_parvitas wrote:Koliko se sjecam Vas je stav, ili kandidata za nacelnika, prije par godina bio da to apsolutno nije potrebno i da postoje prioritetnije stvari i da se u njih treba ulagati...
Da li su oni jos na starim stavovima - pitajte njih , fejsbuk , tviter , fiksni telefon...

Iako ste me zbog afirmativnog pisanja o njima svrstali pogresno -s njima (sto nije nikakva kritika) ipak sam vam duzna odgovor.

Kad je izvršenje ionako potrošačkog budžeta rashodovne strane sa 30.06.2017 jedva 21 % (bez ikakvih kapitalnih ili infrastrukturnih ulaganja) a kad strukturu tih rashoda čine plate i naknade općinskim uposlenicima i dužnosnicima u iznosu od 45 % , svaki dinar izvučen iz Koldžinih šapa u nešto što nije samo njegova promocija ili dodjela pomenutih naknada je veličanstven , pogotovo ako ima javnu funkciju.

Lijep pozdrav.
NajdraziVodjaa

#1482 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by NajdraziVodjaa »

Realno mi pravimo nekakve tribine (ok ne kazem da to ne treba) ali djaba tribine kad imas oranicu od terena, mislim da bi nama a i svim ostalim ekipama u ovoj drzavi trebao biti prioritet napraviti dobar teren pa onda ostalo jer veceras smo se mogli po ko zna koji put uvjeriti na kakvoj oranici igramo.
Itsoktobealone

#1483 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Itsoktobealone »

Sramota me priznati, al' ono danas stvarno se nije moglo zvati terenom. I sad razumijem zašto se kaže da se stadion počinje praviti od travnjaka pa onda tribine i ostale pogodnosti.

Nažalost, Grbavica to nije :(
MOSALJOZE

#1484 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by MOSALJOZE »

NajdraziVodjaa wrote:Realno mi pravimo nekakve tribine (ok ne kazem da to ne treba) ali djaba tribine kad imas oranicu od terena, mislim da bi nama a i svim ostalim ekipama u ovoj drzavi trebao biti prioritet napraviti dobar teren pa onda ostalo jer veceras smo se mogli po ko zna koji put uvjeriti na kakvoj oranici igramo.
Davno je Ivica rekao prvo napraviti teren da djeca mogu igrati pa onda ostalo.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1485 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by mali_milojica »

1 500 000 KM i imas teren kao Barcelona ili MU.
Hybrid teren,sa svim sto ide uz njega.
70% prava,30% umjetna.
splinter

#1486 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by splinter »

Ma ljudi vi isto ko neka djeca. ne možeš samo napraviti teren nego moraš u njega ulagati svake godine, raditi reparaciju i tako to. Teren je večeras bio oranica jer je palo toliko kiše da je meni čudno da je tekma uopće odigrana. Nemojte živjeti u bajkama da se uradi teren i to je to. Opet zavisiš od vremena i gledaš u nebo šta je kako je. Tako je bilo suđeno da kiša roka dva dana haman ne prestaje i to je to. Ne vjerujem da za takve situacije ima efikasnog rješenja osim pokretnog krova. Sve ostalo je mačak u vreći kod ovakvih situacija.
salle_eh1986

#1487 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by salle_eh1986 »

sića
:D
missko

#1488 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by missko »

splinter wrote:Ma ljudi vi isto ko neka djeca. ne možeš samo napraviti teren nego moraš u njega ulagati svake godine, raditi reparaciju i tako to. Teren je večeras bio oranica jer je palo toliko kiše da je meni čudno da je tekma uopće odigrana. Nemojte živjeti u bajkama da se uradi teren i to je to. Opet zavisiš od vremena i gledaš u nebo šta je kako je. Tako je bilo suđeno da kiša roka dva dana haman ne prestaje i to je to. Ne vjerujem da za takve situacije ima efikasnog rješenja osim pokretnog krova. Sve ostalo je mačak u vreći kod ovakvih situacija.
Drenaza to sve rijesi ne treba krov kao da kod engleza ili svaba ne pada kisa po 5 dana
Charuga
Globalni moderator

#1489 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Charuga »

Tako je. Dobra drenaža i grijači (za zimu), nova trava, cca 1.500.000 KM i imaš teren kao tepih.

I onda odeš sa takvog terena na neku kaljužu i sjebeš se ... :mrgreen:
missko

#1490 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by missko »

Image
Ovako su radili Bilino P
mali_milojica

#1491 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by mali_milojica »

Iskreno,meni je i malo drago sto je ovako brutalno ogoljen (ne)kvalitet terena. Mozda se pogledamo u oci i nesto uradimo povodom toga.
BHF_Manijak

#1492 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by BHF_Manijak »

Jarane ba to je ona prica "vjerujte meni, nemojte svojim ocima". :mrgreen: Gledamo sve sedmice utakmice engleske lige, roka kisa 3 puta jaca od ovog danas u Sarajevu, na terenu nema kapi vode, ono uklizes, haman i ne osjetis da kisa pada... I ti sad ubjedjujes raju da "nije to to" i kod njih je teren kita kad kisa pada? Daj ba... :mrgreen:
Itsoktobealone

#1493 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Itsoktobealone »

Splinter...nemoj levatiti raju okolo. Evo me u Londonu, na dvije utakmice sam već bio. Kiša ovdje pada svako malo (300 dana u godini je kišovito, u prosjeku) a utakmice se odigravaju normalno bez ikakvih smetnji uz vertikalne i horizontalne usisivačke drenaže koje kupe sve. Mani nas se San Sira i reparacije citavog terena. Logika je jasna, dobar teren sa kvalitetnom travom i dobrom drenazom moze izdrzati bilo kakvu kišu ili natopljavanje terena.

Ovdje ne uključujem ekstreme kad padne toliko kiše za dan da digne korita Temze.
mali_milojica

#1494 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by mali_milojica »

BHF_Manijak wrote:Jarane ba to je ona prica "vjerujte meni, nemojte svojim ocima". :mrgreen: Gledamo sve sedmice utakmice engleske lige, roka kisa 3 puta jaca od ovog danas u Sarajevu, na terenu nema kapi vode, ono uklizes, haman i ne osjetis da kisa pada... I ti sad ubjedjujes raju da "nije to to" i kod njih je teren kita kad kisa pada? Daj ba... :mrgreen:
Znas kad je Mujo pitao Engleza kako je jod njih trava tako dobra.
Kaze svaki dan je zalijevamo,suncamo,sisamo,njegujemo,brinemo o njoj.
Kaze Mujo,pa to i ja radim.
Kad Englez,mi to radimo vec 300 godina
:D
avetinja

#1495 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by avetinja »

Smarate više sa terenom. Trava je skoro promijenjena, nije se stigao u potpunosti pripremiti teren, još par proloma oblaka i imaš ono što i danas - oranicu. Siromašna smo mi zemlja za neke dobre uslove.
splinter

#1496 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by splinter »

avetinja wrote:Smarate više sa terenom. Trava je skoro promijenjena, nije se stigao u potpunosti pripremiti teren, još par proloma oblaka i imaš ono što i danas - oranicu. Siromašna smo mi zemlja za neke dobre uslove.
Pa to ja i govorim cijelo vrijeme. prije godinu i više sam tvrdio da jedan od prioriteta teren al ne bile su tribine bitne. Sad odjednom opet teren centar svijeta. uostalom fudbal je muška igra, neka malo zemlje na licu, daje neki šmek, kome smeta nek ide u teatar.
SSemir

#1497 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by SSemir »

Teren uradit, krov na istoku pa tek onda zapad prijatelji. Ovim redoslijedom
splinter

#1498 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by splinter »

Tema je rekosntrukcija stadiona Grbavica, pa ako neko ima konstruktivan savjet, pouzdan info, prijedlog pa i dobronamjernu kritiku bujrum, ostalim komentarima nije mjesto na ovoj temi.
Charuga
Globalni moderator

#1499 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Charuga »

splinter wrote:Tema je rekosntrukcija stadiona Grbavica, pa ako neko ima konstruktivan savjet, pouzdan info, prijedlog pa i dobronamjernu kritiku bujrum, ostalim komentarima nije mjesto na ovoj temi.
:thumbup:

Svi dobro znamo da je teren loš, i da treba novca da se napravi da bude tip top.
Post Reply