Pete Sampras - US Open 2002 (31god)
Roger bi osvajanjem Wimbledona postao treći teniser u Open eri koji je slavio na nekom GS-u poslije 30-tog rođendana.
Eriče, ne zabušavaj.
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
Pa Agassi je s 33 osvojio AO.Enthusiast<3N wrote:Ne znam, cuo sam od Viskovica tu recenicu.AlenKurt wrote:Bit će treći.Enthusiast<3N wrote: Federer ako osvoji sedmi Wimbledon, bit ce prvi covjek koji je osvojio GS, a da ima preko 30 godina, tacnije u augustu puni 31.
I meni je cudno, al' mozda je mislio na skorasnju historiju (open eru)?
Ti si jedan od rijetkih koji mene razumije ovdje.Enthusiast<3N wrote:Ja kako god okrenem finale Federera i Mareja, vidim Federera s peharom u rukama po sedmi put
Malo si se zaHebao ovdje, jer ako su Laver i Ashe osvajali Wimbledon sa preko 30 godina, onda Roger u slučaju trijumfa neće biti prvi kome je to pošlo za rukom već treći.AlenKurt wrote:Vjerovatno je mislio na Wimbledon i tu je upravu. Samo su Rod Laver 1969. i Arthur Ashe 1975. osvojili Wimbledon stariji od 30 godina.
Nema gomila, samo ja.Edge wrote:Koliko bi vas popušilo Fedexu, izgleda ima vas gomila. Murray uzima Wimbledon.
Ja sam mislio na period u Open eri. Sada ne znam tačno na šta je on mislio,moguće da je došlo do razmimoilaženja mišljenja, jer prvi put čujem za riječ "nova era".Lud i ponosan wrote:Ili si se ti zajebao Necko...Vjerovatno je mislio na Wimbledon u novoj eri... Sta li sve nece smisliti kad se ovi rekordi obararaju...
erik2 wrote:Ja ne kontam što vam je toliko mrsko da Roger postane najbolji svih vremena ( mada on to već jeste i bez pobjede protiv Murray -a) Što toliki animozitet ?
Razumijem u potpunosti, jer sam istog stava povodom toga. Međutim, mojne dozvoljavati da te virtualni svijet izbacuje iz takta. Samo opušteno.erik2 wrote:iako su mi kao i svakom Bosancu..ne Bošnjaku..mrska tri prsta
To mi reci !necko_hz wrote:Razumijem u potpunosti, jer sam istog stava povodom toga. Međutim, mojne dozvoljavati da te virtualni svijet izbacuje iz takta. Samo opušteno.erik2 wrote:iako su mi kao i svakom Bosancu..ne Bošnjaku..mrska tri prsta![]()
Volim i ja ofanzivce, jer ofanziva pokazuje sve kvalitete nekog igrača, a igrač dokazuje da ima arsenal udaraca kojim može osvajati titule i biti šampion, bez destrukcije igre protivnika. Razlika između ofanzivca i defanzivca je velika. Prvi se oslanja na suhi kvalitet, drugi na fizikalije i destrukciju protivnkove igre. Zato sam oduvijek više cijenio igrače poput McEnroa, Edberga, Samprasa, Federera od recimo Wilandera, Changa, Nadala, Murraya itd.
I nije bas.erik2 wrote:I Đokica je defanzivac.
Zato što je trava na Wimbledonu četiri puta sporija nego u vrijeme kad ju je osvojio npr. Goran Ivanišević.Edge wrote:Hajde nek mi neko objasni kako "defanzivac" osvoji Wimbledon? Najbrža podloga i gdje su ti "ofanzivci"? Najgluplja podjela. Čuj ofanzivci i defanzivci, pa nije rat. Nadal forhand je najofanzivniji mogući.
Tacno tako.erik2 wrote:Zato što je trava na Wimbledonu četiri puta sporija nego u vrijeme kad ju je osvojio npr. Goran Ivanišević.