NOVE CIJENE GORIVA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
drug_profi

#14726 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by drug_profi »

Vlast može znati koje su ulazne cijene i propisati maksimalnu maržu za gorivo. Pa čak i tu može napraviti gradaciju za lokacije, marža u gradu, marža na AP, ali se ne smije dati da maržu udaraju kako im se svidi.
beni-bu-man

#14727 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by beni-bu-man »

Tomahawk11 wrote:
nepass1 wrote:Bp kod bitumenke 2.21
Ima u Vogošći ona preko puta Petrola, 2.16 i benzin i dizel.
UMAX ?
Tomahawk11
Globalni moderator

#14728 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Tomahawk11 »

beni-bu-man wrote:
Tomahawk11 wrote:
nepass1 wrote:Bp kod bitumenke 2.21
Ima u Vogošći ona preko puta Petrola, 2.16 i benzin i dizel.
UMAX ?
Ma mijenjaju ime svako malo, nemam više pojma kako se zovu.
Neko reče da je sad ta pumpa u državnom vlasništvu, ko će mu ga znati.
drug_profi

#14729 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by drug_profi »

Ako koga zanima
LPG u HR je 4.90 kn na pumpama van AC, a na AC 5,10 kn.
Na pumpama u BiH uz granicu uglavnom 1,21 KM. Pa računajte gdje ćete sipat.
Ned071

#14730 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Ned071 »

eki pet kuna plin? znaĆi dgl ne ide na more ove godine
NediM17

#14731 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by NediM17 »

benzin oko 10.5 kuna, plin oko 5 kuna, dizel oko 10 kuna.
zippoo87

#14732 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by zippoo87 »

mayab wrote:
Glupa ideja ali, ono baš 100% !!!
Jedino mi pametno na pamet pada zaustaviti aute i ugasiti ih kad vidite nekoga od ministara i sličnih kurtona pod pratnjom u koloni, kako pokušavaju da hitno pređu preko drugih ucesnika u saobraćaju, jer nekuda strašno žure, pa da vidim kako će i kuda će....
Nego, hajmo ovako, znamo koje stranke i pojedinci su izglasali ovo zadnje dizanje akciza (i sada ne znaju šta sa parama , jer ne mogu da dogovore raspodjelu!), sad će okobar i izbori, pa fino sve te zlotvore zaboraviti i odhebati zauvijek!
I širiti tu ideju među rajom i rodbinom..... ja već agitujem u tom smislu, gdje god se ukaže prilika! :bih:
treba nekada i biti neposlusan i treba pruzati otpor
ja podrzavam i ovu akciju sa zaustavljanjem auta ali ovaj tvoj prijedlog je puno normalniji i legitiman je i to bi trebalo da je svima jasno ali nazalost,BiH gradjani nikada nisu slovili za politicki inteligentne i pragmaticne
Petroley

#14733 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Petroley »

Predlog je katastrofa jer moze da donese mnogo losih i pogubnih posljedica za same građana...treba blokirati samo saobracajnice u uskom krugu minitarstava, vlada i ostalih žohara aa ne blokirati i fabrike, bolnice, hitne pomoci, vatrogasce ili policiju. Mislim, licno svaki dan ocekujem prinovu u porodici i bas ce mi taj totalni kolaps saobracaja donijeti neko dobro, pogotovo da u tim momentima zaglavim npr na malti....smijesno i preglupo.
l33t

#14734 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by l33t »

Petroley wrote:Predlog je katastrofa jer moze da donese mnogo losih i pogubnih posljedica za same građana...treba blokirati samo saobracajnice u uskom krugu minitarstava, vlada i ostalih žohara aa ne blokirati i fabrike, bolnice, hitne pomoci, vatrogasce ili policiju. Mislim, licno svaki dan ocekujem prinovu u porodici i bas ce mi taj totalni kolaps saobracaja donijeti neko dobro, pogotovo da u tim momentima zaglavim npr na malti....smijesno i preglupo.
a nedjeljom isto tako nece se postici nista nego blokirati ministarstva kad se vracaju s posla, vole oni prolaziti pod rotacijom vidjao sam kako krse zakon vise puta ...
rimsa91

#14735 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by rimsa91 »

Ja podržavam ove proteste i potrebno je izaći al kod nas uvijek nema nikakve akcije. Zato nam i jest kako nam je zbog toga jer smo NEAKTIVNI.

Baš mislim da je nedelja između 17 i 18 sati idealna jer ne pravi nikakav kolaps niti tada ima gužve, a pokazat će se simbolična poruka. Pa evo u Hrvatskoj smanjena cijena goriva kod nas još ništa.

Mi smo nažalost odgojeni da šutimo i šučuramo i nedaj Bože na kakve proteste izađemo.
zippoo87

#14736 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by zippoo87 »

rimsa91 wrote:Ja podržavam ove proteste i potrebno je izaći al kod nas uvijek nema nikakve akcije. Zato nam i jest kako nam je zbog toga jer smo NEAKTIVNI.

Baš mislim da je nedelja između 17 i 18 sati idealna jer ne pravi nikakav kolaps niti tada ima gužve, a pokazat će se simbolična poruka. Pa evo u Hrvatskoj smanjena cijena goriva kod nas još ništa.

Mi smo nažalost odgojeni da šutimo i šučuramo i nedaj Bože na kakve proteste izađemo.
:thumbup:
drug_profi

#14737 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by drug_profi »

Samo da vas podsejtim kad su taksistička đubrad blokirala grad zadnji put jedno malo dijete je umrlo od gušenja jer mu hitna nije mogla stići na vrijeme. Ljudi pješke trčali uz Odobašinu.
Tako da budite malo mudriji, ne vrti se sav svijet oko vas i oko goriva. Imate oktobar pa razmislite dobro.
saqibb

#14738 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by saqibb »

treba shvatiti da je automobil i gorivo postao luxuz, nema vise ko prije naspi u g2 za 20KM pa se navozaj...

treba gledati s pozitivne strane ovo, bice manje zagadjenje vazdua, menje gužve u saobraćaju, ljudi će vise hodati i bice zdraviji, nece biti problema sa parkiranjem i još mnogo drugih benefita...
nepass1

#14739 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by nepass1 »

Ma koji qrac uopste blokirati grad i jebavat obican svijet. Gdje su bili protesti kad se odlucivalo o akcizama? Ili eto u ponedeljak im blokirati pred parlamentom izlaz za auta, postaviti zivi zid.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#14740 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by un1ted »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: cuj automobil luksuz.

Pa hajd reci to u facu frajeru koji mora da koristi tri vrste javnog prevoza da bi dosao do posla. Pljunuo bi te posred face.
nepass1

#14741 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by nepass1 »

un1ted wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: cuj automobil luksuz.

Pa hajd reci to u facu frajeru koji mora da koristi tri vrste javnog prevoza da bi dosao do posla. Pljunuo bi te posred face.
Kome je auto luksuz nek u 7.15 ili u 16h pokusa na otoci uci u tramvaj ili izaci iz istog.
Da ne pricamo o ekipi sa faletica koja nema prevoza nikako
drug_profi

#14742 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by drug_profi »

Automobil je potreba, čak jedan u porodici više nije ni dovoljan obzirom na nužnost mobilnosti i stanje javnog prevoza.
Samo onda treba birati auto koje neće ugrožavati kućni budzet, ali kod nas se misli samo kako skuckati za makinu, a ne misli se koliko ta makina košta kroz eksploataciju i održavanje po mjesecu, godini...
Kome je dizel ili benzin skup, puno vozi, nek ganja hibrid, benzin/lpg... ima načina... ne može i SUV i jeftino...
Rugafet

#14743 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Rugafet »

saqibb wrote:treba shvatiti da je automobil i gorivo postao luxuz, nema vise ko prije naspi u g2 za 20KM pa se navozaj...

treba gledati s pozitivne strane ovo, bice manje zagadjenje vazdua, menje gužve u saobraćaju, ljudi će vise hodati i bice zdraviji, nece biti problema sa parkiranjem i još mnogo drugih benefita...
Jete, sve cemo vazda na pozitivu okretat, brasno i ulje kad poskupi nema veze jescemo danas jednom, smrsat cemo bicemo vitalni i zdravi. Kad bolje razmislim pa oni mozda ovo sve rade da mi ustvari budemo zdraviji i ljepsi. Hoce vise da hodamo i da se zdravije hranimo prosto ko pasulj
dgL_

#14744 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

nepass1 wrote:
un1ted wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: cuj automobil luksuz.

Kome je auto luksuz nek u 7.15 ili u 16h pokusa na otoci uci u tramvaj ili izaci iz istog.
Da ne pricamo o ekipi sa faletica koja nema prevoza nikako
Hahahahahahahaha, ali bas...
mayab

#14745 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by mayab »

drugi profil wrote:Samo da vas podsejtim kad su taksistička đubrad blokirala grad zadnji put jedno malo dijete je umrlo od gušenja jer mu hitna nije mogla stići na vrijeme. Ljudi pješke trčali uz Odobašinu.
Tako da budite malo mudriji, ne vrti se sav svijet oko vas i oko goriva. Imate oktobar pa razmislite dobro.
BRAVO, to si dobro rekao!
Dakle, da jos jednom rezimiramo, ovom eventualnom cirkuskom blokadom , samo ćemo sami sebe blokirati i ispasti budale, dok će se ovi koji su to zakuhali gledati na dnevniku vijest o tome i smijati se , govoreći, "ja levata majko moja".....Kad već ne smijete, ili ne želite blokirati one koje TREBA, da bi oni postali svjesni toga, ostaje nam:
oktobar, izbori, kazna
I širite dalje tu ideju!
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#14746 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by konektovan »

problemnatravunu wrote:Evo, ponesite ovo na izbore u oktobru , pa odlučite po savjesti :izet:
Za akcize su glasali poslanici SDA, SBB BiH, HDZ BiH i SNSD. Protiv izmjena zakona su bili Savez za promjene, Nezavisni blok, SDP, DF, ASDA, BPS i nezavisni poslanik Đorđo Krčmar.
Poslanica HDZ 1990 Diana Zelenika odlučila je ovu višemjesečnu igru tako što je promenila mišljenje i podržala zakone koji predviđaju povećanje putarina na sve vrste goriva u BiH i uvođenje akcize na lož ulje
.
Image
Samo da se prisjetimo.......
amar1994

#14747 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
problemnatravunu wrote:Evo, ponesite ovo na izbore u oktobru , pa odlučite po savjesti :izet:
Za akcize su glasali poslanici SDA, SBB BiH, HDZ BiH i SNSD. Protiv izmjena zakona su bili Savez za promjene, Nezavisni blok, SDP, DF, ASDA, BPS i nezavisni poslanik Đorđo Krčmar.
Poslanica HDZ 1990 Diana Zelenika odlučila je ovu višemjesečnu igru tako što je promenila mišljenje i podržala zakone koji predviđaju povećanje putarina na sve vrste goriva u BiH i uvođenje akcize na lož ulje
.
Image
Samo da se prisjetimo.......
sve go papak i smetljar :run:
Ned071

#14748 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Ned071 »

Gdje ste mjenjaci stanja, nisam vas pozn'o...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#14749 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by bitanga_sa_otesa »

Ned071 wrote:Gdje ste mjenjaci stanja, nisam vas pozn'o...
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
i ja par dana citam gluposti,hoce budale same sebe da jebu blokiranjem ulica... :run:
drug_profi

#14750 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by drug_profi »

Nije generalno pogresno stu su uvedene akcize za puteve. One omogucuju finansiranje izgradnje, a time i ekonomskog rasta. To je trebao biti motor razvoja, ali je u setu sa tim trebalo i regulisati marze distributera.
A da ne govorim da je trebalo prvo dogovoriti raspodjelu.

Dakle nije akciza sama po sebi zlo, vec je zlo kako su kao i uvijek polovicno i nestrucno donosili zakone.
Post Reply