SDA-All about

Post Reply
weredsf

#14726 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

Man of steel wrote:
Nogatrans wrote:Ne moze DF ni u cemu parirati SDA. SDA ima svoje biracko tijelo a to se vidjelo najvise prije 4 godine kad su Bosnjaci glasali za Hrv clana Komsica i dali mu 300.000 i pored toga Bakir je pobjedio za Bosnjackog clana.

DF je samo kopija SDP i moze ponajvise tu stranku kostati glasova stim da mislim da nece imati veise glasova od SDP.

Inace volim slusati Suljagica i Komsica kako govore o nekoj tamo vlasti koja je unistila BiH a sam Zeljko od 98 u politici i u istoj toj vlasti,kao i Suljagic dosta manje al je pripadao toj vlasti.

Tako da ta prica meni ne prolazi ja gledam ko mene moze predstavljati za sada je to Bakir a vidjet cemo do kraja jos,mada ostali kandidati su vise cirkus nego ozbiljni kandidati.
Ma kakva DF.

Koliko god prezirao Lagumdžiju ovaj njegov politički projekt u vidu Komšića koji se odrodio je prdež u vjetru naspram ove ublehe koja je za osam godina samo na konto plate dobila pola miliona maraka ali i dalje neće da makne iz nebodera jer zna da mu je to jedini adut koji ima da ponudi.

Makni ga iz nebodera i skini tu famu "narodnog čovjeka" koju je SDP-ova propaganda stvorila dobićeš jednog poltičkog aparatčika i nesposobnjakovića kojeg ni za predsjednika kućnog savjeta ne bi izabrao.

Lahko je laprdati i bacati narodu kosku koju želi da glođe ali zavrnuti rukave i baciti se na posao je nešto sasvim drugo. Kada pitaš ove njegove poklonike šta je taj čovjek uradio proteklih osam godina na mjestu člana predsjedništva dobit ćeš jedno veliko ništa. Ali važno je da i dalje živi u neboderu.
Prebaci se na temu DF
It_is_a_Leclerc

#14727 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Man of steel wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:SDA birači ne izumiru. To su uglavnom ljudi kojima je SDA dala posao preko štele, obećala stipendiju, obećala da će prevariti državu zajedno. Kako smo mi narod poznat po lopovluku, nije čudo da su nam ovakvi uzori i politički lideri.
Glasaj i ti za SDA pa možda dobiješ posao.
Ne znam da li ću biti dovoljno slikovit, ali radije bih zaustavio dotok krvi u ruku i pustio da nastupi nekroza tkiva, nakon čega bih je odsjekao otvaračem za konzerve, i bacio morskim psima, nego što bih stavio iksić pored stranke koja je na stotine hiljada mladih Bošnjaka otjerala iz ove države.

Ponavljam, dakle. SDA je stranka strogog interesa. To je stranka koja egzistira na hiljadama polupismenih, neškolovanih, servilnih državnih službenika i namještenika, drčnih i osornih gimnazijalaca uhljebljenih po Telecomu, Elektroprivredi, agencijama, institucijama i uredima, isfriziranih gospođa koje za moje i pare drugih poreskih obveznika žvaže žvaku od 8-16. SDA je stranka kriminala, stranka korupcije, stranka Kemala Čauševića, stranka čiji se sekretar na dnevnoj osnovi čuo sa Zijadom Turkovićem, to je stranka Đevada Muslimovića, stranka Esada Bašagića i Rame Brkića, to je stranka Sadika Ahmetovića.

SDA je lakmus papir Bošnjaka. Dokazuje koliko smo kao narod zaostali u razvoju i objašnjava zašto više nacionalne svijesti ima među sarajevskim Pujdama, nego među nama.
Idemedosumom

#14728 Re: SDA-All about

Post by Idemedosumom »

It_is_a_Leclerc wrote:
Ne znam da li ću biti dovoljno slikovit, ali radije bih zaustavio dotok krvi u ruku i pustio da nastupi nekroza tkiva, nakon čega bih je odsjekao otvaračem za konzerve, i bacio morskim psima, nego što bih stavio iksić pored stranke koja je na stotine hiljada mladih Bošnjaka otjerala iz ove države.

Ponavljam, dakle. SDA je stranka strogog interesa. To je stranka koja egzistira na hiljadama polupismenih, neškolovanih, servilnih državnih službenika i namještenika, drčnih i osornih gimnazijalaca uhljebljenih po Telecomu, Elektroprivredi, agencijama, institucijama i uredima, isfriziranih gospođa koje za moje i pare drugih poreskih obveznika žvaže žvaku od 8-16. SDA je stranka kriminala, stranka korupcije, stranka Kemala Čauševića, stranka čiji se sekretar na dnevnoj osnovi čuo sa Zijadom Turkovićem, to je stranka Đevada Muslimovića, stranka Esada Bašagića i Rame Brkića, to je stranka Sadika Ahmetovića.

SDA je lakmus papir Bošnjaka. Dokazuje koliko smo kao narod zaostali u razvoju i objašnjava zašto više nacionalne svijesti ima među sarajevskim Pujdama, nego među nama.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:thumbup: za izuzetno slikovit post, slazem se u potpunosti :bih:
StupskaBitanga

#14729 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Dobrinja nekad i sadašnja Dobrinja nemaju veze s vezom
Znam živio sam dole prije 15godina
zippoo87

#14730 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

Man of steel wrote:
Nogatrans wrote:Ne moze DF ni u cemu parirati SDA. SDA ima svoje biracko tijelo a to se vidjelo najvise prije 4 godine kad su Bosnjaci glasali za Hrv clana Komsica i dali mu 300.000 i pored toga Bakir je pobjedio za Bosnjackog clana.

DF je samo kopija SDP i moze ponajvise tu stranku kostati glasova stim da mislim da nece imati veise glasova od SDP.

Inace volim slusati Suljagica i Komsica kako govore o nekoj tamo vlasti koja je unistila BiH a sam Zeljko od 98 u politici i u istoj toj vlasti,kao i Suljagic dosta manje al je pripadao toj vlasti.

Tako da ta prica meni ne prolazi ja gledam ko mene moze predstavljati za sada je to Bakir a vidjet cemo do kraja jos,mada ostali kandidati su vise cirkus nego ozbiljni kandidati.
Ma kakva DF.

Koliko god prezirao Lagumdžiju ovaj njegov politički projekt u vidu Komšića koji se odrodio je prdež u vjetru naspram ove ublehe koja je za osam godina samo na konto plate dobila pola miliona maraka ali i dalje neće da makne iz nebodera jer zna da mu je to jedini adut koji ima da ponudi.

Makni ga iz nebodera i skini tu famu "narodnog čovjeka" koju je SDP-ova propaganda stvorila dobićeš jednog poltičkog aparatčika i nesposobnjakovića kojeg ni za predsjednika kućnog savjeta ne bi izabrao.

Lahko je laprdati i bacati narodu kosku koju želi da glođe ali zavrnuti rukave i baciti se na posao je nešto sasvim drugo. Kada pitaš ove njegove poklonike šta je taj čovjek uradio proteklih osam godina na mjestu člana predsjedništva dobit ćeš jedno veliko ništa. Ali važno je da i dalje živi u neboderu.
evo ja pitam tebe,sta je Bake uradio za 4 godine kao clan predsjednistva ?
ili da odgovorim,NISTA kao i Komsic
slusam danas BAkirov neki intervju na TK,frajer prica kao da je opozicija,kao da nije potpresjednik SDA i neko ko vuce sve konce...pravi budalom nekoga...pa to moze praviti samo vas interesdzije ,i jeste polupismeni i mutavi,sramota me kada neko uporedi Bosnjake sa cobanijom
da nije jadno,bilo bi smijesno
a ovaj @lecreic napisa odlican post,svaka cast
weredsf

#14731 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

slusam danas BAkirov neki intervju na TK,frajer prica kao da je opozicija,kao da nije potpresjednik SDA i neko ko vuce sve konce...pravi budalom nekoga...pa to moze praviti samo vas interesdzije ,i jeste polupismeni i mutavi,sramota me kada neko uporedi Bosnjake sa cobanijom
Turski kredit 100 MILIONA EURA
Fabrika kod Doboja 40 MILIONA EURA
Tone pomoci za poplavljena podrucja iz Turske, Pakistana itd itd...

Ajde sada daj to Komsicevo NISTA
Novak20

#14732 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

Man of steel wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:SDA birači ne izumiru. To su uglavnom ljudi kojima je SDA dala posao preko štele, obećala stipendiju, obećala da će prevariti državu zajedno. Kako smo mi narod poznat po lopovluku, nije čudo da su nam ovakvi uzori i politički lideri.
Glasaj i ti za SDA pa možda dobiješ posao.
Prije ćeš dobiti na "Bingu" na kojem nije bilo jack pota tri godine nego što ćeš iz mase od pola miliona nezaposlenih dobiti posao od ublehaša iz SDA.
Marko Zarko

#14733 Re: SDA-All about

Post by Marko Zarko »

weredsf wrote:
Prije nekoliko dana na skupu DFa, koji je bio ispred dvorane bilo je duplo više ljudi, a parkinzi uobičajeno ispunjeni, dok se održavao SDA skup na kojem je bilo oko jedno 350 do 400 ljudi parkinzi puni ko šipak, nigdje mjesta za parkirati. Bio, vidio i shvatio...ajmo kopirati DF da se vidi da ima raje, ali nemoj vani da nam ne bi neko nešto reko...SDA počela ko Fahro da preuveličava brojeve.
Bilo je manje ljudi, i to je bio centralni skup, plus dosla su dva busa..
Ovo je skup samo za Dobrinju..
Bilo je samo oko 600 stolica decko, znas li brojati???
I ovo je veliki uspjeh za SDA na Dobrinji koja je tradicionalno naklonjena SDP-u i sada DF-u

jarane niti ovdje ima 600 stolica, niti ljudi, a još manje Dobrinjaca, prepali se dfa pa na brzinu sklepali skup od ljudi sa strane...de ti meni objasni što SDA na Dobrinji ne smije napraviti skup na otvorenom, taj dan je bio sunčan...
weredsf

#14734 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

Marko Zarko wrote:
weredsf wrote:
Prije nekoliko dana na skupu DFa, koji je bio ispred dvorane bilo je duplo više ljudi, a parkinzi uobičajeno ispunjeni, dok se održavao SDA skup na kojem je bilo oko jedno 350 do 400 ljudi parkinzi puni ko šipak, nigdje mjesta za parkirati. Bio, vidio i shvatio...ajmo kopirati DF da se vidi da ima raje, ali nemoj vani da nam ne bi neko nešto reko...SDA počela ko Fahro da preuveličava brojeve.
Bilo je manje ljudi, i to je bio centralni skup, plus dosla su dva busa..
Ovo je skup samo za Dobrinju..
Bilo je samo oko 600 stolica decko, znas li brojati???
I ovo je veliki uspjeh za SDA na Dobrinji koja je tradicionalno naklonjena SDP-u i sada DF-u

jarane niti ovdje ima 600 stolica, niti ljudi, a još manje Dobrinjaca, prepali se dfa pa na brzinu sklepali skup od ljudi sa strane...de ti meni objasni što SDA na Dobrinji ne smije napraviti skup na otvorenom, taj dan je bio sunčan...
Znas li brojati??
Za razliku od DF-a nema buseva i ovo nije centralni skup, ovo je skup za jedno naselje...
DF je bio blokirao setnicu pa su se ljudi skupljali
zippoo87

#14735 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

weredsf wrote:

znas li ti sta je kredit :D
tom logikom se mogu faliti i SDA i SDP,jer su nas zaduzili koju milijardu KM u mandatu...uzeli su kredite :D
koja fabrika ?
mozda mislis na ovu ,kooja se PLANIRA graditi
http://ekapija.ba/bs/Vijest/investicije ... eura/37584

i pise 30 mill eura ,ukra ti 10 miliona onako usput,valjda ta SDA navika :P

a treba li stvarno pisati o "pomoci" poplavljenim...de otidji u jedno poplavljeno mjesto i pitaj ljude jesu li dobili pomoc,molim te

a napisao sam da Komsic nije uradio nista,kao ni Bake...osim sto su mu puna usta erdoana i turske a turska ulaze u hrvatsku i srbiju,bjezi od bosne na kolimetre
It_is_a_Leclerc

#14736 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Oj, na što spadosmo Allahu dragi.
Od zlatnih kašika i 100 000 radnih mjesta do predstavljanja DONACIJA (dakle, sadake, kojom Turci i Pakistanci zarađuju dženet na sirotinji) kao velikog uspjeha.
weredsf

#14737 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

znas li ti sta je kredit :D
Znas li ti sta je u biznisu kredit sa kamatom od 1.5% do 2.5%??????
Pretpostavljam da ne znas pa se pecas na te gluposti
zippoo87

#14738 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

It_is_a_Leclerc wrote:Oj, na što spadosmo Allahu dragi.
Od zlatnih kašika i 100 000 radnih mjesta do predstavljanja DONACIJA (dakle, sadake, kojom Turci i Pakistanci zarađuju dženet na sirotinji) kao velikog uspjeha.
gdje ces dalje kada ovaj KREDIT predstavlja kao da je nesto uradjeno...hej kredit
znaci trebamo se zahvaliti njima jer su nam podigli milijarde kod MMFa da bi sebi plate isplatili,zaduzili nerodjenu djecu

kakvih sve likova ima i sta pisu,nevjerovatno
edit:
ne sikiraj se ti za mene i moje znanje o kreditima ,nego progledaj malo,ako imas i direktnu korist,ok,usuti se malo,smiri...ne bubaj ovakve gluposti jbte
malo razuma nije na odmet
weredsf

#14739 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

Ti se bas volis praviti lud, pratis li ti o cemu je prica ili ces kmecati kao i obicno...
Sem toga tebi je i manje od ovoga dovoljno da glasas za komsica, ne znam sta ti hoces???
Last edited by weredsf on 26/09/2014 00:30, edited 1 time in total.
starisalko

#14740 Re: SDA-All about

Post by starisalko »

Bosna ti Turcima dodje ko turbe sedam brace
Novak20

#14741 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

weredsf wrote:

Jeb... Čaušević iz SDA ošteti državu za dvije milijarde nenaplačenih poreza. Pare se preliju u privatne džepove a Bakir iz SDA digne kredit od 100 miliona eura koji moramo svi vraćati.
Branković iz SDA kupi vozove za 130 miliona koji ne mogu na našu prugu a Bakir nešta 40 miliona fabrika kod Doboja (jel njegova?) Jesu li se za 130 miliona mogli dat za kanadere da nam gase šumu a ne da moljakamo svake godine komšije da bace koju turu?
Tone pomoći za ljude poplavljene u maju da se dijele uoči izbora. Jel' ikome od stradalnika kuća napravljena od maja do zime? Nije jer je preče završiti sjajne centre po Sarajevu.
Jeli ikad iko odgovarao za očite pljačke naroda za ovih 20 godina. 80% svih državnih službenika u F BiH postavila je SDA da glade mu.. , zataškavaju kriminal i bacaju ublehe.

Jeb.. nama Pakistan da pomaže. Ljudi koji rade za manje od 100 dolara mjesečno. O zemljo otvori se. Ja ne bih imao obraza braniti ni svog babu da je učestvovao u ovom što SDA radi 20 godina a SDP 4. Kradete gospodo ne više sebi nego praunucima. Dabogda ih nemali kome ostavit.
dezurni_ucenik

#14742 Re: SDA-All about

Post by dezurni_ucenik »

weredsf wrote:
Ti se bas volis praviti lud, pratis li ti o cemu je prica ili ces kmecati kao i obicno...

Sjecam se prije mjesec dana da smo se ja i ti raspravljali oko Turske,i ti si i tu spomenuo taj famozni KREDIT.Ocigledno je da ti pojma nemas sta je to,sta to znaci (u slobodnom prevodu analac do bubrega).

A i ponoc ti je prosla.Idi spavaj,nemoj slucajno da nam zakasnis sutra na posao tamo gdje su te uhljebili.
weredsf

#14743 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

dezurni_ucenik wrote:
weredsf wrote:

Sjecam se prije mjesec dana da smo se ja i ti raspravljali oko Turske,i ti si i tu spomenuo taj famozni KREDIT.Ocigledno je da ti pojma nemas sta je to,sta to znaci (u slobodnom prevodu analac do bubrega).

A i ponoc ti je prosla.Idi spavaj,nemoj slucajno da nam zakasnis sutra na posao tamo gdje su te uhljebili.
Znaci ne znas nista o tome.
Ali dajte nesto sto je Komsic uradio, da malo o tome pricamo...ups pa toga nema :roll:
dezurni_ucenik

#14744 Re: SDA-All about

Post by dezurni_ucenik »

De ti nama donacija,sadaka,uvaljujmo se u kredite.Lijepo je to.
biske

#14745 Re: SDA-All about

Post by biske »

ubi prva minhenska brigada teškom artiljerijom. a i povoljnim kreditima za 0 (nula) korisnika u federaciji!
Aquatic B

#14746 Re: SDA-All about

Post by Aquatic B »

Ne mogu da vjerujem da ima ljudi, ove obične buranije, koja brani SDA.
Shvatam da su te uhljebili, šuti, glasaj ali nemoj mi te šuplje retorike i supe na viljušku. Kao da nismo svjesni gdje živimo? :shock:
weredsf

#14747 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

dezurni_ucenik wrote:De ti nama donacija,sadaka,uvaljujmo se u kredite.Lijepo je to.
Jos cekamo da nam kazes sta je Komsic uradio osim sto je utovarao kombi na Grbavici :D
joint union

#14748 Re: SDA-All about

Post by joint union »

A gdje zavrsi uopste taj famozni turski kredit, zna li iko?
Jel' ko oni cevapi, samo za clanove ili sta?

Jbt dokle smo dosli da se dizanje kredita prodaje kao uspjeh.
weredsf

#14749 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

joint union wrote:A gdje zavrsi uopste taj famozni turski kredit, zna li iko?
Jel' ko oni cevapi, samo za clanove ili sta?

Jbt dokle smo dosli da se dizanje kredita prodaje kao uspjeh.
http://www.klix.ba/biznis/investicije/t ... /140902067
http://www.klix.ba/biznis/privreda/u-ze ... /140822046
BBI banka: Turski kredit već “zaposlio” više od 5.700 ljudi u BiH

KOMSIC????????????????
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#14750 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

jesu to "rezultati" al kad ih predizborno predstavlja SDA...u stvarnosti malo ko je mimo stranačkih ili familijarnih veza, as usual, dinara dobio
Post Reply